DOMINGO, Plácido; Ókovács Szilveszter
Nagy titkokat árult el Domingo Budapesten
A világhírű spanyol énekes a szombati Shakespeare Bál fő fellépője lesz az Operaházban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. február 06.Domingo egy sajtótájékoztató keretein belül válaszolt a hazai újságírók kérdéseire a péntek esti próba után. Úgy vélte, az operának óriási versennyel - új filmek, musicalek - szemben kell helytállnia, ennek ellenére, ha nagyon jól csinálják, akkor egyre nagyobb közönséget lehet vele meghódítani.

Kifejtette azt is, hogy ma nehezebb örömet szerezni az embereknek, mert a közönség többet akar; az énekeseknek egyúttal nagyszerű színészeknek is kell lenniük, és teljesen bele kell magukat élniük az előadásba.

"Hiszek a folytatásban, abban, hogy az opera halhatatlan. Garantálom: örökké élni fog" - hangoztatta. Plácido Domingo elmondta: nagyon boldog, hogy visszatérhet Magyarországra, akárhányszor jön, mindig egyre szebbnek látja Budapestet.

DOMINGO, Plácido

Felidézte, hogy az Erkel Színházban, a Toscában és az Aidában is fellépett már, de az Operaházban most először énekel. Mesélt arról is, hogy mint Formula 1-rajongóként is járt már Magyarországon három alkalommal, de az is előfordult, hogy egyszerű turistaként érkezett.

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés élő legendának lenni, szellemesen úgy reagált: "nos, sokkal jobb élőnek lenni". Plácido Domingo január 21-én ünnepelte 75. születésnapját, de mint mondta, inkább úgy gondol életkorára, mintha háromszor 25 éves lenne. "Az évek múlnak, de nem akarod elhagyni a színpadot" - fogalmazott az énekes.

Domingo nagyon fontosnak tartja, hogy az ember tudjon együtt élni a gyerekei, sőt az unokái generációjával is, "ezzel az őrült nemzedékkel, az összes új technológiai eszközzel".

DOMINGO, Plácido; Ókovács Szilveszter

Egy ismert részlet a Bánk bánból, Domingo előadásában:

A Shakespeare-estély kapcsán elmondta: Shakespeare-t óriási írónak tartja, akinek máig élők a művei, és aki számos zeneszerzőt, kiemelten Verdit is operák írására inspirálta. "Shakespeare és Verdi kombinációja csodálatos" - vallotta.

Domingo, aki legutóbb 29 éve lépett fel Magyarországon színházi környezetben, a Shakespeare-estélyen az operaáriák mellett többek között spanyol zarzuelát is énekel majd. "Úgy gondolom, hogy ez a műsor mindenkinek kínál valamit, egyúttal lefedi azt a sokféle zenét, amelyet hosszú pályám során előadtam" - nyilatkozott Domingo az MTI-nek.

Ha érdekes volt a cikk, oszd meg ismerőseiddel!


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x