hirdetés
88227bcefd2e340a39c10223bc8ef7e7-700x403.jpg

Minden idők legrégibb állatnyomait fedezték fel Kínában

Egy apró féreg hagyta az eddig ismert legrégibb állatnyomot a Földön.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 05.


hirdetés

Kínában fedezték fel a legalább 550 millió éves ősnyomot, amelyet egy Yilingia spiciformis nevet kapott élőlény hagyott. Erről számolt be a Nature-ben a nankingi geológiai és paleontológia intézet, valamint az amerikai Virginia Tech kutatócsoportja.

A 35 fosszilis nyomot a dél-kínai Jiling városa közelében találták, innen származik a féreg neve is, amely nagyon hasonlíthatott a mai százlábúhoz.

Az első elemzések szerint az állat átmérője 5-25 milliméter, hossza 27 centiméter lehetett, teste pedig 50 szegmensből állt

„A nyomok – magyarázzák a kutatók – azt mutatják, hogy ezek a férgek képesek voltak a helyváltoztatásra, és lehet, hogy ők voltak az elsők, akik ezt megtették. Elmondhatják nekünk, hogy miként változott és fejlődött az idők során az állatok mozgásképessége a földön, amely örökre megváltoztatta bolygónk arculatát.”

A nyom megörökíthette az első döntéshozatalt is az állatok között, mert azt mutatja, hogy a féreg erőfeszítést tett, hogy megközelítsen valamit, vagy meneküljön valami elől, amely arra utal, hogy az állatnak fejlett központi idegrendszere lehetett - írta az Independent.

A lelet a 635-542 millió évvel ezelőtti Ediacaran-korszak emléke. Ez azért is nagy jelentőségű, mert a korábbi fosszíliák arra engedtek következtetni, hogy a szegmentált állatok az 540-510 millió évvel ezelőtti „kambriumi robbanásban” jöttek létre. Erről a korról, amely szerint számos ma élő állat őse ekkor jelent meg földtörténeti léptékben mérve viszonylag gyors egymásutánban, a mai napig viták folynak tudományos körökben.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kerekesszekes-lany-disney-world.jpg

Felállt kerekesszékéből a lány a Disney Worldben pár fotóért – megvádolták kamuzással, de visszavágott

Kiderült, hogy teljesen más a sztori, mint elsőre gondolhatnánk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 04.Nem minden az, aminek látszik - erre a mondásra nagyon jó példa az, ami egy fiatal amerikai nővel történt a napokban.

Kristen Waldbieser, aki jelenleg gyerekkönyveket és regényeket ír, saját bevallása szerint mindig is nagy szerelmese volt a mesevilágnak: imádta a hercegnőket, a mesefigurákat, ezért számára a Disneylandek és Disney Worldök olyan helyek, ahová mindig gyermeki izgalommal látogat el. Így tett augusztus végén is, elment a Disney Worldbe, ahol kerekesszékében ülve nézelődött.

Amikor a vidámpark Star Wars: Galaxy Edge nevű részén járt, felállt a székből, hogy a társa lefotózhassa. Ekkor a közelében lévő emberek kikerekedett szemekkel néztek rá, és volt olyan is, aki azt kiabálta, hogy "a kerekesszék csak kamu, megtévesztés".

A 25 éves lányt ez nagyon feldühítette, mert bár tud járni, valóban szüksége van a kerekesszékre. Kiderült ugyanis, hogy

egy gyakori, de kevésbé ismert betegségben, a POTS-ben szenved (postural orthostatic tachycardia syndrome), ami azzal jár, hogy könnyen megemelkedhet a pulzusa, heves szívdobogás törhet rá és szédülhet is.

Hogy a rosszullétet elkerülje, nem sétálhat hosszabb ideig, ezért kell neki a kerekesszék, hogy nagyobb utat is megtehessen probléma nélkül.

Kristen a Facebook-oldalán számolt be a történtekről, hogy felhívja a figyelmet arra, miért ne ítélkezzünk első látásra.

Lapozz a továbbiakért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
ko-papir-ollo.png

Kő-papír-ollót játszott két motoros rendőr az M7-esen, menet közben

Videó is készült róluk egy mögöttük haladó autóból.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 04.Rövidke, ám annál szórakoztatóbb videó került ki Youtube-ra. A felvételen az látszik, hogy

két motoros rendőr kő-papír-ollózik, miközben az M7-es bevezetőjén, a törökbálinti leágazásnál haladnak.

Azt nem tudni, mit akartak a játékkal eldönteni, de azért a videó alá kommentelőknek persze volt rá pár ötlete. Valaki azt írta: biztosan azt, hogy melyikük igazoltassa a következőt, és volt, akinek a Bűnvadászok című, Bud Spencer-Terence Hill örök klasszikus filmje jutott eszébe.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
lindi-plasztik-instagram-modell.jpg

Közel 20 milliót költött egy nő arra, hogy kisvárosi lányból dögös Instagram-modell legyen

19 évesen műtette meg először a melleit, majd utána még kétszer. Most telt ajkaival és kebleivel hódít, de nem mindenkinek jön be az új stílusa.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 04.Nem sajnálja a pénzt a szépségre egy amerikai nő, aki már alig hasonlít arra a lányra, aki fiatalabb korában volt. Lindi Lee Nunziato egy floridai kisvárosban született, de nem akart egész életében úgy kinézni, mint egy kisvárosi lány.

Már kamaszként vonzotta a plasztikáztatás, 19 évesen feküdt először kés alá, amikor megműttette a melleit. Gyerekkora óta arról álmodott, hogy egyszer hatalmas keblei legyenek

- szerinte ezért Jessica Rabbit, a Roger nyúl a pácban című filmből ismert animált karakter a "hibás", aki a dögös nőt testesítette meg.

If you met me what's the first thing you'd say? Most clever answer to this gets a follow ?❤️? . . . . . #newpost #tuesday #meow

18.7k Likes, 709 Comments - Lindi Lee Nunziato (@lmonies) on Instagram: "If you met me what's the first thing you'd say? Most clever answer to this gets a follow ?❤️? . . ...."

A 31 éves nő eddig háromszor plasztikáztatta a melleit, de már gondolkozik azon, hogy egy negyedik műtétet is bevállal. Korábban a száját is feltöltette és zsírleszíváson is volt. Bár az eddigi szépészeti beavatkozások sokszor fájdalmasak voltak számára, úgy gondolja, minden pénzt megér az, hogy jól nézzen ki. Eddig 53 ezer fontot, azaz közel 20 millió forintnak megfelelő összeget költött már ezekre, és nem tervezi, hogy mostanában leáll velük.

Már csak azért sem, mert részben a műtéteknek köszönheti azt, hogy ma már Instagram-modellként keresi a kenyerét. Szexi, sokszor kihívó képeket oszt meg közösségi oldalain, ahol rengeteg rajongója van már: Instagramon több mint 1,4 millióan követik, a Twitteren pedig további 49 ezren halmozzák el folyamatosan bókokkal.

"Naponta kapok házassági ajánlatokat. A követőim mindig dicsérnek, nagyon kedvesek. Virágokat adnak nekem, ételt rendelnek, ajándékokkal lepnek meg. De jelenleg ez a bombanő szingli, nincs párom. De ha lesz valaki, annak meg kell értenie és támogatnia kell azt, hogy így élek"

- mondta Lindi.

Még több képért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
eljegyzes-gyuru-lanykeres-pixa.jpg

Spórolna az eljegyzési gyűrűn, de magának drága tévét akar venni – sokan kritizálták a bizonytalan férfit

Nem tudja, ciki-e, ha olcsó gyűrűt venne a jövendőbelijének, ezért kért tanácsot másoktól.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 04.Nagy vitát váltott ki egy férfi a Reddit közösségi oldalon, ahol megosztotta a nagy dilemmáját. Leírta, hogy szeretné eljegyezni a barátnőjét, és már ki is választott egy gyűrűt, ami szerinte tetszene a lánynak.

Azt tudni kell a szerelméről, hogy nem hord gyűrűt és a gyémántot sem szereti, ezért a férfi igyekezett olyat találni, ami mégis megfelelne neki. Egy szép aranygyűrűre esett a választása, amiben van egy smaragd kő, körülötte apró gyémántokkal. A hölgy párja szerint imádja a zöldet és az arany ékszereket, ezért ez tökéletesnek is tűnik. Főleg mivel most az eredeti 300 fontos (108 ezer forint) ára 180 fontra csökkent (65 ezer forint), ezért a férfi úgy gondolta, meg is veszi. Előtte viszont megkérdezte a lánytestvérét erről, aki kiábrándítóan reagált:

"Azt mondta, hogy egy p.cs vagyok, ha ezt megveszem. A leendő menyasszonyom ugyanis szerinte biztos megmutatja majd a barátnőinek, akiket már eljegyeztek vagy elvettek, ők pedig ránézésre tudni fogják, hogy ez a gyűrű egy olcsó darab, ez pedig kínos lehet a barátnőm számára. Aki egyébként szerintem nem sokat tud az ékszerekről és az értékükről"

- írta le aggodalmát a férfi.

Azt is elárulta, hogy azért is hajlana az olcsó gyűrű megvásárlására, mert hamarosan új munkahelye lesz, és azt tervezi, hogy vesz egy új tévét, ami 250 fontba (90 ezer forint) kerül.

Lapozz a továbbiakért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x