hirdetés
parlament-1000x667.jpg

Milliós összegeket kaptak év végi jutalomként az államtitkárok

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárai jártak a legjobban a jutalmak kiosztásánál, ugyanis ők összesen kéthavi fizetésüket kapták meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Jókora összegű jutalmat kaptak az államtitkárok tavaly év végén: volt, aki több mint 2 és fél milliót tehetett zsebre - írja a Blikk.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárai jártak a legjobban a jutalmak kiosztásánál, ugyanis ők összesen kéthavi fizetésüket kapták meg.

Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár, Nagy János programirodát vezető államtitkár és Dömötör Csaba miniszterhelyettes előbb motivációs elismerésként, majd jutalomként kapott egy-egy havi fizetést ráadásként: ez összesen 2,6 millió forintot jelent.

A Miniszterelnöki Kormányirodánál dolgozó Fónagy János és Juhász Edit egyszeri 2 millió forintos jutalmat kapott, az Igazságügyi Minisztériumban a négy politikai államtitkár közül hárman pedig miniszteri elismerő oklevél címén egyhavi miniszteri illetményt, vagyis 1 millió 944 ezer forintot tehettek el pluszban.

A Pénzügyminisztériumból csak Banai Péter Benő kapott jutalmat, szintén egyhavi fizetést, Palkovics László innovációs miniszter államtitkárai pedig 1,3 milliót zsebelhettek be.

hirdetés

Az Agrárminisztérium vezetőit 1,15 millió forinttal díjazták, amiből 300 ezer forint SZÉP-kártya, 850 ezer forint pedig motivációs elismerés.

Az EMMI államtitkárai 1 milliót kaptak jutalomként, ebből 350 ezer szintén a SZÉP-kártyára ment. Egyedül itt kapta meg ugyanúgy a pluszpénzt a miniszter is: Kásler Miklós is részesült a jutalomban.

A Blikk három tárcánál nem talált jutalomosztásra vonatkozó információkat a nyilvántartásban: a Miniszterelnökségnél, a Belügyminisztériumnál és a Külügyminisztériumnál. A Miniszterelnöki Kabinetiroda azt közölte a lappal, hogy ezeknél a tárcáknál a jogszabály alapján részesültek jutalomban az államtitkárok.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
freedom-957491_960_720.jpg

13 éves kislányát adta el egy kiskunhalasi férfi, 5-15 ezer forintot kért alkalmanként

Emberkereskedelem és kábítószer birtoklása miatt emelnek vádat ellene.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2020. február 17.


hirdetés

Továbbra is letartóztatásban marad az a 40 éves kiskunhalasi férfi, aki ellen emberkereskedelem és kábítószer birtoklása miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A férfi a 2003-ban született leánygyermekét 2016 novemberétől 2017 júniusáig heti rendszerességgel adta el egyik 50 éves ismerősének, akitől férfi 5-15 ezer forintot kapott alkalmanként.

A 13 éves lány időnként tiltakozott a történtek ellen, de amikor az apja ezt megtudta, akkor felpofozta.

Az eljárás adatai szerint 2018 januárjában az apa kábítószert is fogyasztott.

A vádlottal szemben 5 évtől 22 évig, sőt akár életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi a törvény. Ráadásul tartani lehet attól is, hogy a bizonyítási eljárást a vádlott megnehezítené: amint az megállapítható volt, a gyermekét telefonon keresztül arra akarta rábírni, hogy a terhelő vallomását vonja vissza, így egyelőre a férfi nem védekezhet szabadlábon.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
hammer-802298_960_720.jpg

Megpofozta és szexre kényszerítette a fiatal gyakornokot a szakács egy dunántúli étteremben

A vádlott az erőszakot videóra is vette.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2020. február 17.


hirdetés

Minősített szexuális kényszerítéssel, minősített személyi szabadság megsértésével és gyermekpornográfiával vádol a Győri Járási Ügyészség egy 40 év körüli férfit, miután az bántalmazott, megpofozott és szexuális együttlétre kényszerített egy 18 év alatti gyakornok lányt, írja az Ügyészség weboldala.

A férfi 2018-ban, 39 évesen, a munkahelyén, egy étteremben ismerkedett meg az akkor 17 éves lánnyal. 2018 őszén flörtölni kezdett vele, ám amikor a lány megtudta, hány éves és azt, hogy két gyermek édesapja, szakítani akart vele. A férfi azonban a lány elutasítására

féltékenységgel és ingerültséggel reagált, majd azzal kezdte fenyegetni, hogy szakításuk esetén nyilvánosságra hozza a munkatársaikat kritizáló üzeneteit.

A lány ezért 2019 elején újra találkozott a férfival, aki ekkor, féltékenysége miatt, szó nélkül kivette a lány kezéből a mobiltelefonját, amivel elindult az otthona felé azzal, hogy majd csak akkor adja vissza, ha átnézte az azon lévő üzeneteket. Közben a telefonját visszakövetelő lányt két kézzel hanyatt lökte, szidalmazta és fel is pofozta.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
orban-1.png

Orbán a koronavírus miatt nem szólalt fel a Parlamentben

A miniszterelnök hagyományosan felszólal az ülésszakok parlamenti nyitányán
Kép: Pixabay - szmo.hu
2020. február 17.


hirdetés

A miniszterelnök hagyományosan felszólal az ülésszakok parlamenti nyitányán és arra, hogy ez hétfőn miért maradt el, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke adta meg a választ a hvg.hu-nak.

A hivatalos válasz így szólt:

"a kormány most a koronavírus elleni küzdelemről szóló tájékoztatást ítélte a legfontosabbnak és a legsürgősebbnek, arról pedig Kásler Miklós miniszter tud hiteles és alapos tájékoztatást adni."

Kásler Miklós valóban felszólalt, beszédében úgy fogalmazott: a kormány a súlyának megfelelően kezeli a koronavírus-helyzet kihívásaira.

Szabó Tímea (Párbeszéd) ugyanakkor nem hisz a magyarázatnak, ő úgy gondolja, hogy Orbán a dunaújvárosi ellenzéki győzelem miatt nem szólalt fel.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
szoges-virsli.jpg

Csavarokkal teleszurkált virslivel öltek meg egy kutyát Dorogon

Az egyelőre ismeretlen tettes 3 év börtönt is kaphat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 17.


hirdetés

Bútorcsavarokkal teleszurkált virslidarabokat dobáltak be az egyik ház kertjébe Dorogon – számolt be a hírről az ATV.

"Silver a 8 éves malamut, megette mindet, nem sokkal később rosszul lett. Gazdái azt hitték, hogy egy korábbi betegsége újult ki, eszükbe sem jutott, hogy valaki szándékosan bántotta" - írja a portál.

Nagyon-nagyon szenvedett a kutya, olyan fájdalmai voltak, hogy már nem bírt fölállni, mondta az egyik gazdája. Az állatot végül el kellett altatni.

Egy közelbe élő másik kutya, Cleo, szerencsésebben megúszta, mert ugyan ő is evett a virsliből, de műtéttel meg tudták menteni, mert a csavarok nem okoztak visszafordíthatatlan károkat az állat emésztőrendszerében. A gazdája azt mondja: 70 ezer forintot költött a kutya megmentésére.

Az utcabelieket nagyon felháborították a történtek, többen feljelentést tettek a rendőrségen, és hétfőn kamerafelvételeket is bevisznek. Az egyelőre ismeretlen tettes 3 év börtönt is kaphat.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!