hirdetés
xfaktor-Copy.jpg

Miért a tábor az egyik legnehezebb próbatétele az X-Faktornak?

A mentorok és a versenyzők is mesélnek a válogató tapasztalatairól és arról, hogy mit várnak az első komoly kihívástól.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 02.


hirdetés

Reményekkel telve érkeznek a válogatón sikeresen továbbjutott versenyzők az X-Faktor táborba. Ez az a pont, amikor egyre nagyobb a tét.

A tábor első feladata, hogy a versenyzők 24 óra alatt sajátítsanak el egy adott dalt, amit nem ők választottak. De mindezt véletlenszerűen összesorsolt csapatként kell véghezvinniük.

Gáspár Laci feketeöves mentorként már kedvenceket se választott magának, hiszen úgy tapasztalta rendre ennél a pontnál véreznek el a jónak gondolt énekesek. Bogi, mint új mentor maga is izgul, hogy milyenek lesznek a versenyzők.

A táborban az állandó jelenlét, a kevés alvás és a folytonos bizonyítási kényszer készíti ki a legtöbb versenyzőt.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
SZG_3703.jpg

X-Faktor Tábor: az eddigi legbosszantóbb műdráma a műsor végére maradt

A mentorok még mindig elég komolytalanok, néha az az érzésünk, fontosabb számukra, hogy jól érezzék magukat, mint hogy felelősségteljes mentorokként viselkedjenek.
Kövesdi Miklós Gábor - szmo.hu
2019. november 03.Az X-Faktor Tábor a műsor talán legszadistább része. Egyrészt a versenyzőknek, mert ez az a fázis, amikor csoportokra osztják őket, kapnak egy dalt, amit meg kell tanulniuk, és 24 óra múlva elő is adják.

Másrészt a nézőknek, mert szombaton és vasárnap is van adás.

Kicsit gonosz vagyok. Igazság szerint én érdeklődéssel nézem a műsort.

Ha az ember elengedi azt az illúziót, hogy ez egy énekverseny, pláne tehetségkutató, akkor nagyon érdekessé válik megfigyelni, lélektanilag hogy hatnak az egyes szituációk az emberekre.

ByeAlex tulajdonképpen nagyon jól megfogalmazta a Tábor-kör lényegét:

„Az X-Faktor maga egy csapatmunka… Ha már az elején kijön, hogy erre egy adott versenyző képtelen, akkor ő nem lesz alkalmas arra, hogy az X-Faktorban teljesítsen.”

Volt, aki már a feladat súlyától összeroppant és hazament. Olyan is akadt, aki amennyire csak lehet, kihúzta magát a közös munkából. Például az Évával és Katával összerakott Gödöllei Emanuell, aki a számot is utálta, talán a partnereit is, és a produkción is látszott, hogy nem tette oda magát 100%-ban.

A baj csak az, hogy így is leénekelte a két hölgyet, akik végiggürizték a feladatot.

A Táborról még tudni kell, hogy nincs közönség. A mentorok hozzáállásáról sokat elárul, hogy amikor beléptek az üres stúdióba, Alex és Peti is megállapította: ez a legjobb közönség. Ami nyilván marha jó poénnak tűnt, de tulajdonképpen meglehetősen egyértelműen tudtunkra adták, valójában milyen mélységesen lenéznek minket.

Számomra a legérdekesebb kérdés az volt, mit kezdenek majd a Rendezvény kategóriával. Annál is inkább, mert Dallos Bogi a vele készült interjúban azt sugallta, hogy ezt a problémát a Tábor-fordulóban kezelték. Mint emlékezetes, a mentorok „Rendezvény” kategória címkével tovább juttattak egy csomó olyan versenyzőt, akik szörnyen gagyi előadást nyújtottak, mert így mulat egy magyar mentor.

Kétféle megoldás született: jobb esetben összerakták őket, mint Marika nénit, a Hiro-hasonmást és Márkot, a csoda dj-t. Rosszabb esetben betették jók mellé, aminél nagyobb szívatást azért nehéz elképzelni. Mariah Mama és Bora Fanni megkapta Szerémi Jánost, aki értelmezhetetlen, illetve vicces, de úgy, hogy nem akar az lenni. Gáspár Laci jól megfogalmazta: olyan volt, mintha a két lánynak koncertje lenne, és valakit felengedtek volna a közönségből.

Ehhez képest Bogi és Laci komolyan tovább akarta vinni Jánost.

De aztán Alex ellenállását látva Bogi feltette a kérdést:

„Nem tesszük komolytalanná? Nem tesszük nívótlanná?”

Jó reggelt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
xfaktor.png

X-Faktor: egy dallal többet tett az RTL az előítéletek ellen, mint ezer plakáttal

Isuma Kosi felment a színpadra és úgy elénekelte a Labirinth egyik leghíresebb számát, hogy ByeAlex csak annyit tudott mondani: övé a szék. Aztán jött a váratlan fordulat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 03.A Jealous nem tartozik a legkönnyebb dalok közé, sőt. Olyan se nagyon volt még, hogy ByeAlex az elsőként belépő mindkét versenyzőjének széket adjon a székfoglalón. Ezúttal épp ez történt.

A zsűri lenyűgözve hallgatta a 19 éves Isuma Kosi érzelemgazdag produkcióját.

Utána Gáspár Laci azt mondta, az összes eddigi mentoráltját odaadta volna, ha ezt az egy indulót ő mentorálhatta volna.

VIDEÓ: Isuma Kosi produkciója

Ilyen előzmények után egészen meglepő volt, hogy az adás utolsó percében, amikor Emanuelnek helyet keresett, Alex úgy döntött, Isumának kell felállnia. Előtte Bogi azt mondta neki:

"Gondolkodj hosszú távon, hogy Isumával hosszú távon mit tudsz kezdeni, hová tudod fejleszteni. Nem láttunk tőle már mindent egyébként?"

"Ne" - szóltak többen is a nézőtérről, amikor ByeAlex bejelentette döntését. De már csak a gyors búcsú másodpercei következtek.

"Kemény volt"

- mondta végül Bogi, akinek egyébként volt egy hasonlóan váratlan döntése a saját csapatával kapcsolatban is, amikor Tősér Bianka felállításáról döntött.

VIDEÓ: Tősér Bianka produkciója

Az adásból az mindenesetre egyértelműen kiderül, hogy idén a fiúk mezőnye az egyik legerősebb lesz az X-Faktorban.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
Képernyőfotó-2019-11-04-7.23.02.png

Teljesen kiakadtak az X-Faktor nézők, amiért Isumának mennie kellett

A műsor közösségi oldalát ellepték a mérges kommentelők. Van, aki szerint az énekesnek azért kellett távoznia, mert 'mindegyik mentornál jobban énekel'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 04.Amint arról mi is beszámoltunk, ismét váratlan fordulat állt be az X-Faktor friss évadában. Megint egy olyan versenyzőnek kellett távoznia, akit a közönség és a zsűri is a szívébe zárt.

Korábban Bogi döntése szított indulatokat, ugyanis a legifjabb mentor hazaküldte a fantasztikusan éneklő Tősér Biankát, valamint Gáspár Laci egyik nagy kedvencét, Kalányos Máriát.

Most pedig azért akadtak ki a nézők, mert hiába volt lenyűgöző a produkciója, Isuma Kosi esett ki a versenyből.

VIDEÓ: Isuma Kosi produkciója

Az X-Faktor Facebook-oldalát ellepték az értetlenkedő kommentek.

"A mezőny legszinesebb versenyzőjét óriási hiba volt hazaküldeni, világszínvonal, amit nyújtott, hozzátok vissza a fekete énekest, ő volt az egyik legjobb! Alex b...g nincs hallásod!"

- írta egy hozzászólól.

Többen is kijelentették, hogy a legjobb énekes ment haza.

"Legjobbat tette ki. ISUMA, szegény el sem hitte, de ép ésszel senki. Ezt a f...ságot. Alex, csalódtam!!"

"Remélem, ma Alexen is úgy ki fognak akadni, mint tegnap Bogin. Mert a legjobb énekest küldte haza most, ahogy tegnap Bogi a leültek közül."

"Lol. A legjobbat hazaküldi. Ezt az öngólt, gratulálok hozzá!"

"Tegnap Bogi hozott egy nagyon rossz döntést, hazaküldte a legjobbat, Biankát, ma Akex Bogi javaslatára a legjobbat küldte haza, Isumát. Pedig Alex végig nagyon jól döntött. Minek hallgatott Bogira, aki nagyon gyenge csapatot hozott össze!"

A kommentelők úgy érzik, hogy igazságtalanság történt.

"Isumát azért tette ki szerintem, mivel mindegyik mentornál jobban énekel és nem tudna mit tanítani neki egyik mentor sem."

"Ez a magyar mentor csapat.... Hogy lehetett Isumát felállítani, azért elvenni valakitől az esélyt, mert te, mint mentor nem tudsz mit hozzá tenni? Az a dolgod, azért vagy ott, azért fizetnek, hogy jó énekesekkel jó produkciót csinálj!!! Annak a fiúnak gyönyörű hangja volt, akár Sealnek! Hatalmas hiba volt felállítani!!!"

- írták.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
1.jpg

Erre a Jennifer Anistonra vártunk - Hosszú út Racheltől a The Morning Show-ig

Rachelként szerettük meg, évtizedekig komédiázott - most végre beleöregedett a karakterébe. Bevállalta, mi pedig bírjuk.
Szajki-Vörös Adél, fotó: Instagram - szmo.hu
2019. november 04.Jennifer Aniston kezdő színésznőként nagyon emlékeztetett Rachel Green Jóbarátokbeli karakterére: vidám volt, életteli, optimista - és bukdácsoló. Legalábbis ami kezdeti filmes próbálkozásait illeti, játszott például egy borzalmas horrorfilmben, majd castingról castingra járt, hogy felfedezzék. John Aniston sorozatszínész lányaként mégsem volt instant belépője az álomgyárba, viszont a szerencse melléállt, mert a Warner induló szituációs komédiájának, a Jóbarátoknak az alkotói fantáziát láttak benne. Igaz, először Monica szerepére castingolták, de aztán rájöttek, hogy a kamera előtt pontosan az a Rachel elevenedett meg, amilyennek az addig csak papíron létező figurát elképzelték.

Amikor Anistont kiválasztották Rachel szerepére, és összeállt a hattagú szereplőgárda, a show kreátora David Schwimmert, Lisa Kudrow-t, Courteney Coxot, Matthew Perryt és Matt LeBlanc-t felültette egy repülőgépre, elrepítette Las Vegasba, a kezükbe nyomott némi zsebpénzt, és elküldte őket játszani, mondván, most érezzék jól magukat felhőtlenül, amíg megtehetik, a sorozat ugyanis a szimata szerint hatalmas siker lesz, és ezek után a színészek nem élhetik úgy az életüket, ahogy szerették volna. Így is lett: Ross, Rachel, Chandler, Monica, Phoebe és Joey szerethető mindennapjai rabul ejtették az amerikai nézők szívét, majd pillanatok alatt az egész világét is. A magánéletük pedig védelemre szorult.

Aniston bájos kisugárzása, jellegzetes hajviselete miatt egyből fő kedvenc lett, ezzel együtt a magánélete is címlapsztorikat szolgáltatott. Élete szebb-nehezebb fordulatai szaftos alapanyagot szolgáltattak a bulvársajtónak napi szinten. A kétezres évekre felpörgött online paparazzo-médiumok egyik fő fogása ő lett, amit a mai napig meglehetős alázattal visel. Közben elkezdte építgetni a karrierjét a sorozat berkein kívül is, hiszen méltán találtak benne fantáziát nagyjátékfilmes rendezők is.

Érdemes megfigyelni, mennyivel változatosabb volt a filmográfiája pályája elején - olyan, mintha mostanában ehhez akarna visszatérni. Játszott például a Hivatali patkányokban, ami egy remek társadalomkritikus vígjáték volt, illetve a Jóravaló feleség című független filmben, amiben egy depresszióval küszködő, házasságában megcsömörlött kisvárosi lányt alakított. És nem akárhogy: a kritikusok arra hívták fel a figyelmünket, hogy Anistonban sokkal több van, mint egy remek komika - igazi, súlyos drámai mélységek. Pár éve azonban mégis azt vallotta, inkább olyan filmekben játszik, amiben "jó móka" szerepelni, vicces és jól érzi magát. Egy jó ideig ezért nem is hagyta el a komfortzónáját.

A Derült égből Pollyval indult az a vonal a karrierjében - épp a válása előtt -, amikor filmes szupersztárrá avanzsált, s ezt a nevével fémjelzett romantikus vígjátékoknak köszönhette. A Szakíts, ha bírsz ironikus módon pont a válásával esett egybe, ezután pedig sorozatban készítette az érzelmes komédiákat: A Marley meg én, a Sejtcserés támadás és a Derült égből szerelem mind a kétezres évek második felének kedves műfaji darabjai voltak.

A 2010-es évek elején a színésznő ráérzett, hogy érdemes lenne váltania, de ahogy a fodrásza szerint is ma már inkább már egy más árnyalat állna neki jó, akárcsak a hajszínétől, a jó nő figurájától is elég nehezen akar megválni. És bár a Förtelmes főnökökben meg a Családi üzelmekben megmutatta, sikamlósabb irányba is lazán viszi az alakítást, még mindig a komfortzónájában mozgott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!