hirdetés
kerekes.png

Most először vehette át kerekesszékes színész a színházi Oscarként emlegetett Tony-díjat

A színésznő az összes fogyatékkal élőnek ajánlotta az elismerést.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 10.


hirdetés

Történelmet írt Ali Stroker a 73. Tony-díjátadón, a New York-i Radio City Music Hallban - írja a Huffington Post. A 31 éves színésznő az első kerekesszékes művész, akit Tony-díjra jelöltek, és aki meg is nyerte azt.

Stroker lett a legjobb női mellékszereplő a musicalek mezőnyében.

„Ez a díj mindenkinek szól, aki kihívásokkal él, akinek bármilyen fogyatékossága, vagy rendellenessége van és arra várt, hogy valaki egyszer képviselje őket ebben az arénában. Képviselve vagytok - mondta a színésznő a színpadon.

Lapozz a videóért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
csernobil-orosz-verzio-cia.png

Hivatalos: az oroszok leforgatják a saját Csernobil-filmjüket, amelyben a CIA lesz a hibás mindenért

Az orosz NTV forgatja a filmet, a rendező szerint ez lesz a 'korrekt' verzió, mert Oroszországot megszégyenítette az HBO sorozata.
Daily Mail. Fotó: HBO - szmo.hu
2019. június 07.Alekszej Muradov rendező már meg is kezdte az orosz Csernobil-film forgatását Belarusz, vagyis Fehéroroszország területén, az NTV pedig bejelentette, hogy náluk megy majd adásba az alkotás.

Oroszországot állítólag meglepte és "felháborította" az HBO Csernobil című minisorozatának elsöprő világsikere, erre lesz válasz az ő verziójuk.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a legnagyobb internetes filmes adatbázison, az IMDB-n a nézők visszajelzései szerint a Csernobil lett minden idők legjobb (9,6 -tal az eddigi legmagasabb pontszámot elért) sorozata. Az IMDB-n bárki értékelheti a filmeket, sorozatokat, a számok a laikus közönség, valamint a kritikusok véleményét egyaránt tükrözik.

Hogy a Csernobil az év sorozatának ígérkezik, és ezt az elképesztő hatást hogyan éri el a hiteles történetvezetéssel, a korhű atmoszférateremtéssel,a kiváló színészválasztással, és a megrázó személyes drámák ábrázolásával, arról mi is beszámoltunk.

Arra azonban, hogy a sorozat ilyen rövid idő alatt minden idők legmagasabbra értékelt, legjobb tévés produkciójává lép elő, tehát rekordot dönt, valószínűleg senki sem számított.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
junkies1.jpg

„Már nem lázadunk, de nem a világ változott, mi találtuk meg a helyünket benne” – interjú a 25 éves Junkies-zal

Van-e olyan szövegük, amit ma már nem vállalnának fel? Punkzenekar létükre miért nem politizáltak soha a dalaikban? Szekeres Andrással és Barbaró Attilával beszélgettünk.
Láng Dávid - szmo.hu
2019. június 08.Negyedszázad kockázat és mellékhatás címmel nemrég jelent meg a Junkies legújabb albuma, amire 6 új szám mellett 13 régi sláger újravett verziója került fel. Ezzel harangozták be születésnapi nagykoncertjüket, amit a Barba Negra Trackben tartanak június 15-én.

Szekeres András énekes és Barbaró Attila gitáros ennek apropóján arról is meséltek, mi volt az eddigi legnagyobb hullámvölgyük, és érezték-e már azt, hogy kezdenek kiöregedni valamelyik dalukból.

– Mennyire jelentős mérföldkő számotokra, hogy 25 éves lett a zenekar?

Szekeres: Jól lehet vele haknizni. (nevet) De inkább ijesztőnek mondanám – emlékszem, már öt év után is durvának találtuk, hogy mennyi idő eltelt. Akárhogy nézzük, 25 évig ritkán maradnak együtt zenekarok, pláne majdhogynem eredeti felállásban. A legtöbbjüket elsodorja vagy a sikertelenség, vagy úgy általában az élet.

Nekünk az a szerencsénk, hogy mindig is nagyon erős volt a kémia köztünk, emberileg és zeneileg egyaránt gördülékenyen alakult a viszonyunk.

Ennek az egyik titka, hogy soha nem tároltunk magunkban sérelmeket: ha nézeteltérésünk támadt egymással, legtöbbször ott helyben lerendeztük, még akkor is, ha kiabálni vagy ajtót csapkodni kellett.

Barbaró: Szerintem ahogy telt az idő, még nagyobb is lett az összhang. Régebben szinte minden dalt én írtam Rikivel közösen, a szövegek nagy részét pedig egyedül. Ölre menő vitákat folytattunk arról, mit hogyan kéne játszani, mindenki ragaszkodott a saját víziójához. De később rájöttünk, hogy sokkal jobb a végeredmény, ha inkább a kompromisszumra törekszünk és kölcsönösen tiszteletben tartjuk a többiek javaslatait.

Szekeres: Attila gyakorolt először gesztust felénk azzal, hogy belenyúlhattunk a szuverén ötleteibe, ami aztán kölcsönös lett.

Barbaró: Ma már mind a négyen dalszerzők vagyunk, az új lemezre például Viktor is hozott egy dalt, amiben nemcsak dobol, de a többi hangszeren is ő játszik és ő is énekli – vagyis inkább kiabálja.

Mivel mindannyiunknak vannak olyan periódusai, amikor kevésbé jön az ihlet, ezt azzal tudjuk áthidalni, hogy akkor a többiek ötletei kapnak nagyobb teret. Ha most nem 25 évesek lennénk, csak mondjuk 23, akkor is tudtunk volna csinálni egy új lemezt, legfeljebb nem válogatásalbum lett volna hat új dallal, hanem rendes sorlemez.

– Volt olyan hullámvölgyetek, amin kérdéses volt, át tudtok-e lendülni?

Szekeres: 2011 környékén volt egy komolyabb válsághelyzet, amikor elég sötéten láttam a zenekar jövőjét.

Egyszerűen elment a kedvem a közös munkától, nem szerettem a koncerteket, nem tudtam elképzelni, hogy akár csak egy év múlva még ugyanezt fogom csinálni.

Barbaró: Akkoriban inkább a szervezéssel és a háttérmunkával voltak bajok. Ezt nem szabad lebecsülni, egy zenekar működésének legalább a felét teszik ki ugyanis ezek a folyamatok. Ha hiba csúszik ebbe a gépezetbe, hiába zenélsz jól, nem sokra mész vele.

A 2000-es években hozzászoktunk ahhoz, hogy folyamatosan játszunk. Gyakorlatilag nem volt szabad hétvégénk, évente kétszer körbeturnéztuk az országot, nyaranta ott voltunk minden fesztiválon. Ezután jött egy visszaesés, amit nyilván nehezen viseltünk, ráadásul egyfajta szerzői válsággal is párosult.

– Hogy sikerült végül túlesnetek rajta?

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
rrr.jpg

Túltolt lassítások és vontatott sztori A szolgálólány meséje harmadik évadában - kritika

Kapásból három résszel jött ki az HBO GO a harmadik évadból, de az események nagyon lassan pörögnek. SPOILER!!!
Orsz Emese cikke, képek: HBO/HULU - szmo.hu
2019. június 07.A szolgálólány meséje rögtön három résszel robbant vissza az életünkbe. A harmadik évad ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt: June Emilyre bízva babáját, inkább kioffol a mentőakcióból, mert nem akarja Gileádban hagyni másik lányát, és újult erővel keres szövetségeseket magának.

Az első három rész tulajdonképpen bevezetőnek is tekinthető. Néhány rizikósabb helyzetet leszámítva a történet még nem pörgött fel. Sőt, kifejezetten lassan folydogál előre a cselekmény.

Természetesen maradt a sorozat már megszokott nyomasztóan fakó színvilága, és a feszült jelenetekben sem akadt hiány. Néhány résznél szinte tapintani lehet a terrort és félelmet a levegőben.

Továbbra is kapjuk a jelenünkre rímelő kíméletlen utalásokat. Margaret Atwood utópiájában még mindig az a legnyugtalanítóbb, hogy bár egy alternatív jövőképet fest, valójában már számos Gileádhoz hasonló rémuralom fordult elő a történelemben. És nincs rá garancia, hogy nem történik meg újra valami hasonló.

Legnagyobb bánatomra az első három részből nem kapunk új ismereteket Gileád világáról. Pedig a sorozat legjobb tulajdonsága eddig pont az volt, hogy fokozatosan egyre többet tudtunk meg az eszelős diktatúra működéséről. Ilyen szempontból a Marthák által látogatott mosoda volt az egyetlen új helyszín.

Az események lassú folyására a lassítások is rátesznek egy lapáttal. A sorozat készítői ugyanis szinte egymásra halmozták a belassított jeleneteket. Ezek egyébként nagyon ütősen tudnak kinézni, például June egy-egy gyilkos pillantása vagy akár egy lángoló ház esetében. Mégis túl sok, és egyszerűen eltolják az epizódok tempóját a vontatott kategóriába.

A lassú cselekmény mellett a bevezető epizódokban inkább a főszereplők lelki vívódását követhetjük nyomon. A babaszöktetés Serenát és Emilyt is megviseli.

June jelleme viszont nem változik, talán csak még elszántabb, dühösebb és persze rafináltabb a túlélés érdekében. Egyre merészebben keres új szövetségeseket magának.

Talán nem spoilerezek azzal nagyot, ha elárulom, June-t nem végzik ki az első három epizódban. Továbbra is szuperhősőket megszégyenítő szerencsével és sérthetetlenséggel ússza meg vakmerő tetteit különösebben durva következmények nélkül.

Margaret Atwood regényének története elfogyott az első évad végére. A második évad sztorija már a forgatókönyvírók fejéből pattant ki, ebből következik, hogy a harmadik évad is.

Ha érdekel, mi történt a részekben, és kikkel szövetkezik June, lapozz a következő oldalra!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
megtorve.jpg

Dupla résszel indul a Megtörve című sorozat az RTL-en

A szappanoperák egyik legnépszerűbb színésze, Kivanc Tatlitug visszatér. A szerelem mellett több lesz az izgalom, az akció és a dráma is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 08.Egy ütközés, négy életút találkozása. Innen indul a világ számos országában nagy sikerrel vetített Megtörve című sorozat története, amelynek első két része hétfőn este, 19:30-tól látható az RTL Klubon.

A sorozattal a szappanoperák egyik legnépszerűbb színésze, Kivanc Tatlitug tér vissza az RTL képernyőjére. Az új török sorozat egy 2005-ös Oscar-díjas film adaptációja, ám a szerelmi szálak mellett több akció és dráma van benne, mint a hasonló török sorozatokban.

A világ számos pontján nagy sikert aratott Megtörve egész nyáron, minden hétköznap 19:30-tól látható az RTL Klubon.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója

A film előzetese:


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x