Mobilalkalmazás mentette meg egy férfi életét azzal, hogy riasztotta a segítséget
Egy szabadnapos nővér és egy szintén szabadnapos mentős időben észrevette a jelzést, és mindent hátrahagyva sietett a bajbajutotthoz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 09.Egy mobilalkalmazásnak köszönhetően sikerült megmenteni egy férfi életét, aki az utcán lett rosszul szerda reggel Békéscsabán - közölte az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A 60 év körüli férfire a járdán fekve találtak rá az utcán sétálók, akik értesítették a mentőket. Mivel nem tapasztaltak légzést a betegen, a mentésirányító telefonon keresztül magyarázta el, hogyan kezdjék meg az újraélesztést, amíg nem ér oda a segítség. Eközben egy esetkocsit indított a helyszínre, a Szív City mobilapplikáción keresztül pedig riasztotta a környéken lévő önkéntes segítőket.

"Egy szabadnapos nővér és egy szintén szabadnapos mentőtiszt is vette a riasztást, akik mindent hátrahagyva szaladtak a bajbajutott segítségére. A helyszínen egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat, mintha mindig együtt dolgoztak volna"

– derül ki a bejegyzésből.

A mentők rövid idő alatt a helyszínre értek, majd átvették az irányítást. A férfit végül az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak és a gyors segítségnek köszönhetően stabil állapotban szállíthatták kórházba.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x