hirdetés
1.png

Most másképp kezdődött a tüntetés: többen is beszédet mondtak

Egyelőre elég szellős a Kossuth tér, az első felszólalók közt diákok és politikusok is vannak.
Fotók: Mervai Márk - szmo.hu
2018. december 14.


hirdetés

Az első felszólaló Szíjártó Imre, a CEU hallgatója volt. Őt Kunhalmi Ágnes követte. De beszélt Tordai Bence, Vadai Ágnes és Schmuck Erzsébet is.

Az MSZP-s Kunhalmi azt mondta, Kövér nem a képviselők főnöke. Feltette a kérdést, hogy várja el a Fidesz azoktól a gyerekektől, akiket kizárnak az általános iskolai képzésből vagy a szakképzésből, hogy később adót fizessenek. Hosszan beszélt az összefogás fontosságáról. Szerinte az ellenzéknek és a szakszervezeteknek össze kell fogniuk a változáshoz. "Minden esély megvan, hogy ezt a hatalmat megbillentsük, csak legyen bennetek erő, és igenis várjátok el azt, hogy egységesek legyünk" - fejezte be beszédét.

Ezután Donáth Anna lépett a mikrofonhoz, a Momentum tegnap előállított alelnöke, aki megköszönte azoknak, akik eljöttek a kőbányai rendőrkapitányságig, amikor őt bevitték. Szerinte azokért is ki kell állni, akiket szintén bevittek, de akiknek a nevét nem ismerik tömegek. "Nem tudtak mihez kezdeni azzal, hogy százan követelték a kiengedésemet, miközben már az elején közölték, hogy csak egy szabálysértésről van szó." Azt mondta, az elmúlt napokban békés tüntetőket vittek el, nem csak azokat, akik rendőrökre támadtak, hanem azokat is, akik csak füsttel, zászlóval jelezték az elégedetlenségüket. "Akikkel tegnap találkoztam a rendőrkapitányságon, saját bevallásuk szerint már 600 órát túlóráztak idén. Nem a rendőrök hibája, hogy ezt csinálják. Velük is szolidarítani kell, ahogy az összes munkással, akinek heti 6 munkanapot kell dolgozniuk." - fogalmazott. Még fontosabbnak nevezte, hogy vasárnap 3-kor legyenek ott a Hősök terén, ahol ott lesznek a szakszervezetek is. "Addig itt kell lenni, amíg meg nem értik, hogy lehet, hogy nekik van többségük a kormányban, de amit most csinálnak, azzal biztosan nincs többségük a társadalomban.

Az Index közvetítése

A Mérce közvetítése

Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselője szerint az ellenzék különböző pártjai azért állnak egy színpadon, mert együtt keresik a nép boldogulását, amit 1990-ben azok ígértek, akik most beteg despotaként ugrálnak a hátukon.

"Én 50 ezer nő nevében állok itt" - mondta Herczeg Mária, a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek női tagozatának vezetője. "Ma Magyarországon a munkások problémái, napi gondjai senkit nem érdekelnek. Az érdekegyeztetés nem működik. Elég volt." Szerinte hazudnak az új törvénnyel kapcsolatban. Nem a fizetéseket emelik, hanem a túlórák számát, ez mérhetetlen cinizmus. Pedig nem a túlórák számát, hanem a munkabéreket kellene emelni. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a képviselők a hátsó ajtón behoznak egy törvényt. "Milyen ország ez a miénk? Ezt rendes országban az érdekegyeztetésen beszélik meg, meghallgatják egymást."

A DK-s Vadai Ágnes szerint nem normális, hogy aki nem ért egyet a kormánnyal, az nem magyar, az soros-ügynök. De valami megváltozott szerdán: a pártok megértették, hogy nem az számít, mi volt 5-10 éve, hanem hogy mi lesz a jövőben. "Kövér Lászlónak mondom, egy percig sem fáj a büntetés, ha ez az ára a szabad Magyarországnak, akkor büntessen meg minden nap. Mert elég volt!" - reagált a házelnök által kiszabott büntetésre. Azt mondta, szerdán világossá vált, hogy belül nincsenek jogaik, az általuk képviselteket nem veszik figyelembe. Elvették a szabad választás jogát.

Tordai Bence azt mondta, mára 2,3 millió ember látta amikor a Parlamentben "Orbán Viktor arcába tolta a telefonját". Szerinte lehet, hogy ő volt a nap embere szeptember 12-én, de 13-án Donáth Anna volt az, és minden nap lesznek, akik tovább viszik az ügyet. Ezután a saját arcuk felé fordíttatta mindenki kivilágított mobilját, hogy látsszon, "kik hozzák el a változást." "Az új ellenzéket a rendőrök gumibotjai kovácsolják össze." - mondta. "Csináljatok megint egy nagy bulit, legyen megint egy embere a napnak, de ez nem egy emberről kell, hogy szóljon."

Miután elromlott a mikrofonja, kérésére a tömeg ismételte utána, hogy mindenki hallja: "Ez nem egy emberről szól. Ez közösségekről szól. Együtt küzdünk a rabszolgatörvény ellen, együtt erősek vagyunk, együtt győzni fogunk!" "Demokráciát" - skandálta válaszul a tömeg.

"Rabszolgatörvény helyett tisztességes béreket" - mondta az LMP-s Schmuck Erzsébet is, majd kérdéseket tett fel. "Milyen kormány az olyan, ami nem az emberek érdekét védi, hanem a multinacionális cégek érdekeit védi? Milyen kormány olyan, ami lerombolja a társadalmi szolidaritást?" "Elegünk van" - skandálták válaszul. "Az Eurostat legújabb jelentése szerint Magyarországnál csak Bulgáriában élnek rosszabbul. Ma ott tartunk, hogy nagyon kevés gazdag ember jut nagy sok szegényre. Az ország szétszakadt. Nemcsak a fiatalokkal bánik rosszul a kormány, az idősekkel is. A 28.500 forintos minimumnyugdíjat nem emelték meg, hiába kértük, kinevettük. Sokszor elmondtuk, ide vezet a kormány gazdaságpolitikája. Csak akkor kezdték emelni a béreket, amikor észrevették, hogy az ország kiürül. Szégyen."

Kasznahorkai Emma, aki a beszédeket szervezte, megismételte, hogy ne a rendőrökre haragudjanak, hanem a rendszerre. Majd bejelentette, a tüntetés hivatalos részének végét. A demonstrálók persze nem mentek haza, hanem ismét elindultak a körútra, ahol hangosan skandálva vonulnak jelenleg is.

Élő közvetítésünk:


KÖVESS MINKET:

hirdetés
tusnadfurdo-wellnesskozpont.jpg

Családja szeme láttára halt meg egy 15 éves magyar fiú a tusnádfürdői wellnessközpontban

Úszás közben hirtelen lesüllyedt a medence aljára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 25.Tragédia történt hétfő délután a tusnádfördői wellnessközpontban. Egy 15 éves fiú halt meg az egyik medencében, családtagjai szemei láttára - írja a Maszol.ro.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője elmondta, hogy a kamasz fiú szüleivel, nagyszüleivel és testvérével strandolt a wellnessközpontban.

A két testvér éppen úszott, amikor a 15 éves fiú hirtelen lesüllyedt a medence aljára. Miután kihozták a partra, a fürdő egyik vendége, aki orvos, megpróbálta újraéleszteni a fiatalt, ezután pedig a mentők is megérkeztek, de sajnos nem tudták megmenteni az életét.

A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a tragédia pillanatában senki nem volt a fiú közelében, tehát nem lökték vagy ütötték meg.

Az első jelek szerint szívleállás okozta a halálát.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, de az idegenkezűséget egyelőre kizárják.

Címkép: Wellnes Tusnad Facebook


KÖVESS MINKET:hirdetés
aakos.jpg

Kiszivárgott, mennyit bevétele volt tavaly Nagy Feró, Ákos és Mága Zoltán cégének

Mindannyian elég jó évet zártak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 25.Kiemelkedően jó évet zárt 2018-ban a leadott cégbeszámolója szerint Mága Zoltán, Ákos és Nagy Feró cége, nagyot kaszáltak – derült ki a Napi.hu beszámolójából.

A portál azt írja: Nagy Feró cége tavaly megduplázta az árbevételeit, és Ákos isrekordévet zárt. Mága Zoltán újévi koncertje közhasznú tevékenységnek minősült, az általa alapított zenekart működtető egyesületen százmilliók folynak át.

Nagy Feró családi cége, a Nagyferó Produkció Kft. 67,2 millió forintról 132,7 millióra növelte a bevételeit, az adózott profitja pedig 300 ezer forintról 25 millióra emelkedett. Alkalmazottjuk bérére és járulékokra 3,3 millió forintot költöttek.

Rekordévet zárt Kovács Ákos előadó-művészeti vállalkozása is: a zenész tulajdonában lévő Fehér Sólyom Bt. közel 562 millió forint árbevételt könyvelt el, és 240 millió forint profitja maradt az adózás után 2018-ban.

Ez a 2017-es számokhoz képest nagyon extra, hiszen akkor „csak” 60 milliós bevétele volt a cégnek. Leírják, hogy 2017-ben Ákos nem sokat koncertezett, ezzel szemben 2018-ban dupla koncertet adott az Arénában, valamint turnézott és fesztiválozott is.

Ezt a 240 milliós nyereséget Ákos nem vette ki a cégből, így a Fehér Sólyom tőkéje megközelíti az egymilliárd forintot: 996 millió forintra rúg. A portál megjegyzi, Ákos résztulajdonosa még az Andante Borpatikát üzemeltető cégnek is.

A Mága Zoltán nevével fémjelzett Talentum Művészeti Nonprofit Kft. nettó árbevétele 2018-ban 337 millió forintra csökkent, az egyéb bevétele viszont 435 millió forintra nőtt (az egyéb bevétel forrását nem részletezték a kiegészítő mellékletében). Cége a tavalyi évet 324 millió forint nyereséggel zárta, amely összeg az eredménytartalékba került.

Adót 2017-ben és 2018-ban nem fizettek, mert a társaság közhasznú céggé alakult át.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
sandor.jpg

„Meg akarsz ölni? Nem, csak szeretlek” - elárulta, hogyan fojtotta meg szerelmét a nagyecsedi gyilkos

Külföldre akartak menni, de a nő meggondolta magát, ezen kezdtek el veszekedni. A férfi végül egy cipőfűzővel végzett vele.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 25.Z. Sándort a fegyházból engedték ki, hogy meglátogassa haldokló édesapját, ám ő ezen a napon megölte a szerelmét egy cipőfőzővel. Ahogy mi is megírtuk: a nőt már korábban fenyegette támadója.

Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint Sándor

az összetekert és csomóra kötött cipőfűzővel körülbelül négy-öt percig fojtogatta Szandrát,

amit a boncolás is egyértelműen megerősített: a lány halálát fulladás okozta. A boncolást végző orvosszakértő még azt is hozzátette:

a lány torkának mentén végig kirajzolódik a zsineg nyoma, amiből az következik, hogy a férfinak egy csomót is kellett kötni rá a gyilkosság előtt.

Z. Sándor, aki egy 95 milliós sikkasztás miatt ült börtönben, a gyilkosság elkövetése után már 23 évet is kaphat. Szandra gyilkosa most először mesélt részletesen arról, miként végzett a szerelmével - írja a Ripost.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
nagyoroszi-kozseghaza-google-1000x555.jpg

9 éve nem vett ki szabadságot, ezért felfüggesztették Nagyoroszi polgármesterét

Gönczöl József szerint meg akarják büntetni a képviselők azért, mert sokat dolgozik a faluért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 25.Felfüggesztették a munkavégzés alól Nagyoroszi polgármesterét. A nagyközség képviselő-testülete azért döntött így, mert Gönczöl József évek óta nem hajlandó kivenni törvényileg előírt szabadságát - írja a Nool.hu.

Az ügy a június 17-i testületi ülésen került napirendre, dr. Ferenczy Gábor alpolgármester előterjesztése nyomán. Kiderült, hogy

Gönczöl József már tavalyról is jelentős szabadságot hozott át erre az évre, amit legkésőbb 2019. március 31-ig ki kellett volna vennie, de ezt többszöri figyelmeztetésre sem tette meg.

Ezért kezdeményezték házon belül a fegyelmi vizsgálat elindítását, annak kiderítésére, hogy a polgármester megsértette-e a szabadságának kiadására és kivételére vonatkozó törvényt, illetve Nagyoroszi önkormányzatának ehhez szervesen kapcsolódó helyi határozatát, a tisztségéből eredő kötelezettségét vétkesen megszegve.

Az eljárás idejére a polgármestert felfüggesztették. Bár bejárhat a hivatalba, de semmilyen hivatalos okményt nem írhat alá, semmiféle folyamatot nem kezdeményezhet és nem adhat utasításokat az ökormányzat alkalmazottjainak sem.

A képviselő-testület az ügy kivizsgálására egy bizottságot is létrehozott, a végső döntést viszont a Nógrád Megyei Kormányhivatal fogja meghozni.

"Jómagam minden hónapban megkérdeztem Gönczöl Józsefet, vett-e ki szabadságot, a válasz minden esetben nem volt. Valószínűnek tartjuk, hogy a ciklus végén pénzben szeretné ezt megváltani. Mivel sok napról van szó, félő, hogy ezzel a kifizetéssel veszélybe sodorná az egész önkormányzat működését. A fegyelmi eljárás alatti felfüggesztés pedig azért indokolt, mert előfordulhat, hogy a vizsgálat idején a kellő bizonyítékok beszerzését, megtekintését esetleg szándékosan akadályozhatja"

- mondta Borbély László képviselő a Nógrád megyei lapnak.

A nagyközség vezetője is reagált már a felfüggesztésére.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x