hirdetés
Modellkednél 40 felett? Hajrá!
Megjelent egy új magyar ügynökség, amely kizárólag 40 év feletti modelleket szeretne foglalkoztatni.
Iványi Orsolya írása a Neverordinary blogon, a címképen: Doszpot Evelin - szmo.hu
2019. április 13.


hirdetés

"A Neverordinary a 40 feletti nők találkozóhelye, blog, női klub és még sok más. A pasim (most már férjem) kezdte el mondogatni, hogy arról írjál, ami történik veled: 42 évesen elköltöztél (megint) egy új országba, egy emberhez, akit alig ismersz, feladtad az eddigi életed, próbálod megvalósítani az álmaidat, és még öregszel is. Valahogy így jött a képbe, hogy arról kellene írni, hogy igenis 40 felett is van élet! Lehet pasit találni, lehet új karriert építeni és lehet életmódot is váltani. Éljenek a 40 feletti nők!"

Ha Maye Musk vagy Lyn Slater nyomdokaiba szeretnél lépni, akkor olvass tovább! Örömmel jelentem, hogy a napokban megkezdte működését a SilverChic Model Agency, mely kizárólag 40 felettiekkel foglalkozik.

Külföldön az utóbbi években számos ilyen ügynökség lépett színre, például a brit Grey Model Agency vagy az orosz Oldushka, akik érett, idős modellekkel dolgoznak, én is írtam már róluk és arról is, hogy egyre menőbb 40 felett modellkedni.

Torma Steffi

Az ügynökség több funkciót kíván betölteni. Egyrészt várja a tapasztalattal rendelkező modelleket adatbázisába, modell tanfolyamot indít tapasztalattal nem rendelkező jelentkezők számára, harmadszor pedig közvetítő szerepet vállal cégek, reklámügynökségek felé.

A külföldi kifutókon egyre nagyobb számban jelennek meg egykori modellek második virágzásukat élve, ilyen például a 70 éves Maye Musk (Elon Musk édesanyja, aki ráadásul májusban jön Magyarországra a Brain Bar eseményre, minden vágyam meginterjúvolni), aki 2 éve lett a Covergirl arca, ezzel divattörténelmet írva, Lauren Hutton is 73 évesen kezdett újra modellkedni.

Ligethy Gabi

Az Instagramnak köszönhetően számos új, civil arc is megjelent a kifutókon illetve reklámkampányokban, például a 64 éves Lyn Slater, aki Accidental Icon néven fut és 675 ezer követővel rendelkezik az Instagramon, és amúgy főállásban professzor. Vagy a 62 éves, ausztrál Sarah Jane Adams a totál ismeretlenségből röpke egy év alatt szedett össze 160 ezer követőt az Instagramon és lett az IMG ügynökség modellje, nemrégiben egy H&M reklámban szerepelt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
30 éves korára már kétszer megözvegyült a háromgyermekes édesanya
A tragédiák ellenére is erős maradt. Szerinte nem szabad megragadni a gyászban, hiszen az élet megy tovább.
Címkép: illusztráció (Pexels) - szmo.hu
2019. április 10.Jessica Haslem-Bantoft még csak 30 éves, de már két nagy tragédia is történt az életében. Az angliai Prestonban élő édesanya két férjét is elveszítette, ráadásul mindketten fiatalon haltak meg.

Első férje, Jason csak 24 éves volt, amikor egy végzetes munkahelyi balesetben elhunyt 2014 nyarán, amikor a nő 12 hetes terhes volt a harmadik gyermekükkel.

"Két nappal a halála előtt voltunk ultrahangvizsgálaton. Én nem láttam a képet, de Jason megnézhette a kisbabánkat a képernyőn, ami a világot jelentette neki. Néztem az arcát, ahogy az orvos mozgatta az eszközt a hasamon, az ő arca pedig felderült"

- emlékezett vissza Jessica.

A tragédia napján a pár délután háromkor beszélt telefonon. A férfi azt mondta, sokáig fog dolgozni, mert egy általános iskola konyháját kellett felújítani, és mivel a suli már a jövő héten nyitott, idejében be kellett fejezni a munkát. A feleség két órával később ismét felhívta a férjét, aki ekkor már nem reagált. A nő nap hátralévő részében folyamatosan aggódott miatta, végül este 9-kor a házukhoz kiérkező rendőröktől tudta meg, hogy Jasont másfél órával a telefonbeszélgetésük után áramütés érte, amibe belehalt. Jessica teljesen összetört, főleg amikor másnap el kellett mondania a gyerekeinek, hogy mi történt.

"Mindkettejüket leültettem, de George még túl kicsi volt ahhoz, hogy megértse. Azt mondtam nekik, hogy volt egy baleset a munkahelyén, ezért apa már nem fog hazajönni, ugyanis már a csillagok között van."

Ibex News 24 on Twitter

Mother-of-three was widowed twice by the age of thirty https://t.co/KhEDXzBSfW

Kicsit több mint fél évvel a tragédia után megszületett Jessica harmadik gyermeke, Barnaby, ami enyhített egy kicsit a család fájdalmán, de az anyának a szüléskor nagyon hiányzott a férje.

"Kétségbeesetten vágytam arra, hogy ott legyen velem, de túl kellett lépnem ezen. Kaptam tőle egy utolsó ajándékot, én pedig mindent megteszek, hogy büszkévé tegyem őt" - mondta a nő.

Ha kíváncsi vagy, mi történt a nő második férjével, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
5 praktika, amit azok az emberek alkalmaznak, akiknek mindig tiszta az otthonuk
Nem is olyan nagy ördöngösség rendben tartani a házat, ha odafigyelünk pár apróságra. De mi a helyzet, ha gyerek vagy állat is van otthon?
Címkép: illusztráció (PxHere) - szmo.hu
2019. április 10.Tiszta udvar, rendes ház - biztos te is láttad ezt a szöveget már házak falán, lakások ajtaján, vagy csak hallottad, hogy ezt mondják azok az emberek, akiknek a tisztaság és a rend alapvető dolog. Sőt, valószínűleg neked is van olyan ismerősöd, rokonod vagy barátod, aki szerinted tisztaságmániás, mert az otthona mindig csili-vili, minden a helyén van, ha vendégek vannak nála, akkor is ügyel a rendre, és simán nekiáll mosogatni, ha pedig ő van másnál, hajlamos ezt-azt elpakolni vagy rosszabb esetben megjegyzéseket tenni az ottani állapotokra.

Sokakban él az a tévhit, hogy ezek az emberek már betegesen rend- és tisztaságmániások és egész nap takarítanak, hogy tökéletes legyen az otthonuk, de ez nem mindig van így. Nem kell állandóan seprűnek és törlőrongynak a kezedben lennie ahhoz, hogy kívül-belül csillogjon a lakásod.

A HuffingtonPost összeszedett 5 praktikát, amit azok fent említett emberek is alkalmaznak.

1. Tudják, mi a különbség a rend és a tisztaság között.

Egy ház lehet tiszta, ha a padló fényesre van mosva, a bútorok ki vannak tisztítva és a fürdőszoba is csillog-villog. De ha a ruhák szanaszét hevernek, nincs beágyazva, és egy halom játék foglalja el a helyet a szőnyegen, ez a kép nem éppen egy rendben tartott otthonra utal. Inkább legyen nagyjából rend a házban, még ha néhol elő is fordul egy kis por a polcon vagy morzsa a padlón, minthogy tiszta legyen minden, csak éppen a szétszórt holmiktól nem lehet ezt látni.

2. A takarítás nekik egy napi rutin

Már vannak bevált szokásaik, hogyan tartsák tisztán a lakást. Reggel például rögtön beágyaznak, este berakják a szennyestartóba a használt ruhákat, a nem használtakat pedig a szekrénybe, rögtön kiteregetnek, amikor megáll a mosógép. Ez nem azt jelenti, hogy egész nap takarítanak, csak mindent elvégeznek akkor, amikor éppen van rá idejük, illetve amikor az alkalom adja magát.

3. Takarítanak menet közben

Az előző ponthoz hasonlóan már ezek az emberek már gyakorlottak abban, hogyan és mikorvégezzék el az egyes munkákat, hogy ne sűrűsödjenek össze. Vacsora után például rögtön elmosogatnak, leöblítik a mosdókagylót fogmosás után, összeszedik a morzsákat az asztalról a délutáni uzsonna közben, stb. Így miközben az aktuális tevékenységük előtt/közben/után takarítanak, nem hagynak maguk után munkát későbbre.

4. Nem élnek gyűjtögető életmódot

Nehéz rendben tartani egy házat, ha a lakóknak rengeteg holmijuk van, pláne akkor, ha ezeknek a cuccoknak nincs elég hely. A rendszerető emberek viszont nem halmoznak fel sok mindent és nem tartanak otthon felesleges dolgokat.

5. Van egy "szemetesfiókjuk"

Persze senki sem tökéletes, így még a legrendmániásabb embereknek is van egy olyan szekrényük vagy fiókjuk, amibe olyan tárgyak kerülnek, amelyeket nem használnak nap, mint nap, de nem is akarják kidobni őket. De akkor is belekerülhetnek a cuccok, ha váratlan vendég érkezik és már nincs idő megtalálni a helyét.

Bár ezek a praktikák valóban egyszerűnek és könnyen alkalmazhatónak tűnnek, egyesek szerint mégsem lehet maradéktalanul teljesíteni.

Ha kíváncsi vagy, hogyan reagáltak a netezők erre a listára, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Ezekből a jelekből ismerheted fel, hogy szavakkal ver téged a párod
A verbális bántalmazás ugyanolyan súlyos és ugyanúgy rombol. Nem kell eltűrnöd.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 11.A családon belüli, illetve a kapcsolaton belüli erőszak, a bántalmazás egyik formája az, ha valaki szavakkal bántja a másikat. Sajnos gyakoribb jelenség, mint azt gondolnánk. És sok szülő észre sem veszi, hogy szavakkal veri a gyerekét.

Amikor gyerek volták, azt mondogatta az apád, hogy neked ez úgysem sikerül? Azt állította, hogy nőként technikai analfabéta vagy? Azzal traktálnak a férfiak a családban, hogy a te agytérfogatod kisebb, ergó buta vagy, és semmihez nem értesz? Vagy azt vágták a fejedhez, ha elestél, és sírtál, hogy ne már, ez olyan lányos?

Az iskolában megjegyzést tesznek a külsődre? Amint megszólalsz, a munkatársaid leintenek, közbevágnak? A főnököd végig sem hallgat? A párod durva vicceket mesél a nőkről/férfiakról? Kinevet, amikor kérdezel tőle valamit? Rossz hírünk van: téged bántalmaznak.

Nem ütésekkel, pofonokkal teszik, hanem szavakkal. Nem borítják rád a szekrényt, nem kapsz pofont, de akkor is bántanak. Muszáj megismerned a bántalmazó emberi kapcsolatok nyilvánvaló és apró jeleit is, mivel

a verbális bántalmazás ugyanolyan káros és veszélyes rád nézve, mintha megvernének. A különbség annyi, hogy nem jár testi sérülésekkel.

Sokszor előfordul a párkapcsolatokban is a verbális bántalmazás. Férfiak ugyanúgy lehetnek áldozatai, mint nők.

A folytatásért, kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
7 rejtett veszély, ami az állandóan agyaló embereket fenyegeti
Természetes jelenség, hogy a fájdalmas tapasztalásainkon, félelmeinken töprengünk. De azért ne vigyük túlzásba az agyalást!
Vén Betti írása a 7köznapi pszichológia blogon, Fotók: Pixabay - szmo.hu
2019. április 11.Leendő és végzett pszichológusok hozták létre a 7köznapi pszichológia blogot, mert a pszichológia mindenki életének része és mindenkire tartozik.

A mindennapi történések átgondolásával reméljük, hogy egy olyan új betekintést vagy megértést érünk el az adott helyzettel kapcsolatban, amely csökkenti szorongásunkat, és lehetővé teszi számunkra, hogy továbblépjünk. De ez a természetes önreflexiós folyamat gyakran fonákjára fordítja a helyzetet, hiszen ahelyett, hogy érzelmileg felszabadulnánk, ugyanazokat a szomorú, megterhelő jeleneteket játsszuk le a fejünkben újra és újra, amitől aztán még szörnyebben, szomorúbbnak, izgatottabbnak érezzük magunkat.

Visszajátsszuk a fájdalmas elválásokat, és az utolsó beszélgetés minden egyes mozzanatát darabokra szedjük, végigmegyünk az utolsó pillanatokon, mielőtt a trauma vagy a veszteség bekövetkezett volna, átéljük az összes találkozót, amelyben a főnökünk kritizált minket a munkatársaink előtt, vagy egy konfrontáció összes verzióját végigfuttatjuk, még akkor is, ha az meg sem történt. A kényszer, hogy agyaljunk és töprengjünk, minden pillanatban jelen van, átveszi gondolatainkat, amikor a munkahelyen vagyunk, amikor zuhanyzunk, vagy amikor vacsorázunk.

Miközben észre sem vesszük, hogy hangulatunk tönkrement, érzelmeink pedig feldolgozatlanabbak, mint valaha. Ezt a jelenséget hívja a pszichológia ruminálásnak, köznapi szóhasználatban agyalásnak. Olyan ez, mint a dallamtapadás, reggel egy fülbemászó slágert hallunk a rádióban, egész nap az szól a fejünkben, és sehogy sem tudjuk kiütni onnan.

Az agyalást az önreflexió maladaptív formájának tekintik, hiszen úgy tűnik, új irányokat mutatnak gondolataink a sok végigfuttatott verzióval, valójában csak fokozódik érzelmi és pszichológiai szorongásunk. Nyilvánvalóan látszik, hogy az ilyen töprengős köreink érzelmileg stresszesek, de kevésbé nyilvánvalóak azok a jelentős kockázatok, amelyeket a mentális és fizikai egészségünkre gyakorolnak.

Az állandó agyalás...

1.

Egy olyan ördögi kört hozhat létre, amely könnyen magával ragad. Az agyalásra való kényszerérzet valódi függőségnek tekinthető, minél többet agyalunk, annál inkább úgy érezzük, hogy ezt folytatnunk kell.

2.

Növelheti a depresszió kialakulásának valószínűségét, és megnövelheti a depresszív időszakok hosszát is.

3.

Összefüggésben van az alkoholfogyasztás nagyobb kockázatával is.

4.

Étkezési zavarok kockázatát is növel(het)i azáltal, hogy állandó negatív hangulatban sokan többet esznek.

5.

Elősegíti a negatív gondolkodást, hiszen aránytalanul sok időt töltünk a negatív és szomorú eseményekkel, amely az általános észlelésünket oly módon színezheti meg, hogy életünk más aspektusait is negatívan látjuk.

6.

Rontja a problémamegoldó készségünket. Például az egyik tanulmány azt állapította meg, hogy a magukon melldaganatot talált nők közül, akik ruminálásra hajlamosak, két hónappal később jutottak el vizsgálatra, mint azok, akik kevésbé agyalósak.

7.

Fokozza a pszichológiai és fiziológiai stresszválaszokat, oly mértékben, hogy ténylegesen nagyobb a szív-és érrendszeri betegségek kockázata.

Az agyalási (ruminálási) kör megszakítása

A ruminálás addiktív természetéből fakadóan legjobb módja annak, hogy megszakítsuk az ördögi kört, és ne engedjünk a csábításnak, konkrétan nyakon kell csípni magunkat, amilyen gyorsan csak tudjuk. Meg kell próbálnunk megkeresni a módját, hogy eltereljük figyelmünket valamivel.

Függetlenül attól, hogy egy filmet nézünk, dolgozunk, keresztrejtvényt fejtünk, vagy a telefonon játszunk, fontos, hogy olyat csináljunk, ami megköveteli, hogy összpontosítsunk valamire, amely arra kényszerít bennünket, hogy hagyjuk abba az agyalgatást. Az idő múlásával, azáltal, hogy megakadályozzuk, hogy az állandó körkörös gondolatok beférkőzzenek a fejünkbe, nem adunk teret a csábításnak, és így a kényszer is csökkeni fog.

Ha érdekel a pszichológia közérthető nyelven, ne hagyd ki a 7köznapi pszichológia blogot!

KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x