hirdetés
Mínusz 20 fokban éjszakáznak, ivóvíznek havat olvasztanak – jövőre is átszelheti kutyás szánnal az Északi-sarkot egy magyar
Összesen 41 magyar jelentkezett az extrém skandináviai expedícióra. Te is segíthetsz bejutni nekik!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 07.


hirdetés

Öt nap, 300 kilométer, egy csapat kutya, -20 fok éjszakánként - erről szól a Fjällräven Polar sarkividéki expedíció, amit 2012 óta minden évben megrendeznek, és egyre többen szeretnének részt venni rajta.

Az északi sarkköri túra igazi életre szóló élmény azoknak, akik szeretik a kihívásokat. A svéd túrafelszerelés-gyártó Fjällräven azt szeretné bebizonyítani vele, hogy minőségi felszereléssel és megfelelő felkészüléssel hétköznapi emberek is vállalkozhatnak ilyen extrém kalandokra. A résztvevők előbb egy kétnapos képzésen készülhetnek fel a túrára, majd

naponta több tíz kilométert tesznek meg kutyás szánjukkal az északi sarkkörön tapasztalható embert próbáló körülmények között. Mínusz 20 fokban, sátorban töltik az éjszakát, havat olvasztanak, hogy elegendő ivóvizük legyen, de a sarki széllel és a hóviharokkal is meg kell küzdeniük.

Sokan szeretnék kipróbálni magukat a Polaron, hiszen minden évben több ezren jelentkeznek, akik közül tavaly például csak húszan nyerték meg a lehetőséget. Köztük egy magyar lány is, akinek másodszorra sikerült kijutni a túrára, miután a közép-európai régióban ő kapta a legtöbb szavazatot, sőt a világ harmadik legnépszerűbb pályázója lett. Zaja Kitty életét teljesen meg is változtatta ez a pár nap, erről itt mesélt nekünk részletesebben.

Idén is több magyar szeretné követni a példáját: összesen 41-en jelentkeztek Magyarországról a jövő évi expedícióra, akik a Közép-Európa régióban versenyeznek a szavazatokért. Van köztük 20 éves egyetemista srác, mérnök végzettségű hegymászó, állatmenhelyen dolgozó kutyafanatikus, egy "carpe diem" életfilozófiát követő fiatal lány, zenei producer, háromgyermekes, kalandvágyó édesanya és kungfuzó lány is. Közülük viszont már csak három pályázónak lehet valódi esélye kijutni a 2019-es Fjällräven Polarra.

Tóth Ádám jelenleg az ötödik helyen áll a Közép-Európa régió jelentkezői között több mint 6500 szavazattal. A 32 éves, háromgyermekes apa az ország legjobb elit akadályfutója volt az elmúlt években, idén tavasszal viszont gerincsérvet kapott, műteni kellett, ezért a versenyszerű sportolással is fel kellett hagynia egy időre.

I. Malibu Run szurkoló #adamtothocr #malibu #maliburun #run #visegrad #sportcentrum #pink #blue #garmin #ocr #sport #szurkolo #fun #nezo #viewer

175 Likes, 2 Comments - Ádám Tóth (@adamtothocr) on Instagram: "I. Malibu Run szurkoló #adamtothocr #malibu #maliburun #run #visegrad #sportcentrum #pink #blue..."

A sportember viszont nem adja fel, szeretne visszatérni, ehhez pedig remek lehetőség lenne neki az északi sarkköri túra. Így szeretné bebizonyítani, hogy semmilyen kihívás vagy sérülés nem elég ahhoz, hogy feladja a céljait. Ebben a cikkben bővebben is írtunk róla.

Tóth Ádám célját IDE KATTINTVA támogathatod.

Ádám bemutatkozó videója:

Pápai Csaba több mint 9600 szavazattal a negyedik legnépszerűbb pályázó a régióban. A 39 éves férfi Budapesten él feleségével és két lányával. Szereti az aktív életet, gyakran mászik hegyet a családjával is. Már régóta követi a Fjällräven Polart, de úgy érzi, most jött el az ideje annak, hogy ő is részt vegyen rajta.

Pápai Csabára IDE KATTINTVA lehet szavazni.

Csaba bemutatkozó videója:

Varga Dávidnak lehet a legnagyobb esélye kijutni a túrára, hiszen ő már több mint 20 ezer szavazatot gyűjtött már, és sokáig az első helyen állt a közép-európai régióból jelentkezők között. Pár napja előzte meg egy szerb fiatalember, aki most 22 ezer szavazattal vezeti a sort.

Please VOTE and SHARE: www.davidforpolar.com 330kms - Arctic circle - 5 days - dog sled ????♥️

209 Likes, 2 Comments - David Varga (@davidbrucevarga) on Instagram: "Please VOTE and SHARE: www.davidforpolar.com 330kms - Arctic circle - 5 days - dog sled ????♥️"

Dávid 27 éves, Celldömölkön nőtt fel, de gimnazistaként egy évet Amerikában élt cserediákként, azóta nagy rajongója az Egyesült Államoknak. Rengeteget utazott az ott töltött ideje alatt, akkor fedezte fel először, hogy milyen csodás a természet. Mindig is rajongott az extrém dolgokért és sportokért, de csak egy éve határozta el, hogy valami izgalmas kalandra vágyik, miután egy héten át túrázott Izlandon. Ez olyan nagy élmény volt számára, hogy hazatérése után rögtön új expedíciókat kezdett keresgélni, amikor pedig rátalált a Fjällräven Polarra, tudta, hogy az lesz az igazi. Az idei magyar résztvevővel, Zaja Kittyvel való beszélgetése után erősödött meg benne még jobban, hogy ő szeretné képviselni Magyarországot és Közép-Európát a 2019-es túrán. Azt ígéri, ha ez sikerül neki, minden rá szavazó ember profilképét ráteszi egy képre, amit egy kapszulában kivisz magával és elhelyezem egy gyönyörű helyen. A támogatói fényképeivel egy zászlót is csináltat, akiknek az arca majd ott loboghat mellette a magyar zászló alatt a szánon.

Varga Dávid kijutását IDE KATTINTVA lehet támogatni.

Dávid bemutatkozó videója:

Te is segíthetsz valamelyik magyarnak abban, hogy elérje a célját. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy rákattintasz a neked legszimpatikusabb pályázó szavazóoldalára, és rányomsz a profilképe alatti VOTE gombra. Az érvényes szavazáshoz be kell jelentkezned a Facebook-fiókodba.

A kijutásért zajló verseny december 15-ig tart, eddig lehet voksolni a jelentkezőkre. A világ különböző régióiból két-két ember nyeri meg a lehetőséget: aki a legtöbb szavazatot kapja bemutatkozó anyagára, valamint, akinek a jelentkezését a legjobbnak ítélte a nemzetközi zsűri. Tavaly ilyenkor Zaja Kitty 38110 szavazattal nyerte meg a közép-európai régióból való indulás lehetőségét.

Egy szavazatoddal te is segíthetsz abban, hogy jövőre is valamelyik honfitársunk képviselhesse az országot és a régiót a skandináviai expedíción.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
25 éves debreceni lány reformálhatja meg a hazai mosószerpiacot
Csegény Zsófia által vezetett cég terméke nem tartalmaz káros vegyszereket és minimális ökológiai lábnyomot hagy.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 10.Fiatal debreceni közgazdász által vezetett cég terméke nem tartalmaz káros vegyszereket, minimális ökológiai lábnyomot hagy, és ugyanúgy kiveszi a makacs foltokat, mint a kőolajszármazékokkal is operáló mosóporok.

A 25 éves Csegény Zsófia által igazgatott Sansin Globe Zrt. célja, hogy a szinte 100 százalékban természetes mosószer kiszolgálja azoknak a fiataloknak és családoknak az igényeit, akik nem szeretnék szervezetüket feleslegesen vegyi anyagokkal terhelni.

A Sansin valamennyi terméke környezettudatos és vegán, amivel hozzájárul az ökológiai lábnyom csökkentéséhez. Az esztétikus csomagolás olyan gyártási folyamat során készül, amelyben az alapanyag az újrahasznosított HDPE regranulátum.

– A külcsín nem mehet a környezetvédelem rovására. Felelős nőként és leendő anyaként mindennél fontosabb számomra, hogy milyen környezetben élek, és milyen bolygóra tervezem az utódaim életét – mondta Csegény Zsófia.

De mi köze az állatoknak a mosószerhez?

Egy igen elszomorító adat aszerint az EU éves műanyaghulladék-termelése 20 millió tonna, amelyből csak 14%-ot hasznosít újra az emberiség, a többi zömmel a természetben köt ki, többnyire az óceánokban és az édesvízi folyókban.

A közösségi oldalakon naponta felbukkannak műanyag zacskók között fulladozó állatok fotói, és elrettentő adatok arról, milyen szörnyű kínokat állnak ki a rengeteg kemikália és műanyag szemét miatt. Ezért Csegény Zsófia hisz abban, hogy az élhető jövő felé vezető út környezetbarát, bio- és vegán termékekkel van kikövezve. Ez mind szép és jó – de pont mosószer?

Ha környezettudatos vagy, kezdd a mindennap használt termékekkel

A fiatal hazai vállalkozó szerint először a takarítószereket érdemes felülvizsgálni. Például a mosószert. Ha nem egyszemélyes háztartást vezetünk, a mosás napi feladat, és sem nekünk, sem a környezet számára nem közömbös, mit rejt a csomagolás.

Vannak az összetevők között káros vagy gyanús vegyszerek? Lehet, hogy mérgeznek engem és a környezetemet? A gyártójuk szívén viseli a természetet fenyegető veszélyeket? Ha az első két kérdésre igen, a harmadikra pedig nem a válasz, akkor ideje váltani. De van egyáltalán olyan mosószer, amely bio, sőt, vegán, nem tartalmaz a környezetre káros anyagokat, a lehetséges allergiás reakciók kockázatát a minimálisra csökkenti, csomagolásához újrahasznosított anyagokat használnak fel, és még a salsafoltot is kiveszi? Kapaszkodj meg: van. Ez a Sansin.

Még egyszer az állatokról: a Vegan Society minősítés

Az állatok védelme nem merül ki az általános környezetvédelmi elvekben. A Sansin mosószerek és öblítők megkapták a hivatalos Vegan Society (Vegán Társaság) pecsétet, ami azt jelenti, hogy a termékek 100%-ban vegánok. Mi több, a márka támogatja a Vegán Társaságot céljai elérésében, amelyek között szerepel az állatok elleni erőszak visszaszorítása és az állatkísérletek betiltása is. Vagyis a Sansin nem pusztán egy kiváló mosószer, hanem túlnőve önmagán a környezettudatos és állatvédelmi szemléletet is szimbolizálja.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Magyar játékos lett a Bundesliga legjobbja
Gulácsi Pétert a Bayern München elleni meccsen mutatott teljesítményéért díjazták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 13.hirdetés
Sírva fakadt Marozsán Dzsenifer, miután Budapesten megnyerte újabb BL-címét
A magyar származású focista köszönetet mondott a családjának és megmutatta a csukáján díszelgő magyar zászlót is.
Fotó: MTI/Czagány Balázs - szmo.hu
2019. május 19.A francia Olympique Lyon hatodszor, magyar származású középpályása, Marozsán Dzsenifer negyedszer nyerte meg a női labdarúgó Bajnokok Ligáját, amelynek szombati, budapesti döntőjében 4-1-re legyőzték az FC Barcelonát.

Marozsán Dzsenifer Budapesten született, így számára nagyon különleges volt a BL-döntő helyszíne. "Ez egy álomdöntő lesz, amelyért keményen megdolgoztunk, és büszkék lehetünk rá, hogy idáig jutottunk" - nyilatkozta a mérkőzés előtt.

A 27 éves játékos végül álomszerűen is kezdte a meccset, már az 5. percben betalált a Barcelona kapujába, így az ő találatával szerezte meg a vezetést a Lyon. A magyar szurkolók "Ria, ria, Hungária!" rigmussal köszöntötték a lelátóról középpályást, aki nem is gondolta volna, hogy gólt szerezhet a döntőben, bár nem titkolta, hogy nagyon szeretett volna. A meccs után azt nyilatkozta, ez olyan számára, mint egy hollywoodi film.

"Nagyon örülök, hogy góllal tudtam segíteni a csapatom, a végén pedig nyertünk, így happy enddel zárult a film"

- mondta.

Különleges élményben volt része akkor is, amikor a csapatkapitány helyett ő emelhette fel a magasba a BL-trófeát, Wendie Renard ugyanis átengedte neki ezt a lehetőséget:

"Nagyon hálás vagyok ezért a gesztusért neki, mert szívből jött. Azt mondta nekem: Dzsenifer, te itthon vagy, és itt van a családod. Óriási meccset játszottál, azt akarom, hogy te vidd a csapathoz a trófeát, és emeld fel a levegőbe"

- mondta a közmédiának.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Kijutottak a vb-re a 17 éves focistáink, Belgiumot verték az Eb-n az 5. helyért
A vb ősszel lesz, Brazíliában. Magyar U17-es csapat mindössze egyszer jutott ki, még 1985-ben.
MTI - szmo.hu
2019. május 16.A magyar válogatott 1-1-es rendes játékidő után tizenegyes-párbajban legyőzte Belgiumot az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon, így ötödik lett és kijutott az őszi, brazíliai világbajnokságra.

Magyar U17-es csapat ezt megelőzően egyszer, 1985-ben szerzett vb-re részvételi jogot, akkor a negyeddöntőig jutott.

Az idei vb-t Brazília öt városában, Brazíliavárosban, Cuiabában, Manausban, Natalban és Recifében rendezik. A torna pontos időpontja egyelőre nem ismert.

Magyarország-Belgium 1-1 (0-0) - 11-esekkel 5-4

gól: Komáromi (61.), illetve Kalulika (56.)

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese három győztes csoportmérkőzése után hétfőn büntetőpárbajban alulmaradt a spanyolok elleni negyeddöntőben, ám mivel benne volt a két legjobb kiesőben, megküzdhetett az ötödik helyért Belgiummal. Az Eb-selejtezők elitkörében - már egyaránt biztos Eb-résztvevőként - találkozott egymással a két csapat, akkor a belgák 4-2-re nyertek.

A dublini első félidőben - az európai szövetség honlapja szerint - a magyarok elsősorban a védekezésre koncentráltak, de letámadással többször is zavarba hozták a belga válogatottat. A rivális kétszer is a kapufát találta el, de Preisinger Sándor együttese is többször veszélyeztette az ellenfél kapuját.

A második játékrészre felpörögtek az események: a belgák Kalulika közvetlen közelről esett találatával vezetést szereztek. Néhány perccel később Kosznovszky Márk kísérleténél a belgák kapusa, Vandevoordt még védeni tudott, a 61. percben azonban Komáromi György fejesével egyenlített a magyar csapat. A folytatásban mindkét válogatott előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, ám a két hálóőr nagy védéseinek is köszönhetően a lefújásig már nem változott az eredmény.

Az U17-es kontinensviadalon ha nincs döntés a rendes játékidőben, rögtön tizenegyesek következnek: ebben a belgák harmadik embere rontott, és mivel magyar részről minden játékos betalált, Preisinger Sándor csapata szerezte meg a vb-kvalifikációt érő ötödik helyet.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x