hirdetés
kende_hofherr_krisztina_JPG.jpg

Miatta hisz magában Liptai Claudia - ma már nem csak a sztárok követhetik tanácsait

Kende-Hofherr Krisztina nevét évekig leginkább a média világában ismerték jól, tudták, ő közel 40 hazai sztár menedzsere. 2019 óta több ezres civil követőtábora lett, akik mind tanulni akarnak tőle.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. január 08.


hirdetés

Többszörös újratervezőnek mondja magát Kende-Hofherr Krisztina. Az első komolyabb váltása még sok évvel ezelőtt volt, amikor egy kereskedelmi rádiótól egy kereskedelmi tévéhez került át. De az igazán nagy lépés akkor következett, mikor az alkalmazotti létet, a kommunikációs vezetői pozíciót – és az ezzel járó rangot, fizetést, juttatásokat – hátrahagyva megpróbált a saját lábára állni.

Hogy ez nem volt rossz döntés, azt többek között az is igazolja, hogy mostanra a legmenőbb sztárokat menedzseli, Dobó Katától Ábel Anitáig. De nem állt meg itt: 2019-re új kihívást talált magának.

VIDEÓ: Nézd meg Krisztával készült kisfilmünket!

Új szerepében csak így emlegették: „a sztárgyáros”

„Utolsó rendes munkahelyemen a TV2 kommunikációs és marketingigazgatója voltam. Ami egy nagy szervezet, sok adminisztrációval, kevés teret engedve a kreativitásnak, tenni akarásnak. Viszont magas pozíció, nagy fizetés, köztisztelet és egy sor járulékos dolog” – meséli Kriszta. – „Ezért is fordulhatott elő, hogy magánvállalkozóként az első hónapokban egyszerűen nem fizettem be a telefonszámlát, mert megszoktam, hogy azt valaki elintézte a tévénél.”

hirdetés

A saját maga által választott szakiránynak inkább a kommunikációs szakma emberközpontú oldalát tartja.

Ezért is vált a személyes márkaépítés specialistájává. Kezdetektől ismert emberekkel, sztárokkal dolgozott – Liptai Claudia, Hajós András, Gianni Annoni mind régi ügyfelei.

Mostanra az a jelentős változás, hogy a civil szféra felé is nyitott, sőt, ezreket – csupa olyan embereket, akiket személyesen nem is ismer – lát el tippekkel, jó tanácsokkal.

Pár éve még kínnak élte meg a nyilvános szereplést, most százak előtt tart workshopokat

Ennek egyik eleme, hogy workshopokat, előadásokat, motivációs beszédeket tart, pedig néhány évvel ezelőtt még maga sem gondolta volna, hogy képes százak előtt megszólalni egy színpadon.

„A nyilvános szereplés az olyan szintig kínt jelentett nekem, hogy egyszerűen fizikailag képtelen voltam rá, beálltak az izmok a szám körül. Kikerültem ezeket a helyzeteket, úgy voltam kommunikációs igazgató, hogy valahogy mindig kicsúsztam ebből a szerepkörből”

– árulja el Kriszta. 2018 nyarán találkozott egy hölggyel, aki felkérte, hogy szerepeljen egy konferenciáján és már kellemetlen lett volna sokadszorra nemet mondania. Ott beszélt először saját magáról nagy közönség előtt.

„Hetekig nem aludtam előtte rendesen, azon gondolkodtam, hogy ugyan kinek izgalmas az én életem. Aztán elmondtam első motivációs beszédemet, ami arról szólt, hogy a gimnazista lány elmegy pszichológia szakra, nem veszik fel – ez vagyok én, aki most itt áll a színpadon és elmeséli karrierje történetét. Ebben bőven van fent és lent, sírás és kacagás, de mára már ott tartunk, hogy az én tapasztalataim másoknak szolgálnak segítségül.”

Egyre többen vágynak rá, hogy kitűnjenek a tömegből

Kriszta úgy véli, hogy egyre inkább olyan világban élünk, amikor nincsenek hosszú távú állandók az életünkben munka szempontból. Míg a nagyszüleink egy emberöltőt eltöltöttek egy vállalatnál, ma ez nemhogy nem előny, hanem kifejezetten hátrány, mert ha 5-6 évente nem érezzük magunkban a motivációt, hogy váltsunk, akkor nem vagyunk elég motiváltak, nem vagyunk elég haladók.

Egyre többen választják azt, hogy szeretnék hallatni a hangjukat, szeretnének megmutatkozni, hogy mondjuk előrébb kerüljenek a vállalati ranglétrán. Vagy pedig saját útra lépnek, de ott teljesen elvesznek, mert hiába tudnak mindent a saját szakmájukról, de hogyan tudnák ezt megmutatni a nagyvilágnak. Hogyan lesz valaki az a pék, akihez majd betérnek kenyeret venni, mikor annyi más pékség van?

„A világ változásával fel kell vennünk egy sor tudást és képességet, ami nem biztos, hogy automatikusan jön. Én ebben vagyok jó, hogy van bennem egy olyan energia, ami másokra is hat, így könnyebben át tudom adni a tudásomat, tapasztalatomat.

Liptai Claudia szokta mondani, hogy azóta hisz magában, mióta én hiszek benne.”

Ha lépést akarunk tartani, mindig tanulnunk és fejlődnünk kell

„A mai világban nincs olyan, hogy én kész vagyok. Mert olyan gyorsan változik minden, hogy ha nem tanulok nap mint nap, akkor ami ma még elég, az holnap már kevés, holnapután pedig elégtelen. Ha az ember ennyire kilép a háttérből és kiáll mások elé, hol 20, hol 1000 ember elé, mint ahogy én tettem, akkor a saját területemen nem rendelkezhetem hiányos tudással."

"Én minden nap tanulok 1-1,5 órát, leginkább akkor, amikor az autóban ülök – hangoskönyvet hallgatok, online workshopokon veszek részt.”

Az elmúlt egy évben rengeteg minden megváltozott körülötte. 20 év alatt 5 interjú készült vele, de azok is mind gazdasági lapoknak – most sokkal többet szerepel, mert az emberek kíváncsiak rá. Mióta kilépett a fénybe, a szélesebb nyilvánosság elé, fontosnak tartja, hogy a saját márkáját is építse, hiszen hogyan hinnék el, hogy ehhez ért a legjobban, ha a saját imázsa nem lenne rendben.

Na de hogyan lesz sztárok háttéremberéből idegenek mentora?

2018-ban kapott egy felkérést, hogy legyen ő az arca egy határidőnaplónak – amerikai mintára kellett saját ízlésére formálnia a naptár kinézetét és tartalmát is. Bár először vonakodott, hogy ugyan ki venné meg azt a határidőnaplót, amit az ő neve fémjelez, mégis belevágott, mert izgatta a feladat.

„Legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna a kiadóval, hogy hat hét alatt elfogy az összes példány”

– újságolja Kriszta. Nem volt kérdés, hogy a következő évre jön a folytatás.

A siker magával hozta azt is, hogy egyre többen mintaként tekintettek Krisztára, tanácsokat kértek tőle, kérdéseket küldtek neki, amiket ő készséggel igyekezett megválaszolni. Míg nem már egész vasárnapokat elvitt az, hogy számára idegen embereknek fogalmazott meg válaszokat, és a családja jelezte, hogy bár rendkívül örülnek az eredményeinek, az tenné őket boldoggá, ha a hétvégéket együtt tölthetnék. Ekkor találta ki, hogy összegyűjti a hozzá befutott kérdéseket és egyszerre válaszolja meg őket, hétfőnként 9 órakor, egy úgy nevezett Hétindító Live-ban. Így nem csak annak segít, aki feltette a kérdést, hanem sok más emberhez is eljut, akik hasonló problémákkal küzdenek.

Mostanra komoly követőtábora alakult ki, akik ha tehetik, követik a hétfői bejelentkezéseket, tagjai a zárt Facebook csoportnak, és részt vesznek Kriszta worskhopjain, előadásain. „Nagyon inspiráló nekem, hogy látok ismerős arcokat, ez biztonságot ad, azt érzem, hogy azoknak, akik visszatérnek, tudok valamit adni, van értelme annak, amit csinálok.”

Mi segítheti az újratervezést?

„Megtörténhet, hogy azt érezzük, a munkánk már nem nyújt elég motivációt ahhoz, hogy reggelente örömmel induljunk dolgozni. Szerencsés esetben találunk egy jó példát, amit követhetünk, tanácsot kérhetünk egy tapasztaltabbtól - ahogy Krisztához is sokan fordulnak újratervezéssel kapcsolatos kérdésekkel.

A váltás azonban nem egyszerű, főleg akkor, ha már a család egzisztenciája, tervei is függnek a döntéseinktől. Ezért is fontos, hogy először jól körüljárjuk a lehetőségeinket és ahhoz, hogy a döntésünk ne csak bátor, de megalapozott is legyen, érdemes pénzügyi tervet is készíteni. Ha az első nagy lépés megtétele anyagi befektetéssel is jár, hatékony segítséget jelenthet a személyi kölcsön*, amelyet ma már akár néhány órán belül az otthonunkból, online is igényelhetünk. A felmerülő kérdések megválaszolásában pedig az ügyintézőink készségesen segítenek” – mondja Györkei Krisztián, az OTP Bank fogyasztási hitelek termékfejlesztési vezetője.

*THM mértéke: 7,99% - 21,49 %

Az akciós időszak 2020. január 13-tól visszavonásig, de legkésőbb 2020. március 29-ig tart.

Hasznos tanácsok újratervezőknek, váltásban gondolkodóknak

Sokan keresik meg Krisztát épp azzal a felvetéssel, hogy gondolkodnak azon, hogy valami másba fognának, váltanának, mit tanácsolna. Az újratervezőknek mindig két dolgot szokott mondani, függően attól, milyen életszakaszban vannak. Az egyik fontos tanács, hogy az ember nem hétfőről keddre rúgja fel az életét, a változtatás alaposabb tervezést igényel minden téren, így gondolni kell a pénzügyi tervezésre is. De nem szabad benne ragadni olyan helyzetekben, amikben nem érezzük jól magunkat, mert csak egy életünk van.

„Aki azt érzi, hogy váltania kell, kezdje el pici, apró lépésekben, és meg fogja érezni, mikor van az a pont, hogy lépnie kell.”

A másik tanács egy statisztikához kapcsolódik: az emberek 70%-a abbahagy valamit azelőtt, hogy kiderülne, jó benne. A leggyakoribb indok, hogy miért nem tartanak ki a próbálkozók az, hogy félnek, hogy mit mond más.

„Ez azt jelenti, hogy mások életét éljük, nem a sajátunkat. De az nem lehet, hogy azért ne csináljak valamit, mert mit szólnak majd mások.

„7,5 milliárd ember él a Földön, nem azokkal kell foglalkozni, akik visszahúznak. Azokra kell figyelni, akik fontosak nekünk, akik támogatnak minket, akik mellettünk állnak. Nagyon más nem számít.”


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
magyar-kezivvalogatott.jpg

Legyőzte a magyar férfi kézilabda-válogatott Szlovéniát az EB-n

A magyar válogatott 29-28-ra nyert az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában Malmőben.
MTI - szmo.hu
2020. január 19.


hirdetés

A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-28-ra legyőzte Szlovéniát vasárnap az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában Malmőben.

Az első félidőben támadásban sokat hibáztak a magyarok, a védekezés sem volt megfelelő, így a szünetben háromgólos hátrányban voltak. A második felvonásban nagyszerűen kezdett a csapat, és egy 8-2-es sorozattal fordított. A rendkívül szoros, izgalmas hajrában a magyarok egy gólt megőriztek előnyükből, így életben tartották esélyüket az elődöntőbe jutásra.

A mezőny legeredményesebb játékosa Bánhidi Bence lett kilenc góllal.

A magyarok kedden Svédországgal, szerdán pedig Portugáliával találkoznak a középdöntőben. A csoport első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
pamkutya.jpg

PamKutya beelőzte Dancsó Pétert a YouTube-on

Már a paródiavideókkal népszerűvé vált párosé a legtöbb feliratkozóval rendelkező magyar nyelvű YouTube-oldal.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 23.


hirdetés

Alig egy éve számoltunk be róla, hogy a PamKutya élő videóban lépte át az egymilliós követői álomhatárt.

Ezzel azonban még csak a másodikak lettek a magyar nyelvű csatornák között a feliratkozók számát tekintve, abban ugyanis egészen idáig Dancsó Péter vezetett.

Most azonban a páros elérte az 1,14 milliós követőtábort, míg Dancsó jelenleg "csak" 1,12 millió feliratkozóval büszkélkedhet.

A statisztikákat nézve ha napra pontosan nem is lehet megmondani az előzés idejét, az valamikor tavaly novemberben történhetett meg

hirdetés

- szúrta ki a 24.hu.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kezilabda-meccs.jpg

Olimpiai selejtezőt és elődöntőt érhet még egy győzelem a férfi kéziseinknek az Eb-n

A magyar együttes kedden 20.30-tól a pont nélkül álló Svédországgal, másnap 16 órától pedig Portugáliával találkozik. Elég egy csapatot megverni közülük.
MTI - szmo.hu
2020. január 20.


hirdetés

Amennyiben a várakozásokon felül szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott még egy mérkőzést nyer az Európa-bajnokság középdöntőjében, jó esélye van kijutni az áprilisi olimpiai selejtezőtornára.

A kontinenstorna rendkívül fontos állomása az olimpiai kvalifikációnak. Az Európa-bajnok kijut a nyári, tokiói ötkarikás játékokra, a további két legjobban szereplő csapat pedig - a korábban olimpiai kvótát, vagy selejtezős részvételt nem szerzett együttesek közül - ott lehet a selejtezőtornán.

A középdöntőben szereplő 12 együttes között öt olyan van, amelynek már biztos a helye a selejtezőtornák egyikén: Norvégia, Németország, Svédország, Horvátország és Spanyolország, vagyis magyar szempontból nagy ellenfélnek Szlovénia, Portugália, Izland, Ausztria, Csehország és Fehéroroszország számít.

Ebből a hat válogatottból kellene ötöt megelőznie Gulyás István szövetségi kapitány csapatának, és a középdöntő második fordulója után úgy tűnik, ehhez már csak egy győzelemre van szüksége.

A bécsi I. csoportban Horvátország már biztosította helyét az elődöntőben, és erre a címvédő Spanyolországnak is minden esélye megvan. Magyar szempontból az is fontos, hogy a németek hétfő (ma) este ne kapjanak ki a társházigazda osztrákoktól, és szerezzék meg csoportjuk harmadik helyét, így a végső összevetésben Ausztria, Fehéroroszország és Csehország is a magyarok mögé kerülhetne.

hirdetés

Matematikailag még nem dőlt el, hogy a malmői II. csoport listavezetője, Norvégia ott lesz a legjobb négy között, de a legutóbbi két világbajnokság ezüstérmese egyelőre megállíthatatlannak tűnik.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
hide-the-pain.jpg

A magyar Hide the Pain Haroldot választották az évtized mémjének

Arató András még Grumpy Cat-et is meggyőző fölénnyel előzte meg a szavazáson.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2020. január 18.


hirdetés

Az elmúlt évtizedben lett óriási felfutása az internetes mémeknek, nem csoda, hogy az Imgur megszavaztatta felhasználóit: szerintük melyik az évtized mémje?

Több mint 2000 alkotást jelöltek a netezők, amit az oldal egy 10-es listára szűkített.

Ezen a listán nyert meggyőző fölénnyel a magyar Hide the Pain Harold.

A korábban villamosmérnökként dolgozó Arató András stockfotójából lett mém 10 935 voksot kapott az összesen 54 768-ból, ezzel több mint 4500 szavazatot vert a népszerű morcos fejű macskára, a tavaly elpusztult Grumpy Catre, és az összes szavazat 20 százalékát söpörte be.

Arató egyébként világhíres lett azzal, hogy a nyilvánosság előtt felfedte magát, és több helyen (például a The Guardianben) mesélt mémmé válásának történetéről. A 75 éves villamosmérnök (aki 2019-ben a Coca Cola magyarországi reklámarca is lett) nemrég TED-előadást is tartott.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!