Miniszter a tüntetésekről: "Fiatalokat láttam, akik szerintem egy napot sem dolgoztak eddig"
Süli János azt is mondta, hogy a paksi atomerőműben többször előfordult, hogy a kollégákat úgy kellett lebeszélni arról, hogy további túlórákat vállaljanak.
Paks Press, Fotó: Süli János Facebook-oldala - szmo.hu
2018. december 15.Napok óta zajlanak tüntetések, demonstrációk a munka törvénykönyve legutóbbi módosítása ellen, amit a legtöben csak "rabszolgatörvényként" vagy "túlóratörvényként" emlegetnek. Már a törvény elfogadása előtt is zajlott demonstráció, ám a törvény december 12-i, szerdai elfogadása után ezrek, majd tízezrek vonultak utcára.

Tüntetés volt a Kossuth téren, blokkolták a közlekedést. A tiltakozás folytatódott 13-án csütörtökön és december 14-én pénteken is.

A Paks-Press megkérdezte az eseményekről Süli János paksi bővítésért felelős minisztert. A miniszter, aki korábban dolgozott a paksi atomerőműben, a lapnak azt mondta:

"Az elmondható, hogy a túlóra a munkáltatónak sem olcsó, hanem drágább, és csak akkor rendelik el, ha szükséges. Én harmincegy év munkahelyi vezető tapasztalata alapján szavaztam meg a törvényt."

Majd így folytatta:

"De például az atomerőműben többször előfordult olyan eset, amikor a kollégákat éppen arról kellett lebeszélni, hogy további túlórákat vállaljanak. Mindenkinek vannak céljai, amit csak több pénzzel lehet megvalósítani. Az atomerőműben kifizetik a túlórákat, és nem három év múlva, és az erőműben nagyon is jól fizet a túlóravállalás."


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x