hirdetés
eq_ck.jpg

Milyen dolog érzékenynek lenni egy érzéketlen társadalomban?

Nincs könnyű dolga annak, aki a fogyasztói társadalom bűvkörében - amiben szinte minden a felszínességről szól -, túl magas érzelmi intelligenciával rendelkezik.
Szilvi írása a Lélekhatár blogon, Képek: Pexels - szmo.hu
2019. január 18.


hirdetés

A Lélekhatár blog neve megtévesztő is lehet akár, de a szerző ígéri, hogy nem lesz léleksimogató önámítás. Olykor meglehetősen nyers és szarkasztikus stílusával akár nagyképű ember benyomását is kelthetné, ám ez ne riasszon el benneteket, kedves olvasók!

A magad érzelmi intelligenciájú embereket nem az motiválja, ami másokat. Kismillió olyan dolgot vesz a lelkére, amit a környezete figyelemre sem méltat. Nem nevezném mindezt áldásnak. Vagy mégis? A bejegyzésből kiderül.

Nem tudja elviselni az igazságtalanságot

Pedig abból aztán van itt bőven. Egyáltalán nem motiválja sem a hatalomvágy, sem az előrejutás és egyáltalán nem érti, hogy az emberek miért bántják egymást. Átok ez, hisz semmi másról nem szól már a világ, mint tárgyi dolgok birtoklásáról, a saját egónk fényezéséről és a külvilág felé mutatott tökéletességről.

Egy magas érzelmi intelligenciával rendelkező embernek így marha nehéz a dolga, például egy olyan munkahelyen, ahol vajmi kevés szükség van az olyan tulajdonságokra, mint az együttérzés vagy beleélés képessége.

Mindent a lelkére vesz

Olyan ez, mintha az egész világ ellene lenne, hisz lépten-nyomon bántások érik. Nem arról van szó, hogy gyenge, nem is arról, hogy hisztis (bár ezt sokkal könnyebb rásütni), hanem egyszerűen arról, hogy egy érzékeny ember másként éli meg a beszólásokat, az élcelődést és a szarkasztikus humornak álcázott negatív kritikákat.

Nem azért, mert neki semmi humora nincs, pusztán arról van szó, hogy még másokról lepörög egy-egy beszólás, ő nem tudja értelmezni ezeket. Mert ő maga nem ilyen.

Nyakába veszi mások gondjait is

Nála ebben az esetben sem úgy működnek a dolgok, mint a többieknél. Túl könnyedén felveszi a másik ember rezgéseit, ezáltal, nem csak meghallgatja a problémáikat, hanem rágódni is képes rajtuk.

Olykor teljesen tudat alatt, hisz néha még maga sincs tisztában vele, hogy mi okozza épp depressziós hangulatát, mikor a saját életében minden rendben van. Meg kell tanulnia úgy figyelni másokra, hogy, ha véget ért egy beszélgetés, akkor nem kattog tovább mások gondjain - mondja ezt, az a szerkesztő, aki maga is tulajdonosa ennek a flancos magas érzelmi intelligenciának.

Szélsőségekben élik az életüket

Csak fekete és fehér van. Nagyon fent és nagyon lent. Nincs hangzatos középút, meg egyensúly és nincs közönyösség sem. Nem tud csak félig szomorkodni vagy csak picikét örülni. Megzabolázhatatlanok az érzelmei, a szélsőségek embere. Mekkora áldás ez nem igaz? Ember legyen a talpán, aki kibírja mellettünk - puszi nekik innen is.

A magány a legjobb barátja

Nem, nem az a magány, amitől mindenki fél. Az a fajta egyedüllét ez, amire egy magas érzelmi intelligenciával rendelkező embernek éppúgy szüksége van, akár csak a levegőre. Olyan dolgokra fecsérli ilyenkor az idejét, mint önismeret, önfejlesztés, lélekgyógyítás, olvasás és fejlődés. A legtöbb embert egyenesen kitöri a frász mindettől.

Egy lépéssel mások előtt jár

Nem azért mert olyan nagyon okos, hanem mivel fentebb is említettem, az emberek általában szívesen regélnek neki az életükről, így szakavatott szemmel figyelheti, mások hogyan evickélnek az élet útvesztőjében. Általában látja előre, ha valaki a vesztébe rohan és bár jó lenne, de az emberek nem arról híresek, hogy hallgassanak másokra. Így csak kívülről szemlélheti, ahogy dugájukba dőlnek.

Ez csak akkor rendkívül súlyos teher, ha sok olyan ember veszi körül, akik nagyon különböznek tőle. Sajnos ők egyáltalán nem értik, mi a fészkes francról beszél egy empata.

Na, eddig kész rémálom, nem igaz? Szerencsékre ez az érzelmeskedés nem csak negatív hozományokkal rendelkezik, hanem

számos pozitív folyamánya is van annak, ha valakinek fejlett az érzelmi intelligenciája:

* Ilyen például az, hogy kiválóan ismerjük önmagunkat és jó az emberismeretünk is.

* Nagy szókincs áll rendelkezésünkre, nem kell habognunk, mikor próbáljuk kifejezni az érzelmeinket.

* Kíváncsiak vagyunk a körülöttünk lévő világra, bátran állunk a változások elé.

* Merünk nemet mondani és értünk a hatékony kikapcsolódáshoz is. Örülünk annak, amink van és szívesen adunk belőle másoknak is.

Megítélésünk fejlődésnek indult, hisz most már egyre több platformon hangsúlyozzák, hogy az agykapacitásunk pallérozása mellett, nem árt időt szakítani az érzelmi intelligencia fejlesztésére is, hisz rendkívül hasznos dologról beszélünk. Még akkor is, ha sokak szerint ez csak rinyálás, picsogás, hisztizés meg hasonlók.

Ez nem egy felvett szokás. Ez velünk született adottság, amin nem tudunk változtatni. De talán már nem is akarunk.

A Lélekhatár blogon véleményező, szókimondó, multipotenciális vegyesbazárra számíthattok, érzékeny lelkülettel megspékelve. Akkor is, ha ma a csorda nélkül járni, egyáltalán nem divat.

KÖVESS MINKET:

hirdetés
High-Res-PNG-Latin-woman-Accu-Chek-Instant-196.png

Modern vércukormérő és mobil applikáció segíti a cukorbetegeket!

Az ingyenes alkalmazás segítségével bárhol és bármikor rögzítheted aktuális vércukoradataidat.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2019. szeptember 19.Vércukorszintet kell mérned, de nem tudod lejegyezni a mért értéket? Mostantól nem szükséges papírt és tollat, vagy akár nyomtatott vércukornaplót hordanod magaddal! Töltsd le a Diabétesz Kontroll Program (DKP) alkalmazást, és telefonod segítségével rögzítheted is vércukoradataidat.

Könnyűvé és egyszerűvé téve a vércukormérési és adatrögzítési folyamatot, az új Accu-Chek Instant vércukormérő bluetooth technológiájának köszönhetően automatikusan betölti vércukoradataidat a telefonodra letöltött Diabétesz Kontroll Program (DKP) applikácóba.

Az ingyenesen letölthető applikáció a nyár folyamán új külsővel és új funkciókkal bővült, így még hatékonyabban segíti a felhasználókat.

Mit nyújt a megújult DKP alkalmazás, ami még vonzóbbá teszi a használatát?

Az applikáció segítségével kényelmesen, egy jól átlátható, digitális rendszerben tárolhatod vércukoradataidat. Ehhez nem kell mást tenned, mint bluetooth kapcsolattal párosítani mobiltelefonodat az Accu-Chek Instant vércukormérő készülékéhez. Ezt követően a vércukormérő automatikusan átküldi a mért értékeket az alkalmazásba. Az eredményeket könnyen értelmezhető, grafikonos vagy táblázatos formában ábrázolja az applikáció, de megtekinthetők akár a napi vagy heti átlag adatok is. A mért értékeket megoszthatod a hozzátartozóiddal vagy akár kezelőorvosoddal sms-ben, e-mailben vagy egyéb üzenetküldő alkalmazás segítségével.

És ha szeretnéd tovább bővíteni ismereteidet a cukorbetegségről vagy az egészséges életmódról, akkor az applikáció ebben is hasznodra válik; érdekes tartalmakat/cikkeket olvashatsz az említett témákban, csak kattintania kell. Regisztráció után állandó kedvezményeket is igénybe vehetsz. Ha hajlamos vagy megfeledkezni dolgokról, gyógyszer-, recept- és szűrővizsgálat emlékeztetők figyelmeztetnek az aktuális teendőre. Az applikáció fejlesztése során, a vércukormérést illetve applikáció használatot bemutató leírás is bekerült az alkalmazásba a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Ha már telefonod legtöbbször nálad van, ugyanígy magadnál hordhatod az Accu-Chek Instant vércukormérő készüléket is, hiszen nagyon esztétikus, kis méretének köszönhetően, akár a zsebedben is elfér. Ha csak pár pillanatod van megmérni a vércukorszintedet, ez is megvalósítható, ugyanis a készülék kevesebb, mint 4 mp alatt megmutatja háttérmegvilágítású kijelzőjén a mért értéket.

A készülék egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy céltartomány-kijelzővel rendelkezik, így a kisebb gyermekek számára is könnyen értelmezhető módon, egy színskálán jelzi, hogy a mért érték esetleg magas (kék színű tartomány), megfelelő (zöld színű tartomány), vagy alacsony-e (piros színű tartomány). A céltartomány teljesen személyre szabható, így az orvosi konzultációt követően egyéni tartományokat állíthatsz be rajta. Végül, de nem utolsó sorban az Accu-Chek Instant vércukormérő pontossága túlteljesítette a nemzetközi ISO szabvány kritériumait (EN ISO 15197:2013 / EN ISO 15197:2015).

A Diabétesz Kontroll Program (DKP) applikációt és Accu-Chek Instant vércukormérő készüléket mindazon cukorbetegeknek, vagy egészségtudatos életmódot folytatóknak ajánlják, akik nyitottak a technikai újdonságok és a mobil alkalmazások iránt, illetve nagyon gyors és egyszerűen használható készülékre vágynak.

A DKP (Diabétesz Kontroll Program®) mobil alkalmazás elérhető a Google Play és az App Store platformokon. Az Accu-Chek készülékeket 2019.09.09. és 2019.10.31. között, az őszi akció keretén belül kedvezményesen vásárolhatod meg, kizárólag az Accu-Chek webshopban, a készlet erejéig!

Az akcióért kattintson a www.vercukormeres.hu oldalra!

Az Accu-Chek Instant készülék gyógyászati segédeszköz. Az Accu-Chek, Accu-Chek Instant a Roche bejegyzett védjegyei. ® 2016 Roche A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. ® 2013 Roche


KÖVESS MINKET:hirdetés
flux_undies.jpg

„A menstruációm olyan erős volt, hogy a házat sem tudtam elhagyni” - így vetett véget nehéz napjainak egy nő

Paige Fashoni mindig is szenvedett a menzesze idején, ezért a kellemetlen szivárgás ellen kitalált egy alternatív megoldást a tampon helyett. A menstruációs bugyikkal mára virágzó bizniszt épített ki.
Címkép: Supplied - szmo.hu
2019. szeptember 19.Nemrég mi is írtunk a menstruációs kehely rejtelmeiről, a brit Mirror cikkében pedig egy másik fajta megoldásé a főszerep.

Paige Fashoni számára a havi ciklus sosem volt egy leányálom.

A menzesz minden egyes hónapban erőteljesen és fájdalmas görcsök kíséretében érkezett, a fiatal lány olyankor arra is képtelen volt, hogy elhagyja a házat.

A diszkomfortot tetézte, hogy mindig aggódott a kínos szivárgások miatt, és annak ellenére, hogy rengeteg terméket kipróbált, nem talált semmit, ami igazán bevált volna neki - ezért úgy döntött, hogy saját megoldást készít.

26 éves volt, amikor megalkotta saját 'mensi bugyiját' - egy olyan női fehérneműt, amit nyugodtan hordhat a tamponok és betétek helyett, amikor az anyatermészet bekopogtat.

FLUX Undies névre keresztelt cége 2017-ben indult és mostanra számos helyen el lehet érni a termékeit.

Hogy is kezdődött mindez?

"Egyre csalódottabb voltam a menstruációs időszakaimban, mert nem tudtam hozzáférni egyéb alternatív megoldásokhoz a témában. Már előre féltem a havi vérzésemtől, és gyakran a házat sem tudtam elhagyni a súlyos görcsök és a kínos szivárgások miatt"

- emlékezett vissza.

A hagyományos megoldásokat nem szerette, ezért a lehetőségei igazán limitáltak voltak.

"Tudtam, hogy kell lennie valami kényelmesebbnek, valaminek, ami jobb a környezetünkhöz és a testünkhöz is."

Ezért aztán Paige beleásta magát a témába, és rájött, hogy nincs egyedül a problémával és, hogy az még szerteágazóbb, mint gondolta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
nik-shuliahin-BuNWp1bL0nc-unsplash.jpg

„A kedves ember valószínűleg szomorú” – Íme 10 dolog, ami jó a szomorúságban

Kutatások kimutatták, hogy ez a negatív érzés produktívabbá tesz minket az életben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 22.Tudjuk, hogy a boldogságnak számos előnye van. Fokozza az immunrendszert, ellenállóbbá tesz a fájdalmakkal szemben, csökkenti a stresszt, és javítja életminőséget.

A szomorúság pedig egy olyan érzés, amitől következetesen megpróbálunk távol maradni, pedig semmit nem tehetünk gyakran a kiváltó okok bekövetkezése ellen. De ha más perspektívából nézünk a helyzetre, rájöhetünk, hogy vannak előnyei a szomorúságnak. Az elmúlt években ugyanis a tudományos úton bebizonyították, hogy ez az állapot – kevésbé nyilvánvaló módon – hasznos, és segít az életünk több területén is.

Jobb kommunikáció

A szomorú emberek meggyőzőbbek, könnyebben befolyásolják a beszélgetőpartnerük véleményét. Jobban fogalmaznak meg dolgokat, érthetőbb mondatokat alkotnak.

Jobb memória

A szomorúság bár az agy sok területére negatív hatást gyakorol, a memóriát mégis pozitív irányba tereli. Könnyebben felidézünk ilyenkor apró részleteket, mint például az arcvonások.

Magasabb empátia

Úgy tűnhet, hogy a boldog emberek nagyobb hajlandóságot mutatnak mások megsegítésére. Valójában szomorú társaik könnyebben tudnak azonosulni másokkal, mert ilyenkor túlérzékennyé vállunk.

Jobb gondolkodási készség

A rossz hangulatú emberek a kutatók szerint sokkal jobban tudnak összpontosítani és beosztani az idejüket.

Magasabb motiváció

A szomorúságot általában a motiváció hiányával kötik össze. Ennek ellenkezője igaz, ilyenkor ugyanis hajlamosabbá vállunk a megoldáskeresésére, hogy túllépjünk helyzetünkön.

Az alkalmazkodóképesség növekedése

A szomorúság megkeményít. Sokkal jobban tudjuk ezt követően kezelni életünkben a számunkra előnytelen helyzeteket.

A kedves ember valószínűleg szomorú

A kedves emberek nagyobb valószínűséggel szomorúak. Ez nem azt jelenti, hogy minden empatikus ember szomorú, de nagyobb valószínűség van rá, mint csipkelődő társaik esetén.

A szomorú vezetők csapata kreatívabb

A szomorú vezetők alkalmazottjai kreatívabbá válnak, míg a boldogoké jobban látják el az analitikai feladatokat. Továbbá a szomorú főnökök jobb hosszú távú döntéseket hoznak.

Kevésbé megtéveszthetők

Nehezebb őket félreinformálni, mert könnyen kiszagolják a hazugságot. Sokkal szkeptikusabbak, és könnyebben kérdőjeleznek meg híreket.

Növeli az immunitást

A depresszió a leggyakoribb indoka az öngyilkosságra, mégis a depressziós emberek hordoznak egy gént, ami magasabb immunitást biztosít nekik.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
High-Res-PNG-Latin-woman-Accu-Chek-Instant-196.png

Modern vércukormérő és mobil applikáció segíti a cukorbetegeket!

Az ingyenes alkalmazás segítségével bárhol és bármikor rögzítheted aktuális vércukoradataidat.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2019. szeptember 19.Vércukorszintet kell mérned, de nem tudod lejegyezni a mért értéket? Mostantól nem szükséges papírt és tollat, vagy akár nyomtatott vércukornaplót hordanod magaddal! Töltsd le a Diabétesz Kontroll Program (DKP) alkalmazást, és telefonod segítségével rögzítheted is vércukoradataidat.

Könnyűvé és egyszerűvé téve a vércukormérési és adatrögzítési folyamatot, az új Accu-Chek Instant vércukormérő bluetooth technológiájának köszönhetően automatikusan betölti vércukoradataidat a telefonodra letöltött Diabétesz Kontroll Program (DKP) applikácóba.

Az ingyenesen letölthető applikáció a nyár folyamán új külsővel és új funkciókkal bővült, így még hatékonyabban segíti a felhasználókat.

Mit nyújt a megújult DKP alkalmazás, ami még vonzóbbá teszi a használatát?

Az applikáció segítségével kényelmesen, egy jól átlátható, digitális rendszerben tárolhatod vércukoradataidat. Ehhez nem kell mást tenned, mint bluetooth kapcsolattal párosítani mobiltelefonodat az Accu-Chek Instant vércukormérő készülékéhez. Ezt követően a vércukormérő automatikusan átküldi a mért értékeket az alkalmazásba. Az eredményeket könnyen értelmezhető, grafikonos vagy táblázatos formában ábrázolja az applikáció, de megtekinthetők akár a napi vagy heti átlag adatok is. A mért értékeket megoszthatod a hozzátartozóiddal vagy akár kezelőorvosoddal sms-ben, e-mailben vagy egyéb üzenetküldő alkalmazás segítségével.

És ha szeretnéd tovább bővíteni ismereteidet a cukorbetegségről vagy az egészséges életmódról, akkor az applikáció ebben is hasznodra válik; érdekes tartalmakat/cikkeket olvashatsz az említett témákban, csak kattintania kell. Regisztráció után állandó kedvezményeket is igénybe vehetsz. Ha hajlamos vagy megfeledkezni dolgokról, gyógyszer-, recept- és szűrővizsgálat emlékeztetők figyelmeztetnek az aktuális teendőre. Az applikáció fejlesztése során, a vércukormérést illetve applikáció használatot bemutató leírás is bekerült az alkalmazásba a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Ha már telefonod legtöbbször nálad van, ugyanígy magadnál hordhatod az Accu-Chek Instant vércukormérő készüléket is, hiszen nagyon esztétikus, kis méretének köszönhetően, akár a zsebedben is elfér. Ha csak pár pillanatod van megmérni a vércukorszintedet, ez is megvalósítható, ugyanis a készülék kevesebb, mint 4 mp alatt megmutatja háttérmegvilágítású kijelzőjén a mért értéket.

A készülék egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy céltartomány-kijelzővel rendelkezik, így a kisebb gyermekek számára is könnyen értelmezhető módon, egy színskálán jelzi, hogy a mért érték esetleg magas (kék színű tartomány), megfelelő (zöld színű tartomány), vagy alacsony-e (piros színű tartomány). A céltartomány teljesen személyre szabható, így az orvosi konzultációt követően egyéni tartományokat állíthatsz be rajta. Végül, de nem utolsó sorban az Accu-Chek Instant vércukormérő pontossága túlteljesítette a nemzetközi ISO szabvány kritériumait (EN ISO 15197:2013 / EN ISO 15197:2015).

A Diabétesz Kontroll Program (DKP) applikációt és Accu-Chek Instant vércukormérő készüléket mindazon cukorbetegeknek, vagy egészségtudatos életmódot folytatóknak ajánlják, akik nyitottak a technikai újdonságok és a mobil alkalmazások iránt, illetve nagyon gyors és egyszerűen használható készülékre vágynak.

A DKP (Diabétesz Kontroll Program®) mobil alkalmazás elérhető a Google Play és az App Store platformokon. Az Accu-Chek készülékeket 2019.09.09. és 2019.10.31. között, az őszi akció keretén belül kedvezményesen vásárolhatod meg, kizárólag az Accu-Chek webshopban, a készlet erejéig!

Az akcióért kattintson a www.vercukormeres.hu oldalra!

Az Accu-Chek Instant készülék gyógyászati segédeszköz. Az Accu-Chek, Accu-Chek Instant a Roche bejegyzett védjegyei. ® 2016 Roche A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. ® 2013 Roche


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x