hirdetés
Mindkét ikergyermeke rákbeteg lett a 20 éves anyának: 'Legszívesebben helyet cserélnék velük'- mondta
A két kisfiú alig volt négy hónapos, amikor kiderült a diagnózis. A fiatal anya szívszorító sorokban vall arról, mit él át ebben a borzasztó helyzetben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 09.


hirdetés

Minden szülő egyik rémálmát éli meg most egy fiatal brit édesanya, aki nem sokkal a gyermekei születése után lesújtó hírt kapott.

A 20 éves Nicole Duhaney a fellegekben járt, amikor tavaly decemberben, nem sokkal karácsony előtt világra hozta egypetéjű fiúikreit. Boldogsága azonban nem tarthatott sokáig, a kicsiknél ugyanis alig négyhónapos korukban rákot diagnosztizáltak. Igen, mindkét ikernél.

A fiúknál már a születésük utáni harmadik hétben látszott, hogy nem stimmel valami. Egyikük, Elijah arcán egy furcsa duzzanat kezdett el nőni, és mindketten megfázással küzdöttek, ami nem akart elmúlni.

Nem sokkal később a szülők észrevették, hogy a másik fiú, Emre arcán is megjelent a daganat, ezért orvoshoz vitték őket, de a vérvételek alapján sem derült ki, mi lehet a bajuk. Akkor azt mondták nekik, hogy zsírnekrózisban szenvednek a babák, vagyis a testük nehézkesen bontja le a zsírrészecskéket. Később azonban még jobban leromlott az állapotuk, ezért kórházba szállították őket. Emrénél hörgőcskegyulladást diagnosztizáltak, amely miatt nehezen vett levegőt, a tüdőbe vezető légutai ugyanis megfertőződtek. Amíg az orvosok próbáltak segíteni rajta, a fivére is megbetegedett. Elijah légzési problémái viszont már olyan komolyan voltak, hogy mesterséges kómában kellett tartaniuk.

Április végén pedig jött a rettenetes végső diagnózis a szülők számára: mindkét iker akut mieloid leukémiában szenved, amely károsítja a csontvelő sejtjeit és az immunrendszert is gyengíti.

Fotó: Nicole Duhaney/Facebook

"Amikor megtudtuk, hogy mindketten rákosok, darabokra esett az addigi életünk. Gyakran lehet ezekről a dolgokról hallani, de sosem gondoltam volna, hogy velem fog megtörténni"

- mondta a 20 éves édesanya.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Életét adta társai megmentéséért, hőssé vált a 18 éves diák a coloradói lövöldözés után
Apja szerint a fiú úgy szerette az iskolai barátait és osztálytársait, mintha a testvérei lennének. Éppen ezért nem meglepő, hogy megpróbálta megállítani a lövöldözőt, hogy másokat megmentsen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 09.Az egész amerikai, sőt a világsajtót is bejárta Kendrick Castillo neve, aki életét adta azért, hogy megmentse diáktársait az iskolájában fegyvert ragadó két másik tanulótól a Denvertől délre fekvő Highland Ranch nevű településen.

Az újabb amerikai lövöldözés helyi idő szerint kedden, a délutáni órákban történt, nem messze attól a Columbine iskolától, ahol húsz évvel ezelőtt - 1999. április 20-án - két állig felfegyverzett diák követett el tömegmészárlást, megölt 15 embert és megsebesített 24 áldozatot. A Highland Ranch-i középiskolában 1850 gyerek tanul, közülük ketten társaik ellen fordultak.

Az már korábban kiderült, hogy

nyolcan megsebesültek a lövöldözésben, közülük többek állapota válságos, a legfiatalabb csak 15 éves. Sajnos egy halálos áldozat is van, egy 18 éves fiú, aki szintén az iskola diákja volt.

Jeremy Jojola on Twitter

This is Kendrick Castillo, the student who died in yesterday's shooting. Another student says he lunged at one of the shooters, saving the lives of many others. #9NEWS

Kendrick Castillo éppen brit irodalomórán ült, A herceg menyasszonya című filmet nézte osztálytársaival, amikor az egyik lövöldöző fegyvert rántott, a teremben pedig mindenki lefagyott.

Kendrick azonban tudta, hogy nem szabad meghátrálni: ráugrott az erőszakos társára, hogy megállítsa őt, mire még három gyerek besegített neki. A többiek ezt kihasználva kimenekültek a teremből. Az egyik fiúnak, Brendan Bialynak végült sikerült kivennie a fegyvert a lövöldöző kezéből, ekkor azonban meglátta, hogy Kendrick a földön fekszik és vérzik.

Megpróbált beszélni hozzá, de a társa nem válaszolt és nem is mozgott. Brendan azonnal hívott egy tanárt segítségül, de több másik diák is azonnal ott termett Kendrick mellett. Többen nyomást helyeztek a mellkasára, hogy együttes erővel megpróbálják megállítani a vérzést. A 18 éves fiút azonban már sajnos nem tudták megmenteni.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Romantikus lánykérés Ferihegyen: a terminálon jegyezte el szerelmét István
Utána azonnal indultak is Las Vegasba, hogy összeházasodjanak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 06.Különleges történetet tett közzé Facebook-oldalán hétfő délután a Budapest Airport. Mint írják, István keresztnevű utasuk a repülőtér 2B Terminálján kérte meg a párja, Éva kezét.

A fiatalok Londonon át Las Vegasba utaztak a British Airways utasaiként, és a Budapest Airport gyártott számukra különleges, egy közös életre szóló beszállókártyát.

A körülményekről a reptér részéről kérdésünkre annyit árultak el, hogy a pár férfi tagja egy hónappal ezelőtt kereste meg őket. Először a hangosbemondón szerette volna bemondatni a lánykérést, de a szigorú biztonsági előírások miatt erre nem volt lehetőség. A Budapest Airport dolgozói viszont mindenképp szerettek volna segíteni, így találták ki a B-tervet, ami végül megvalósult.

A British Airways check-in pultjánál a csomagfeladás után a személyzet adott a lánynak egy borítékot, benne a már említett beszállókártyával. Ezen úti célként az szerepelt: közös élet és boldog család, poggyászként pedig: ami csak belefér, de fontos, hogy közös legyen.

Éva és István egyébként azt tervezik, hogy Las Vegasban azonnal össze is házasodnak.

A reptér dolgozóihoz hasonlóan mi is sok boldogságot és még rengeteg közös utazást kívánunk!


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Esküvői ruháját ajánlja fel jótékony célra Kulcsár Edina – Mihalik Enikő gardróbvásárán lehet megvenni
A világhírű modell az UNICEF Magyarországgal hozza tető alá az eseményt, amihez más hazai sztárok is csatlakoztak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 08.Színészek, énekesek és divattervezők is támogatják Mihalik Enikő és az UNICEF Magyarország gardróbvásárát. A nemzetközi szupermodell az UNICEF Magyarország Bajnokaként május 10-11-én saját és barátai ruháit árulja majd a H&M Showroomjában. Kulcsár Edina egy olyan darabot választott ki, amely igazán fontos szerepet kapott az életében: az esküvői ruháját.

„Nyolc hónapos terhes voltam, amikor hirtelen eldöntöttük, hogy szűk körben összeházasodunk még a baba születése előtt, a lagzit viszont majd akkor tartjuk, amikor a gyerek nagyobb lesz. Egy bevásárlóközpontban pillantottam meg ezt az egyszerű, szép kis fehér ruhát. A nagy napon aztán akadt egy kis probléma a lakás ajtajával, így majdnem ebben a ruhában késtem le az esküvőt, de szerencsére odaértem és a férjemnek nagyon tetszett a szett”

– mondta Kulcsár Edina. „Nyilván kötődik hozzám ez a ruha, hiányzik is majd, de ha segíthetek vele, akkor megérte felajánlani. Ez a jótékonysági gardróbvásár azért is tetszik különösen, mert

tapasztalatból tudom, mennyire lehet örülni egy-egy olyan ruhának, amit más már kinőtt, nem használ, de még jó állapotban van.

Ugyan most nem közvetlenül a rászorulóknak megy az adomány, de a bevétel mégis a legnemesebb célra lesz fordítva, hiszen a vásárlással gyerekek jóllétét segíthetjük” – tette hozzá Edina.

A rengeteg ruha mellett az érdeklődők egy életnagyságú Liza, a rókatündér papírmasé figurát is megvásárolhatnak, ezt a film címszereplője, Balsai Móni ajánlotta fel. A róla, vagyis filmes karakteréről mintázott bábut a színésznő dedikálta is.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Tápai Szabina gyermekeivel a szülők nélkül élő csöppségekért kampányol
A magyar kézilabdázó az SOS Gyermekfalvak kampányvideójában mutatja be egy napját, mint anyuka.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 06.Tápai Szabina és Kucsera Gábor legfiatalabb gyerkőce, Milla november végén láttott napvilágot. Míg kisfiuk, Bence, most öt és fél éves.

Így aztán Szabina mostanra az anyaság minden csínját-bínját elsajátította már, és pontosan tudja, milyen örömökkel, nehézségekkel és kihívásokkal teli küldetés anyának lenni.

Most egy ehhez kapcsolódó nemes ügy érdekében betekintést enged egy szorgos, eseménydús napjuk pillanataiba.

Mindezt az SOS Gyermekfalvak kampánya keretében, aminek célkitűzése, hogy minden gyermek biztonságos otthonra találjon az országban.

Egy gyermeket felnevelni kemény munka, idő és rengeteg felelősség. Sok szeretet és türelem kell hozzá. A kisfilmben a bajnok-sportoló házaspár otthonába kukkanthatunk be és megnézhetjük, hogy telik Szabina egy napja a párhónapos babával és ovis bátyjával.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x