hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Milliós jutalmat kaphat a 14 éves srác, aki felfedezte és jelezte az Apple-nek a FaceTime hibáját
Kis szépséghiba, hogy az anyukájával egyszerűen nem tudták a céget elérni, pedig többször is próbálkoztak. Most valószínűleg kárpótolják, mert komoly volt a probléma.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 06.


hirdetés

Nemrég letiltotta a FaceTime csevegőjében a csoportos hívás funkcióját az Apple. Az ok komolynak tűnt: egy hiba miatt bárki elindíthatta egy partner kameráját annak beleegyezése nélkül, és ez kémkedésre, mások után szaglászásra adott volna lehetőséget.

A hiba megtalálása egy 14 éves fiú, Grant Thompson érdeme, aki azonnal szólt az anyukájának, aki jelezte is az Apple-nek, hogy probléma van a rendszerben.

"Véletlenül találtam meg, és meglepő volt, hogy az Apple nem tudott róla, egy 14 éves pedig rábukkan."

Az viszont komolyabb problémát jelez, hogy Grant édesanyja sokszori próbálkozás után sem tudta az Apple fejlesztőit elérni, így addig nem is történt semmi, amíg a média el nem kezdett az üggyel foglalkozni.

Ekkor történt, hogy egy Apple-vezető már maga kért találkozót a fiútól, mert személyesen akarta megköszönni a bejelentést, de arról is akart velük beszélni, hogy magát a hibabejelentési folyamaton hogyan lehetne javítani.

Nem mellesleg valószínűleg komolyabb összeget is kaphat a srác, hiszen az Apple hibavadász programja pénzzel is jutalmazza a bejelentett bugokat. Komolyabb esetekben korábban 25 ezer és 200 ezer dollár közötti jutalom ütötte a markát a szemfüles hibabejelentőnek - ez azt jelenti, hogy a fiú akár 5-6 millió forintnak megfelelő összeget is kaphat.

Az Apple már kiadott egy közleményt a múlt héten, amelyben elnézést kért a FaceTime hibája miatt, és itt már köszönetet is mondtak a fiúnak. Most elérhetetlen a FaceTime, a javítás után pedig visszakapcsolják a csoportos hívást is.


KÖVESS MINKET:
Megszületett az okoságy, amelyben a párok nem tudják kitúrni egymást saját helyükről
Szép dolog egy ágyban aludni párunkkal, de komoly gondokat okozhat, ha egyikük annyit mocorog álmában, hogy a másikat szinte lelöki a fekhelyről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

Ki gondolná, hogy e súlyos problémát orvosolni hivatott újítás a Fordtól származik? Pedig a patinás detroiti cégtől eddig sem volt idegen az autós technológia más irányú felhasználása. Ilyen volt például a Max Motor Dreams nevű gyerekágy, amely az autó rugózását utánzó mozgással ringatta el a kicsiket, vagy a zajszűrő kutyakennel – írta a Verge.

A legújabb találmányt, a Lane Keeping Bedet a Ford sávbeállító technológiája ihlette. Egy olyan „futószalaggal” szerelték fel az ágyakat, amely egy nyomásérzékelő szenzorral jelzi, ha az egyik fél megsérti álmában a másik felségterületét. Ilyenkor ez a „futószalag” finoman visszatereli a nyugtalan alvót saját „sávjába”, ahogyan az autó irányát is korrigálja a megfelelő műszer. Erre nagy szükség van, mert a legéberebb alvók akár hússzor is helyet változtatnak egyetlen éjszaka.

Bár még csak prototípusról van szó, máris úgy emlegetik ezt az „okos ágyat”, mint amely megmenthet sok párkapcsolatot.

Dr. Neil Stanley amerikai álomspecialista szerint ugyanis az emberi szervezetet úgy programozták, hogy ha valami váratlan dolog éri álmában, azonnal felébred, mert bekapcsol a védekező mechanizmusa.

A saját helyéről kitúrt fél egy idő után teljesen kimerül, mert képtelen kipihenni magát, miközben a forgolódó esetleg fel sem ébred, és előbb-utóbb külön ágyba kénytelenek költözni. Ezt pedig sok pár elhidegülésük kezdetének tekinti.


KÖVESS MINKET:
Sosem létezett emberek arcát alkothatja meg egy mesterséges intelligencia
Hihetetlen, de ezeket a képeket nem egy fotós készítette...
Mashable, fotók: https://thispersondoesnotexist.com/ - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Nem igazán csodálkozunk rá, hogy mostanában milyen brutális gyorsasággal fejlődik a mesterséges intelligencia - viszont még mindig van, ami meglepetést tud okozni.

Egy weboldal ugyanis nem létező emberek arcait hozza létre, és egy pillanatra sem gondolnánk a fotók alapján, hogy nem valódiak.

Az oldal neve thispersondoesnotexist.com, és egy algoritmust használva kidob egy-egy emberi arcot, melyek mindegyike ijesztően igazinak tűnik.

Ha felmegyünk az oldalra és újratöltjük, mindig egy újabb arc jelenik meg. A website a softwerfejlesztő Phillip Wang munkája, s egy új algoritmust használ - ennek neve StyleGAN -, amit kutatók fejlesztettek ki a Nvidiánál (a NVIDIA Corporation egy kaliforniai székhelyű, elsősorban korszerű grafikus processzorai révén ismert számítástechnikai vállalat).

A GAN, az a Generative Adversarial Networks olyan koncepció mentén működik, amelynek célja olyan képek létrehozása, amik összetéveszthetetlenek a valódiaktól. A GANeknek megtaníthatjuk, hogy emberi arcokra emlékezzenek, de akár másra is: hálószobákra, autókra, macskákra - és természetesen maguktól is generálhatnak ilyeneket.

Wang egyébként azt mondta a Mashable-nek, hogy azért hozta létre az oldalt, mert fel akarta hívni a figyelmet az algoritmusra, és épp az ilyen típusú képekre a legérzékenyebb az emberi agy. Ráadásul a barátai sem akarták elhinni ezt az AI-jelenséget, és ő meg akarta győzni őket róla.

A hatás sokkoló volt: az oldal vírusként kezdett terjedni.

A fejlesztő szerint nagyon előremutató a találmánya, ugyanis egy megfelelően nagy adatkészlet segítségével bármiféle realisztikus kép elkészíthető lesz. És itt olvad össze a valóság és a fikció.


KÖVESS MINKET:

Kifejlesztették az intelligens szövetet, ami a testünk igényei szerint viselkedik
Nemcsak egy technológiai eszköz, hanem immár egy szövetanyag is képes lehet erre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 14.


hirdetés

Kínai találmányról beszélhetünk, ugyanis a hsziameni egyetem kutatói dolgozták ki a marylandi egyetemen dolgozó honfitársaikkal közösen. (Mellesleg a hsziameni az első olyan kínai egyetem, amelyet külföldön élő kínaiak alapítottak). Ez a szövet érzékeli a bőr állapotát, és hűvösebb lesz, ha melegünk van, ellenben hőszigetelőként működik, ha fázunk. A hőmérsékletet az anyag infravörösre érzékeny szálai mérik be, és kitágulnak, vagy összehúzódnak a bőr állapotának megfelelően. Az eljárás, amelyet a ScienceNews ismertetett, alapja lehet olyan ruhadarabok készítésének, amelyek automatikusan alkalmazkodnak a test hőmérséklet-változásaihoz.

A ruhaanyagok többsége azért melegít, mert infravörös sugárzás formájában összegyűjti a test által gyűjtött hőt, de eddig még egyetlen sem volt képes a hűtésre. A titok a rostokban van, amelyeket egyfelől olyan anyagból készítettek, amely beszívja a nedvességet, másfelől pedig olyanból, amely szétszórja. A rostokat pedig az infravörös sugarakra érzékeny karbon-nanocsövekkel vonták be.

A kutatók szerint a technológiát még tökéletesíteni kell, mielőtt az „intelligens” szövet kereskedelmi forgalomba kerülhet, de azt máris tudják, hogy ezeket a rostokat a már rendelkezésre álló ipari eljárásokkal lehet szőni és festeni.


KÖVESS MINKET:

Megszólalt a világ legjobb Apple-elemzője: ilyenek lesznek az idei iPhone-ok
Az idei évben három új iPhone-t mutatnak majd be Tim Cookék, ezek között pedig lesz olyan is, amely három optikát kap a hátoldalára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 18.


hirdetés

A Macrumors azt írja: Ming-Chi Kuo Apple-elemző megerősítette, hogy az idei évben három új iPhone-t mutatnak majd be Tim Cookék, ezek között pedig lesz olyan is, amely három optikát kap a hátoldalára. A szakember azt mondja: kijelzők mérete ugyanakkora marad, mint a mostaniaké.

A 6,1 colos iPhone XR utódja továbbra is az olcsóbb LCD kijelzőt kapja majd meg az OLED helyett.

A FaceID-ből és az akkumulátorokból egy továbbfejlesztett változatot kap a vásárló, a mobilnak matt üvegborítása lesz. A telefonunk ultra-szélessávú rádiójelet használ majd a készülék a beltéri navigációhoz, a vezeték nélküli töltési funkció pedig kétirányú lesz, vagyis más eszközöket is fel lehet majd tölteni vele.

A új mobilok USB-C helyett Lightning-csatlakozóval érkeznek majd, amitől a vezetékes töltés nem lesz valami gyors.

Kuo beszélt az Apple vezeték nélküli fülhallgatójáról, az AirPodsról is, és azt mondja: azt szintén vezeték nélküli technológiával lehet majd feltölteni.

A hírek szerint a cégnél frissíteni fogják az iPodot és az iPad Minit is, valamint két új iPaddel állnak majd elő – egy 10,2 és egy 9,7 colossal.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x