hirdetés
sleeping-1159279_1280.jpg

Milyen pózban alszol a pároddal? Ezt mondja el a rólatok!

Meglepően sokat elmond egy párkapcsolatról, hogy a szerelmesek hogyan fekszenek az ágyban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. július 23.


hirdetés

Mindenki szokott aludni. De nem mindegy, hogy hogyan! Tudtad azt, hogy sokat elmond egy emberről az, hogy milyen pozícióban alszik? Például, azok akik a hanyatt fekve alszanak, gyakran erős, de csöndes típusok, míg a hasra fordulva alvók általában nyitott, játékos, társasági emberek.

De mi történik, ha két eltérő alvási szokásokkal – és személyiséggel – rendelkező ember közös ágyba kerül? Vagyis mi történik, ha két különböző egyéniség kerül a lehető legintimebb élethelyzetbe?

A válasz egészen lenyűgöző! Amikor alszunk, a tudatalattink veszi át az irányítást. Épp ezért a testbeszéd, amit szundikáló hálótársak használnak, elég sokat elmond arról, hogy épp hol tart a kapcsolatuk. „Ez akkor is így van, ha éber állapotban nem tudják, vagy nem akarják megfogalmazni a párkapcsolatukkal kapcsolatos érzéseiket” – magyarázza Patti Wood, testbeszéd szakértő, aki már 30 éve van a szakmában és több témába vágó sikerkönyv szerzője. Számos szakértő és pszichológus is egyetért ezzel a nézettel, és folytatott kutatást a témáról. Ezekre alapozva, alábbiakban tíz legtipikusabb páros alvó pozíciót elemezzük és felfedjük a mögöttük rejlő szerelmi-titkokat.

Kiskifli-nagykifli

1

hirdetés

Corrine Sweet, párterapeuta tanulmánya szerint csupán a párok kevesebb mint ötöde alszik ebben a pozitúrában (18%). Ebből a testhelyzetből az olvasható ki, hogy az egyik fél védelmezőként lép fel a másik fél irányában. Patti Wood szerint egy aranyos ámde huncut testhelyzet is. „Egyszerre kiszolgáltatott és szexuális töltöttségű póz, amely azt üzeni, bízunk a másikban.”

Laza kiflik

2

Frissen összejött párocskák általában igyekeznek minél szorosabban összebújni az ágyban, de ahogy a kapcsolatuk egyre komolyabbra fordul, az együtt alvás élménye is kevésbé hat majd az újdonság erejével. „A laza kifli pozíció azokra a párokra jellemző, akik szeretnek kiskifli-nagykifi módon összebújni, de a kapcsolatuk komolyra fordulásával szeretnének egy olyan testhelyzetet találni, ami pihentetőbb alvást biztosít" – állítja Paul Rosenblatt, a Ketten az ágyban: a ágyon való osztozkodás társadalmi rendszere című könyv szerzője."Ezzel azt kommunikáljuk a másiknak, hogy mellette állunk, és számíthat ránk, de már nincs benne az az intenzív szexuális töltet, mint a hagyományos kiskifli- nagykifli pózban.”

Az üldöző

3

Ez az alvó pozíció olyan, mint a kiskifli-nagy kifli, de az egyik fél „követi” a másikat. Vagyis az üldözött fél átkúszik a saját térfelére, a másik pedig utánakúszik. Ez két dolgot jelenthet. Vagy azt, hogy az üldözött arra vágyik, hogy a másik kövesse, vagyis épp „húzza” a másikat és a nehezen megkaphatót játssza. Másrészt arra is következtetni engedhet Samuel Dunkell az Alváspozíciók: az éjszaka testbeszéde c. könyve szerint, hogy „jogtalan kiflizés” van folyamatban, vagyis az egyik fél nem veszi figyelembe, hogy az másiknak térre van szüksége.

A hínár

4

Ez egy szélsőségesen intim és még a kiskifli-nagykiflniél is ritkább alvóhelyzet. Általában akkor fordul elő, ha a pár valamilyen okból épp intenzíven éli meg az összetartozás élményét, például egy szeretkezés után, vagy a kapcsolat elején. Akad olyan pár, akik megtartják ez a szokást a párkapcsolatuk teljes egésze során, de ez nem feltétlenül pozitív jelenség. Elizabeth Flynn Campbell, egy New York-i pszichoterapeuta szerint ezek a párok gyakran túlságosan össze vannak nőve, és azért képtelenek külön aludni, mert függőségi viszony alakult ki köztük.

A kioldódó csomó

5

Ez egy kétfázisú pozíció. Vagyis hínár-állásból indítanak, de aztán kb. 10 perc után szétválnak, és mindenki visszatér a maga térfelére. Ha hiszitek, ha nem, ez a szétválás azt jelzi, hogy erősebb a kapcsolat a két fél között, mint azok között, akik egész éjjel összegabalyodva maradnak. A párok nagyjából 8%-a alszik így. Dr. Sweet szerint ez egy jó kompromisszum intimitás és függetlenség között, mindkét érzelmi állapot pozitívumait egybeolvasztva.

A szabadság szerelmesei

6

Bár elsőre kevésbé hangzik romantikusan, mint az összebújás, de ha te és partnered egymásnak hátat fordítva alszotok, ez egy kifejezetten pozitív pozitúra párkapcsolati szempontból. Corinne Sweet egyik tanulmánya szerint az egymásnak háttal alvó párok szorosan kötődnek egymáshoz, és bíznak a másikban. „Ez a testhelyzet közelségre és függetlenségre.” A párok 27%-a ezt az alváspózt kedveli a legjobban.

Hátsó-csók

7

Az nevezik hátsó-csók helyzetnek, amikor a pár egymásnak hátat fordítva alszik, de közben összeér a hátuk, vagy a fenekük. Dr. Sweet szerint ez arra utal, hogy a felek el tudják magukat engedni és kényelmesen érzik magukat a másikkal. Frissen összejött párok között, akik még nincsenek egy éve együtt gyakoribb, mint hosszútávú kapcsolatokban.

A szaglászó

8

Ez az aranyos és bensőséges testhelyzet – melyben az egyik fél a másik fél mellkasára hajtja a fejét és a lábaik összefonódnak – szintén friss, vagy újra egymásra találó párokra jellemző – állítja dr. Sweet. A védelmezés és a gondoskodás érzetét kelti. Shirley Glass, pszichológus és házasság-terapeuta szerint ebben az esetben magas fokú bizalomról lehet beszélni a felek közt, mivel ez az ölelő helyzet az erősödő összetartozás és biztonság érzetére utalhat.

Lábfogás

9

Wood szerint, ha az egyik fél a lábával megérinti, vagy „megöleli” a másik lábát, azt jelenti, hogy érzelmi vagy szexuális összekapcsolódásra vágyik. De az összefonódó lábak azt is jelentheti, hogy a pár nem tud betelni egymással – még alvás közben sem. „Arra utal, hogy az életetek összefonódott, hogy már párként működtök. Például már befejezitek egymás mondatait, és törődtök a másikkal.”

Térelszívó

10

Ha az egyik fél felveszi a „tengeri csillag” pozíciót az ágyban, vagyis szétdobja a végtagjait és elnyújtózik szinte az egész ágyat elfoglalva, utalhat arra, hogy egoista, önző személyiséggel osztjuk meg az ágyunkat – különösen akkor, ha ezáltal kiszorít minket az ágy szélére. Ha ilyen helyzetben találjátok magatokat, eljött az ideje egy őszinte beszélgetésnek kettőtök között. „Az egyik fél uralja a teret, míg a másik elnyomott szerepbe kerül- magyarázza Sweet. – A legtöbb ember nem arra vágyik, hogy másodhegedűs lehessen egy kapcsolatban.”

Az alapján is következtetni lehet, hogy ki a domináns fél a kapcsolaton belül, hogy miként helyezekedik el a hálótársak feje egymáshoz képest. Az, ha az ágytámlától számítva nagyjából egy magasságban vannak, arra utal, hogy egyenlők. Ha érintkeznek, még jobb – ez annak a jelen hogy hasonlóan gondolkoznak, és tudják, hogy mi jár a másik fejében.

Ezzel szemben, az a fél, amelyik közelebb alszik az ágytámlához gyakran dominánsabbnak és magabiztosnak érzi magát, míg azok akik lejjebb csúszva fekszenek gyakran alárendeltek és kisebb az önbecsülésük – dr. Wood szerint.

via littlethings.com

És ti hogy szoktatok aludni? Írjátok meg kommentben!


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
orvos-apa-hazateres.jpg

Szívszorító: elsírta magát az orvos, amikor nem ölelhette magához a hozzá rohanó kisfiát

Szaud-Arábiában készült a szomorú videó, amit már több millióan láttak az interneten.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 30.


hirdetés

Nagyon nehéz most, a koronavírus-járvány idején megfeszített tempóban dolgozó orvosok és ápolók élete. Nem elég, hogy a kórházakban rengeteg beteget el kell látniuk, saját magukat is kitéve a fertőzésveszélynek, de a szeretteikkel sem tudnak úgy és annyit érintkezni, mint korábban.

Ezt bizonyítja egy igencsak szívszorító videó is, ami néhány napja kezdett el terjedni a Twitteren.

A felvételt posztoló felhasználó leírása szerint Szaúd-Arábiában készült a felvétel.

Egy kisfiú kitörő örömmel fogadja a kórházból, munka után hazatérő orvos édesapját, aki viszont kénytelen rászólni a gyerekére, hogy ne menjen közel hozzá, és nem ölelheti meg. Ez az apát is annyira megviseli, hogy leguggol, elkezd sírni, és a tenyerébe temeti az arcát, miközben kisfia csak nézi őt.

Az alig 5 másodperces videót eddig már több mint 11 milliószor nézték meg, és 304 ezren osztották meg a Twitteren.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
idos.jpg

Hilda Churchill túlélte a spanyolnáthát, most 108 évesen a koronavírusba halt bele

Az asszony csak 8 nappal a 109. születésnapja előtt halt meg, 1911-ben született.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 30.


hirdetés

A koronavírus-járvány legidősebb nagy-britanniai áldozata lehet az a 108 éves asszony, aki túlélte az 1918-as spanyolnáthát is - írja a Guardian. A lap azt is kiemeli: az idős nő szombaton, egy salfordi idősotthonban halt meg, órákkal azután, hogy pozitív lett a Covid-19-tesztje.

A lap beszámolója szerint hét éves volt, amikor kitört a spanyolnátha-világjárvány, ami kb. 500 millió embert fertőzött meg, és több 10 milliót meg is ölt, köztük a nő 12 hónapos húgát is.

A fia szerint az idős asszonnyal legutolsó találkozásukkor a koronavírusról is beszélgettek, és Hilda Churchill azt mondta, hasonlít ez a spanyolnáthához, de akkoriban nem voltak repülők, mégis szétterjedt az is az egész világon.

Annak idején ő is elkapta a vírust, és az apja is, aki az utcán esett össze.

Az asszony csak 8 nappal a 109. születésnapja előtt halt meg, 1911-ben született. Négy gyereke, 11 unokája, 12 dédunokája és három ükunokája volt.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
no-nadrag-pxhere.jpg

Megvan, miből fogy a legkevesebb a járvány kitörése óta Amerikában

Kissé furcsának tűnik, de jelen helyzetben érthető is.
Címkép: illusztráció (PxHere) - szmo.hu
2020. április 01.


hirdetés

A koronavírus jelentősen megváltoztatta a mindennapjainkat: sok olyan dolgot vagy tevékenységet kell nélkülöznünk, ami eddig természetes volt számunkra, cserébe új élethelyzeteket kell megszoknunk. A vásárlási szokások is változnak világszerte: az emberek a járvány idején főleg élelmiszerekre és gyógyszerre költenek, valamint az otthoni időtöltéshez vesznek különböző termékeket.

Ahogy nálunk is, az Egyesült Államokban is sok ember kényszerült arra, hogy otthon maradt. Úgy tűnik, ez a mindennapi öltözködést is jelentősen befolyásolja, hiszen a legtöbben kényelmes ruhában szeretnek otthon lenni, az utcai és munkahelyre való ruhadarabok talán elő sem kerülnek most a szekrényből.

Az amerikai Walmartnál is észrevették, hogy jelentősen változtak a vásárlói szokások a ruhavásárlást tekintve a koronavírus miatt. Dan Bartlett, a vállalati ügyekért felelős alelnöke a Yahoo Finance-nek elmondta, hogy

a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cégénél ugyanis jelentősen megnőtt a kereslet a különböző felsők iránt, viszont nadrágot egyre kevésbé akarnak venni az emberek.

hirdetés

Ez kissé meglepő lehet, de ha jobban belegondolunk, van rá magyarázat. Más országokhoz hasonlóan

Amerikában is rengetegen dolgoznak most otthonról a számítógépükön keresztül vagy máshogy, amihez nem kell úgy kiöltözni, mintha az ember a munkahelyére menne.

A vasalt nadrág helyett kényelmesebb a melegítőnadrág, a blézer vagy az ing helyett pedig elég egy egyszerű póló is.

A céges értekezletek és konferenciák is videóchaten (Skype, Zoom stb.) zajlanak, így a résztvevők általában derékmagasságig vagy mellmagasságig látszanak a kamerában. Ha a cég elvárja vagy a dolgozó igényli, akkor persze nem árt egy csinosabb felső, például ing. Azt azonban nem látja a főnök, hogy mit viselsz alul, így tulajdonképpen mindegy, hogy farmerben, szoknyában vagy akár pizsamanadrágban ülsz a kamera előtt.

Ez megmagyarázza, hogy miért nőtt meg a kereslet a felsők iránt, a nadrágokat pedig miért nem keresi senki.

Dan Bartlett szerint jelen helyzetben ez teljesen érthető, hiszen az emberek szép lassan elkezdenek alkalmazkodni az új élethelyzetükhöz, így a szokásaik is változnak, ami a vásárlásban is megmutatkozik.

Azt is elmondta, hogy a Walmartban most sokkal nagyobb az érdeklődés az otthoni kikapcsolódásra és szórakozásra alkalmas termékek iránt,

például sokan vesznek DVD-t, de ami ennél is meglepőbb, hogy a jégkrémpálcika is nagyon keresett lett, már több mint 30 milliót adtak el belőle.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
online-vasarlas-pixa.jpg

Ezeket a dolgokat veszik tömegével az emberek, amióta kitört a koronavírus-járvány

Nem csak vécépapírból és tartós élelmiszerből fogy sok.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2020. március 30.


hirdetés

A koronavírus-járvány miatt sok iparág nehéz helyzetbe került (például a vendéglátóipar, az autóipar, a szórakoztatóipar, stb.), gyárak zártak be, rengetegen veszítették el a munkahelyüket vagy mentek kényszerszabadságra. Vannak azonban olyan dolgok, amelyek iránt megugrott a kereslet.

A vécépapíron és a tartós élelmiszeren kívül a szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó termékeket is nagyon keresik az emberek, ami érthető, hiszen aki teheti, otthon van. Az internetes vásárlás segítségével pedig pár kattintással is be lehet szerezni egy csomó olyan dolgot, amivel elüthetjük az időt a karanténban.

A BBC cégek, áruházak és webshopok megkérdezésével kiderítette, miből fogy most nagyon sok Angliában.

1. Sporteszközök

hirdetés

Elsősorban biciklit, szobabiciklit és kézi súlyzókat vesznek az emberek, hogy a karantén idején is tudjanak sportolni.

Egy brit kerékpáros cég vezetője szerint 15 százalékkal nőtt meg a kereslet a biciklik iránt országszerte. Sokan elsősorban nem is sportolás céljából akarnak bringát, hanem például munkába járáshoz, hogy ne kelljen tömegközlekedniük. Viszont a szobabicikliket is nagyon keresik, főleg azok, akik nem tudnak vagy nem akarnak kimenni a szabadba tekerni.

Az otthoni edzéshez használható sporteszközök iránt is megugrott a kereslet: sokan vesznek kézi súlyzót, erősítő szalagot és más hasonló kellékeket.

2. Benti és kinti játékok

Egy játékok beszerzésével és árusításával foglalkozó brit férfi azt mondta, teljesen kifogyott a pingpongasztalokból, és a héten érkező daraboknak is van már gazdája. Csak múlt héten 124 pingpongasztalt adott el, ehhez képest tavaly ugyanezen a héten csak 15 darab fogyott el. Mint mondta, az iskolabezárás híre után nőtt meg a kereslet a pingpongasztalok iránt, de a biliárdasztalok is népszerűek.

3. Vetőmagok

Egy vetőmagokkal foglalkozó cégnek fel kellett függesztenie a megrendeléseket, annyian rohamozták meg őket répa-, saláta-, bab- és paradicsommagokért. A cég képviselője szerint a vásárlók egy része csak simán kertészkedni akar, de vannak olyanok, akik aggódnak, hogy a boltokban elfogy a friss zöldség, ezért inkább maguk termelik meg.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!