hirdetés
Game-of-Thrones-Season-6-Teaser-Poster-1024x576.jpg

Mi lesz Havassal? 6 meghökkentő elmélet a Trónok Harca folytatásáról

A rajongók több vad elméletet is gyártottak azzal kapcsolatban, hogy Havas Jon életben marad. SPOILER veszély!
Horváth Emese írása - szmo.hu
2016. április 05.


hirdetés

A Trónok Harca új évadával kapcsolatban mindenkit az a kérdés izgat legjobban, vajon mi lesz Havas Jonnal? Ugyanakkor egy csomó más titokzatos, elvarratlan szál is beindította a rajongók fantáziáját: Arya megvakult, Daeneryst elfogták, Sansa és Theon leugrott Deres faláról, Melisandre pedig a Falhoz menekült a tragikusan végződő csata után.

A rajongók persze vad találgatásokba kezdtek a trailer alapján: vajon mi lesz a szereplők további sorsa? Íme a 6 teória arról, mi fog történni a Trónok Harca szereplőivel a legújabb évadban.

Figyelem! SPOILER veszély!

Bár a következő teóriák csak rajongói találgatások, mégis tartalmazhatnak spoilert.

1. Havas Jon nem maradhat halott?

hirdetés

landscape-1436195072-mcx-game-of-thrones-jon-snow

A trailerben első képként Jon hóban fekvő, véres testét mutatják. Nos, ha Jon halála azt jelentené, hogy a karaktert kiírják a sorozatból, akkor a rajongók szerint nem vele indult volna az új évad trailere.

Egyes vélemények szerint Havas Jon úgy marad életben, hogy lelke megszállja farkasát, Szellemet, ugyanis valójában Jon is egy varg, aki ezidáig elfojtotta képességeit. A találgatások szerint az is lehetséges, hogy Havas Jonból egy Más (White walker) lesz és vele kerül szembe Bran a trailer alatt. A legvalószínűbb teória viszont úgy tartja, hogy a Falhoz visszatérő Melisandre fogja feltámasztani Jont. A Fény Urának követőjeként elméletileg képes erre, ahogyan Myri Thoros is visszahozta már párszor a törvényen kívüliek vezérét, Beric Dondarriont.

2. Az R+L=J elmélet

rlj

Az R+L=J a Trónok harcával kapcsolatos egyik legizgalmasabb elmélet. E szerint Havas Jon nem Eddard fattya, hanem a testvérének, Lyanna Starknak és Rheagar Targaryennek a közös gyereke (ezért R+L=J). Eddard azért nevezte fiának Jon, hogy megvédje Robert Baratheon haragjától. Lyanna ugyanis Robert jegyese volt, amikor Rheagar elrabolta és – talán – gyereket nemzett neki.

Ez az elmélet igazolhatná azt is, hogy valójában Havas Jon a Fény Urának bajnoka – és nem Stannis Baratheon, akiről Melisandre eddig azt hitte. A jóslat szerint ugyanis egy Targaryen lesz az igazi hős, aki képes legyőzni a Másokat lángoló kardjával.

Az éjjeli őrség általában elégeti a halottait, hogy azok ne válhassanak Másokká. Jon Targaryen mivoltából viszont egyesek arra is következtetnek, hogy Havas Jon - akrácsak korábban Daenerys - újjá fog születni a tűzben.

3. Sansa a Vas-szigetekre megy Theonnal?

c55d6990-c7ab-0133-82e8-06e18a8a4ae5

A trailerben Sansát egy nagy bundában láthatjátok, épen és egészségesen. A rajongók ebből arra következtetnek, hogy miután leugrottak a fal tetejéről, és elmenekültek Deresből, Theon talán visszatért a Vas-szigetekre Sansával, aki Stark leszarmazottként még mindig befolyásos szövetségesnek számít.

A trailerben van egy snitt arról is, ahogy Theon fejét víz alá nyomják. Ez arra utalhat, hogy újra befogadják, “megkeresztelik” a Vas-szigeteken. A találgatások szerint ez után Theon szövetséget köt nagybátyjával, Euron Greyjoy-jal, aki már köztudottan szerepelni fog a 6. évadban.

4. Margaery kiszabadul?

d4569b70-c7ac-0133-8260-0ed2e059c4cf

Margaery Tyrellből csak annyit láthattunk ebben a trailerben, hogy cellája padlóján ülve hátrafordul és a kamerába néz. Illetve egy későbbi snittben a földön térdel és egy magas köpenyes férfi (talán Veréb) felé emeli a kezét.

Egyes feltételezések szerint Margaery talán megvallotta bűnösségét. Annyi azonban bizonyos, hogy egyelőre nem fog baja esni. Az őt játszó színésznő, Natalie Dormer ugyanis már egy interjúban megemlítette, hogy Margaery rendben lesz, hiszen mint mondta, “ő egy nagyon okos lány”.

5. Daenerys új hadsereget szerez?

9a7cbd50-c7ab-0133-f0ed-0a6c20e5e327

Az 5. évad végén Daeneryst elfogta egy khalasar, miután sárkánya, Drogon otthagyta őt Essos közepén. Az új trailerben láthatjátok őt több száz másik emberrel vándorolni. Dany valószínűleg nem fogoly, hiszen bilincs nincs rajta, és úgy tűnik reményteljes arccal néz a város bejáratát őrző hatalmas lovasszoborra.

Láthattok egy olyan snittet is, amiben Ser Jorah megtalálja Dany gyűrűjét, majd egy újabb snittben, egy kéz (igen közel a tűzhöz!) szintén ezt a gyűrűt viseli. A feltételezések szerint Daenerys szövetkezik a város lovasaival, és ő lesz az új khalasar.

6. Arya nem marad vak?

b4af4990-c7ae-0133-a26e-0e55e2be01e5

A trailerben Aryat tejfehér szemmel láthatjátok. Sok rajongó viszont pont ezért úgy gondolja, ez egy fordított utalás arra, hogy Arya újra látni fog már ebben az évadban. (Pont úgy, ahogy Jon testét is többször mutatta a trailer).

Egyes rajongók szerint a megoldás az Arcok Csarnoka. Elképzelhető, hogy Aryának arcokat kell majd szereznie ahhoz, hogy látása helyreálljon.

Ne feledjétek, a 6. évad első része április 24-én érkezik!

Forrás: bustle.com, gyakorikérdések, t-rex

Ha érdekesnek találtad a cikket, oszd meg barátaiddal is!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
gyertya-gyasz-pixabay.jpg

Meghalt a NOX együttes állandó táncosa, Baraté Péter

A hírt a zenekar énekesnője, Péter Szabó Szilvia jelentette be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 06.


hirdetés

Gyászol a NOX együttes: meghalt egyik állandó táncosuk.

„Fájó szívvel és megrendülve tudatom Veletek, hogy Drága barátunk és egyben régi kollégám, hosszú évekig állandó táncosom, Baraté Péter (Csüli) tegnap elment!”

- írja Facebook-oldalán Péter Szabó Szilvia, a zenekar énekesnője.

„Csülikém, táncolj tovább az égi színpadon! Köszönöm Neked azt sok évnyi közös munkát, megannyi élményt és a barátságod!”

- búcsúzik társától a művész.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
berczesi-robi.jpg

Négy szám után le kellett állítani Bérczesi Róbert koncertjét

A beszámolók szerint „nem volt koncertképes állapotban”.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 08.


hirdetés

A Kultkikötő-programok keretein belül megrendezett koncertre, Badacsonyzomajba a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert legszemélyesebb projektjét, az Én meg az Ének című előadást vitte el - írja a Veol.hu.

A tervek szerint a zenész a BlaBla-, Biorobot- és Hiperkarma-dalok mellett eljátszotta volna a magyar alternatív és popzene egykori nagy slágerei is.

Azonban az egyébként is egyórás késéssel induló koncert négy szám után véget is ért. A dalszerző nem volt koncertképes állapotban, így a koncertet fel kellett függeszteni

- írja a lap.

A szervezők a készpénzzel fizető jegyvásárlóknak a helyszínen visszaadták a jegy árát, és a többieknek is hamarosan megtérítik. A közönség részéről a beszámolók szerint nem volt felháborodás, inkább aggódtak a zenészért.

hirdetés

Egyelőre nem tudni, miért nem tudta folytatni a koncertet Bérczesi, de a zenésznek a 2000-es évek első évtizedében komoly drogproblémái voltak, erről ő maga is beszélt. 2013 óta azonban - miután egyszer kórházba is kellett szállítani - saját bevallása szerint nem fogyaszt tudatmódosító szereket.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-1.jpg

83 éves a kis termetű színészóriás – A legjobb sztorik Dustin Hoffmanról

A haverjai máig Hooknak hívják, de ő volt az Esőember és az Aranyoskám klasszikus hőse is. Augusztus 8-án ünnepli születésnapját a világhírű színész.
Szajki-Vörös Adél, fotó: HBO GO - szmo.hu
2020. augusztus 07.


hirdetés

A nagyapánk lehetne, és mindig ott bujkál egy kis cinkos mosoly a szája sarkában. 167 centi, két Oscarja van, az egyiket az Esőemberért, a másikat a Kramer kontra Kramerért kapta. Összegyűjtöttük a legérdekesebb és legviccesebb anekdotákat Dustin Hoffmannról, aki augusztus 8-án ünnepli 83. születésnapját.

Egy kis tánc

Az Amikor a farok csóválja című film forgatásán Hoffman és filmbeli partnere, Robert de Niro, valamint a rendező, Barry Levinson rögtönzött találkozón ülhetett le Bill Clintonnal. "Miről is szól a film?" - kérdezte Clinton De Nirót, aki Levinsonra nézett, abban a reményben, hogy majd ő megválaszolja a kérdést. Levinson Hoffmanra pillantott, akinek leesett, hogy nincsenek többen. "Egyszerűen csak elkezdtem sztepptáncolni. Még arra sem emlékszem, mit mondtam" - idézte fel Hoffman a jelenetet. A film egyébként egy elnöki szexbotrány leplezési kísérletéről szól...

Nagy barátság

Hoffman 1956 (!) óta ismeri Gene Hackmant, akivel egy filmes suliba jártak Pasadenában. Hackmant kirúgták pár hónap után, majd New Yorkba költözött, hogy ott próbáljon szerencsét. Hoffman nemsokára követte, és együtt is laktak Hackman egy-hálószobás apartmanjában, ahol Hoffman a konyhában aludt a földön.

hirdetés

Eredetileg pár napot ajánlott fel neki a barátja, de Hoffman nem volt hajlandó elmenni, így Hackmannek kellett elvonszolnia lakást nézni. Végül az ügy úgy oldódott meg, hogy Hackman rábeszélte Hoffmant, hogy közös barátjukkal, Robert Duvallal költözzön társbérletbe. Így is lett, Mannhattanben laktak és 80 dollárt fizettek egy hónapra ők ketten.

Rajongás

Hoffman és Hackman még lakótársi időszakukban - és okostelefon hiányában - gyakran felmentek a ház tetejére és doboltak. Hoffman bongózott, Hackman meg kongázott. Ezt tök jó elképzelni. Egyébként azért csinálták, mert hallották, hogy idoljuk, Marlon Brando klubokban zenél. Ők meg a tetőn.

Hook

Robert Duvallal később ismét egy filmsuliban kötöttek ki, ahová bevallásuk szerint a csajok miatt jártak. Fiatalkorukban a színészórák igazi aranybányának bizonyultak a számukra ilyen szempontból.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
reigl-judit.jpg

817 millió forintot fizettek a képeiért, mégis egy padláson dolgozott a most elhunyt Reigl Judit

Híresen szerény életet élt a világhírű művész.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 08.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy pénteken, 97 esztendős korában elhunyt Reigl Judit világhíres Kossuth-díjas festőművész.

Nem akarta sem Lenint, sem Sztálint, sem Rákosit lefesteni, pedig a korszak legelismertebb mestere, Szőnyi István tanítványaként munkát kapott volna bőven az 50-es évek elején - hangzott el róla az RTL Klub Híradójában.

Reigl azonban 1950-ben a zöldhatáron a drótkerítésen átmászva inkább Párizsba emigrált.

Eleinte gyakorlatilag nyomorgott, de festékre valahogyan mindig volt pénze. Az 50-es évek végén viszont már a legnagyobb galériáknak dolgozott Franciaországban, és Németországban. A szürrealizmus egyik legfelkapottabb képviselőjének számított.

hirdetés

Egész életében híresen szerényen élt. Akkor is, amikor már a világ leghíresebb múzeumaiban állították ki képeit. Pedig az elmúlt 12 évben, az élő magyar művészek közül az ő képeiért fizettek a legtöbbet. 817 millió forintot. Ő ennek ellenére egy istállóból átalakított műteremlakásban lakott. Családot nem alapított, élettársa Betty Anderson, szintén festő volt. Ő 2007-ben halt meg, és 3 év múlva, 83 évesen, Reigl Judit is abbahagyta a festést.

Reigl Judit 97 évesen egy idősek otthonában hunyt el, egy Párizs melletti kis faluban.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!