hirdetés
segit.jpg

Milliókat is gyűjthetnek a segítségkérők egy magyar weboldalon

A GiveMyChance-en oktatás, kultúra, egészség, művészet, sport, állatok és család vagy fiatal házasok témában is lehet támogatókat keresni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 08.


hirdetés

Írásban, fotókon és videókon mondhatják el a segítségkérők a GiveMyChance közösségi adománygyűjtő oldalon, hogy miért van szükségük anyagi támogatásra.

A hazánkban egyedülálló weblapon akár rászorulók, friss házasok is gyűjthetnek pénzt, de üzleti jellegű kampányokat is könnyedén le lehet bonyolítani.

A felhasználók száma dinamikusan nő az oldalon, a kampányok sikere ugyanakkor főként azon múlik, hogy a létrehozók aktívan foglalkozzanak vele és minél több potenciális támogatóhoz eljuttassák kampányuk linkjét.

A GiveMyChane nevű közösségi oldal hazánkban elsőként teremti meg a lehetőséget magánszemélyeknek arra, hogy támogatók segítségét kérjék problémáik megoldására.

Maga a rendszer rendkívül egyszerű, nem kell hozzá komolyabb számítógépes tudás.

A kampányok néhány kattintással létrehozhatók, a támogatók pedig bankkártyával vagy a PayPal biztonságos kifizetési felületén keresztül járulhatnak hozzá egy-egy számukra szimpatikus ügy beteljesüléséhez. A kitűzött célok eléréshez viszont energiabefektetésre is szükség van, hiszen igazi sikert csakis az tud elérni, aki foglalkozik is a saját kampányával.

„A honlapon mindenki számára adott a lehetőség, hogy segítséget kérjen ismerősöktől és ismeretlenektől egy adott cél megvalósításához. A kampányolóknak viszont aktívnak kell maradniuk egészen addig, míg össze nem gyűlik az adott összeg. A tapasztalatink szerint minél több embernek el kell küldeni a kampány linkjét, mert csak így tud eljutni az információ a potenciális támogatókhoz” – magyarázta Nagy Adrienn, a GiveMyChance ötletgazdája és társalapítója.

Hozzátette azt is, ha valakinek tényleg létfontosságú, hogy a kampány teljesüljön, akkor az ügy terjesztésével lehetséges akár néhány hét alatt is teljesíteni a kitűzött, akár több millió forintos célt.

Példaként említette Esztert, aki súlyos betegsége külföldi gyógykezelésére gyűjtött a honlapon, és a támogatóknak hála hamar meg is lett a tervezett összeg, ami új esélyt adott a számára.

A GiveMyChance honlapján számtalan témakörben, így oktatás, kultúra, művészet, sport, állatok és család területén is lehet támogatás kérni, de az oldal megálmodói gondoltak a friss házasokra is, akik a közös élet kezdetén sok esetben anyagi nehézségekbe.

Ráadásul üzleti kampányoknak is helyet adnak a honlapon, ezt erősíti a nemrég indult jutalmazási rendszer, melynek keretein belül a vállalkozó kedvű kampányolók jutalmakkal, ajándékokkal motiválhatják a támogatóikat.

„Mindenkit arra biztatunk, hogy bátran kampányoljon, ha olyan élethelyzetbe kerül, amin egyedül már nem tud átlendülni. A felhasználóink kiállnak a jó ügyek mellett, és ha valaki igazán elszánt, a reális keretek közt kitűzött cél alighanem teljesülni fog” – nyilatkozott Klement-Simon Krisztina, a GiveMyChance társalapítója

Ezen a linken lehet jelentkezni.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
xfaktor-35evutan.jpg

35 év után az X-Faktorban találkozott újra testvérével a 70 éves Antal bácsi

Ennél meghatóbb jelenetet nehezen lehetett volna összehozni...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 06.A 70 éves Balogh Antal Géza már csak megkapó személyiségének hála is a nézők szívébe zárhatná magát, ám a szombaton indult 9. széria versenyzője produkcióját is lelkesen fogadták.

Márpedig ő elsősorban egy szívszorító családi dráma feloldása reményében érkezett.

"Azért jöttem ide – tudom, hogy nem nyerem meg, énekelni nem tudok, gitározni nem tudok –, mert komoly oka van"

– kezdte a férfi, aki saját elmondása szerint 14 évesen vette először kezébe a gitárját, de 40 évre szögre is akasztotta azt. Az elmúlt tíz évben tanult meg rajta játszani és azóta nincs olyan nap, hogy ne venné elő.

Most azonban eltűnt testvére miatt lépett az X-Faktor színpadára.

"Van egy öcsém. Kettő volt, az egyik elment tavaly előtt, és a kisebbik öcsémet 35 éve nem láttam. Elég szűk anyagi körülmények között élt, és kért tőlem ötezer forintot kölcsön, mondta, hogy három hónap múlva visszahozza. Ez volt 35 éve, és a kis hülye lehet, nem mer jönni, de engem nem érdekel a pénz. Nem tudom, hol van. Kerestem Hernádon, mindenhol"

– árulta el Antal bácsi, majd belekezdett Bródy János Filléres emlékeim című számába, a stúdióban pedig a légy zümmögését is hallani lehetett a feszült figyelemtől. A produkció végén sokan állva tapsoltak.

ByeAlex szerint az eddigi mezőnyből ez az előadás kötötte le a legjobban, Puskás Peti pedig úgy összegezte a hallottakat, hogy "3 percben hallottuk 70 év bölcsességét".

Valamennyi meghatódott zsűritag igennel szavazott, de az igazán meghatározó pillanatok csak ezután következtek.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
zente.jpg

„Az orvoscsoport hozzáállása példás” – itt tart a kis Zente kezelése

Megvoltak az első vérvételek - innentől egy hónapon belül kell megkapnia a gyógyszert. Nagyon speciális kezelés következik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 05.Miután összegyűlt a 700 millió forint, amivel az SMA 1-es típusában szenvedő Zentének elkezdődhet a kezelése, és megkaphatja a világ legdrágább gyógyszerét, édesanyja leírta, hogy kezdődtek a vizsgálatok és az első lépések a gyógyulás felé vezető úton.

"Kedden Budapestre utaztunk az első érdemi tárgyalásra. Végigmentünk tematikusan az összes szálon. Van jó pár dolog aminek teljesülnie kell a magyarországi kezeléshez. Ilyen pl. az OGYÉI engedély, a Hungaropharma tevékeny részvétele ami által a gyakorlatban is ide kerül a Zolgensma, mely rendkívül kényes gyógyszer. Szállítani csak -70 fokon lehet. Aztán sok sok szerződés és jogi nyilatkozat melyeknek kidolgozása szintén folyamatban van. Az általunk felkért orvoscsoport hozzáállása példás! Kizárólag a fent leírt procedúrák függvénye a hazai kezelés. Csak ezért nem mondhatja még ki senki, hogy igen ők fogják beadni a Zolgensmát. Rajtuk ez már nem fog múlni" - írta a Facebook-csoportban az édesanya.

Lapozz a teljes Facebook-posztért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ber1.jpg

Egy 16 éves, beteg kislány álmát váltotta valóra a szegedi taxis

Vancsika nagyon jó tanuló, jogász szeretne lenni, de még sosem járt diszkóban. Eddig.
Dobó Maitz Petra írása - szmo.hu
2019. október 07.2016 karácsonyán már hírt adtunk arról a szegedi taxisról, Berinszki Zoltánról, aki úgy döntött, az ünnepek alatt bármelyik beteg gyerkőcöt ingyen szállítja haza, majd a kórházba vissza, ha hazaengedik akár pár órára is a kórházból.

Berinszki Zoltán azóta a Taxisok és civilek a beteg gyermekekért Alapítványt is üzemelteti, Szeged taxis angyala továbbra sem tétlenkedik.

2019. szeptember 29-én például cirkuszba vitte Vona Auróra Vanesszát, aki 16 éves, Orosházán él és Arthrogryposis multiplex congentinában szenved (hasonlóan a pár hete a médiában bemutatott Zente babával, ez a betegség is a gerincvelői izomsorvadás egyik válfaja, amely sok esetben csontdeformitást okoz). Vanessza (vagy Vancsika, ahogyan mindenki szólítja) az édesanya tudomása szerint a második legidősebb ilyen beteg az országban.

"Vasárnap vittem cirkuszba egy orosházi AMC-s lányt (az orvosai szerint csoda, hogy egyáltalán járni tud, ami csak az ő akaraterejének köszönhető). Elmondta nekem, hogy 16-éves múlt, Orosházán a Táncsics Gimnáziumba jár (nagyon jó tanuló), majd a szegedi egyetemre szeretne jelentkezni jogásznak"

- mondta a taxis.

Vanessza ekkor megsúgta Zoltánnak, hogy legnagyobb vágya az volna, ha egyszer elmehetne egy olyan diszkóba, ahová a többi kamaszlány is eljár szombatonként. Ahol lehet zenét hallgatni, lehet táncolni.

Lapozz a továbbiakért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
testverek.jpg

X-Faktor: mi történt Anti bácsival és testvérével a megható pillanat után?

Egy hosszabb interjúban kérdezték a testvérpárt: múltról, jelenről és jövőről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 07.A magyar X-Faktor történetének legmeghatóbb találkozása tartja lázban az országot. A 70 éves Anti bácsi 35 év után szombat este az X-Faktor színpadán ölelhette magához ismét öccsét, Lajost. Hogy mi történt azóta a testvérpárral, kiderül a Fókusz riportjából!

Lapozz a hosszabb interjúért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x