0001
Mindenki a kegyetlen betegség ellen kampányolt
Mellrák elleni programot szerveztek az Urániában. Megható filmeket mutattak be, és a betegség gyógymódjairól is szó esett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. október 05.


Az Uránia moziban rendeztek figyelemfelhívó eseményt a mellrák elleni küzdelem jegyében. Idén először a Női Egészségmegőrző Program és a Rák Ellen az Emberért a Holnapért! Társadalmi Alapítvánnyal közös szervezésben, több mellrák ellen küzdő szervezetet hívtak össze egy egész napos programra.

m1
m2m3

A túlélők személyes történeteiket osztották meg az érdeklődőkkel, és a tapasztalataikról készült film bemutatójára is sor került. Az eseményen többek között szó esett a szűrővizsgálatok jelentőségéről, illetve azokról a hatékony terápiákról is, amelyekkel jelentősen javítani lehet a mellrákkal küzdő betegek életminőségén és túlélési esélyein is. Az esemény jelképe egy rózsaszín, felfelé pergő homokóra volt, amely a hatékony terápiákkal megnyerhető többlet időt és az életfordító döntések jelentőségét jelképezi.

Megható kampányfilmet készítettek az eseményre:

m4m7m8

A túlélők kerekasztal-beszélgetésén az érintettek mondták el, hogyan találták meg, ami nekik a legfontosabb, hogyan fordítottak az életükön, és mit nyertek meg ebben a többlet időben. A hallgatóság a mellrákbetegségben érintett, Balassa Gabriella gondolataival az „Élni és nem félni” című dokumentumfilm bemutatóján is szembesülhetett. Földvári Barbara és Dr. Dallos Csaba kulturális antropológusok filmjében Gabi arról mesél, hogy halálának közeli lehetőségével szembesülve miként vont mérleget addigi életéből. Az alkotópáros sok beteggel és túlélővel készített interjút, filmjük sokszereplős, egész estés változatát, a Fontos vagyok c. filmet 2016-ban mutatják majd be.

Ha meggyőző volt a cikkünk, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x