Michelin-csillagos séf rántotthúsos szendvicsei a benzinkutakon – na de milyenek!
Palágyi Eszter, a Costes étterem séfje új kollekcióval rukkolt elő a benzinkutakra.
Vass Adrienn - szmo.hu
2018. december 06.


 

Feláll a hátamon a szőr a háromszögszendvicstől, és gondolom nem vagyok ezzel egyedül. Amikor az ember benzinkúton kénytelen valami ehetőt vásárolni, sok esetben a rossz és a még rosszabb közül választhat.

A túlárazott, előredobozolt és rossz állagú szendvicsek kevés esetben esnek jól, így én személy szerint mindenképpen támogatom a törekvést a jobb minőségre és a különlegesebb ízekre.

Az OMV VIVA prémium szendvicskínálata jó példa arra, hogy hogyan lehet megújítani egy rendkívül unalmas piacot. Palágyi Eszternek, a Michelin-csillagos Costes étterem séfjének már  ez a negyedik kollekciója, és az ünnepek közeledtét a szendvicsek hangulatai is jelzik.

A négy újdonság a következő:

Spenótos cipó körözöttel és chilis sajttal, zöldpaprikával rukkolával és paradicsommal. (Ez a vegetáriánus verzió.)

Rántott karaj burgonyasalátával és kovászos uborkával, kovászolt kenyérben

Bécsi perec kemencés sonkával, hagymalekvárral, lágy krémsajttal, dijoni mustárral és jégsalátával.

Aszalt szilvás pulykatekercs zsemlés töltelékkel, rusztikus buciban, fodros salátával

A leírások után alig vártam, hogy az összesbe belekóstoljak. És íme, így néznek ki a kis túlzással Michelin-csillagos szendvicsek. Óriásiak, és nem spórolták ki belőlük az anyagot.

 

Imádom a körözöttet, csak úgy magában is, de be kell vallanom, hogy ilyen "spenótos cipós, sokzöldséges” verzióval még én sem találkoztam, pedig… ezt rendszeresíteném reggeli gyanánt.

A család férfi tagja a bécsi perecre csapott le elsőként, és tőle is elégedett biccentések érkeztek az étkezés után.

De talán még ennél a kettőnél is izgalmasabb a felturbózott rántotthúsos szendvics. Két szép szelet kovászolt kenyér, és még burgonyasaláta is. A nagyétkűek kedvence lesz.

A pulyka pedig a kimaradt hálaadás és a közelgő karácsony hangulatfokozója. Talán még valami szósz vagy kence hiányzik belőle, de ez nyilván ízlés dolga.

Az OMV koncepciója eddig sikeres volt. November végéig több mint 130 ezret vásároltak meg a  turbó szendókból a töltőállomásokon. A fonottkalács kacsamáj pátéval volt a kedvenc, amelyet a marhaoldalas burger és a csirkepaprikás vajas pogácsában követett.

Fontos még megjegyezni, hogy a kúton FAIRTRADE minősítésű kávét is kínálnak, amelyet akár környezetbarát kerámiabögrékben is kérhetnek a vásárlók.

A legújabb szendvicskollekció december 1-től 68 OMV VIVA töltőállomáson érhető el országszerte. 

Nektek melyik lesz a kedvencetek?


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x