Na tessék! Kiderült, hogy a kutyák nem is okosabbak a macskáknál
Brit tudósok vizsgálták a témát.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2018. december 01.


Ebből még nagy vita lesz a komment-szekcióban: kiderült ugyanis, hogy legjobb barátaink, a kutyák semmivel sem okosabbak a macskáknál.

A Daily Mail tette közzé az Exeter és a Canterbury Egyetem pszichológusainak kutatási eredményét, amiben megvizsgálták az "ember legjobb barátjának" kognitív képességét, összehasonlítva más állatokkal - beleértve a macskákat is. A szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a kutyák nem rendelkeznek magasabb intelligenciával, mint a macskák, sőt, több másik állathoz viszonyítva sem zsenik.

A kutatók a kutyák, macskák, farkasok és csimpánzok viselkedésének megfigyelésére vonatkozó adatokat használták fel annak megvizsgálása céljából, hogy a kutyák rendelkeznek-e valamilyen különleges képességgel. Megállapították, hogy a kutya mentális képességei nem kivételesek a többi fajhoz képest, amit több kategóriában is tanulmányoztak.

A tanulmány, amelyet Stephen Lea professzor és Dr. Britta Osthaus vezetett, egy tudományos folyóiratban jelent meg és ahogy várható volt, azonnal támadni kezdték.

Dr. Osthaust többen lerohanták virtuálisan és támadták a közösségi médiában azzal, hogy eltorzítja a tudományos adatokat és kutyaellenes.

Az egyik poszt a témában a Twitteren háromezer dühös kommentet kapott.

Az egyik internetező azt írta: "Egyszer volt egy beagle-em, aki kinyitotta a hűtőszekrényt a lábával."

A másikuk aki csak "Dog" úrnak nevezte magát, és "Fake News"-nak titulálta a hírt, ezzel bizonyítva hitelesen, hogy a kutyák is kommentelnek.

Vagyis jóval okosabbak, mint a macskák.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x