hirdetés
kez2.png

Mitől működhet egy párkapcsolat? - Két zsák van

Nem csak egy zsák van, amibe elég, ha én dobálom ész nélkül a jó dolgokat, és akkor működik minden.
Szabó Eszter írása a hellobebi88.blog.hu-n - szmo.hu
2015. május 02.


hirdetés

Két zsák van.

Ez az első számú titok.

Az egyik van nálad és én pakolok bele, a másik nálam és te.

Nem csak egy zsák van, amibe elég, ha én dobálom ész nélkül a jó dolgokat, és akkor már működik minden. Nem. Két zsák van, és nem elég, ha a tied van tele.

"
Két zsák van, nem csak egy közös. Ebben tévednek a legtöbben.

Azt gondolják, mienk a zsák, elég, ha a másik tömi ész nélkül, elég ha a másik ad, tele van az így is...

Nem.

Az ember a sajátjába sajnos nem pakolhat, ez a társasjáték így van kitalálva.

Két autó van: amelyik működik, mert hibátlan, és elmész vele bármeddig, és az, ami megy, de hamarosan lerobban, és megdöglik örökre. Látszólag mindkettő tök egyformán gurul, de két autó van, és belül nem ugyanaz a kettő, és a jövőjük sem hasonló. Pedig szépen gurulnak, aha.

Két motor van, fogaskerék, vízibicikli hajtókája, mittudomén. Két motor van, az a lényeg.

Az egyik van nálad, azt én tekerem, a másik meg nálam, azt te. Nem elég, ha én tekerem, mert attól csak a tied működik, az enyémet nem látod.

Ha nem tekered, nem megy az sem.

Mindegy, hogy amúgy mosolygok, és boldognak látszom, a motorom nem megy, a lényeg nem halad.

Nem fogok szólni, nem tudom ezt megtanítani, nem akarok ebben anyuka lenni, vagy akarsz pakolni, és hajtani engem, vagy nem. Tudod, hogy milyen cink lenne ezért könyörögni már? Akarom, hogy haladjon, de nem ilyen áron.

Néha nem szólok, vagy eltitkolom, reménykedek... tökmindegy, mit látsz.

"
Jobb ha tudod, ha nem tekerted, nem megy a motorom.

Két lehetőség van tehát: vagy telerakod a zsákot, és hajtod a motort és adsz, vagy nem. Én hajtom a tiedet, pakolom a zsákodat, de a sajátomba sajnos semmit sem tehetek, én a saját motoromat nem működtethetem. Megtenném érted, a közös dolgokért, de akkor megint csak én adnék, és pont emiatt olyan rohadt fájdalmasan igazságos, hogy mégsem tehetem meg.

Két út van: vagy élek még valameddig üres zsákkal, vagy nem. Én döntöm el. Majd elválik, még én sem tudom mi lesz. Szeretném bírni sokáig, csak hát tudod, a motor az motor, hajtania kell valaminek. Nem elég, ha csak a tied megy, az enyém elfárad egyszer. Mit csináljak? Mit csináljak ha elfárad? Komolyan kérdezem, hogy mit kellene tennem üresen.

Tényleg minden nap szóljak, hogy a szívatás, kiröhögés, árulás, hazugság, kibeszélés idővel olyan zsákot csinál, amit eldobok egyszer, és a kedvesség, bizalom meg feltöltik olyanra, amit meg akarok tartani? Nem fogok szólni mindig. Jelzem azzal, hogy nem nevetek rajta, jelzem azzal a grimasszal, amit viccesnek találsz, utalok rá úgy, hogy kimegyek a szobából, és jelzem úgy is, hogy azt mondom "ha-ha-ha".

"
Ne várj többet, nem akarok veszekedni minden apró hülyeségen.

Két dolog van, amit fel kell fognunk. Meg kell értened, hogy két motor van, az enyémet is hajtania kell valakinek, és nekem hinnem kell abban, hogy létezik ez a valaki. Le fogok lépni, igen. És mások is lelépnek majd. Minden üres zsákos és álló motoros ember lelép egyszer. Bolyonganak inkább, minthogy üresen maradjanak. Mert egyedül is jobb, mint olyan zsákkal, ami sok kis rossz emlékkel van tele.

Két lépcső van. Fölfelé is, lefelé is. Ha megérted, hogy tekerned kell a vízibicajt, és meg is teszed, akkor felfelé lépsz, vagy játszod tovább azt a nehogymáraztgondoljahogy-osat. Nekem mindegy, szabad vagy. Én nem akarok könyörögni, kérni semmit, nem akarom, hogy változz, vagy áldozatokat hozz értem, csak segíteni akarok, hogy ne hagyjon mindenki el. Jegyezd meg: két zsák van és két motor.

Remélem, érted miről beszélek, és nem zsákozok meg motorozok fölöslegesen. Mindenhol két zsák van, nem csak ebben az esetben. Hiába mész tovább, ugyanaz lesz a baj mindig. Ugyanúgy vége lesz és mindig ugyanazért: mert nem vágod, hogy két kurva zsák van, és mindig a másiktól várod, hogy pakolásszon, tekerjen.

"
Mindenki olyat keres, aki tudja a zsákos titkot.

Csakis ezzel gurul az autó ugyanis belülről is szépen, és nem csak gurul, mert még épp nem döglött meg teljesen. Nem papucs dolog a zsákba pakolni, viszont balfaszság így elengedni az egészet. Zsák, amibe beleteszed a dolgokat, és motor, amivel hajtod. Igen, mindenből kettő van.

Egy nálad, egy nálam.

"
Csak az esélyből van egy, mert az közös termék már, nem saját.

Az esélyből egy van.

Te döntöd el, mennyire akarod, hogy megszeresselek. Nem fogok szólni. Nem fogok könyörögni, végignézem azt is, ha elromlik, nem tehetek mást, én a te zsákoddal és motoroddal vagyok elfoglalva, a sajátommal nincs dolgom. Segítenék, de nem tudok többet adni annál, hogy elmondom: két zsák van.

Ha tetszett az írás, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
hirdetés
woman-407168_960_720.jpg

Szélsebesen terjed egy esküvői fotós nyílt levele: ezért ne fotózz SOHA a mobiloddal a nagy napon

A nő a Facebookon osztotta meg felháborodását, ami azóta több mint 120 ezer like-ot kapott.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. július 16.Az ifjú pár szívta meg végül egy lelkes vendég mobilos fényképezését, amin az esküvőre felkért, profi fotós is kiakadt. Annyi történt mindössze, hogy egy fontos pillanatot szeretett volna elkapni, amikor egy lelkes amatőr a násznépből eléugrott, így nem lett meg a felvétel.

A nő a Facebookon osztotta meg felháborodását, ami azóta több mint 120 ezer like-ot kapott.

Ez történt ugyanis:

"Az iPhone-os lánynak… Nem csak a képemet rontottad el, hanem elloptad ezt a pillanatot a vőlegénytől, a menyasszonytól és annak apjától. Most mik a terveid ezzel a fotóval? De őszintén!

Ki fogod nyomtatni? Elmented magadnak? Minden nap megnézed? Nem. Nem ez fog történni. De a menyasszony előhívatta volna ezt a képet, gyakran rápillantott volna, és emlékezett volna a pillanatra, amikor az apja az oltárhoz vezette őt. Ehelyett előkaptad a mobilodat, kitakarva előlem a látványt, csak azért, hogy készíts egy olyan fényképet, amit soha nem fogsz használni..." - sopánkodott a fotós, majd mindenkit arra kért, hogy hasonló helyzetben hagyják a profikat dolgozni, és élvezzék inkább a bulit.


KÖVESS MINKET:hirdetés
alcohol-492871_960_720.jpg

6 tévhit a másnaposság leküzdéséről - pedig csak egy dolog segít rajta

Aki már ivott életében többet a kelleténél, számos módszert ismer a másnaposság leküzdésére. Pedig igazából egyik sem működik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 15.Van, aki egy nagy, gazdag szendvicsre és óriási adag kávéra esküszik. Mások inkább nyakló nélkül vedelik a vizet, és nyomjuk magukba az ibuprofént. Ismert metódusnak számít a hideg limonádé, a tej, sőt, vannak, akik a „kutyaharapást szőrével” elv alapján ráisznak egy adagot. Pedig az egyetlen módja, hogy a macskajaj valóban elmúljon, a kivárás - írja a Business Insider, amely hat tévhitet igyekszik eloszlatni e téren.

A nehéz, zsíros reggelik egy átivott éjszaka után, mint arra Alexis Halpern New York-i orvos rámutat, azért nem használnak, mert a szervezetnek több energiát kell felhasználnia az étel megemésztésére, és ezáltal az alkohol lassabban szívódik fel a vérben. Ugyanakkor egy nagyobb szeszfogyasztás előtt nem árt olyan ételeket enni, amelyeknek magas a protein, a cink, a B-vitamin és a kálium-tartalma.

Nem segítenek igazán a cukros sportitalok sem, annak ellenére, hogy az alkoholfogyasztás a szervezet elektrolit-veszteségével jár. Az elektrolitok tartják egyensúlyban a folyadékszintet sejten belül és kívül. Ilyen irányú beavatkozásra csak akkor van szükség, ha a nagyarányú alkoholizálás miatt túl alacsonyra süllyed a vércukorszintünk.

Vannak, akik fájdalomcsillapítókkal próbálkoznak, különösen, ha a másnaposság fejfájással jár – nálunk is ismert az aszpirin-módszer – de ez nem veszélytelen. Az alkohollal való visszaélésekkel foglalkozó amerikai intézet szerint az ilyen kombinációk akár gyomorvérzést, fekélyt, májkárosodást, legjobb esetben heves szívdobogást okozhatnak. Ezért azt a módszert csak orvosi konzultáció után alkalmazzuk.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
banana-4008678_1280.jpg

8 dolog, ami végleg megváltozik, ha összeköltözöl a pároddal

Az 'alig várom, hogy megcsókolhassalak'-ot felváltotta a 'vennél hazafelé WC papírt?'
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 13.A párkapcsolatok első hónapjaiban mindenkit elvakít a rózsaszín köd. A párunk egy tökéletes félisten/istennő, aki mindig csúcsformában van, és a legnehezebb helyzeteket is odaadással, toleranciával és szeretettel kezeli. Azonban mikor elérkezünk a várvavárt összeköltözéshez, lehull a lepel: a kapcsolat új irányt vesz, és egy egészen új oldalát tapasztalhatjuk meg a viszonynak. Ez olykor mókás, olykor bosszantó, de legfőképpen tanulságos.

1. Szembesültök vele, hogy mindkettőtök pukizik, és mindenkinek van anyagcseréje. Igen, még a legszebb lányoknak is.

Persze egy darabig lehet ezt titkolni, keresni az alkalmat, amikor szíved választottja éppen leviszi a kutyát sétálni, te pedig végre elfoglalhatod a mosdót, ám egy gyomorrontás gyorsan leleplezi az embert. Jobb ezen túlesni, hidd el.

2. Felöltözés = felvenni egy mackónadrágot és egy melltartót

Míg korábban minden randitokra új szettet választottál, és kilónyi sminket viseltél, most eljön az az időszak, amikor másnaposan, lefolyt sminkkel és kinyúlt mackókban mászkáltok egymás előtt.

3. Összevesztek azon, hogy ki viszi le a szemetet, aztán azzal lepitek meg egymást, hogy kitakarítjátok az egész házat.

Szereted őt, és szeretnéd, ha érezné a törődésed. De azért ne feledkezzen meg róla, hogy ez közös feladat!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
no-szomoru-maganyos-pixa.jpg

„Ne teperj érte, ha ő nem törődik veled, mert ezzel csak saját magadnak ártasz!”

'Minél inkább loholsz utána, annál rosszabb lesz. Lehet, hogy azt hiszed, hogy boldog vagy, csak mert magad mellett tudhatod őt, de ennek egyszer vége lesz...'
Forrás: Mary Wright/The Power of Silence - szmo.hu
2019. július 16.Érezted már úgy, hogy nagyon szeretsz valakit, de ő feleannyit sem tesz a kapcsolatotokért? Hogy hiába küzdesz a szerelméért, ő figyelemre sem méltat? Hogy te minden megtennél azért, hogy rendbe hozd a dolgokat köztetek, de ő észre sem veszi, hogy van egyáltalán valami baj? Esetleg most is ilyen helyzetben vagy? Akkor ezek a sorok neked szólnak:

"Ne üldözd, mert ezzel csak hatalmat adsz neki. Ha nem vagy elégedett és boldog azzal a minimális figyelemmel, amit tőle kapsz, akkor hagyd szépen ott. Ne hagyd, hogy megszokja, és azt higgye, teljesen oké az, hogy semmit nem tesz, ezzel pedig bánt téged.

NE TEDD EZT! Ne hagyd, hogy belekényelmesedjen ebbe! Mert ha továbbra is vele maradsz és így marad minden, akkor azt fogja hinni, hogy rendben van, hogy így bánik veled.

De ha ezt eltűröd, csak azt éred el, hogy ellustul. Nem fog neked üzeneteket írni és nem visz el randikra. Nem fog erőfeszítéseket tenni a kapcsolatotok érdekében, mert te mindent megteszel helyette. DE NE TEDD! Ne könnyítsd meg a dolgát!

Minél inkább loholsz utána, annál rosszabb lesz. Lehet, hogy azt hiszed, hogy boldog vagy, csak mert magad mellett tudhatod őt, de ennek egyszer vége lesz, és utálni fogod őt minden egyes üzenetért vagy hívásért, amit figyelembe sem vett. Büntetni fogod őt minden egyes randiért, amit lemondott és azért, mert képes volt téged újra és újra átverni, azok után, hogy te mindent megtettél érte.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x