Mínusz 20 fokban éjszakáznak, ivóvíznek havat olvasztanak – jövőre is átszelheti kutyás szánnal az Északi-sarkot egy magyar
Összesen 41 magyar jelentkezett az extrém skandináviai expedícióra. Te is segíthetsz bejutni nekik!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 07.Öt nap, 300 kilométer, egy csapat kutya, -20 fok éjszakánként - erről szól a Fjällräven Polar sarkividéki expedíció, amit 2012 óta minden évben megrendeznek, és egyre többen szeretnének részt venni rajta.

Az északi sarkköri túra igazi életre szóló élmény azoknak, akik szeretik a kihívásokat. A svéd túrafelszerelés-gyártó Fjällräven azt szeretné bebizonyítani vele, hogy minőségi felszereléssel és megfelelő felkészüléssel hétköznapi emberek is vállalkozhatnak ilyen extrém kalandokra. A résztvevők előbb egy kétnapos képzésen készülhetnek fel a túrára, majd

naponta több tíz kilométert tesznek meg kutyás szánjukkal az északi sarkkörön tapasztalható embert próbáló körülmények között. Mínusz 20 fokban, sátorban töltik az éjszakát, havat olvasztanak, hogy elegendő ivóvizük legyen, de a sarki széllel és a hóviharokkal is meg kell küzdeniük.

Sokan szeretnék kipróbálni magukat a Polaron, hiszen minden évben több ezren jelentkeznek, akik közül tavaly például csak húszan nyerték meg a lehetőséget. Köztük egy magyar lány is, akinek másodszorra sikerült kijutni a túrára, miután a közép-európai régióban ő kapta a legtöbb szavazatot, sőt a világ harmadik legnépszerűbb pályázója lett. Zaja Kitty életét teljesen meg is változtatta ez a pár nap, erről itt mesélt nekünk részletesebben.

Idén is több magyar szeretné követni a példáját: összesen 41-en jelentkeztek Magyarországról a jövő évi expedícióra, akik a Közép-Európa régióban versenyeznek a szavazatokért. Van köztük 20 éves egyetemista srác, mérnök végzettségű hegymászó, állatmenhelyen dolgozó kutyafanatikus, egy "carpe diem" életfilozófiát követő fiatal lány, zenei producer, háromgyermekes, kalandvágyó édesanya és kungfuzó lány is. Közülük viszont már csak három pályázónak lehet valódi esélye kijutni a 2019-es Fjällräven Polarra.

Tóth Ádám jelenleg az ötödik helyen áll a Közép-Európa régió jelentkezői között több mint 6500 szavazattal. A 32 éves, háromgyermekes apa az ország legjobb elit akadályfutója volt az elmúlt években, idén tavasszal viszont gerincsérvet kapott, műteni kellett, ezért a versenyszerű sportolással is fel kellett hagynia egy időre.

I. Malibu Run szurkoló #adamtothocr #malibu #maliburun #run #visegrad #sportcentrum #pink #blue #garmin #ocr #sport #szurkolo #fun #nezo #viewer

175 Likes, 2 Comments - Ádám Tóth (@adamtothocr) on Instagram: "I. Malibu Run szurkoló #adamtothocr #malibu #maliburun #run #visegrad #sportcentrum #pink #blue..."

A sportember viszont nem adja fel, szeretne visszatérni, ehhez pedig remek lehetőség lenne neki az északi sarkköri túra. Így szeretné bebizonyítani, hogy semmilyen kihívás vagy sérülés nem elég ahhoz, hogy feladja a céljait. Ebben a cikkben bővebben is írtunk róla.

Tóth Ádám célját IDE KATTINTVA támogathatod.

Ádám bemutatkozó videója:

Pápai Csaba több mint 9600 szavazattal a negyedik legnépszerűbb pályázó a régióban. A 39 éves férfi Budapesten él feleségével és két lányával. Szereti az aktív életet, gyakran mászik hegyet a családjával is. Már régóta követi a Fjällräven Polart, de úgy érzi, most jött el az ideje annak, hogy ő is részt vegyen rajta.

Pápai Csabára IDE KATTINTVA lehet szavazni.

Csaba bemutatkozó videója:

Varga Dávidnak lehet a legnagyobb esélye kijutni a túrára, hiszen ő már több mint 20 ezer szavazatot gyűjtött már, és sokáig az első helyen állt a közép-európai régióból jelentkezők között. Pár napja előzte meg egy szerb fiatalember, aki most 22 ezer szavazattal vezeti a sort.

Please VOTE and SHARE: www.davidforpolar.com 330kms - Arctic circle - 5 days - dog sled ????♥️

209 Likes, 2 Comments - David Varga (@davidbrucevarga) on Instagram: "Please VOTE and SHARE: www.davidforpolar.com 330kms - Arctic circle - 5 days - dog sled ????♥️"

Dávid 27 éves, Celldömölkön nőtt fel, de gimnazistaként egy évet Amerikában élt cserediákként, azóta nagy rajongója az Egyesült Államoknak. Rengeteget utazott az ott töltött ideje alatt, akkor fedezte fel először, hogy milyen csodás a természet. Mindig is rajongott az extrém dolgokért és sportokért, de csak egy éve határozta el, hogy valami izgalmas kalandra vágyik, miután egy héten át túrázott Izlandon. Ez olyan nagy élmény volt számára, hogy hazatérése után rögtön új expedíciókat kezdett keresgélni, amikor pedig rátalált a Fjällräven Polarra, tudta, hogy az lesz az igazi. Az idei magyar résztvevővel, Zaja Kittyvel való beszélgetése után erősödött meg benne még jobban, hogy ő szeretné képviselni Magyarországot és Közép-Európát a 2019-es túrán. Azt ígéri, ha ez sikerül neki, minden rá szavazó ember profilképét ráteszi egy képre, amit egy kapszulában kivisz magával és elhelyezem egy gyönyörű helyen. A támogatói fényképeivel egy zászlót is csináltat, akiknek az arca majd ott loboghat mellette a magyar zászló alatt a szánon.

Varga Dávid kijutását IDE KATTINTVA lehet támogatni.

Dávid bemutatkozó videója:

Te is segíthetsz valamelyik magyarnak abban, hogy elérje a célját. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy rákattintasz a neked legszimpatikusabb pályázó szavazóoldalára, és rányomsz a profilképe alatti VOTE gombra. Az érvényes szavazáshoz be kell jelentkezned a Facebook-fiókodba.

A kijutásért zajló verseny december 15-ig tart, eddig lehet voksolni a jelentkezőkre. A világ különböző régióiból két-két ember nyeri meg a lehetőséget: aki a legtöbb szavazatot kapja bemutatkozó anyagára, valamint, akinek a jelentkezését a legjobbnak ítélte a nemzetközi zsűri. Tavaly ilyenkor Zaja Kitty 38110 szavazattal nyerte meg a közép-európai régióból való indulás lehetőségét.

Egy szavazatoddal te is segíthetsz abban, hogy jövőre is valamelyik honfitársunk képviselhesse az országot és a régiót a skandináviai expedíción.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x