hirdetés
duett.jpg

Nagy dekoltázsok és őszinte mulatási – ez volt a Nagy Duett második köre

Szabó Eszti ezúttal is kendőzetlenül őszinte kritikát írt a TV2 műsorának legújabb adásáról.
Szabó Eszter írása - szmo.hu
2017. április 10.


hirdetés

A tegnapi adás után világossá vált: a backstage-ben kávé, nyugtató és alkohol kombinációjából választhatnak a Nagy Duett művészei az erre a célra elhelyezett büféasztalokon. Több kávépárti van, nyugtatós is akad, aki pedig ezek kombinációját vette magához háromszoros dózisban, az Tilla.

Nyilván a valóság nagy valószínűséggel nem ez, de Till Attila mindenesetre vasárnaphoz képest indokolatlanul magas energiaszinttel ereszkedett alá egy ki tudja melyik műsorból a padláson ragadt vasgolyón, és végre az extrém gúnyákat is visszahozta a ruhatárába. Kasza Tibi zöld hajjal ült be, Cooky sápadnak érezte magát, Szulák Andi izgul. Jó ezeket tudni, jó ezekről beszélgetni egy kicsit.

Elvis egyik dalával indította a bulit Tolvai Renáta és Danny Blue. Dániel ahhoz képest, hogy amatőr, tök jól levette az Elvis hangszínt, a végére pedig kijárt egy hajlítás, ami minden versenydal tökéletes befejezése akkor is, ha Elvis korában még nem ismerték a szerencsések. Kasza tényleg vicces srác, és gondolom, hogy nem akar vele rosszat, de ezeket a szexista poénokat szerintem nem kéne erőltetni dekoltázsról, meg a lenyugvó nap erejéről, mert nem esik jól a csajoknak, csak nem mondjuk.

Danny nem jött be a zsűrinek, de nem azért mert rossz volt, hanem mert megbeszélték, hogy a második döntőben rosszabb pontokat adnak majd. Aham. Így már érthető, teljesen indokolt az alápontozás.

Másodikként Ábrahám Edit és Vastag Csaba rántotta fel a sportszerkót a színpadon annak érdekében, hogy olyasmit tegyenek, amit egyszer még meg fognak bánni. Ja, a felkészülés során a páros női tagja elárulta, hogy az előző adásban „összekeverte a lábát”. ...Mivel? :O :O

A szimpatikus duó megint jól hangszerelt és könnyen énekelhető szám mellett döntött a múltkori operett után: a szívtipró és Berényi Klaudia egy vidám Modern Talkingot állítottak színpadra. Kérdezném, hogy miért, de én már nem faggatózok, nekik kell tudni, miért választanak egyre rosszabb dalokat, amik viszont legalább nehezek is. Modern Talking=fejhang=ciki=nem poén. A zsűri viszont értékelte, úgy tűnik, ebben a versenyben több pontot kap az, aki beég, szóval nekik volt igazuk.

Harmadikként Zimány Linda és Oláh Gergő énekelt. Linda mintha valami promóban azt mondta volna, hogy mindenfélét bevállal majd és ki fog derülni, hogy ő tulajdonképpen jó fej, amit sokan nem gondolnak róla. Én amúgy ezt úgy értettem, hogy nem az aktuálisan trendi dalok közül válogat majd mindenfélét, de én vagyok a hibás, minek értem úgy, ha nem is úgy mondja. Mindenesetre a próbán már a gyakorló szöveget sem szerette volna elmondani, mert benne volt a szó, hogy cici. Teljesen igaza van. Ilyen ocsmány, alpári dolgokra ne kényszerítsen már senkit a showbiznisz. Ne nézzenek már mindenkit playmate-nek, "meztelenülvetköző", őrült, perverz nőnek. Szulák Andi végül picit fancsalogva tapsolt, majd a következőt mondta: Linda neked jól áll a színpad, Gergőt meg imádom.

Ábel Anita és Emilio a Hotel Menthollal jampizott. 29 billpengő.

Ezek után Vincze Lilla és Apáti Bence szomorkodott, és kifejezetten jót tett a produkciónak az az alapvető tévedés, melynek végeredményeképpen Apáti elhitte, hogy ő egy énekes. Óriási díszítéseket vállalt amatőr létére, amik végül meglepő, de tök jól be is jöttek. Kasza jópofa volt a Bence külsejéről szóló féltékenységi jelenetével, 30 pont, ami erős túlzás, de ki sajnálja tőlük.

Mádai Vivien és Csipa retró táncversennyel és ahhoz illő nótával készült. Csipa jó eséllyel ezen a napon bánta meg, hogy elolvasás nélkül írta alá a közel 50 oldalas szereplői szerződést. Ezzel szemben elképesztő Mádai Viven tehetsége ahhoz, milyen jól képes feledtetni magát a nótát és önnön énektudását azzal, hogy mennyire éli a színpadot. Cuki, mint egy kölyökkutya.

A harmadik körben elsőként Stohl Luca és Peller Károly dalolta Szulák Andi egykori nótáját és Szulák azt mondta, hálás, amiért nem alázták meg a produkcióval. Nem tudom, ezt honnan veszi, eleve előszedni kicsit szívatás volt, de ő érzi, mi megalázó neki és mi nem. 28 kredit.

Erdei Zsolt és Judy nem óhajtotta megúszni a kihívást, egy Falco számot választottak. Németül énekeltek és reppeltek, és újra bebizonyosodott: a sváb hadarás minden dalnak jól áll. MADÁR rendesen JÓ VOLT, Kasza azt mondta róla: bájosan maradt civil és ezzel a zsűritag szerintem tökéletesen megfogta a lényeget. Nyilván Judynak némettudás híján borzalmasan nehéz lehetett reppelve cvancogni ismeretlen, idegen szavakat, mégis bevállalta, ami elég nagyvonalú a játékostársával szemben.

Sági Szilárd és Völgyesi Gabi ezúttal latinban pörgette. Ha valaki eleget iszik, simán elhiheti Sági Szilárdról, hogy énekes, egész jó kis szétviszkizett hangja van. A La Bambával indultak, Gipsy Kings-szel folytatták, a zsűrinek tetszett.

Utolsó előtti párosként Janicsák Veca és Simon Kornél tolta a Roxette-et szögben és bőrben. Kasza Tibi valami nyilvános vécés poént mondott, amit én egyszerűen nem fogtam fel, de nálam jobb humorúak biztos sokat röhögtek rajta aznap este és talán még ma kora reggel is.

Hódi Pamela és Tarcsi Zoltán a Márminálunkbabámmal (ezt egybe kell írni, nem?) mulattatott. A felkészüléses videókkal kapcsolatban annyit, hogy Csík Sándort a zsűribe kéne ültetni, de ne nekem jusson már eszembe minden jó fej, nem elhasznált figura. Gyönyörű, megható dalszöveggel indult a csodás nóta: „a lánynak van joga nemet mondani, de akkor mehet is vizet hordani”.

Értem én, hogy népdalféle, nem is zavarnak annyira a hasonló poénok, de sok ebből már, na.

Légyszi, egy szerkesztő írjon már egy köremailt, hogy szexista poénokat toljuk hátrébb végre 2017-ben, mert még valaki komolyan veszi, és annyira nem is lehet rajtuk nagyokat kacagni sem.

Pamela egyébként nagyon nagy volt, nyilván bénázott, de imádta a bulit, Jolly pedig hazai terepen járta, nem lehetett nem szeretni a lakodalmast. Igen, ebben most nem volt irónia.

(Ezúttal a zenei alapon rajta vagy maradt az eredeti éneksáv, vagy Jolly annyira stabilan énekel, mintha stúdiófelvétel lenne. Nem tudtam rájönni, és bevallom: nem is hallgattam meg sokszor, mert vár a körmös és nem szeretek késni, de valamelyik állítom, hogy igaz a kettő közül.)

Ezek után elkezdődött az irgalmatlan tökölődés, időhúzás, majd végül

Tolvai Reni és Danny Blue esett ki.

Reni nem örült, Danny meg majd varázsol magának új show-t, ahol szerepelhet. Mindenkinek szép napot!


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
Yoshitomo_nara-graffiti-niagara_bar-2009-1000x661.jpg

Részegen firkálta össze egy bár falát, és miután 7,5 milliárdért adta el egy képét, a graffitik is nagyon sokat érnek

A japán képzőművész 10 éve egy görbe estén egyszer csak előkapott egy filctollat, ami után nem volt megállás. Később a rendőrök letartóztatták Narát a metrómegállóban graffitizésért. De ez már nem számít.
fotó: Wikipedia - szmo.hu
2019. október 14.A Tokióban élő japán képzőművész, Jositomo Nara előző héten, a Sotheby's hongkongi aukcióján majdnem 25 millió dollárért adta el egy festményét, ez forintban kifejezve nagyjából 7,5 milliárdnak felel meg. Ezután nem csoda, hogy az összes többi műve is felértékelődött valamelyest.

A Sotheby's egyik képviselője szerint, a New York-i Niagara bárban általa "összefirkált" rajzok is több százezer dollárra rúgnak. (Ami, ha csak százezer dollárt is veszünk alapul, legalább 30 milliót ér forintban).

A képeket Nara egy részeg ünneplés hevében rajzolta a bár falaira, amit egy kiállítás megszervezése után tartottak. A művész menedzsere, Tim Blum, aki vele volt az ominózus estén, azt nyilatkozta, hogy egy pár pohár után Nara egyszer csak előkapott egy filctollat, ami után nem volt megállás.

"Mindenki benne volt a jelenlévők közül, hogy Nara összerajzolja a falat, bár akkor még nem sejtettük milyen szerepük lesz 10 év múltán."

Blum szerint az este tetőpontja egyébként is az volt, amikor a rendőrök letartóztatták Narát a metrómegállóban graffitizésért.

Lapozz a képéért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
puf2019.jpg

Dalról dalra: a Pál Utcai Fiúk új lemezéről meséltek a zenekar tagjai

Leskovics „Lecsó” Gábor frontember és Molnár Balázs gitáros elemezte nekünk a 11 év kihagyás után megjelent albumot.
Fotók: Béky Zoltán - szmo.hu
2019. október 15.Bár a Pál Utcai Fiúk hazai távlatban lassan az egyik legrégebb óta aktív zenekarnak számít (1983-as megalakulásuk óta kisebb kihagyásokkal folyamatosan koncerteznek), új lemezt 2008-ban adtak ki utoljára.

Egy hete azonban megérkezett a Legelő album várva várt folytatása Igazán ez minden címmel, amire nem kevesebb, mint 14 dal került fel. A hangzásvilágról és a mondanivalóról Lecsó a Stenknek a következőket mondta:

„A dalírásnál a zenekarban egy alapszabály van, már a kezdetektől fogva: ne a hangzás határozza meg a dalt, vagyis egy szál gitárral, vagy zongorával eljátszató legyen. Balázzsal mindketten így dolgozunk.”

Most pedig kérésünkre mindegyik számról külön-külön is elmesélték, mi ihlette, hogyan készült és mit tartanak a legfőbb üzenetének.

Íme a teljes lemez, alatta pedig az ismertetők:

1. Csoda

Balázs: Lecsó dala, az intrót a legkisebb fiam írta 12 éves korában. Pont ide illett a hangulata. Pécsett született meg az első változata, majd Zolival hármasban a mostani forma. A stúdióban kapott egy kis bendzsót, némi pszichedéliát, és Anikó vokáljával vált teljessé az áhítat.

Lecsó: Az én fejemben ennek a dalnak a hangzása valahol Neil Young és Nick Cave között helyezkedik el. A szövegében is 20 éves és mai sorok keverednek össze. A lényeg benne a hit. A hit a szerelemben.

2. Van az úgy

B: Sokat kísérleteztünk vele. Volt már Black Sabbathos bevezetője, Muse-os refrénje, játszottuk 3/4-ben és 6/8-ban is. Mindent ledobott magáról. Így maradt az az egyszerű sanzonforma, ami titokban mindig is szeretett volna lenni. Veretes Lecsó dal.

L: Egy ideje megvolt a szöveg és a zene is, de valahogy nem találtuk a formát. Sokat kísérleteztünk vele, alapvetően egy lassú dal volt, aztán egyszer valamikor, egy koncert utáni hajnalon, elkezdtem játszani a dalt otthon, de nagyon tempósan és hirtelen működni kezdett. Hoppá! Ilyen egyszerű ez.

3. Kérnéd

B: Ezt is Lovi stúdiójában kezdtük felöltöztetni. Ott született a basszus és a gitártéma is. Egy kis szöveg hiányzott –belekontárkodtam. Jó kis PUF sláger lett.

L: Igen, ez a dal lenn Pécsett nyerte el végleges formáját, kis darabokból. A puzzle darabok egyszerre csak összeálltak. Az alapötlet az enyém volt, de nem lett volna belőle dal, ha a Balázs nem ragasztgatja össze és a végén nem egészíti ki a hiányzó darabokat.

Egyébként a Balázs mutatta nekem évekkel ezelőtt a Mickey3D nevű francia zenekart. Azóta is nagyon bírom őket, kicsit olyasmi dalt szerettem volna. Eredetileg kicsit latinos volt a zenéje, ezért sokáig Brazil volt a munkacíme, de én kifúrtam, mert semmi latin nincs már benne. Kár volt. A Brazil jobb cím, mint a Kérnéd.

4. Leguggol

B: Én követtem el. Backstageből néztem egy zenekart, a gitáros leguggolt és tekert egy kicsit a torzító potméterén. Innen a szöveg, ami egyébként végül Lecsóról szól Anikó tolmácsolásában. Balatonszepezden teljesedett ki.

L: Ezt a dalt Balázs ebben a formában, csak nemrég mutatta meg nekünk. Először a bevezető riff tetszett meg, azután szép sorban a többi rész. Jól esik játszani. A szintiszólón sokan vitatkoztunk, nekem kicsit Omegás volt először, de azután megszerettem. (És rajtunk kívül ki ismeri még az Omega 6-ot? He-he...)

5. Esőben

B: Ez a kedvenc Lecsó zeném. Évekkel ezelőtt írtam rá a szöveget, szerintem ez lett a legjobb szövegem. Veszteségek ihlették. Ám történt ami történt, egyszer csak Kiscsillag-dallá változott más szöveggel. Végül mégis megcsináltuk a PUF-fal is. Aki kitalálja, melyik Kiscsillag-szám zenéje egyezik meg az Esőben zenéjével, az nyer egy...

L: Jó pár éve megírtam ezt a dalt, de a szövegeket, amiket csináltam rá, nem igazán szerettem. Végül mindkét zenekaromban írt rá más szöveget és mind a kettő teljesen mássá tette a dalt, mint az én fejemben volt. És életre kelt a dal! Persze a hangszerelés is teljesen különböző lett. Az eredeti refrén ebben a verzióban található. Gyönyörű a szövege.

6. Balatonszepezd

B: Apám halála utáni ősszel született, miután először telt el nyár úgy, hogy már senki nem volt jelen aki meghatározta gyermekkorom Balatonszepezdjét. A természeti utalások mind valósak, ahogy a cseresznye is mindíg érik a képzeletemben, ha oda gondolok.

L: Jó régen megvan már a dal. Ezt játszottuk legtöbbet az új dalok közül. Egy klasszikus Balázs dal.

7. Leteszlek

B: Sanzon a francia korszakomból, még folytatja a Legelő album fű alatt politizáló szövegvilágát. Anikó énekével sokkal üdébb lett, mint eddig.

L: Nagyon kedves zene és szöveg. Én énekeltem sokáig, de a lemez felvételénél kikönyörögtem, legyen inkább Anikóé. Pedig szerettem énekelni, de úgy éreztem, hogy nehézkessé teszem a dalt. Végül kompromisszum született, és duett lett belőle.

8. Vaktyúk

B: Életem szólója. Egyszer vettem fel mindkét sávot, aztán visszahallgatva húú! Pedig nem vagyok az az Angus fajta. Csak imádom.

L: Először a szöveg volt meg. Bár egy sima csajozós rockdalnak tűnik, de nekem mindig inkább a szabadságvágyról szólt. Pont ugyanaz a lényege, mint a Bálnak. A „világ a szolgám, az én szívem szabad!” pontosan azt az érzést jelenti, mint „a gyeplőt a lovak közé dobom”. Most nem érdekel semmi! Gyerünk!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
dfv_konyvtar_ck.jpg

Gyönyörű vasoszlopok lettek a dunaföldvári könyvtár díszei - a felújításkor találták őket

Egy város, ahol nem sajnálták a pénzt a kultúrára: nézzetek szét a dunaföldvári könyvtárban, ami egy 130 éves, felújított épületben lelt otthonra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 16.Az épület az 1800-as évek végén épült pénzintézetként, majd évtizedekig különféle iskola működött benne. Az évek során azonban alkalmatlanná vált ezt a funkcióját betölteni.

Sokáig díszelgett a tetején az ELADÓ felirat, de nem talált olyan gazdára, aki lehetőséget látott a régesrégi műemlék felújításában. Ekkor az önkormányzat az asztalra csapott és úgy döntött, meghagyva a gyönyörű homlokzatot, megépíti a Kultúra és a Könyvek Házát. Merthogy nem csak könyvtár működik itt, hanem közösségi teret is kialakítottak előadásoknak, koncerteknek és kiállításoknak.

A felújítás megkezdésekor azonban nem várt meglepetés érte az építőket és a városlakókat. A tanteremként és tanáriként működő helyiségek falaiból pompázatos vasoszlopok bukkantak elő, amik ma az olvasóterem ékességei lettek.

A könyvtár olvasóterme a felújítás alatt

A könyvtár olvasóterme a felújítás után

Németh Zsolt fotóin csodálhatjátok meg, hogy milyen elegáns és káprázatos könyvtára lett az ország közepén egy kisvárosnak, Dunaföldvárnak.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
Dombi-Netperces-FB-cover-9-1.jpg

Dombóvári István: Hozzuk újra divatba a könyvet

Dombi amellett, hogy népszerű humorista, műsorvezetőként és szerzőként is sikeres. Legújabb könyve notebookra hasonlít, és a generációk között szeretne hidat verni.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2019. október 14.- Csaknem pontosan két éve, a Pisti vagyok, ments ki innen megjelenésekor beszélgettünk utoljára. Milyen volt a fogadtatása?

- Szerették az olvasók. Volt második kiadás is. A szerkezete is tetszett az embereknek, hogy egybefüggő történet, de sok, picike részből áll.

Mert manapság az olvasóknak kevesebb ideje van olvasni, ritkábban állnak neki nagy lélegzetvételű könyveknek.

- Akkor beszéltünk róla, hogy egy online könyvön dolgozol. Abból lett végül a netperces novellák?

- Nem, az csak egy ötlet kezdemény volt, amit még mindig nem vetettem el. Az egész olyan lett volna, mint egy élő chatelés. Ez más, inkább a Twilight-, Y-akták- vagy Blackmirror-szerű, érdekes hangvételű történetek.

- Mesélj kicsit az új műről, a Netperces novellákról, hiszen mind tartalmában, mind megjelenésében egy nem mindennapi könyvről van szó.

- Ez is egy régi ötlet. A laptop másik neve az, hogy notebook. Az is egy könyv. Azt hallani, hogy a fiatalok már nem olvasnak olyan lelkesen, az idősebbek pedig nem szeretik a kütyüket. Úgy alkottam meg a könyvet, hogy az érdekes mindenki számára.

Hidat szerettem volna képezni a generációk között. Szerintem mindenkiben megvan a tudásszomj, a vágy, hogy új dolgokat lásson. Ha a könyv már nem olyan divatos, akkor hozzuk újra divatba.

Azzal az apró, nemesnek szánt csellel csempészem vissza az emberek kezébe a könyvet, hogy laptopnak álcázom.

- Azt mondjuk el az olvasóknak, hogy ez egy olyan könyv, ami külsőre úgy néz ki, mint egy laptop.

- Így van. Szürke, az éle is be van festve, a gerincsíkján csatlakozók képi láthatóak, az alján ventillátornyílások, fel van matricázva, mert a fiataloknál most ez a divat, és a legfontosabb formai követelmény, hogy a könyvet vízszintesen nyomtattuk. Tehát nem balról jobbra kell olvasni, hanem úgy kinyitni, mint egy laptopot.

Külön előszót írtam a fiataloknak és az idősebbeknek.

Mindenkinek el akartam mondani, hogy egyformán fontosak a számomra. Ha valaki megkérdezi, hogy kinek szól ez a könyv, ki a célcsoport, akkor mondhassam bármiféle költői túlzás nélkül, hogy mindenki.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!