hirdetés
1.png

Most másképp kezdődött a tüntetés: többen is beszédet mondtak

Egyelőre elég szellős a Kossuth tér, az első felszólalók közt diákok és politikusok is vannak.
Fotók: Mervai Márk - szmo.hu
2018. december 14.


hirdetés

Az első felszólaló Szíjártó Imre, a CEU hallgatója volt. Őt Kunhalmi Ágnes követte. De beszélt Tordai Bence, Vadai Ágnes és Schmuck Erzsébet is.

Az MSZP-s Kunhalmi azt mondta, Kövér nem a képviselők főnöke. Feltette a kérdést, hogy várja el a Fidesz azoktól a gyerekektől, akiket kizárnak az általános iskolai képzésből vagy a szakképzésből, hogy később adót fizessenek. Hosszan beszélt az összefogás fontosságáról. Szerinte az ellenzéknek és a szakszervezeteknek össze kell fogniuk a változáshoz. "Minden esély megvan, hogy ezt a hatalmat megbillentsük, csak legyen bennetek erő, és igenis várjátok el azt, hogy egységesek legyünk" - fejezte be beszédét.

Ezután Donáth Anna lépett a mikrofonhoz, a Momentum tegnap előállított alelnöke, aki megköszönte azoknak, akik eljöttek a kőbányai rendőrkapitányságig, amikor őt bevitték. Szerinte azokért is ki kell állni, akiket szintén bevittek, de akiknek a nevét nem ismerik tömegek. "Nem tudtak mihez kezdeni azzal, hogy százan követelték a kiengedésemet, miközben már az elején közölték, hogy csak egy szabálysértésről van szó." Azt mondta, az elmúlt napokban békés tüntetőket vittek el, nem csak azokat, akik rendőrökre támadtak, hanem azokat is, akik csak füsttel, zászlóval jelezték az elégedetlenségüket. "Akikkel tegnap találkoztam a rendőrkapitányságon, saját bevallásuk szerint már 600 órát túlóráztak idén. Nem a rendőrök hibája, hogy ezt csinálják. Velük is szolidarítani kell, ahogy az összes munkással, akinek heti 6 munkanapot kell dolgozniuk." - fogalmazott. Még fontosabbnak nevezte, hogy vasárnap 3-kor legyenek ott a Hősök terén, ahol ott lesznek a szakszervezetek is. "Addig itt kell lenni, amíg meg nem értik, hogy lehet, hogy nekik van többségük a kormányban, de amit most csinálnak, azzal biztosan nincs többségük a társadalomban.

Az Index közvetítése

A Mérce közvetítése

Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselője szerint az ellenzék különböző pártjai azért állnak egy színpadon, mert együtt keresik a nép boldogulását, amit 1990-ben azok ígértek, akik most beteg despotaként ugrálnak a hátukon.

"Én 50 ezer nő nevében állok itt" - mondta Herczeg Mária, a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek női tagozatának vezetője. "Ma Magyarországon a munkások problémái, napi gondjai senkit nem érdekelnek. Az érdekegyeztetés nem működik. Elég volt." Szerinte hazudnak az új törvénnyel kapcsolatban. Nem a fizetéseket emelik, hanem a túlórák számát, ez mérhetetlen cinizmus. Pedig nem a túlórák számát, hanem a munkabéreket kellene emelni. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a képviselők a hátsó ajtón behoznak egy törvényt. "Milyen ország ez a miénk? Ezt rendes országban az érdekegyeztetésen beszélik meg, meghallgatják egymást."

A DK-s Vadai Ágnes szerint nem normális, hogy aki nem ért egyet a kormánnyal, az nem magyar, az soros-ügynök. De valami megváltozott szerdán: a pártok megértették, hogy nem az számít, mi volt 5-10 éve, hanem hogy mi lesz a jövőben. "Kövér Lászlónak mondom, egy percig sem fáj a büntetés, ha ez az ára a szabad Magyarországnak, akkor büntessen meg minden nap. Mert elég volt!" - reagált a házelnök által kiszabott büntetésre. Azt mondta, szerdán világossá vált, hogy belül nincsenek jogaik, az általuk képviselteket nem veszik figyelembe. Elvették a szabad választás jogát.

Tordai Bence azt mondta, mára 2,3 millió ember látta amikor a Parlamentben "Orbán Viktor arcába tolta a telefonját". Szerinte lehet, hogy ő volt a nap embere szeptember 12-én, de 13-án Donáth Anna volt az, és minden nap lesznek, akik tovább viszik az ügyet. Ezután a saját arcuk felé fordíttatta mindenki kivilágított mobilját, hogy látsszon, "kik hozzák el a változást." "Az új ellenzéket a rendőrök gumibotjai kovácsolják össze." - mondta. "Csináljatok megint egy nagy bulit, legyen megint egy embere a napnak, de ez nem egy emberről kell, hogy szóljon."

Miután elromlott a mikrofonja, kérésére a tömeg ismételte utána, hogy mindenki hallja: "Ez nem egy emberről szól. Ez közösségekről szól. Együtt küzdünk a rabszolgatörvény ellen, együtt erősek vagyunk, együtt győzni fogunk!" "Demokráciát" - skandálta válaszul a tömeg.

"Rabszolgatörvény helyett tisztességes béreket" - mondta az LMP-s Schmuck Erzsébet is, majd kérdéseket tett fel. "Milyen kormány az olyan, ami nem az emberek érdekét védi, hanem a multinacionális cégek érdekeit védi? Milyen kormány olyan, ami lerombolja a társadalmi szolidaritást?" "Elegünk van" - skandálták válaszul. "Az Eurostat legújabb jelentése szerint Magyarországnál csak Bulgáriában élnek rosszabbul. Ma ott tartunk, hogy nagyon kevés gazdag ember jut nagy sok szegényre. Az ország szétszakadt. Nemcsak a fiatalokkal bánik rosszul a kormány, az idősekkel is. A 28.500 forintos minimumnyugdíjat nem emelték meg, hiába kértük, kinevettük. Sokszor elmondtuk, ide vezet a kormány gazdaságpolitikája. Csak akkor kezdték emelni a béreket, amikor észrevették, hogy az ország kiürül. Szégyen."

Kasznahorkai Emma, aki a beszédeket szervezte, megismételte, hogy ne a rendőrökre haragudjanak, hanem a rendszerre. Majd bejelentette, a tüntetés hivatalos részének végét. A demonstrálók persze nem mentek haza, hanem ismét elindultak a körútra, ahol hangosan skandálva vonulnak jelenleg is.

Élő közvetítésünk:


KÖVESS MINKET:

hirdetés
zugloi-vasutallomas-gazolas-1000x612.jpg

Túl van az életveszélyen a 16 éves lány, akit beszippantott a vonat

Jelenleg is a Péterfy kórház baleseti központjának intenzív osztályán ápolják a fiatal lányt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 20.Jó hírek érkeztek arról a fiatal lányról, akit múlt csütörtökön gázolt el egy tehervonat a zuglói vasútállomáson.

Ahogy arról beszámoltunk, a baleset az állomáson folyó peronfelújítás kordonnal elkerített munkaterületén kívül, korábban elkészült és az utasforgalom számára átadott helyszínen történt.

Egy szemtanú, aki csak néhány méterre állt a balesettől, korábban azt mondta az RTL Híradónak, hogy

a lány az épület sarkánál csaknem két méterre állt a sínektől, amikor a vonat menetszele a szerelvény alá rántotta.

A helyszínen lévők közül többen azonnal a nő segítségére siettek, aki eszméletlenül feküdt a síneken. Súlyos, életveszélyes koponya-, mellkas-, hasüregi és végtagsérülésekkel szállították a traumatológiai intézetbe. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni, és még aznap életmentő műtéti beavatkozásokat végeztek el rajta, majd intenzív osztályon kezelték.

Most új információk érkeztek az állapotáról.

A 16 éves lány jelenleg is a Péterfy kórház baleseti központjának intenzív osztályán fekszik. Az elmúlt egy hétben több műtéten is átesett, már túl van a közvetlen életveszélyen

- közölte a kórház az RTL Híradóval.

A baleset ügyében a rendőrség is nyomoz vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt. Gyanúsítottat még nem hallgattak ki, még folynak a szakértői vizsgálatok.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:hirdetés
magat-krisztina-sulyemelo-mti-foto-1000x673.jpg

Eltűnt a magyar súlyemelő, semmit nem tudnak róla, nem utazott el a csapattal a vb-re

Magát Krisztina szerdán lépne versenydobogóra, de nem szállt repülőre a magyar csapattal. A szövetségi kapitány sem tudja, mi van vele.
MTI - szmo.hu
2019. szeptember 21.A magyar csapat is megérkezett a thaiföldi súlyemelő-világbajnokság színhelyére, Pattayába, ahová azonban nem tartott társaival Magát Krisztina.

"Fogalmam sincs, mi történhetett, megsérült vagy más a gond, hiszen megvolt a repülőjegye is, és velünk együtt kellett volna eljönnie Budapestről

- mondta az MTI érdeklődésére a válogatott szövetségi kapitánya, Gyurkovics Ferenc. - Nekem nem jelezte, hogy mi az oka otthon maradásának."

A 30 éves Magát, aki doppingeltiltását követően újrakezdte a versenyzést, s a 2018-as Európa-bajnokságon ezüstérmes, a világbajnokságon pedig 12. volt, a thaiföldi vébé rajtlistája szerint

szerdán lépne versenydobogóra a 87 kilósok B csoportjának tagjaként.

Hiányában is lesz magyar szereplője a kategóriának: Boros Viktória, a szombathelyi Haladás VSE emelője indul, besorolása alapján a 87 kg C csoportjában, kedden. Aznap lesz jelenése a BKV Előre versenyzőjének, Szuromi Tímeának a 81 kilósok B csoportjában, míg a szegedi Nagy Péter a vb zárónapján, pénteken szerepel a plusz 109 kilogrammosok B csoportjában.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
vizbe-fulladt-ferfi-lanykeres-1000x583.jpg

Tragédia: megfulladt a férfi, amikor a víz alatt kérte meg barátnője kezét

Az összetört nő megmutatta a romantikus pillanatról készült videót, majd szívszorító sorokban búcsúzott el szerelmétől.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 21.Szörnyű véget ért egy romantikus lánykérés egy szerelmespár számára. Steven Weber Jr. és barátnője, Kenesha Antoine Tanzániában nyaraltak egy olyan szálláshelyen, amelynek egy részén ablakon keresztül lehetett nézni az óceán élővilágát. Ezt használta ki az amerikai férfi a lánykéréshez.

Egy búvárszemüveggel és egy vízálló zacskóban elhelyezett papírral odaúszott az egyik ilyen ablak elé, miközben Antoine az ablak túloldalán állt és videózta őt. Weber megmutatta az A4-es papírt, aminek egyik oldalára ezt írta:

"Nem tudom addig visszatartani a lélegzetem, hogy elmondjam, mennyire szeretlek. De minden egyes nap egyre jobban szeretek mindent, amit imádok benned."

A másik oldalon pedig feltette a nagy kérdést szerelmének, majd elő is vette a vízben a gyűrűt. Ezután elkezdett felfelé úszni, barátnője pedig izgatottan várta, hogy egymás nyakába boruljanak a romantikus pillanat után.

A párja azonban nem jött fel a vízből.

Az összetört nő feltöltötte a Facebookra a videót, amin megörökítette a tragédiával végződő lánykérést. A felvételen hallatszik, ahogy azt ismételgeti, "igen, igen, igen!"

Később azonban szívszorító bejegyzésben számolt be arról, hogy Weber sajnos nem élte túl a víz alatti kalandot. Azt nem írta le, pontosan mi történt, csak annyit, hogy a férfi sosem érte el a felszínt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kecskemeti-klub-dj-atveres-1000x572.jpg

Magyar srác lett volna a „menő amerikai DJ” egy kecskeméti szórakozóhelyen

A buli egyik szervezője cseten akarta rábeszélni a fiatalt, hogy játssza el a nem létező amerikai sztárlemezlovast, az sem baj, ha nem ért a DJ pulthoz. A turpisság azonban már az esemény előtt kiderült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 20.Amerikai DJ-vel harangozták be egy kecskeméti szórakozóhely nyitóbuliját, aki valójában nem is létezik. Az eseményt szervező külső cég egy magyar srácot akart eladni sztárlemezlovasként, akinek Lopez néven kellett volna játszani.

Az egyik szervező cseten próbálta meg rábeszélni a fiatalt, hogy legyen a platákonon is reklámozott menő DJ, mert "elég karakteres", és "simán kinézi belőle bárki, hogy egy külföldi sztár".

A már nyilvánosságra került beszélgetésből kiderült az is, hogy a cég embere azt is írta:

"ha DJ pultot tudsz kezelni, az még jobb, de ha nem, az sem probléma".

Cserébe azt ajánlotta, hogy a magyar srác fellépési díjat kap, biztonsági őrök kísérik majd mindenhová, és egész este ingyen ihatna ő és a meghívott haverjai is.

Mivel az átverés még a buli előtt kiderült, a klub üzemeltetői le is mondták az eseményt. Egyikük a Fókusznak azt mondta, általában mindig ellenőrzik a meghívott fellépők hátterét, most azonban a felújítás munkálatai miatt nem jutott erre idejük, ezért történhetett meg ez a baki.

A Fókusz riportja:


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x