1-horz
Mindenkinek kalap volt a fején pénteken – de miért?
Október 14-én rengeteg magyar húzott kalapot a fejére, hogy felhívják a figyelmet a gyógyíthatatlan gyermekek családjainak nehézségeire.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 15.


Október 14-én pénteken emberek ezrei vették elő szekrényükből a porosodó fejfedőt egy jó ügy érdekében. A "Fel a kalappal"-kampány a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő és megfelelő ellátást nem kapó gyermekekre hívta fel a figyelmet.

drtfgzh

A nemzetközi közösségimédia-kampányt ICPCN (International Children's Palliative Care Network) kezdeményezte. Mint felhívásukban rámutatnak, a világban 21 millió gyermek él együtt valamilyen gyógyíthatatlan betegséggel, de többségüknek – főként a fejlődő országokban – szinte esélye sincs a megfelelő ellátásra, amit a hospice-szolgálatok nyújthatnának nekik és családjuknak.

Mi talán fel sem tudjuk fogni, hogy egy szegényebb országban élő családnak milyen elviselhetetlen terhet jelent az alapvető higiéniai körülmények hiányában, szakszerű segítség nélkül ápolni az akár végstádiumban lévő gyermeküket - pedig sok helyen ez a hétköznapi valóság.

Az ICPCN tehát arra bátorította az internetező közönséget, hogy vegyék fel a fejfedőt ezen a borongós őszi napon, készítsenek magulról egy szelfit, és #hatson4cpc hashtaggel töltsék fel a közösségi médiára. A legnépszerűbb Instagram-posztokból válogattunk:

#hatson4pc #tabithahaz #gyermekhospice

Banicz Péter (@banicz71) által közzétett fénykép,

Kalapot fel! ??‍♀️??#hatson4cpc #tabithahaz #gyermekhospice #tegnapra

Fanny Benke (@blissbird) által közzétett fénykép,

#hatson4cpc #tabithahaz #gyermekhospice #figyelemfelhívás ?? ?

Edit Horváthné Kaltenecker (@horvathnekalteneckeredit) által közzétett fénykép,

#HatsOn4CPC #КапелюхаНаВуха . Наш флешмоб в Международный день паллиативной помощи детям. . Если ребенка нельзя вылечить, так это не значит, что над ним надо рыдать! . Надо сделать все для того, чтобы облегчить его жизнь и заставить улыбнуться! И чем нас больше, тем больше шансов привлечь внимание тех, кто имеет силы, желания и возможности поделиться с детьми не только улыбкой! . https://www.facebook.com/events/1742787089305442/ . http://www.icpcn.org/hatson4cpc/ #докторкомаровский

Доктор Комаровский (@doctor_komarovskiy) által közzétett fénykép,

В поддержку флешмоба #КапелюхаНаВуха #HatsOn4CPC

Сергей и Ольга Макаровы (@sergey_olga_makarovy) által közzétett fénykép,

#HatsOn4CPC

Ирина Бондарь (@irina_bondar2014) által közzétett fénykép,

#hatson4cpc #капелюханавуха ??

Lesya Lesya (@halepaterkel) által közzétett fénykép,

A gyermekegészségüggyel foglalkozó magyar szervezetek közül a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice csatlakozott a kampányhoz – írja a HVG.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel is!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x