hirdetés
maxresdefault.jpg

14 zseniális művész, akik fogyatékossággal élnek, és elképesztő alkotásokat készítenek

Emberek, akik akár a szájukat vagy egy lábukat használva is jobbat tudnak alkotni az átlagnál - és mindezt az akaraterejüknek is köszönhetik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 22.


hirdetés

Statisztikák szerint a világ lakosságának körülbelül 10%-a, vagyis közel 650 millió ember éli a mindennapjait valamilyen fogyatékossággal. Az alábbi remekműveket elnézve nem is gondolnánk, hogy egy hátrányosabb helyzetből indulva, az "átlagosnál" is több erőfeszítés, türelem és akaraterő árán születtek. Nem egy alkotó számára az egyetlen utat jelentették a külvilággal való kommunikációra. A szájjal festő művészektől kezdve a vak fotográfusig valamennyiük óriási inspirációt jelenthet számunkra. Az alábbi lista ezeket a hihetetlenül kitartó embereket ünnepli.

1. Kedzierski Mariusz karok nélkül született, de végül sikerült beteljesítenie álmát, és szuper-realisztikus portrékat rajzolhat.

2. Stephen Wiltshire-t 3 éves korában autizmussal diagnosztizálták, mostanra arról lett híres, hogy egy rövid odapillantás után is képes eszméletlenül részletes képeket megrajzolni.

3. A szintén autizmussal élő Iris Grace tehetségét akkor fedezték fel szülei, mikor a beszédterápia keretében a festészettel is megismerkedett.

4. Az agyi bénulással született Paul Smith egyetlen ujját használva gyönyörű műalkotásokat hozott létre az írógéppel.

5. Peter Longstaff karok nélkül született, anyja terhesség alatti droghasználata következtében. Peter azonban soha nem tekintette magát fogyatékosnak.

6. Ha tetoválóművész szeretnél lenni, de elvesztenéd egy végtagod, mit csináltál? JC Sheitan Tenetnek már megvan a válasza: legyen protézis-karod, ami ebben az esetben akár praktikusabb is lehet, mint egy húsvér végtag.

7. Rakan Abdulaziz Kurdi ezekkel a realisztikus festményekkel bizonyítja be, hogy a fogyatékosság nem szabhat határt a kreativitásnak.

8. Huang Guofu 4 éves korában elvesztette mindkét karját egy borzalmas elektromos balesetben. Ez ugyanakkor nem gátolta meg abban, hogy valóra váltsa álmait és már 12 éves korában elkezdett festeni a lábával.

9. Doug Landis egy szerencsétlen középiskolai birkózás során bénult le, nyaktól lefelé. Akkor fedezte fel tehetségét, mikor egy karácsonyi kártya rajzolt házikóját elnézve úgy érezte, tud ő ennél jobbat is.

10. John Bramblitt funkcionális vakságban él, ami azt jelenti, hogy a szeme csupán a napfény és a sötétség között tud különbséget tenni. Ennek ellenére ő a texturált festékeket hívta segítségül, hogy feltalálja magát a vásznon.

11. Victorine Floyd Fludd egy vak fotográfus, aki 26 éves korában vesztette el a látását.

12. Annette Babbedey ujjak nélkül született, mégis mesés ékszereket készít.

13. Mariam Paré elképesztő portrékat tud készíteni a szájával.

14. Doug Jackson agyi bénulással született, egy speciális, fejre rögzített ecsettel fest. 11 évesen kezdett neki az alkotásnak és országszerte hírnevet szerzett impresszionista stílusával.

.

Forrás: Thinking Humanity


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!