hirdetés
kutymacs.jpg

Na tessék! Kiderült, hogy a kutyák nem is okosabbak a macskáknál

Brit tudósok vizsgálták a témát.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2018. december 01.


hirdetés

Ebből még nagy vita lesz a komment-szekcióban: kiderült ugyanis, hogy legjobb barátaink, a kutyák semmivel sem okosabbak a macskáknál.

A Daily Mail tette közzé az Exeter és a Canterbury Egyetem pszichológusainak kutatási eredményét, amiben megvizsgálták az "ember legjobb barátjának" kognitív képességét, összehasonlítva más állatokkal - beleértve a macskákat is. A szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a kutyák nem rendelkeznek magasabb intelligenciával, mint a macskák, sőt, több másik állathoz viszonyítva sem zsenik.

A kutatók a kutyák, macskák, farkasok és csimpánzok viselkedésének megfigyelésére vonatkozó adatokat használták fel annak megvizsgálása céljából, hogy a kutyák rendelkeznek-e valamilyen különleges képességgel. Megállapították, hogy a kutya mentális képességei nem kivételesek a többi fajhoz képest, amit több kategóriában is tanulmányoztak.

A tanulmány, amelyet Stephen Lea professzor és Dr. Britta Osthaus vezetett, egy tudományos folyóiratban jelent meg és ahogy várható volt, azonnal támadni kezdték.

Dr. Osthaust többen lerohanták virtuálisan és támadták a közösségi médiában azzal, hogy eltorzítja a tudományos adatokat és kutyaellenes.

hirdetés

Az egyik poszt a témában a Twitteren háromezer dühös kommentet kapott.

Az egyik internetező azt írta: "Egyszer volt egy beagle-em, aki kinyitotta a hűtőszekrényt a lábával."

A másikuk aki csak "Dog" úrnak nevezte magát, és "Fake News"-nak titulálta a hírt, ezzel bizonyítva hitelesen, hogy a kutyák is kommentelnek.

Vagyis jóval okosabbak, mint a macskák.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kasler-miklos2.jpg

Kásler Miklós szerint az emberek fegyelmezetlensége miatt robbant be így a második hullám

A kormány eközben minden esetben megfelelő intézkedéseket hozott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 27.


hirdetés

Nagyrészt az emberek fegyelmezetlenségén múlt, hogy a tavaszi első hullámnál sokkal súlyosabb lett az őszi második - mondta el Kásler Miklós facebookos interjújában. Szerinte a nyári utazási kedv miatt a lakosság hurcolta be külföldről a vírust, az azért tudott ilyen mértékben elterjedni.

„[A kormány] mindig a fertőzés adott állapotának megfelelő, rugalmas intézkedéseket hozott, amiknek egyetlen egy kritikus pontja volt, hogy azokat be kellett tartani”

- mondta el a saját felelősségükről.

Hozzátette: „elegendő szakember lesz Magyarországon ahhoz, hogy átjussunk a koronavírus-járvány mostani kritikus időszakán. Persze ennek a feltétele az, hogy a szigorító intézkedéseket betartsuk, és mértéken felül ne terheljük túl az egészségügyi rendszert.”

Az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott, szerinte „lelki megnyugvást” fog hozni a tanárok és a szociális dolgozók tömeges tesztelése. A rövid interjú végén kitért Soros György kritikájára is, aki nem tartja helyesnek, hogy a kormány elkötelezte magát az orosz vakcina mellett. Mint fogalmazott, nincs tudomása róla, hogy a milliárdos üzletembernek orvosi diplomája lenne, kritikáját ennek megfelelően kezeli.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
merkely-béla5.jpg

Merkely Béla szerint március-áprilisra leszünk túl a koronavírus-járványon

Számításai szerint eddig Magyarországon körülbelül másfél millió ember eshetett át a betegségen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 27.


hirdetés

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora többek között saját koronavírus-tapasztalatairól is beszélt. Mint mondta, ő is átesett a betegségen, nagyjából a harmadik napon nagy fájdalmai és láza lett, valamint a gyengeség is jelentkezett nála.

Mint mondta, folyamatosan figyelni kell a tünetekre, és ha az állapotunk rosszabbodik, kórházba kell menni, hogy megkapjuk a szükséges terápiákat. Problémának látja, hogy miután a betegek későn jelentkeznek, kicsit későn kapják meg a szükséges gyógyszert.

A mostani ugrás, ami látható, nem a PCR-mérésekből adódik, hanem a többletaktivitásból - mondta el a rektor a koronavírussal küzdők számáról. Hozzátette,

számításai szerint több mint 1,5 millió magyar esett már át a koronavírus-fertőzésen, ami nagyjából 15 százalékot jelent. Ahhoz, hogy a nyájimmunitás meglegyen 60 százalékra van szükség.

„Nap, mint nap újabb tízezrek kapják meg a megbetegedést. Azt gondolom, hogy nagyjából március-április környékére túl tudunk lenni ezen a járványon”

hirdetés

- tette hozzá Merkely Béla.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
korhaz-4.jpg

Újabb rémisztő adatok: 6268 fertőzött, 152 halott egy nap alatt

Ismét rekord a fertőzöttek és a halottak számában Magyarországon. 7536 koronavírusos beteg fekszik kórházban, közülük 644-en vannak lélegeztetőgépen.
fotó:pixabay - szmo.hu
2020. november 28.


hirdetés

6268 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 204 708 főre nőtt beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 4 516 főre emelkedett. A gyógyultak száma 54 021 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 146 171 fő. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti.

Kórházban 7536 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 644-en vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is.

A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást.

A kormány november 23-tól bevezette az idősek vásárlási sávját, miszerint hétköznapokon 9 és 11 óra között csak a 65 év felettiek léphetnek az üzletekbe. Hétvégén pedig 8 és 10 között érvényes ugyanez.

hirdetés

Emellett azonban fontos tudni, hogy az idősek a csak nekik fenntartott vásárlási idősávon kívüli más időpontban is vásárolhatnak.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
pinter-sandor_online.jpg

Pintér Sándor: „Magyarországon megszűnt a felderítetlen korrupció”

A belügyminiszter szerint a rendőrség munkájának köszönhetően már nincsenek olyan kivizsgálatlan korrupciós ügyek, amelyek sértik az emberek érdekeit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 27.


hirdetés

Magyarországon megszűnt a felderítetlen korrupció - ezt állította csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank online konferenciáján Pintér Sándor.

Ugyanitt Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke azt mondta,

„a korrupció olyan, mint egy betegség, amit jobb, ha megelőzünk.”

Pintér Sándor ezután beszélt arról, hogy mára lényegében nincs olyan felderítetlen korrupciós ügy, ami az állampolgárok érdekeit sértené.

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője azonban úgy látja, rengeteg korrupciós ügy maradt még kivizsgálatlan. Az RTL Híradónak azt nyilatkozta, hogy

hirdetés

„az orbáni rendszer lényege, tulajdonképpen kötőanyaga az állami szintű korrupció”.

Hozzátette, ennél is szomorúbb, hogy a miniszterelnök egész környezete ki van tömve állami megrendelésekkel.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!