hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Mexikói melegszendvics
A quesadilla vagyis a mexikói melegszendvics kukorica- vagy búzalisztből készült tortillaból áll, két tortilla lap "összeragasztva" sajttal, vékonyan megtöltve zöldségekkel vagy hússal, háromszög cikkelyekre vágva és így tálalva. Fogyasztható guacamoléval, salátával, salsával, tejföllel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2013. március 08.


hirdetés

A quesadilla vagyis a mexikói melegszendvics kukorica- vagy búzalisztből készült tortillaból áll, két tortilla lap "összeragasztva" sajttal, vékonyan megtöltve zöldségekkel vagy hússal, háromszög cikkelyekre vágva és így tálalva. Fogyasztható avókádókrémmel, salátával, salsával, tejföllel.

Nagy Zita receptje a Zizi kalandjai blogon

Hozzávalók 3-4 főre:

A szendvicshez:

25-30 dkg sütőtök, meghámozva, felkockázva

24 dkg feketebab (1 konzerv), leszűrve, átmosva

1 fej vöröshagyma, felaprítva

2 teáskanál füstölt pirospaprika

só, bors

tortilla lapok

főtt rizs

guacamole

1,5 dl tejföl (vagy szójajoghurt) + 2 teáskanál csípős chiliszósz, összekeverve

koriander

lime

olívaolaj

15 dkg reszelt sajt

Az avókádókrémhez:

2 db érett avokádó, héj és a mag eltávolítva

1 kis fej vöröshagyma, felaprítva

1 gerezd fokhagyma, felaprítva

1/2 lime kifacsart leve

só, bors

koriander, felaprítva

A töltelék elkészítése:

Két evőkanál olívaolajon pirítsuk meg a felaprított vöröshagymát, adjuk hozzá a kockára vágott sütőtököt. Pároljuk 8-10 percig, majd adjuk hozzá a feketebabot. Ízesítsük sóval, borssal, szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, keverjünk rajta egyet és tegyük félre.

A szendvics elkészítése:

Teflon serpenyőben kezdjük el melegíteni alacsony lángon a tortilla lap egyik oldalát. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd várjuk meg, amíg a sajt elkezd olvadni. Ekkor vékonyan rétegezzünk rá a főtt rizsből, a sütőtökös feketebabos keverékből, majd szórjuk meg újra reszelt sajttal és tegyünk a tetejére még egy tortilla lapot.

Az egészre nehezékként tegyünk néhány tányért, hogy minél vékonyabb legyen és így pirítsuk néhány percig. Vegyük le a tányérokat és egy spatulával fordítsuk meg az egész quesadillát, hogy a felső tortilla lap is megpiruljon, közben megint tegyük a tetejére a tányérokat nehezéknek. Ha a másik oldala is megpirult, tegyük tányérra, vágjunk háromszög cikkelyeket belőle és tálaljuk guacamoléval és chilis tejföllel.

Az avokádókrémhez az avokádókat törjük össze villával. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, a lime levét és ízesítsük sóval, borssal és felaprított korianderrel. Pirítós kenyérre kenve is kiváló feltét.

További vega, vegán ételekért katt: Zizi kalandjai blogra!

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot! :)


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:



Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:




Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x