hirdetés
dani3.jpg

'Most már ismerem a színpad összes sarkát' – interjú a Wellhello egykori hangmérnökével, Lugosi Dániellel

Dani sok zenekart hangosított már, de színészkedett is, és most a színpadra is kiáll.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 04.


hirdetés

Lugosi Dániel neve több helyről is ismerősen csenghet: évekig turnézott a Wellhellóval, főszerepet játszott a Feketerigó című filmben, decemberben pedig teltházas koncertet adott Nirvana tribute bandájával az A38 Hajón. Azonban mindez csak a kezdet. Dani – saját bevallása szerint – ismeri a színpad minden sarkát, de most már rá is szeretne lépni. Zenei karrieréről, munkáiról és jövőbeni terveiről mesélt nekünk.

– Beszéljünk kicsit a kezdetekről. Gyerekkorodtól kezdve az életed szerves része a zene. Emlékszel arra a pillanatra, amikor körvonalazódott, hogy zenész szeretnél lenni?

– Hároméves voltam, mikor bementem apukám szobájába, miközben felvett egy számot. Láttam a nagy kék villámos gitárját, a kazettás magnót és egyéb hangtechnikai eszközöket, és azonnal egyértelmű volt, hogy vonz ez a világ. Amúgy mindig azt a zenét hallgattam, ami otthon szólt, Queent, Gary Moore-t és Beatricét, és ezek rávezettek arra, hogy énekelni is szeretnék. Nyilván nagy befolyással volt rám apukám, Lugosi László zenekara, a Beatrice, emlékszem a ’91-es novemberi Budapest Sportcsarnokos koncertjére… a keverőpultban ültem anyával.

– Előnynek vagy hátránynak érzed inkább zenei karrieredben apukád munkásságát? Volt benned megfelelési kényszer felé?

– Eleinte nagyon szerettem volna megfelelni neki, de pont a kényszeresség miatt nem tudtam szerelemből játszani. Nem élveztem a gyakorlást, túl szigorú voltam magamhoz, felhúzott, ha valami nem ment. Akkor változott ez meg, amikor 15-16 éves koromban elkezdtem a saját számaimat írni, és azokat már szívesebben gyakoroltam. Ha valami nem ment elsőre, kerestem a saját megoldásaimat, apa pedig támogatott. Utána lett egy-két tinédzserkor zenekarom, de újabb kihívást akartam és fejlődni. Az még előnyt jelentett, hogy apának nagyon jó zenei ízlése volt, és nagyon sok jó zenei látásmódot adott át nekem. A fő szempont az volt, hogy ha egy ízlés jó, akkor egyedi is legyen mellé. Eleinte féltem attól, hogy „a Lugosi Laci fia”-ként definiálnak majd ahelyett, hogy Lugosi Dani lennék. De szerencsére úgy érzem, nem így lett.

hirdetés

– Már csak azért sem lett így, mert a zene mellett téged a színészet is vonzott. Gyerekként te alakítottad Ács Ferit a Pál Utcai Fiúkban, majd pár évvel ezelőtt a Feketerigó című filmben is szerepeltél.

– Igen, gyerekkoromtól tagja voltam a Studio K kísérleti színháznak, és játszottam több musicalben is a Madách és a József Attila színházban, szerepeltem klipekben, és gyerekként szinkronszínészkedtem. De egy idő után kényszeresnek éreztem ezt a világot, és a Studio K-n kívül csalódtam a legtöbb színház felfogásában. Ehhez képest a zene mindig inspirált, minden életszakaszomban megtaláltam a hozzám illő stílust, számokat vagy albumot. Igaz, mára ez a tempó lelassult, de még mindig úgy érzem, hogy ez sosem fogy el. Csak rajtunk múlik, mennyire vagyunk nyitottak az újra.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
beka-rtl.jpg

Álarcos énekes: óriási meglepetésre nem Oszvald Marika volt a Béka

Senki nem gondolt a valódi énekesre. Még Lang Györgyi sem ismerte fel, ki rejtőzik az álarc mögött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 25.


hirdetés

A Béka lepleződött le az Álarcos énekes mai adásában, de nem akármilyen körülmények között. A komplett zsűri azt hitte, hogy Oszvald Marika operetténekes rejtőzik az álarc mögött.

Nagyot néztek, amikor levette a maszkot, mert valójában Falusi Mariann volt a Béka, de erre valamiért senki nem gondolt. Még azt is mondták, milyen jó, hogy ilyen dalokat is bevállal...

A legviccesebb az volt, hogy Lang Györgyi, akivel a Pa-dö-dőben évtizedekig együtt lépett fel, szintén nem rá tippelt...

Leleplezve! Ő volt a Béka álarc alatt | 8. adás

Kattints még több Álarcos Énekes tartalomért!

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
gyertya-gyasz.jpg

Koronavírusban elhunyt Kelemen Csaba színész, az egri színház tagja

65 éves volt. Játszott a Szomszédokban és a Kisvárosban is.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

65 éves korában elhunyt Kelemen Csaba színművész - tudatta az egri Gárdonyi Géza Színház.

Kelemen Csaba 31 évig volt a színház tagja, 1989-től játszott Egerben. Előtte a budapesti Radnóti Miklós Színháznál dolgozott.

Évtizedeken át játszotta Dobó István szerepét az Egri Csillagok című musical-ben, illetve feltűnt olyan televíziós sorozatokban is, mint a Szomszédok, vagy a Kisváros.

Az egerhirek.hu úgy tudja, a színművész súlyos alapbetegségekkel küzdött. Halála előtt koronavírus szövődmények miatt szállították kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
borat.jpg

Végre rájöttek a kazahok, hogy Borat a legjobb ingyenreklám az országuknak

Eleinte megpróbáltak elhatárolódni a figurától, most már tőle vették az új turisztikai szlogent is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

"Very nice!", vagyis magyarul "Nagyon szép!" - ez lett Kazahsztán új szlogenje az országról készült turisztikai imázsfilmben, írja a The Guardian. A két szó 14 éve összeforrt a közép-ázsiai országgal, bár eleinte nem pont úgy, ahogy a kazahok szerették volna.

A rövid mondatot a 2006-ban bemutatott Borat című filmben hajtogatta szinte mindenre a szexista, rasszista, zsidó- és nőgyűlölő kitalált kazah riporter, Borat Sagdiyev. Kazahsztán éppen ezért eleinte amennyire csak lehetett, megpróbált elszakadni a népét leginkább bugris vidéki tahóknak beállító áldokumentumfilmtől és címszereplőjétől.

A turizmusért felelős hivatalnokok azonban idővel belátták, hogy akár előnyükre is fordíthatják a Sacha Baron Cohen által megformált bajszos karakter egyik mondatát. Meglátásaik szerint a "Very nice!" röviden és frappánsan összefoglalja, hogy milyen csodálatos is Kazasztán a valóságban, ennél jobb szlogent ki sem lehet találni egy, az ország értékeit bemutató kampányfilmhez.

A már el is készült imázsfilmben a turistákat láthatjuk szelfibotokkal fotózkodni az ország különböző pontjain, néhányan erjesztett lótejet isznak, mások pedig az építészeti csodákat bámulják. És persze minden jelenet végén kivétel nélkül hallható és látható is a Borattól kölcsönzött immár nemzeti szlogen.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Screenshot_2020-10-26-Egy-kivételes-barát-20191.png

Így segített egy kardigános férfi fél Amerikán – nagyon furcsa, de szerethető film az Egy kivételes barát

Tom Hanks megint vérbeli Tom Hanks-moziban játszik, és megkönnyeztük.
Szajki-Vörös Adél, fotó: HBO GO - szmo.hu
2020. október 26.


hirdetés

A streamingáradatban picit mintha elveszne ez a film, ami sokkal több figyelmet érdemelne, mint amennyit kap. Nem azért, mert Tom Hanks játszik benne, és nem azért, mert egy, több amerikai generáció számára ikonikus figuráról mesél - hanem azért, mert olyan emberi értékekről és fontos kérdésekről, melyekről a sok szuperhősködés közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni.

Amúgy semmi bajom a szuperhősökkel, felőlem röpködhetnek meg csatározgathatnak örökké, amíg csak világ a világ, ráadásul a szuperhérók is hordoznak egyfajta értékrendet, a mesevilág jó-rossz polaritását, ami mindig jó kiindulópont, ha gyermeki, naiv énünk tájékozódni szeretne a világban és szeretnénk érezni, hogy vannak kapaszkodók, van igazság.

Az Egy kivételes barát azonban nagyon furcsa és egyben szerethető film, amiben hatalmas szerepe van magának Tom Hanksnek is, aki elképesztően finom alakítást nyújt, még korábbi munkáihoz képest is. De hogy mit is kellett tudnia eljátszani, arról beszéljünk először egy kicsit. Idén Oscarra is jelölték érte.

Mr. Rogers (Hanks), azaz Fred Rogers az Egyesült Államok televíziós történetének egyik legmeghatározóbb gyermekműsoros alakja (a film sztorija egyébként valós történeten alapul, a két főszereplő barátságának kialakulását mutatja be).

Rogers évtizedeken át vezette oldszkúl műsorát, melyben mindig egy aktuális kérdéskört, problémát mutatott be és segített a gyerekeknek feldolgozni az életkoruknak megfelelő formában, könnyedén, sok szeretettel.

hirdetés

A szeretet igazi kulcsszó nála: Rogers híres arról, hogy igyekszik az élet napos oldalát látni és segíteni láttatni, ez már csak mosolygó, piros kardigános külsejéből is kitűnik.

A sztori szerint egy cinikus újságírót, Lloyd Vogelt, (Matthyew Rhys) egy elit magazin hősök-különszámához arra kér fel a főnöke, hogy írjon egy rövid portrét Rogersről. Vogel elutazik Rogers forgatási helyszínére, hogy egy gyorsat dumáljanak, de a lehengerlően kedves személyiség azonnal eltalálja az újságíró Achilles-pontját - apjával való traumatikus viszonyát - , aki gyakorlatilag elmenekül onnan.

Aztán valahogy mindig visszatalál Rogershez, akiről végig az az érzésünk, hogy tutira van valami titka, beteg, vagy pszichopata, vagy valami. Mert látjuk rajta, hogy miközben árad belőle mindenki felé az őszinte nyitottság és szeretet, közben keményen tartja magát. És a film meglepetése az, hogy nincs semmi nagy csavar: Rogers egy ember, ugyanolyan, mint a többi, csak éppen sokkal több energiát fektet abba, hogy bírja az életet, mint mások - és mások által is bírhatóbbá tegye.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!