hirdetés
daru3.jpg

„Most be vagyok sz.rva rendesen” - két munkás egy toronydaru tetején vészelte át a szegedi vihart

A férfiak videóra vették, amit a szélviharban láttak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 10.


hirdetés

Óriási vihar csapott le Szegedre hétfő délután. A nagy szél következtében néhány hatalmas faág leszakadt a Széchenyi téren, az egyik pont a padon ülők fejére esett. Rókuson, a Kukovecz Nana és a Szatymazi utca sarkán gyökerestül tépett ki egy fát a nagy szélvihar.

A hatalmas vihart két munkás egy toronydaru tetején vészelte át - nehezen lehetne hibáztatni őket azért, amiért videójuk nem teljesen káromkodásmentes. A videón a férfiak arról beszélgetnek, hogy általában nem félnek odafenn, de a hatalmas viharban már ők is rettegnek.

"Ha most nem borulunk fel, sose!"

- mondja egyikük a felvétel elején.

Az ijesztő pillanatokat videóra is vették:

Brutális szélvihar nem sokkal ezelőtt Szegedről egy toronydaru tetejéről! Figyelem! A videóban trágár szavak is elhangzanak!

Brutális szélvihar nem sokkal ezelőtt Szegeden egy toronydaru tetejéről! Figyelem! A videóban trágár szavak is elhangzanak! Videó: Magyari Tamás /...


KÖVESS MINKET:
hirdetés
gep.jpg

Szörnyethalt a magyar pilóta, de előtte még megmentette 14 ejtőernyős életét

A tragikus baleset Németországban történt.
Címkép: Wikipedia - szmo.hu
2019. szeptember 14.A Bors szomorú esetről számolt be. Mint írják, Németországban egy magyar repülővezető-oktató, F. Ottó halálos balesetet szenvedett: gépével, egy Cessna 208-assal a földbe csapódott. A 31 éves férfi ejtőernyősöket vitt, a repülőn pedig valami meghibásodhatott, ez okozta a tragikus balesetet Berlintől nagyjából 70 kilométerre.

Utasai szerencsésen kijutottak a gépből, Ottó azonban az ugróbázis melletti mezőre zuhant vele.

Úgy manőverezett, hogy rajta kívül mindenki megmenekült.

"Biztosak vagyunk benne, hogy az utolsó pillanatig az ernyősök életét védte. Nem kizárt, hogy a baleset előtt már tudta, zuhanni fog, és próbálta a repülőbázistól messzebb, olyan területre manőverezni a Cessnát, ahol nincsenek emberek"

- nyilatkozták a lapnak a szegedi származású férfi kinti kollégái, akik hősként tekintenek Ottóra. Mint kiderült, már hosszú évek óta dolgozott profi repülőgép-vezetőként és oktatóként, sőt, ejtőernyős-ugrató pilótaként is tevékenykedett.

"Számára a repülés nem munka, hanem életforma volt, hibátlanul vezetett, nagyon precíz volt, soha nem hibázott. Ezért is érthetetlen, hogyan történhetett ez meg, most is csak ülünk és meredünk magunk elé"

– mondta a Borsnak Ottó egyik barátja. A család azóta is sokkos állapotban van, édesanyja és barátai azonnal Berlinbe utaztak.


KÖVESS MINKET:hirdetés
tarlos-tordai.png

Üzent Tarlósnak az értelmi fogyatékosok érdekvédelmi szövetsége a megafonos jelenet után

A főpolgármester többek között azt mondta a Párbeszéd politikusára, hogy szellemi fogyatékos, közismert őrült. Ezután adtak ki közleményt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 14.Korábban mi is megírtuk: Tarlós István megafonnal üvöltött a Párbeszéd politikusa, Tordai Bence arcába, és többek között szellemi fogyatékosnak is nevezte.

A főpolgármester épp a Margitszigeten tartott volna sajtótájékoztatót a faültetésekkel kapcsolatban, amikor odalépett hozzá Tordai, aki Karácsony Gergely kampánycsapatának tagja. Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, kiáll-e vitázni a főpolgármester Karácsonnyal, mivel szerinte Tarlós erre többszöri megkeresésük ellenére sem volt hajlandó eddig egyértelmű választ adni.

Tarlós igyekezett lerázni Tordait és elkezdeni a sajtótájékoztatót, aki azonban újra és újra feltette neki a kérdést, lesz-e vita. Egy idő után a főpolgármester teljesen bedühödött, és az abszurdba hajló jelenet egy pontján már szellemi fogyatékosnak, közismert őrültnek nevezte az őt kérdezgető Tordait. Mindezt elég sok kamera rögzítette, úgyhogy videó is van róla.

Az ÉFOÉSZ, vagyis az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Facebookon reagált Tarlós Tordait illető minősítésére. A posztot úgy kezdték:

"a vitában érvelni illik, nem fogyatékosozni!"

"...felhívjuk a figyelmet arra, hogy hazánkban több mint 50 000 értelmi fogyatékossággal élő személy él. Az ő, és a családjaik élete szempontjából hosszútávú következményei vannak annak, ha az állapotukat jelölő kifejezés a közbeszédben negatív jelzőként terjed el.

Közszereplő, hivatalos személy semmilyen körülmények között nem alkalmazhatja ezeket a kifejezéseket sértésként, mert ez káros és diszkriminatív"

- fejtik ki.

A teljes bejegyzést itt lehet elolvasni:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
tarlos-istvan-tordai-bence-megafon-1000x606.jpg

Tarlós a megafonos üvöltözésről: „Az értelmi fogyatékosokkal semmi bajom”

Ezt az az értelmi fogyatékosok érdekvédelmi szövetségének üzenetére közölte SMS-ben. Azt is elmondta, miért kiabált a megafonba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 14.Ahogy arról mi is beszámoltunk, kissé elszabadultak az indulatok Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján, amikor a főpolgármester megafonnal üvöltött a Párbeszéd politikusa, Tordai Bence arcába, és többek között szellemi fogyatékosnak is nevezte.

Úgy fogalmazott:

"Magyarországon ma elég furcsa világot élünk, a szellemi fogyatékosokat el kell viselni".

Az ÉFOÉSZ, vagyis az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Facebookon reagált Tarlós Tordait illető minősítésére. A posztot úgy kezdték:

"a vitában érvelni illik, nem fogyatékosozni!"

"...felhívjuk a figyelmet arra, hogy hazánkban több mint 50 000 értelmi fogyatékossággal élő személy él. Az ő, és a családjaik élete szempontjából hosszútávú következményei vannak annak, ha az állapotukat jelölő kifejezés a közbeszédben negatív jelzőként terjed el.

Közszereplő, hivatalos személy semmilyen körülmények között nem alkalmazhatja ezeket a kifejezéseket sértésként, mert ez káros és diszkriminatív"

- fejtik ki.

A Népszava megkérdezte Tarlós Istvánt a fogyatékosok megsértéséről, aki bár először letette a telefont, később SMS-ben reagált a közleményre.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Donald_Trump_8566730507_2.jpg

Trump szerint az energiatakarékos izzók miatt narancssárga a feje – a szakértők nem egészen értenek egyet

Egy sminkes is megszólalt az ügyben, ő mást gondol.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2019. szeptember 14.A Donald Trump vs. környezetvédelem örökrangadó a jelek szerint végtelen munícióval rendelkezik. A még egy évig biztosan amerikai elnök üzletember csütörtök este elképesztő magyarázattal állt elő azzal kapcsolatban, hogy miért pompázik arcbőre olykor furcsán narancssárga színben: szerinte a jelenségért az energiatakarékos izzók okolhatók.

Ráadásul Trump szerint nem elég, hogy a saját arcbőre sokszor narancsos árnyalatban pompázik, ő úgy látja, hogy ez másokról is elmondható. Az amerikai elnök a Washington Post beszámolója szerint úgy fogalmazott a baltimore-i republikánus gyűlésen, hogy

"...a fény nem jó. Mindig narancssárga vagyok. Ahogy önök is."

Trump egyébként haszontalannak tartja az energiatakarékos izzókat. Úgy folytatta, hogy szerinte ezek indokolatlanul drágák, ráadásul a fényük sem olyan jó, és még veszélyes hulladékként is kell kezelni mindet. Ehhez képest a régi típusú villanykörték szerinte tökéletesen működtek.

Szakértők ezzel szemben vitatják az elnök álláspontját: szerintük nem az új típusú izzók miatt ilyen színű Trump feje. Egy fotós megemlíti a lapnak, hogy akkor is látható a feltűnő elszíneződés Donald Trump fején, ha fehér háttér előtt fotózzák. Márpedig ha valóban az energiatakarékos izzók okoznák a furcsa elszíneződést, akkor mindennek, ami fehér az elnök környezetében - például a háttér, az inge, de még a fogai is - narancssárgának kellene lennie.

Sokkal valószínűbb, hogy a Trumptól mára elválaszthatatlan bőrszínt valamilyen kozmetikum okozhatja. Egy sminkes megemlíti, hogy minden bizonnyal a nem elég gondosan megválasztott alapozó, esetleg valamilyen krém, vagy a barnító túlzott használata lehet a narancsszínű elnöki arcbőr mögött.

A beszédről videó is készült, itt lehet megnézni:


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x