hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
kez2
Mitől működhet egy párkapcsolat? - Két zsák van
Nem csak egy zsák van, amibe elég, ha én dobálom ész nélkül a jó dolgokat, és akkor működik minden.
Szabó Eszter írása a hellobebi88.blog.hu-n - szmo.hu
2015. május 02.


hirdetés

Két zsák van.

Ez az első számú titok.

Az egyik van nálad és én pakolok bele, a másik nálam és te.

Nem csak egy zsák van, amibe elég, ha én dobálom ész nélkül a jó dolgokat, és akkor már működik minden. Nem. Két zsák van, és nem elég, ha a tied van tele.

"
Két zsák van, nem csak egy közös. Ebben tévednek a legtöbben.

Azt gondolják, mienk a zsák, elég, ha a másik tömi ész nélkül, elég ha a másik ad, tele van az így is...

Nem.

Az ember a sajátjába sajnos nem pakolhat, ez a társasjáték így van kitalálva.

Két autó van: amelyik működik, mert hibátlan, és elmész vele bármeddig, és az, ami megy, de hamarosan lerobban, és megdöglik örökre. Látszólag mindkettő tök egyformán gurul, de két autó van, és belül nem ugyanaz a kettő, és a jövőjük sem hasonló. Pedig szépen gurulnak, aha.

Két motor van, fogaskerék, vízibicikli hajtókája, mittudomén. Két motor van, az a lényeg.

Az egyik van nálad, azt én tekerem, a másik meg nálam, azt te. Nem elég, ha én tekerem, mert attól csak a tied működik, az enyémet nem látod.

Ha nem tekered, nem megy az sem.

Mindegy, hogy amúgy mosolygok, és boldognak látszom, a motorom nem megy, a lényeg nem halad.

Nem fogok szólni, nem tudom ezt megtanítani, nem akarok ebben anyuka lenni, vagy akarsz pakolni, és hajtani engem, vagy nem. Tudod, hogy milyen cink lenne ezért könyörögni már? Akarom, hogy haladjon, de nem ilyen áron.

Néha nem szólok, vagy eltitkolom, reménykedek... tökmindegy, mit látsz.

"
Jobb ha tudod, ha nem tekerted, nem megy a motorom.

Két lehetőség van tehát: vagy telerakod a zsákot, és hajtod a motort és adsz, vagy nem. Én hajtom a tiedet, pakolom a zsákodat, de a sajátomba sajnos semmit sem tehetek, én a saját motoromat nem működtethetem. Megtenném érted, a közös dolgokért, de akkor megint csak én adnék, és pont emiatt olyan rohadt fájdalmasan igazságos, hogy mégsem tehetem meg.

Két út van: vagy élek még valameddig üres zsákkal, vagy nem. Én döntöm el. Majd elválik, még én sem tudom mi lesz. Szeretném bírni sokáig, csak hát tudod, a motor az motor, hajtania kell valaminek. Nem elég, ha csak a tied megy, az enyém elfárad egyszer. Mit csináljak? Mit csináljak ha elfárad? Komolyan kérdezem, hogy mit kellene tennem üresen.

Tényleg minden nap szóljak, hogy a szívatás, kiröhögés, árulás, hazugság, kibeszélés idővel olyan zsákot csinál, amit eldobok egyszer, és a kedvesség, bizalom meg feltöltik olyanra, amit meg akarok tartani? Nem fogok szólni mindig. Jelzem azzal, hogy nem nevetek rajta, jelzem azzal a grimasszal, amit viccesnek találsz, utalok rá úgy, hogy kimegyek a szobából, és jelzem úgy is, hogy azt mondom "ha-ha-ha".

"
Ne várj többet, nem akarok veszekedni minden apró hülyeségen.

Két dolog van, amit fel kell fognunk. Meg kell értened, hogy két motor van, az enyémet is hajtania kell valakinek, és nekem hinnem kell abban, hogy létezik ez a valaki. Le fogok lépni, igen. És mások is lelépnek majd. Minden üres zsákos és álló motoros ember lelép egyszer. Bolyonganak inkább, minthogy üresen maradjanak. Mert egyedül is jobb, mint olyan zsákkal, ami sok kis rossz emlékkel van tele.

Két lépcső van. Fölfelé is, lefelé is. Ha megérted, hogy tekerned kell a vízibicajt, és meg is teszed, akkor felfelé lépsz, vagy játszod tovább azt a nehogymáraztgondoljahogy-osat. Nekem mindegy, szabad vagy. Én nem akarok könyörögni, kérni semmit, nem akarom, hogy változz, vagy áldozatokat hozz értem, csak segíteni akarok, hogy ne hagyjon mindenki el. Jegyezd meg: két zsák van és két motor.

Remélem, érted miről beszélek, és nem zsákozok meg motorozok fölöslegesen. Mindenhol két zsák van, nem csak ebben az esetben. Hiába mész tovább, ugyanaz lesz a baj mindig. Ugyanúgy vége lesz és mindig ugyanazért: mert nem vágod, hogy két kurva zsák van, és mindig a másiktól várod, hogy pakolásszon, tekerjen.

"
Mindenki olyat keres, aki tudja a zsákos titkot.

Csakis ezzel gurul az autó ugyanis belülről is szépen, és nem csak gurul, mert még épp nem döglött meg teljesen. Nem papucs dolog a zsákba pakolni, viszont balfaszság így elengedni az egészet. Zsák, amibe beleteszed a dolgokat, és motor, amivel hajtod. Igen, mindenből kettő van.

Egy nálad, egy nálam.

"
Csak az esélyből van egy, mert az közös termék már, nem saját.

Az esélyből egy van.

Te döntöd el, mennyire akarod, hogy megszeresselek. Nem fogok szólni. Nem fogok könyörögni, végignézem azt is, ha elromlik, nem tehetek mást, én a te zsákoddal és motoroddal vagyok elfoglalva, a sajátommal nincs dolgom. Segítenék, de nem tudok többet adni annál, hogy elmondom: két zsák van.

Ha tetszett az írás, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
"Otthagytam a feleségemet egy nőért, megbántam, de nem akar visszafogadni"
A 38 éves férfi egy forró munkahelyi románcért dobbantott három hónapja. Most könyörög a feleségének, a párterapeuta pedig ezt tanácsolta neki.
The Sun. Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

A 38 éves férfi három hónappal ezelőtt hagyta el 36 éves nejét, valamint két gyereküket (8 és 10 évesek). "Teljesen belezúgtam egy kolléganőmbe, annyira odavoltam érte, hogy mindent felrúgtam. Elköltöztem, kibéreltem egy szobát, a feleségem pedig szintén költözött a gyerekekkel, közel a szüleihez" - írta a férfi a The Sun párkapcsolati tanácsadójának, Deidre Sandersnek.

"Azóta három hónap telt el, és rájöttem, hogy óriási hibát követtem el. Vissza akarom kapni a feleségemet és a gyerekeimet, könyörögtem, még sírtam is neki a telefonban, hogy bocsásson meg. De azt mondta, nem megy, még szeret engem, de semmi esélyt nem lát arra, hogy ezt rendbehozzuk. Össze vagyok törve, amikor hetente egyszer elhozhatom a gyerekeket, megszakad a szívem. Bármit megtennék, hogy visszakapjam a családomat" - panaszolja a férfi.

A terapeuta a következő tanácsot adta: "Összetörte a felesége szívét, teljesen érthető, hogy egyelőre nem áll készen a megbocsátásra. Először is menjen el egy szakemberhez, és próbálja meg kideríteni, mi volt a gond a házasságával, mi vette rá, hogy egy fellángolás kedvéért csapot-papot otthagyjon. Ha azt akarja, hogy a felesége megbocsásson - ha egyáltalán meg fog -, nem elég sírva könyörögni, bizonyítson is. Tegyen a házasságáért, győzze meg róla, hogy valóban változtatni akar."


KÖVESS MINKET:Megszületett egy szegedi házaspár tizedik gyermeke
Úgy érzik, nem ő lesz az utolsó a családban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

A háromszoros világbajnok kenus apa, Joób Márton és a főállású anyuka, Dóra letették a buszhoz való jogosítványt, hiszen más járműbe nem fértek volna el gyermekeik, akik immáron tízen vannak. Ugyanis a napokban született meg a legkisebb picúr, Gordon. Az apa szerint a tizedik gyerekkel mérföldkőhöz érkeztek, ám úgy érzik, nem ő lesz az utolsó.

A szülők azt mondták, mindketten nagycsaládban nőttek fel, így mikor összeházasodtak, már tudták, ők maguk is sok gyereket szeretnének. Először 5-6 gyereket terveztek, de amikor elértek 6 gyerekhez, úgy döntött a pár, további gyerekeket szeretnének, hiszen – mint mondják – hatalmas áldás és csoda minden egyes gyerek az életükben. A gyerekek jól érzik magukat együtt, az apa szerint nagyon összetartóak.

A Tények riportot is készített a büszke édesapával:


KÖVESS MINKET:

Incelek: felnőtt emberek, akikkel nem akarnak szexelni mások
Már több gyilkosságról is bebizonyították, hogy ilyen emberek követték el. De kik ők valójában, és kell-e félni tőlük?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Bejárta a külföldi és a magyar sajtót is 2018 áprilisában egy borzalmas hír. Torontóban egy Alek Minassian nevű férfi furgonnal szándékosan a járdára hajtott, és 10 embert megölt.

A férfi incel volt, az akcióját pedig bosszúnak szánta kapcsolatmentes, sőt: szexmentes életéért.

Ki az az incel? A szó az involuntarily celibate kifejezésből származik, ez azt jelenti: nem szándékos cölibátusban élő.

Azok a férfiak használják magukra ezt a terminust, akik szeretnének ugyan szexuális kapcsolatot létesíteni, erre azonban egy nő sem hajlandó velük.

Az incel-fórumok résztvevői rendszerint a feminizmust okolják a sorsukért, és egyes fórumok vagy csoportok hangneme időnként annyira eldurvul, hogy akad, amelyiket letiltják a közösségi oldalon. A redditen fordult elő ilyen eset, ezért a csoportok átköltöztek az incels.me és a 4chan oldalakra.

Sajnos a gyilkos indulat máskor is követelt halálos áldozatot: tavaly novemberben a floridai Hot Yoga Tallahassee jógastúdióban két nőt lelőtt, ötöt megsebesített egy 40 éves férfi, azután megölte magát. Scott Beierle-ről kiderült, hogy szélsőjobboldali incel volt, és a lövöldözés előtt a nők, a feketék és a bevándorlók ellen intézett kirohanást videóiban és posztjaiban

Egy felmérés szerint 10 évvel ezelőtt az Egyesült Államokban körülbelül egymillió 25-45 éves férfinak és 800 ezer 25-45 éves nőnek nem volt még soha szexuális kapcsolata, de szexuális élménye sem. A jelenség Japánban is ismert, ott a középkorú, szexmentes életet élő embereket yaramisónak hívják.

És Magyarországon is élnek incelek, vagyis olyanok, akiknek nem jön össze a szex, a kapcsolat és általában az intimitás.

Az incelekből álló online szubkultúra tagjai három nagyobb csoportra osztják a társadalmat, alfákra, bétákra és omegákra. Az alfák vagy Chadek a vonzó, előnyös külsejű, kapós férfiak, a béták vagy normie-k az átlagos férfiak, akiktől az alfák elszerethetik a párjukat, a harmadik csoportba tartoznak az omegák, az előnytelen külsejű férfiak. Az incelek olyan omegák vagy béták, akik nem jutnak szexhez.

Kikből lesznek incelek? Összetett dolog, de az, ha valaki nem tud anyagi vagy más okok miatt elköltözni a szüleitől és önálló életet kezdeni, és az illető magasabb iskolázottságú, akkor nagyobb eséllyel válhat belőle incel. Sokat számít az, hogy tiniként vagy fiatal felnőttként mennyi lehetősége volt ismerkedni, és az is, hogy az illető mennyire képes kezdeményezni, hogy nyitottabb vagy zárkózottabb személyiség-e.

A külsőnek van ebben szerepe, például az, ha valakinek a kortársainál előnytelenebb a külseje valami miatt (például hormonprobléma, betegség, elhízás, kopaszodás stb.) vagy csupán azt hiszi magáról, hogy rosszabbul néz ki, mint a többiek.

És a férfi incelek körében gyakran előfordul az is, hogy a nőgyűlöletük miatt válnak kirekesztetté, és ha egy incel csoporthoz csatlakoznak, az egész folyamat öngerjesztővé válik: egymást hergelik bele, és a nőgyűlölet miatt vagy a nőkkel kapcsolatos előfeltevéseik miatt nem is próbálkoznak az ismerkedéssel, párkereséssel.

Akad azért, aki próbálkozik, de ha többször egymás után visszautasítják, visszahúzódik a csigaházába, és magányosan él tovább.

A különféle mentális és lelki problémák is belesodorhatják az embereket a kényszerű cölibátusba, például a bipoláris zavar, a pánikbetegség, az agorafóbia, a szorongás, a szuperérzékenység, különféle paranoiával járó betegségek.

Bár a sajtóban híressé vált támadások miatt sokan félnek az incelektől, többségük nem veszélyes a társadalomra és azon belül a nőkre. Magukra nézve veszélyesebbek: a vélt vagy valós visszautasítás, a magány, az elszigeteltség, a reménytelenség miatt előfordul köztük az öngyilkosság.


KÖVESS MINKET:
Kecske sétált be egy győri boltba – a tulajdonos fogadta be, amíg nem jelentkezik a gazdája
A barátságos állat jó kezekbe került, de szeretnék mielőbb visszajuttatni az otthonába.
Fotók: Facebook/Papp Oszkár - szmo.hu
2019. február 15.


hirdetés

Nem akármilyen vendég jelent meg csütörtökön délután egy győri szerszámboltban: egy eltévedt kecske sétált be az ajtón, majd körülnézett, mindent alaposan szemügyre véve - írja a Kisalföld.

„Azt hittük, hogy Valentin-nap vicc: egyszer csak ott állt egy kecske a bolt közepén. Jó helyre tért be, mert szeretjük az állatokat, és egyből azon munkálkodtunk, hogy enni kapjon és megkeressük a gazdáját"

- mondta Papp Oszkár, az üzlet tulajdonosa a lapnak.

Papp Oszkár

Törtènetūnk folytatòdik. Reggeli sèta. Gazdi jelentkezz!

Elmondása szerint az állatnak nem volt nyakörve, de ápolt és kezes jószág, hagyta, hogy simogassák, sőt még az autóba is hajlandó volt beszállni. Papp Oszkár ugyanis úgy döntött, hogy amíg ki nem derül, kitől kóborolt el a kecske, magához veszi, a forgalmas négysávos úton fekvő boltból ugyanis nem akarták utcára tenni. A szomszédos zöldségestől kapott salátalevelet, majd búzát is, a szerszámbolt tulajdonosa pedig gondoskodik róla, amíg a gazdája nem jelentkezik érte.

Aki esetleg tudja, kié az elveszett kecske, sürgősen jelentkezzen a győri a Fehérvári úti ÉPFU-irodaház aljában található Holz & Metal Kft.-nél.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x