Mostantól látja a kormány azt is, ha elmész welnessezni egy hotelbe
Volt pénzed nyaralni? Tudni fog róla az adóhivatal.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 08.


A jövőben minden szállodának egy központi adattárba kellene feltöltenie a náluk szállást foglalók adatait - írta meg a zoom.hu. A rendszerhez az adóhatóság mellett a rendőrség és az idegenrendészet is hozzáférhetne.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ kezelné majd az adatokat, ennek üzemeltetőjét a kormány jelölné majd ki.

A jogszabály tervezetét a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda nyújtotta be. A Magyar Turisztikai Ügynökség már fél évvel ezelőtt hírt adott a rendszer lehetséges indulásáról.

A jövőben a szálláshely-szolgáltatóknak az ügynökség által biztosított szoftvereket kell használniuk. A rendszer hivatalos tesztüzeme már 2019 januárjában elindul, a kötelező csatlakozásról a kormány dönt - írja a zoom.hu.

Az indoklás szerint a vendégek regisztrációjának a célja, hogy ha a szálláshely-szolgáltató a vendégével szemben polgári jogvitába keveredne, vagy ha kártérítési igényt kívánna vele szemben érvényesíteni, akkor a szálláshely-szolgáltatást igénybe vevőnek a pontos adatai rendelkezésre álljanak. A zoom.hu cikke szerint a szálláshelyek adatszolgáltatását a KSH felé automatizálni lehet, így a szállodák a rendszerbe töltik fel az adatokat. A rendszerhez az önkormányzatok is hozzáférnek, hogy így ellenőrizhessék a területükön működő szállodák idegenforgalmi adóbevallásait.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x