DSC_5852
Mik ezek a buborékok a város felett?
A tetőterasz, ami fogta magát, és nem zárt be télre, hanem fűtött iglukat varázsolt az Andrássy út fölé. A 360 Bar Igloo Gardenjében jártunk.
Szöveg: Vass Adrienn, Fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2018. február 27.


A 360 Bar neve már nem ismeretlen a budapestieknek, de az évszak, amivel automatikusan összekötjük őket, az a nyár. Egy szabadtéri helynek nem sok esélye van a hideg beálltával, és elég nagy szám, ha valami olyasmivel tudnak előrukkolni, amire felkapjuk a fejünket.

A 360 Bar nem zárt be a téli szezonra, de nem is alakult át koripályává, hanem Igloo Garden néven totálisan átalakította az Andrássy út 39. felett található tetőteraszt.

Azt hiszem, hogy soha, semmilyen igluban nem jártam még ez előtt, és le mertem volna fogadni, hogy nem Budapest belvárosában esek túl ezen a tűzkeresztségen. Aztán tessék!

A 8 kis buborék már kívülről is nagyon pofás, de bennük lenni természetesen még jobb. Csak azért szalad ki néha az ember, hogy megcsodálja a lemenő napot, vagy ha mázlija van, a szemerkélő havazást.

DSC_5815
DSC_5816DSC_5821DSC_5838DSC_5843

Minden iglu egy kicsit más. Van amelyik pálmaházasabb, van amelyik hüttés melegséget áraszt, de olyan is akad, amelyik a vintage-hangulatot hozza közelebb hozzád.

Abban azonban megegyeznek, hogy fűtve vannak, zene szól bennük, és hogy hangulatosan ki vannak világítva. Az eset beköszöntével talán még izgalmasabbak is, mint nappal.

Aztán abban is meggyeznek, hogy mindegyikben lehet enni-inni, beszélgetni, társasozni, bámészkodni. És mindegyikbe érdemes asztalt is foglalni, mert ahogy mi láttuk, elég szépen tele vannak egy hétköznap este is.

Az étlapon van pár éhséget csillapító falat, de ez alapvetően sokkal inkább szórakozóhely... szórakozóbuborék. Azért mi betoltunk egy kolbászt mielőtt a koktélokat kezdtük kóstolgatni, és ezt bátran ajánlom mindenki másnak is.

DSC_5848DSC_5866DSC_5877DSC_5888DSC_5924

Nade a koktélok! Lehet persze Cosmopolitant meg Mojitot is kérni, de ha már van helyi specialitás, mi abba kóstoltunk bele.

Három meleg és három hideg koktél közül lehet választani, és a személyzet szívesen segít is ebben.

Nem mindegy ugyanis, hogy csokis, zselés szaloncukros vagy trópusi vonalat kapsz el.

Csak annyi biztos, hogy nem szokványos kreációk ezek. Én a Dreamcatcher nevű fincsibe szerettem bele, ami mangós – lime-os ízével azonnal rabul ejtett.

Természetesen ezek mellett üdítőket, forró italokat, söröket és különböző töményeket is tettek az itallapra. Mindenki találhat magának valót, biztos, hogy a finnyásabbak sem maradnak szárazon.

DSC_5893DSC_5905DSC_5907DSC_5908DSC_5910

Az igluk azonban nem maradnak a tetőn örökre. Legnagyobb bánatunkra már csak márciusban látogathatóak. Utána egy kis átállás következik majd, és májusban új dizájnra készülhetünk.

Tehát ha már egy ideje kinéztétek, csak soha nem kerítettetek rá sort, vagy most meghoztuk a kedveteket hozzá, igyekezzetek, mert egy hónapotok van, és ezt tényleg látni kell!

És még egy fontos infó:

Egy igluban több asztaltársaság is elfér, de lehetőség van egész igluk lefoglalására is.

Az azért elég menő, ha a barátaiddal csak ti birtokoltok egy ilyen plasztiksátrat, nem?

Infó és asztalfoglalás:

http://www.360bar.hu

DSC_5939DSC_5947DSC_5942DSC_5936DSC_5930DSC_5927
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x