hirdetés
High-Res-PNG-Latin-woman-Accu-Chek-Instant-196.png

Modern vércukormérő és mobil applikáció segíti a cukorbetegeket!

Az ingyenes alkalmazás segítségével bárhol és bármikor rögzítheted aktuális vércukoradataidat.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2019. szeptember 19.


hirdetés

Vércukorszintet kell mérned, de nem tudod lejegyezni a mért értéket? Mostantól nem szükséges papírt és tollat, vagy akár nyomtatott vércukornaplót hordanod magaddal! Töltsd le a Diabétesz Kontroll Program (DKP) alkalmazást, és telefonod segítségével rögzítheted is vércukoradataidat.

Könnyűvé és egyszerűvé téve a vércukormérési és adatrögzítési folyamatot, az új Accu-Chek Instant vércukormérő bluetooth technológiájának köszönhetően automatikusan betölti vércukoradataidat a telefonodra letöltött Diabétesz Kontroll Program (DKP) applikácóba.

Az ingyenesen letölthető applikáció a nyár folyamán új külsővel és új funkciókkal bővült, így még hatékonyabban segíti a felhasználókat.

Mit nyújt a megújult DKP alkalmazás, ami még vonzóbbá teszi a használatát?

Az applikáció segítségével kényelmesen, egy jól átlátható, digitális rendszerben tárolhatod vércukoradataidat. Ehhez nem kell mást tenned, mint bluetooth kapcsolattal párosítani mobiltelefonodat az Accu-Chek Instant vércukormérő készülékéhez. Ezt követően a vércukormérő automatikusan átküldi a mért értékeket az alkalmazásba. Az eredményeket könnyen értelmezhető, grafikonos vagy táblázatos formában ábrázolja az applikáció, de megtekinthetők akár a napi vagy heti átlag adatok is. A mért értékeket megoszthatod a hozzátartozóiddal vagy akár kezelőorvosoddal sms-ben, e-mailben vagy egyéb üzenetküldő alkalmazás segítségével.

És ha szeretnéd tovább bővíteni ismereteidet a cukorbetegségről vagy az egészséges életmódról, akkor az applikáció ebben is hasznodra válik; érdekes tartalmakat/cikkeket olvashatsz az említett témákban, csak kattintania kell. Regisztráció után állandó kedvezményeket is igénybe vehetsz. Ha hajlamos vagy megfeledkezni dolgokról, gyógyszer-, recept- és szűrővizsgálat emlékeztetők figyelmeztetnek az aktuális teendőre. Az applikáció fejlesztése során, a vércukormérést illetve applikáció használatot bemutató leírás is bekerült az alkalmazásba a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Ha már telefonod legtöbbször nálad van, ugyanígy magadnál hordhatod az Accu-Chek Instant vércukormérő készüléket is, hiszen nagyon esztétikus, kis méretének köszönhetően, akár a zsebedben is elfér. Ha csak pár pillanatod van megmérni a vércukorszintedet, ez is megvalósítható, ugyanis a készülék kevesebb, mint 4 mp alatt megmutatja háttérmegvilágítású kijelzőjén a mért értéket.

A készülék egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy céltartomány-kijelzővel rendelkezik, így a kisebb gyermekek számára is könnyen értelmezhető módon, egy színskálán jelzi, hogy a mért érték esetleg magas (kék színű tartomány), megfelelő (zöld színű tartomány), vagy alacsony-e (piros színű tartomány). A céltartomány teljesen személyre szabható, így az orvosi konzultációt követően egyéni tartományokat állíthatsz be rajta. Végül, de nem utolsó sorban az Accu-Chek Instant vércukormérő pontossága túlteljesítette a nemzetközi ISO szabvány kritériumait (EN ISO 15197:2013 / EN ISO 15197:2015).

A Diabétesz Kontroll Program (DKP) applikációt és Accu-Chek Instant vércukormérő készüléket mindazon cukorbetegeknek, vagy egészségtudatos életmódot folytatóknak ajánlják, akik nyitottak a technikai újdonságok és a mobil alkalmazások iránt, illetve nagyon gyors és egyszerűen használható készülékre vágynak.

A DKP (Diabétesz Kontroll Program®) mobil alkalmazás elérhető a Google Play és az App Store platformokon. Az Accu-Chek készülékeket 2019.09.09. és 2019.10.31. között, az őszi akció keretén belül kedvezményesen vásárolhatod meg, kizárólag az Accu-Chek webshopban, a készlet erejéig!

Az akcióért kattintson a www.vercukormeres.hu oldalra!

Az Accu-Chek Instant készülék gyógyászati segédeszköz. Az Accu-Chek, Accu-Chek Instant a Roche bejegyzett védjegyei. ® 2016 Roche A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. ® 2013 Roche


KÖVESS MINKET:
hirdetés
flux_undies.jpg

„A menstruációm olyan erős volt, hogy a házat sem tudtam elhagyni” - így vetett véget nehéz napjainak egy nő

Paige Fashoni mindig is szenvedett a menzesze idején, ezért a kellemetlen szivárgás ellen kitalált egy alternatív megoldást a tampon helyett. A menstruációs bugyikkal mára virágzó bizniszt épített ki.
Címkép: Supplied - szmo.hu
2019. szeptember 19.Nemrég mi is írtunk a menstruációs kehely rejtelmeiről, a brit Mirror cikkében pedig egy másik fajta megoldásé a főszerep.

Paige Fashoni számára a havi ciklus sosem volt egy leányálom.

A menzesz minden egyes hónapban erőteljesen és fájdalmas görcsök kíséretében érkezett, a fiatal lány olyankor arra is képtelen volt, hogy elhagyja a házat.

A diszkomfortot tetézte, hogy mindig aggódott a kínos szivárgások miatt, és annak ellenére, hogy rengeteg terméket kipróbált, nem talált semmit, ami igazán bevált volna neki - ezért úgy döntött, hogy saját megoldást készít.

26 éves volt, amikor megalkotta saját 'mensi bugyiját' - egy olyan női fehérneműt, amit nyugodtan hordhat a tamponok és betétek helyett, amikor az anyatermészet bekopogtat.

FLUX Undies névre keresztelt cége 2017-ben indult és mostanra számos helyen el lehet érni a termékeit.

Hogy is kezdődött mindez?

"Egyre csalódottabb voltam a menstruációs időszakaimban, mert nem tudtam hozzáférni egyéb alternatív megoldásokhoz a témában. Már előre féltem a havi vérzésemtől, és gyakran a házat sem tudtam elhagyni a súlyos görcsök és a kínos szivárgások miatt"

- emlékezett vissza.

A hagyományos megoldásokat nem szerette, ezért a lehetőségei igazán limitáltak voltak.

"Tudtam, hogy kell lennie valami kényelmesebbnek, valaminek, ami jobb a környezetünkhöz és a testünkhöz is."

Ezért aztán Paige beleásta magát a témába, és rájött, hogy nincs egyedül a problémával és, hogy az még szerteágazóbb, mint gondolta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
nik-shuliahin-BuNWp1bL0nc-unsplash.jpg

„A kedves ember valószínűleg szomorú” – Íme 10 dolog, ami jó a szomorúságban

Kutatások kimutatták, hogy ez a negatív érzés produktívabbá tesz minket az életben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 22.Tudjuk, hogy a boldogságnak számos előnye van. Fokozza az immunrendszert, ellenállóbbá tesz a fájdalmakkal szemben, csökkenti a stresszt, és javítja életminőséget.

A szomorúság pedig egy olyan érzés, amitől következetesen megpróbálunk távol maradni, pedig semmit nem tehetünk gyakran a kiváltó okok bekövetkezése ellen. De ha más perspektívából nézünk a helyzetre, rájöhetünk, hogy vannak előnyei a szomorúságnak. Az elmúlt években ugyanis a tudományos úton bebizonyították, hogy ez az állapot – kevésbé nyilvánvaló módon – hasznos, és segít az életünk több területén is.

Jobb kommunikáció

A szomorú emberek meggyőzőbbek, könnyebben befolyásolják a beszélgetőpartnerük véleményét. Jobban fogalmaznak meg dolgokat, érthetőbb mondatokat alkotnak.

Jobb memória

A szomorúság bár az agy sok területére negatív hatást gyakorol, a memóriát mégis pozitív irányba tereli. Könnyebben felidézünk ilyenkor apró részleteket, mint például az arcvonások.

Magasabb empátia

Úgy tűnhet, hogy a boldog emberek nagyobb hajlandóságot mutatnak mások megsegítésére. Valójában szomorú társaik könnyebben tudnak azonosulni másokkal, mert ilyenkor túlérzékennyé vállunk.

Jobb gondolkodási készség

A rossz hangulatú emberek a kutatók szerint sokkal jobban tudnak összpontosítani és beosztani az idejüket.

Magasabb motiváció

A szomorúságot általában a motiváció hiányával kötik össze. Ennek ellenkezője igaz, ilyenkor ugyanis hajlamosabbá vállunk a megoldáskeresésére, hogy túllépjünk helyzetünkön.

Az alkalmazkodóképesség növekedése

A szomorúság megkeményít. Sokkal jobban tudjuk ezt követően kezelni életünkben a számunkra előnytelen helyzeteket.

A kedves ember valószínűleg szomorú

A kedves emberek nagyobb valószínűséggel szomorúak. Ez nem azt jelenti, hogy minden empatikus ember szomorú, de nagyobb valószínűség van rá, mint csipkelődő társaik esetén.

A szomorú vezetők csapata kreatívabb

A szomorú vezetők alkalmazottjai kreatívabbá válnak, míg a boldogoké jobban látják el az analitikai feladatokat. Továbbá a szomorú főnökök jobb hosszú távú döntéseket hoznak.

Kevésbé megtéveszthetők

Nehezebb őket félreinformálni, mert könnyen kiszagolják a hazugságot. Sokkal szkeptikusabbak, és könnyebben kérdőjeleznek meg híreket.

Növeli az immunitást

A depresszió a leggyakoribb indoka az öngyilkosságra, mégis a depressziós emberek hordoznak egy gént, ami magasabb immunitást biztosít nekik.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kukaland-game.jpg

KukaLand: a játék, amiből a gyerekek is megtanulhatják, hogyan kell helyesen szelektálni

Külön ábra van például arról, hogy a pizzás dobozból egy ollóval ki kell vágni a zsíros részeket, mielőtt a szelektív gyűjtőbe kerül.
Szebenyi Péter írása - szmo.hu
2019. szeptember 22.Az Eurostat legfrissebb felmérése szerint Magyarországon egy állampolgár átlagosan egy év alatt 487 kiló hulladékot termel. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ennek a java része hulladéklerakó telepeken, égetőkben, vagy pedig a szelektív hulladékgyűjtés újrahasznosítást célzó rendszerében végzi, ahogy az sem, hogy helyesen szelektáljuk-e a szemetünket.

Korábban már írtunk róla, hogy a szelektív gyűjtőkbe csak zsiradéktól, ételmaradéktól mentes anyagot tegyünk, lehetőleg minél kisebbre préselve. A kartondobozokat pedig összehajtva, összekötözve tegyük a gyűjtők mellé.

Az ehhez hasonló tudnivalókat lehet játszva megtanulni a KukaLandból, ami egy nagyon aranyos grafikai elemekkel ellátott, vidám szemléletformáló mobilalkalmazás, ahol alternatív világokba juthatunk el és ott ismerhetjük meg a szelektív hulladékgyűjtés fortélyait.

VIDEÓ: kövesd Kukalanddal a hulladék kalandos útját!

"Vágj, hajtogass, lapíts és válogass!"

"A játék alapvetően nem arra fókuszál, hogy melyik kukába milyen hulladékot kell dobni, hanem a szelektív hulladékgyűjtés helyes módját (kiürítés, lapítás, válogatás) segít rögzíteni a gyerekekben." - írja a szelektalok.hu.

Az alkalmazás több különböző világba kalauzol el bennünket. Ilyen a fém, a papír, a műanyag, az üveg és plusz egy ráadás világ. A világokból többféle érdekes dolgot tanulhatunk meg.

Többek közt olyanokat, hogy a PET palackokból kézzel préselve kétszer, laposra taposva háromszor több férhet el a kukánkban, ezáltal a kukásautók sem levegőt szállítanak. A raktérbe ugyanis tömörítés nélkül 900 kg palack fér el, míg kilapítva 3000 kg.

Tudtad? A pizzás doboz is gyűjthető szelektíven csak ki kell vágni az étel által szennyezett részeket.

"Nem csak a tudásodra, hanem a gyorsaságodra is szükség van, ha Kukalanden jársz!"

A gyerekek, illetve az alkalmazás felhasználói saját karaktert is készíthetnek, amikkel a játékban csillagokat (pontokat) gyűjthetnek és trófeákat kaphatnak. Az így megszerzett relikviákkal felöltöztethetik karaktereiket, ami egy újabb ösztönző eleme a játéknak.

VIDEÓ: így néz ki a Kukaland

A szelektív hulladékgyűjtés tudományának elsajátítása az első lépés ahhoz, hogy ne öntse el az országot a szemét, amiben a Kukaland alkalmazás hatalmas segítség lehet minden korcsoportnak.

A mobilapplikáció letölthető a játék weboldalán, illetve App Store-ból.


KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x