hirdetés
daru3.jpg

„Most be vagyok sz.rva rendesen” - két munkás egy toronydaru tetején vészelte át a szegedi vihart

A férfiak videóra vették, amit a szélviharban láttak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 10.


hirdetés

Óriási vihar csapott le Szegedre hétfő délután. A nagy szél következtében néhány hatalmas faág leszakadt a Széchenyi téren, az egyik pont a padon ülők fejére esett. Rókuson, a Kukovecz Nana és a Szatymazi utca sarkán gyökerestül tépett ki egy fát a nagy szélvihar.

A hatalmas vihart két munkás egy toronydaru tetején vészelte át - nehezen lehetne hibáztatni őket azért, amiért videójuk nem teljesen káromkodásmentes. A videón a férfiak arról beszélgetnek, hogy általában nem félnek odafenn, de a hatalmas viharban már ők is rettegnek.

"Ha most nem borulunk fel, sose!"

- mondja egyikük a felvétel elején.

Az ijesztő pillanatokat videóra is vették:

Brutális szélvihar nem sokkal ezelőtt Szegedről egy toronydaru tetejéről! Figyelem! A videóban trágár szavak is elhangzanak!

Brutális szélvihar nem sokkal ezelőtt Szegeden egy toronydaru tetejéről! Figyelem! A videóban trágár szavak is elhangzanak! Videó: Magyari Tamás /...


KÖVESS MINKET:

hirdetés
elektromos-cigaretta-pexels-1000x666.jpg

A 8. ember is belehalt, de még mindig rejtély az e-cigaretta-járvány oka Amerikában

Donald Trump amerikai elnök már azzal fenyegetőzik, hogy betiltja az összes elektromoscigaretta-terméket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 23.Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy egy rejtélyes járvány szedi áldozatait az Egyesült Államokban, amelyhez köze van az elektromos cigarettáknak is. A megbetegedettek többsége ugyanis azután lett rosszul, hogy ilyen cigarettát szívott, többen pedig bele is haltak a betegségükbe.

Az első ilyen eseteket április elején észlelték Illinois államban, majd a nyár elején Wisconsinban, augusztus óta viszont sorozatossá váltak a megbetegedések.

Nyár vége óta több száz fiatal került kórházba súlyos légúti tünetekkel, ők pedig mindannyian e-cigarettát használtak. Már nyolcra nőtt a halálos áldozatok száma.

David C. Christiani, a Harvard Egyetem egészségügyi tanszékének professzora szerint "egyértelműen járványról van szól, amelyre sürgősen reagálni kell."

Jennifer Layden, az illinois-i egészségügyi hivatal járványügyi főorvosa korábban elmondta, hogy

tipikusan fiatal, egészséges férfiaknál jelentek meg rejtélyesnek látszó tüdő- és légúti panaszok. A betegek légzési nehézségre és influenzaszerű tünetekre panaszkodtak. Átlagéletkoruk 19 év volt, egyharmaduk pedig 18 évesnél fiatalabb volt.

Az orvosok azonban egyelőre értetlenül állnak a történtek előtt, ugyanis még nem sikerült kideríteni, hogy pontosan hogyan áll összefüggésben a megbetegedésekkel az elektromos cigaretta.

A betegek közül többen is THC-tartalmú anyagot szívtak, a folyékony marihuánát tartalmazó olajokban - de az ízesített olajok némelyikében is - pedig extrém magas E-vitamin acetátot mutattak ki.

A szakemberek úgy vélik, egy még azonosítatlan "vegyi anyag" okozhatja a megbetegedéseket. Egyelőre nem tudják, hogy ez a készülék valamelyik részében vagy a töltőfolyadékban található-e.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
nagy-zoltan-gvh-transparency4.jpg

Rendszerszintű a korrupció Magyarországon, tankönyvbe kívánkozik - állítja a a versenyhivatal volt vezetője

Nagy Zoltán szerint a fejlett világban a kormány együtt küzd a szervezettel a korrupció ellen, ám „Magyarországon ennek éppen az ellenkezőjét látjuk”.
Fotó: Transparency International Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 23.Interjút adott a Népszavának Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal volt vezetője, a Transparency International Magyarország kuratóriumi elnöke.

A beszélgetés során azt mondta, a korrupció Magyarországon rendszerszintű.

Amikor a lap azt kérdezte Nagy Zoltántól, hogy miért vállalta el a Transparency International Magyarország kuratóriumi elnöki posztját, azt válaszolta:

"Azért vállaltam korábban a kuratóriumi tagságot, majd az elnökséget, mert ott

van egy nálam fiatalabb generációhoz tartozó lelkes, elkötelezett csapat, akik a rendszerszintű korrupció ellen a legváltozatosabb módon igyekeznek fellépni. Ezt én határozottan támogatom,

hiszen már abban az időben is, amikor a Gazdasági Versenyhivatal élén álltam, akkor is állítottam, hogy a közbeszerzési kartell és a korrupció kéz a kézben jár egymással."

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
gretathunberg.jpg

Greta Thunberg az ENSZ-csúcstalálkozón: „ha úgy döntötök, hogy cserbenhagytok minket, soha nem fogunk megbocsátani”

Az ifjú aktivista New Yorkban is megmondta a magáét a világ vezető politikusainak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 24.A 16 éves Greta Thunberg is felszólalt az ENSZ New York-i klímacsúcsán - számolt be a The Guardian.

Szenvedélyes beszédben adta a világ vezetőinek tudtára, hogy a jövő generációi a jelen döntéshozóin tartják a szemüket és nem engedik, hogy kibújjanak a felelősség alól, amit a klímaváltozás helyezett rájuk.

A fiatal aktivista felháborítónak tartja, hogy noha a klímakatasztrófa szélén állunk, a fontossági listák élén még mindig a pénz, az önös érdekek és a gazdasági növekedés áll.

"Ez így teljesen rossz. Nekem nem kéne ma itt állnom. Az iskolapadban lenne a helyem, az óceán másik felén. És mégis mindannyian hozzám jöttök egy kis reményért? Hogy merészelitek? Elloptátok az álmaimat és a gyerekkoromat az üres szavaitokkal. És mégis, én még a szerencsések közé tartozom. Az emberek haldokolnak. Egész ökoszisztémák dőlnek össze. Egy tömeges kihalás szélén állunk. És mégis csak a pénzről meg a gazdasági növekedés meséiről tudtok beszélni"

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló Facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
audi-gyar-gyor-wiki-1000x750.jpg

Összeomolhat az autóipar is a megegyezés nélküli Brexit esetén, figyelmeztetnek a gyártók

Az európai autógyártó szövetségek szerint komoly pénzügyi terheket jelent majd Nagy-Britanniának és az EU-s országoknak is, ha megszűnik a vámunió.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 23.Katasztrofális hatásai lehetnek a megegyezés nélküli Brexitnek az európai autóipar szerint. Közös közleményt adott ki 23 európai autógyártó szövetség, amelyben aggodalmukat fejezték ki.

"A Brexit nem csak brit probléma, mi mind nagyon aggódunk az európai autóiparban"

- idézi a közlemény Christian Peugeot-t, a francia autógyár vezetőjét.

Az autóipar számára azért lehetne komoly probléma Nagy-Britannia megegyezés nélküli kilépése az Európai Unióból, mert a közös piacnak köszönhetően a gyártók több országban helyezték el a gyártási folyamatokat, amelyeknek a nagy-britanniai gyárak is fontos részei.

Ha azonban az ország nem lesz már uniós tag, a vámok miatt drágulhat a termelés, a vámellenőrzések miatt pedig lassulhat is.

A közös közlemény szerint "szeizmikus" mozgások történhetnek az iparágban a megegyezés nélküli kilépéssel, amelyek több milliárd eurónyi vámmal járhatnak.

"Az Európai Unió és az Egyesült Királyság autóiparának súrlódásmentes kereskedelemre van szüksége, különben az autóalkatrészekre és járművekre kivetett kiegészítő vámok és adminisztratív terhek jelentősen emelkednének"

- fogalmaznak.

A szövetségek szerint az Egyesült Királyságnak és az EU-nak minden szükséges lépést meg kell tennie az egyezmény nélküli Brexit elkerülése érdekében.

Forrás: The Guardian


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x