hirdetés
Mit tehetsz azért, hogy ne bohócként öregedj? – A hálószoba, a konyha, a WC és a tornaterem négyszögében van a megoldás
Ha a környezeted gúnyosan fürkésző tekintetekkel igyekszik leleplezni a magaddal szemben elkövetett csalásaidat, akkor a hiba nem az ő készülékükben van.
Szakonyi Eszter kozmetikus mester írása a Vintage Beauty blogon, Képek: Pixabay - szmo.hu
2019. január 29.


hirdetés

Arcunk az egyik legpontosabb térkép rólunk. Múltunk, életmódunk, szokásaink, egészségi állapotunk, lelki alkatunk, törekvéseink és elfojtásaink, és még oly sok minden olvasható le a bőr állapotából, ápoltságából, barázdáiból, és a mindezek elfedésére tett törekvésekből.

Igazi játék ennek a kódrendszernek a megfejtése. A Vintage Beauty blogon Eszter erre és mindezek megválaszolására, megoldására tesz kísérletet.

Ha az önmagad fiatal kiadásához vezető utat megszállottabban keresed, mint a korodhoz, életformádhoz mért szépséget, akkor önámításban élsz. A jövő szépsége az egészségben (étkezés+sport), a kellemben (kíváncsiság, nyitottság, derű, női öntudat) és az önazonosságban rejlik.

Ehhez kell hozzátenni az igényességet és a tudatos ápoltságot. Ekkor kb. 10 évet elcsalhatsz látványban a biológiai korodhoz képest. Ha többet akarsz, annak ára van és egy ponton túl hiába lesz feszesebb átmenetileg az arc.

A nyakad, a kezed, a tested, a tartásod, a hajad elárulja, hogy kétségbeesetten igyekszel becsapni a tükröt. Az ember az egészségét viszi a vásárra először, aztán a lehetőséget ahhoz, hogy tiszteljék a külseje miatt. Mert a világ egy ponton túl szánakozva néz. Így nem tehetsz mást, mint hogy havonta add meg a bőrödnek a generális kozmetikai „feljavítás” lehetőségét, használj „élő”, tiszta kozmetikumokat, egyél-igyál mértékkel és minőségit, sportolj, szeress, nevess és csodás maradsz.

Sokszor találkozom a kérdéssel, hogy 40 felett hogyan ne váljunk a saját konzerválásunk rabjává? Egyre inkább azt gondolom, hogy a tartós jól konzerváltság nem a kozmetikában kezdődik, még csak nem is a fürdőszobában. Sokkal inkább valahol a hálószoba, a konyha, a WC és a tornaterem négyszögében.

1. A hálószoba

A hálószoba alatt a kiegyensúlyozott, töltést jelentő, önbecsülést adó szeretetkapcsolatot értem. Mindegy is, hogy ezt párunkkal, utódainkkal, tágabb családunkkal, vagy kutyánkkal éljük meg. Ennek hiányában, avagy egy torz tükröt nyújtó kapcsolatban, az ember előbb-utóbb dühből, dacból, elkeseredésből, vagy elgyengülésből, de kompenzálni kezd. Ezt pedig általában kívülről kezdi, többnyire viszonylag radikálisan. A nevetés, az önazonosság, az elfogadás, az empátia az évek során felismerhető nyomokat vájnak az arcra, ahogyan a megkeseredettség, a fásultság, a boldogtalanság is. Nincs az a filler kezelés, botox, vagy aranyszál, amellyel ezeket meg tudnánk hazudtolni.

2. A konyha

Az ember jó néhány évtizedet kap ahhoz, hogy megtanuljon tudatosan, számára optimális viszonyokat teremtve élni. Mire 40-es éveinkhez érünk, pontosan tudjuk, hogy mitől élhetünk könnyű gyomorral, jó emésztéssel, mi árt és mi épít bennünket. Tudjuk, hogy mennyit rombol egy áttivornyázott éjszaka, egy doboz cigaretta (szálanként 150 ml C-vitamin elvonva a szervezettől, az érfalak rugalmatlanságát előhívva ezzel), vagy egy nehéz vacsora. És persze azt is megtapasztaljuk, hogy mennyi belső frusztrációt jelent az, ha káros voltuk ellenére mindezen földi örömöket időnként sem engedjük közel magunkhoz.

A 40 . születésnap után érdemes arra koncentrálni, hogy számunkra harmonikus arányban igyekezzünk teret engedni az élet adta lehetőségeknek. Közhely, de igaz, hogy

* mérsékelni szükséges a szénhidrátbevitelt,

* hangsúlyosabbá tenni a minél kevésbé feldolgozott élő, tiszta, növényi tápanyagot,

* tudatosan megadni testünk számára a szükséges folyadékmennyiséget. Itt kizárólag a tiszta vízre gondolok. Részesítsük ezt előnyben és felejtsük el a „modulált” italokat.

* Nem ördögtől valóak a vitaminok és ásványi anyagok sem. A cink, a szelén, a vas, a C-vitamin, a P-vitamin, a B-vitaminok ésszerű alkalmazása megelőzhet, vagy kordában tarthat bizonyos bőrműködési problémákat.

* És felejtsük el a cigarettát. Mindörökre!

Egyébiránt szokjunk át lassanként a nagytányérról a kistányérra, a mennyiségi fogyasztásról a minőségi fogyasztásra és valóban legyen ünnep, ha mindebből engedünk némi kikacsintást. Fogadjuk el továbbá, hogy bizonyos koron túl döntenünk kell, hogy az arc legyen feszes, vagy a fenék. Van, hogy 1-2 kg plusz súly többet használ, mint a legcsodásabb anti-aging kozmetikum.

3. A WC

Talán Márai Sándor írta, hogy „a világ minden dolga visszavezethető az emésztésre”. Az emésztési renyheség modern, urbánus probléma. Különösen nőknél. Rostszegény étrend, mozgásszegény életmód, stressz, hormonális problémák, emésztőszervi gondok, étel intolerancia, stb. mind okozhatnak ellustult perisztaltikát. Van, hogy csak a tónusát vesztett kötőszövet, a szem alatti táskák, a hangsúlyosabb vénás erecskék árulkodnak erről, de van, hogy konkrét diffúz gyulladások mutatják az emésztési rendszer diszharmóniáját. Sok esetben előbb láthatóak a tünetek az arcon, minthogy megfogalmazódna a páciensben az alapprobléma, amelyhez hosszú távon hozzá lehet szokni. Természetesnek tűnhet. Onnantól lesz zavaró, hogy láthatóvá válik az arcon is.

4. A tornaterem

Vagy ki-milyen mozgásformát preferál. A lényeg a mozgás. Heti minimum 3 x 60 perc. Egy 40 éves nő esetén a minimum, a 140-es percenkénti pulzus, amelyet el kell érni és fent kell tartani 45-60 percen keresztül ahhoz, hogy megfelelő anyagcserefokozás, verejtékezés történhessen. Ez többet ér minden ránctalanító készítménynél. Tagadhatjuk és vitathatjuk ezeket az összefüggéseket, felmentéseket kereshetünk a magunk számára a tudatos fizikai tevékenységek alól, de ha azt kérdezed, hogy mi az, ami fiatalon tart az én hitem és tapasztalatom szerint, akkor a mozgást, mint egyik legfontosabb, (ha nem a legfontosabb) faktort tudom megnevezni.

5. Bőrápolás

Mit javasolnék egy 40 éves vendégnek bőrtípustól függetlenül? A jövő szépsége nem az erőltetett fiatalításban, hanem a saját korunkhoz, nemünkhöz, élethelyzetünkhöz mért kellemben, ápoltságban és egészségben mutatkozik meg. Előbbi mögött sokszor frusztrált, „izzadtságszagú” törekvés, az önelfogadás hiánya, kompenzálási szándék áll, amely idővel szánalmassá és/vagy komikussá teszi a megjelenést. Utóbbi önazonosságot sugall, amely tiszteletre és csodálatra sarkallja a környeztet. Fittnek egészségesnek, ápoltnak, derűsnek és magabiztosnak látszani, és belülről és ekképp élni meg magunkat. Csakis ez lehet a reális, követendő cél.

Ha a kérdést leszűkítjük a napi kozmetikai protokollra, akkor csak azt tudom ismételni, amelyet minden női magazin fennen hajtogat: reggel és este letisztítani, majd hidratálni a bőrt, hetente kétszer pedig bőrtípustól függően megfosztani „őt” az elhalt szarupikkelyektől (hámsejtektől) radírozással. Ehhez semmi más nem kell csak némi kis kávézacc, apró szemű cukor, vagy darált dió. Nem pénzkérdés. Ahogyan a tisztítás és a hidratálás sem. E két lépésnél azonban hangsúlyoznám, hogy az én nézetem szerint csakis az élő anyagok használata elfogadható hosszú távon.

Ilyen szempontból a biominősítést nyert termékekben bízhatunk, hiszen esetükben szigorú szabályok rendelkeznek a növényi eredetű összetevők arányáról. Egyre fontosabbá válik, hogy egy kozmetikum tiszta legyen, élő anyagokból szülessen és képes legyen problémákat enyhíteni. 40 felett különös jelentőséget kap ez a mondat. 40 felett ugyanis a genetika és az életforma benyújtja a számlát. Nem elégséges önmagában pusztán egy hidratáló alkalmazása. Az egyéni bőrjellegzetességek egyéni válaszokat igényelnek és ez a tömegtermékekkel egyre kevésbé elégíthető ki.

Fotó: Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet

Az otthoni szépségápolás mellett fontosnak tartom havonta-kéthavonta egyszer meglátogatni a kozmetikusunkat, ezen belül is azokat a szakembertársaimat javasolom, akik a kreatív kozmetikai vonalat képviselik, az elektrokozmetikai „soft” eljárásokat sem utasítják vissza és természetes összetevőjű készítményekkel dolgoznak. Én magam nagyon hiszek a bőrök több fázisú, mértékletes koptatásában és tisztításában, a klasszikus hatóanyagbeviteli eljárásokban, a rádiófrekvenciás kezelésekben (amely technológia az elmúlt 10 év kozmetikai gyakorlatának egyik legnagyobb felfedezése) és a manualitásban. Mindezekkel, valamint a napi rutin személyre szabott kialakításával és a táplálkozás-psziché-sport hármasának harmóniába helyezésével arra a pályára állíthatjuk a bőrt, amellyel maximum 10 év elcsalható látványban és elérhető a kellem, az ápoltság és az egészség adta szépség elérése.

Egy jól képzett kozmetikus szakszerű szemléletet, manuális és elektrokozmetikai megoldásokat, helyes napi protokollok kialakítását, magas hatóanyagtartalmú kozmetikumokat nyújthat. És persze edukációt.

6. Ne tedd!

És hogy mi az, amit mindenképp elkerülnék? Kerülném az arcvonások harmóniáját megbontó beavatkozásokat. Mindazokat, amelyek túl gyorsan, vagy feltűnően hosszú időre ígérnek radikális megoldást. Ne legyünk naivak. Ára van ezeknek a kecsegtető lehetőségeknek és itt nem a kezelés végén fizetendő számlára gondolok, hanem arra a diszharmóniára, amelyet a környezetünk sok esetben lát, de nem említ.

Rengeteg eljárás éli ma reneszánszát, amely egy ponton túl szánalmassá, vagy komikussá varázsolja a pácienseket. És akkor még nem beszéltünk ezen beavatkozások rövid-, vagy hosszú távon jelentkező esetleges mellékhatásairól.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
30 éves korára már kétszer megözvegyült a háromgyermekes édesanya
A tragédiák ellenére is erős maradt. Szerinte nem szabad megragadni a gyászban, hiszen az élet megy tovább.
Címkép: illusztráció (Pexels) - szmo.hu
2019. április 10.Jessica Haslem-Bantoft még csak 30 éves, de már két nagy tragédia is történt az életében. Az angliai Prestonban élő édesanya két férjét is elveszítette, ráadásul mindketten fiatalon haltak meg.

Első férje, Jason csak 24 éves volt, amikor egy végzetes munkahelyi balesetben elhunyt 2014 nyarán, amikor a nő 12 hetes terhes volt a harmadik gyermekükkel.

"Két nappal a halála előtt voltunk ultrahangvizsgálaton. Én nem láttam a képet, de Jason megnézhette a kisbabánkat a képernyőn, ami a világot jelentette neki. Néztem az arcát, ahogy az orvos mozgatta az eszközt a hasamon, az ő arca pedig felderült"

- emlékezett vissza Jessica.

A tragédia napján a pár délután háromkor beszélt telefonon. A férfi azt mondta, sokáig fog dolgozni, mert egy általános iskola konyháját kellett felújítani, és mivel a suli már a jövő héten nyitott, idejében be kellett fejezni a munkát. A feleség két órával később ismét felhívta a férjét, aki ekkor már nem reagált. A nő nap hátralévő részében folyamatosan aggódott miatta, végül este 9-kor a házukhoz kiérkező rendőröktől tudta meg, hogy Jasont másfél órával a telefonbeszélgetésük után áramütés érte, amibe belehalt. Jessica teljesen összetört, főleg amikor másnap el kellett mondania a gyerekeinek, hogy mi történt.

"Mindkettejüket leültettem, de George még túl kicsi volt ahhoz, hogy megértse. Azt mondtam nekik, hogy volt egy baleset a munkahelyén, ezért apa már nem fog hazajönni, ugyanis már a csillagok között van."

Ibex News 24 on Twitter

Mother-of-three was widowed twice by the age of thirty https://t.co/KhEDXzBSfW

Kicsit több mint fél évvel a tragédia után megszületett Jessica harmadik gyermeke, Barnaby, ami enyhített egy kicsit a család fájdalmán, de az anyának a szüléskor nagyon hiányzott a férje.

"Kétségbeesetten vágytam arra, hogy ott legyen velem, de túl kellett lépnem ezen. Kaptam tőle egy utolsó ajándékot, én pedig mindent megteszek, hogy büszkévé tegyem őt" - mondta a nő.

Ha kíváncsi vagy, mi történt a nő második férjével, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
5 praktika, amit azok az emberek alkalmaznak, akiknek mindig tiszta az otthonuk
Nem is olyan nagy ördöngösség rendben tartani a házat, ha odafigyelünk pár apróságra. De mi a helyzet, ha gyerek vagy állat is van otthon?
Címkép: illusztráció (PxHere) - szmo.hu
2019. április 10.Tiszta udvar, rendes ház - biztos te is láttad ezt a szöveget már házak falán, lakások ajtaján, vagy csak hallottad, hogy ezt mondják azok az emberek, akiknek a tisztaság és a rend alapvető dolog. Sőt, valószínűleg neked is van olyan ismerősöd, rokonod vagy barátod, aki szerinted tisztaságmániás, mert az otthona mindig csili-vili, minden a helyén van, ha vendégek vannak nála, akkor is ügyel a rendre, és simán nekiáll mosogatni, ha pedig ő van másnál, hajlamos ezt-azt elpakolni vagy rosszabb esetben megjegyzéseket tenni az ottani állapotokra.

Sokakban él az a tévhit, hogy ezek az emberek már betegesen rend- és tisztaságmániások és egész nap takarítanak, hogy tökéletes legyen az otthonuk, de ez nem mindig van így. Nem kell állandóan seprűnek és törlőrongynak a kezedben lennie ahhoz, hogy kívül-belül csillogjon a lakásod.

A HuffingtonPost összeszedett 5 praktikát, amit azok fent említett emberek is alkalmaznak.

1. Tudják, mi a különbség a rend és a tisztaság között.

Egy ház lehet tiszta, ha a padló fényesre van mosva, a bútorok ki vannak tisztítva és a fürdőszoba is csillog-villog. De ha a ruhák szanaszét hevernek, nincs beágyazva, és egy halom játék foglalja el a helyet a szőnyegen, ez a kép nem éppen egy rendben tartott otthonra utal. Inkább legyen nagyjából rend a házban, még ha néhol elő is fordul egy kis por a polcon vagy morzsa a padlón, minthogy tiszta legyen minden, csak éppen a szétszórt holmiktól nem lehet ezt látni.

2. A takarítás nekik egy napi rutin

Már vannak bevált szokásaik, hogyan tartsák tisztán a lakást. Reggel például rögtön beágyaznak, este berakják a szennyestartóba a használt ruhákat, a nem használtakat pedig a szekrénybe, rögtön kiteregetnek, amikor megáll a mosógép. Ez nem azt jelenti, hogy egész nap takarítanak, csak mindent elvégeznek akkor, amikor éppen van rá idejük, illetve amikor az alkalom adja magát.

3. Takarítanak menet közben

Az előző ponthoz hasonlóan már ezek az emberek már gyakorlottak abban, hogyan és mikorvégezzék el az egyes munkákat, hogy ne sűrűsödjenek össze. Vacsora után például rögtön elmosogatnak, leöblítik a mosdókagylót fogmosás után, összeszedik a morzsákat az asztalról a délutáni uzsonna közben, stb. Így miközben az aktuális tevékenységük előtt/közben/után takarítanak, nem hagynak maguk után munkát későbbre.

4. Nem élnek gyűjtögető életmódot

Nehéz rendben tartani egy házat, ha a lakóknak rengeteg holmijuk van, pláne akkor, ha ezeknek a cuccoknak nincs elég hely. A rendszerető emberek viszont nem halmoznak fel sok mindent és nem tartanak otthon felesleges dolgokat.

5. Van egy "szemetesfiókjuk"

Persze senki sem tökéletes, így még a legrendmániásabb embereknek is van egy olyan szekrényük vagy fiókjuk, amibe olyan tárgyak kerülnek, amelyeket nem használnak nap, mint nap, de nem is akarják kidobni őket. De akkor is belekerülhetnek a cuccok, ha váratlan vendég érkezik és már nincs idő megtalálni a helyét.

Bár ezek a praktikák valóban egyszerűnek és könnyen alkalmazhatónak tűnnek, egyesek szerint mégsem lehet maradéktalanul teljesíteni.

Ha kíváncsi vagy, hogyan reagáltak a netezők erre a listára, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Ezekből a jelekből ismerheted fel, hogy szavakkal ver téged a párod
A verbális bántalmazás ugyanolyan súlyos és ugyanúgy rombol. Nem kell eltűrnöd.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 11.A családon belüli, illetve a kapcsolaton belüli erőszak, a bántalmazás egyik formája az, ha valaki szavakkal bántja a másikat. Sajnos gyakoribb jelenség, mint azt gondolnánk. És sok szülő észre sem veszi, hogy szavakkal veri a gyerekét.

Amikor gyerek volták, azt mondogatta az apád, hogy neked ez úgysem sikerül? Azt állította, hogy nőként technikai analfabéta vagy? Azzal traktálnak a férfiak a családban, hogy a te agytérfogatod kisebb, ergó buta vagy, és semmihez nem értesz? Vagy azt vágták a fejedhez, ha elestél, és sírtál, hogy ne már, ez olyan lányos?

Az iskolában megjegyzést tesznek a külsődre? Amint megszólalsz, a munkatársaid leintenek, közbevágnak? A főnököd végig sem hallgat? A párod durva vicceket mesél a nőkről/férfiakról? Kinevet, amikor kérdezel tőle valamit? Rossz hírünk van: téged bántalmaznak.

Nem ütésekkel, pofonokkal teszik, hanem szavakkal. Nem borítják rád a szekrényt, nem kapsz pofont, de akkor is bántanak. Muszáj megismerned a bántalmazó emberi kapcsolatok nyilvánvaló és apró jeleit is, mivel

a verbális bántalmazás ugyanolyan káros és veszélyes rád nézve, mintha megvernének. A különbség annyi, hogy nem jár testi sérülésekkel.

Sokszor előfordul a párkapcsolatokban is a verbális bántalmazás. Férfiak ugyanúgy lehetnek áldozatai, mint nők.

A folytatásért, kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
7 rejtett veszély, ami az állandóan agyaló embereket fenyegeti
Természetes jelenség, hogy a fájdalmas tapasztalásainkon, félelmeinken töprengünk. De azért ne vigyük túlzásba az agyalást!
Vén Betti írása a 7köznapi pszichológia blogon, Fotók: Pixabay - szmo.hu
2019. április 11.Leendő és végzett pszichológusok hozták létre a 7köznapi pszichológia blogot, mert a pszichológia mindenki életének része és mindenkire tartozik.

A mindennapi történések átgondolásával reméljük, hogy egy olyan új betekintést vagy megértést érünk el az adott helyzettel kapcsolatban, amely csökkenti szorongásunkat, és lehetővé teszi számunkra, hogy továbblépjünk. De ez a természetes önreflexiós folyamat gyakran fonákjára fordítja a helyzetet, hiszen ahelyett, hogy érzelmileg felszabadulnánk, ugyanazokat a szomorú, megterhelő jeleneteket játsszuk le a fejünkben újra és újra, amitől aztán még szörnyebben, szomorúbbnak, izgatottabbnak érezzük magunkat.

Visszajátsszuk a fájdalmas elválásokat, és az utolsó beszélgetés minden egyes mozzanatát darabokra szedjük, végigmegyünk az utolsó pillanatokon, mielőtt a trauma vagy a veszteség bekövetkezett volna, átéljük az összes találkozót, amelyben a főnökünk kritizált minket a munkatársaink előtt, vagy egy konfrontáció összes verzióját végigfuttatjuk, még akkor is, ha az meg sem történt. A kényszer, hogy agyaljunk és töprengjünk, minden pillanatban jelen van, átveszi gondolatainkat, amikor a munkahelyen vagyunk, amikor zuhanyzunk, vagy amikor vacsorázunk.

Miközben észre sem vesszük, hogy hangulatunk tönkrement, érzelmeink pedig feldolgozatlanabbak, mint valaha. Ezt a jelenséget hívja a pszichológia ruminálásnak, köznapi szóhasználatban agyalásnak. Olyan ez, mint a dallamtapadás, reggel egy fülbemászó slágert hallunk a rádióban, egész nap az szól a fejünkben, és sehogy sem tudjuk kiütni onnan.

Az agyalást az önreflexió maladaptív formájának tekintik, hiszen úgy tűnik, új irányokat mutatnak gondolataink a sok végigfuttatott verzióval, valójában csak fokozódik érzelmi és pszichológiai szorongásunk. Nyilvánvalóan látszik, hogy az ilyen töprengős köreink érzelmileg stresszesek, de kevésbé nyilvánvalóak azok a jelentős kockázatok, amelyeket a mentális és fizikai egészségünkre gyakorolnak.

Az állandó agyalás...

1.

Egy olyan ördögi kört hozhat létre, amely könnyen magával ragad. Az agyalásra való kényszerérzet valódi függőségnek tekinthető, minél többet agyalunk, annál inkább úgy érezzük, hogy ezt folytatnunk kell.

2.

Növelheti a depresszió kialakulásának valószínűségét, és megnövelheti a depresszív időszakok hosszát is.

3.

Összefüggésben van az alkoholfogyasztás nagyobb kockázatával is.

4.

Étkezési zavarok kockázatát is növel(het)i azáltal, hogy állandó negatív hangulatban sokan többet esznek.

5.

Elősegíti a negatív gondolkodást, hiszen aránytalanul sok időt töltünk a negatív és szomorú eseményekkel, amely az általános észlelésünket oly módon színezheti meg, hogy életünk más aspektusait is negatívan látjuk.

6.

Rontja a problémamegoldó készségünket. Például az egyik tanulmány azt állapította meg, hogy a magukon melldaganatot talált nők közül, akik ruminálásra hajlamosak, két hónappal később jutottak el vizsgálatra, mint azok, akik kevésbé agyalósak.

7.

Fokozza a pszichológiai és fiziológiai stresszválaszokat, oly mértékben, hogy ténylegesen nagyobb a szív-és érrendszeri betegségek kockázata.

Az agyalási (ruminálási) kör megszakítása

A ruminálás addiktív természetéből fakadóan legjobb módja annak, hogy megszakítsuk az ördögi kört, és ne engedjünk a csábításnak, konkrétan nyakon kell csípni magunkat, amilyen gyorsan csak tudjuk. Meg kell próbálnunk megkeresni a módját, hogy eltereljük figyelmünket valamivel.

Függetlenül attól, hogy egy filmet nézünk, dolgozunk, keresztrejtvényt fejtünk, vagy a telefonon játszunk, fontos, hogy olyat csináljunk, ami megköveteli, hogy összpontosítsunk valamire, amely arra kényszerít bennünket, hogy hagyjuk abba az agyalgatást. Az idő múlásával, azáltal, hogy megakadályozzuk, hogy az állandó körkörös gondolatok beférkőzzenek a fejünkbe, nem adunk teret a csábításnak, és így a kényszer is csökkeni fog.

Ha érdekel a pszichológia közérthető nyelven, ne hagyd ki a 7köznapi pszichológia blogot!

KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x