hirdetés
Mészáros Lőrincet beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással sújthatja az amerikai kormány
Az Átlátszó úgy tudja, már zajlik a magyar milliárdossal szembeni szankciók előkészítése.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 15.


hirdetés

Az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy korrupciógyanú miatt szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre - írja az Átlátszó.hu a Wall Street Journallel közösen készített cikkében.

A portál budapesti és washingtoni forrásokra hivatkozva állítja, hogy az ország jelenlegi egyik leggazdagabb emberét amerikai beutazási tilalommal és az Egyesült Államokban tartott vagyonelemek befagyasztásával sújthatják a Globális Magnyitszkij-törvény alapján, amely lehetővé teszi külföldi személyek szankcionálását, ha korruptak vagy emberijog-sértéseket követnek el. Az Átlátszó információ szerint Tiborcz István, Orbán Viktor veje, és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is kormányzati illetékesek látókörében van.

A portálnak két, Orbán Viktorhoz közel álló forrás is megerősítette, hogy a miniszterelnök tud a Mészáros Lőrinc elleni szankciók fontolgatásáról. Egyikük szerint ha ez bekövetkezne, Magyarország és az USA eltávolodhat egymástól, pedig a jelek szerint Washington épp közeledni próbál Budapesthez.

Ezt támasztja alá a hétfői Orbán-Trump találkozó is. Más, amerikai kormányzati illetékesek szerint viszont nem okoznának nagy kárt a szankciók.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Mészáros Lőrinc nem korrupt, a szankciókat az amerikai kormányzat és a Kongresszus liberális tagjai erőltetik.

„Hogyan lehetne valakit szankciókkal sújtani, aki semmi rosszat nem követett el?”

- tette fel a kérdést.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Kiderült, mennyit kell visszafizetned a babaváró hitel után, ha mégsem születnek gyerekeid
Ha egy baba sem jön össze, a 10 millió forint után 18 milliót kell visszafizetni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 24.Érdekes kalkulátor jelent meg a babaváró hitellel kapcsolatban.

A Bank360 oldal a 10 millió forintos kedvezményes állami hitel törlesztőrészleteiről készített kalkulátort, amellyel ki lehet számolni azt, hogy mennyi pénzt kell visszafizetni, ha mégsem lesz meg a kedvezményes hitelhez a 3 gyermek.

Mi a bababáró hitel? Ez a kormány februárban kihirdetett családvédelmi akciótervének része.A kedvezményes hitelt minden 40 év alatti nő igényelheti, aki első házasságát köti.

A hitelt igénylő nők 10 millió forint kedvezményes kölcsönben részesülhetnek.

A törlesztést az első gyermek érkezésekor három évre felfüggesztik, a második gyermek érkezésekor újból három évre felfüggesztik, és a tőketartozás harmadát nem kell visszafizetni.

Ha harmadik gyermek is születik, a kölcsön további részét teljes egészében elengedik.

Az összegekhez kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Két hegymászó halt meg a Mount Everest csúcsán feltorlódott tömegben
Hatalmas 'dugó' alakult ki a csúcs előtt, több százan várakoztak a halálzónában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 24.Két hegymászó halt meg csütörtökön a Mount Everest megmászására várva.

Mint azt korábban mi is megírtuk, hatalmas dugó alakult ki az Everesten, annyi mászó akart feljutni a hegy csúcsára.

Az egyik áldozat az 55 éves indiai Anjali Kulkarni - fia elmondása szerint - a 4-es tábor fölött akadt el, ahol a tömeg a csúcs előtt összetorlódott 8000 méteren - írta a CNN.

A másik hegymászó egy amerikai férfi volt, az 55 éves Donald Lynn Cash a magassági betegség miatt halt meg, a csúcstámadás után, a csúcsról visszafelé vezető úton.

A Föld legmagasabb pontját már rengetegen próbálták megmászni. Az idei szezon a rossz időjárási viszonyok miatt később kezdődött.

A héten szerdán nyílt lehetőség a csúcstámadásra, amit több százan próbáltak teljesíteni, emiatt "dugó" alakult ki a csúcs előtt.

Ezt a szakaszt halálzónának tartják, mert itt már rendkívül veszélyes a várakozás és a mászás is, ennek ellenére 320-an várták, hogy nekiindulhassanak az utolsó szakasznak.

1922 óta több mint 200 hegymászó halt meg az Everest megmászásakor.

Címlapkép: illusztráció


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Theresa May bejelentette lemondását
Június 7-től már nem ő vezeti a Konzervatív Pártot, és csak addig marad miniszterelnök, amíg kiválasztják az utódját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 24.Theresa May brit kormányfő bejelentette, hogy június 7-én lemond a Konzervatív Párt vezetéséről.

Csak addig marad miniszterelnök, amíg kiválasztják az utódját.

Ez a folyamat akár másfél hónapig is tarthat, de ha egyértelmű lenne a többség egy jelölt mögött, akkor sokkal rövidebb is lehet.

May azután tartott sajtótájékoztatót a Downing Street előtt, hogy találkozott a befolyásos tory 1922 Bizottság vezetőjével, Graham Bradyvel.

Downing Street-i hivatala előtt felolvasott, könnyek között befejezett hatperces nyilatkozatában May felidézte, hogy

háromszor is megpróbálta elfogadtatni a parlamenttel a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást, de kísérletei nem jártak sikerrel.

Azt is mondta, hogy most is úgy hiszi, hogy helyénvaló volt a kitartó próbálkozás még akkor is, ha az esélyek nem a sikernek kedveztek.

Mára azonban egyértelművé vált számára, hogy az ország érdekeit az szolgálja a legjobban, ha ezt az erőfeszítést egy új miniszterelnök folytatja.

Theresa May bejelentette, hogy a Konzervatív Párt új vezetőjének megválasztási folyamata az ő távozásának időpontja utáni héten kezdődik.

VIDEÓ: a lemondás pillanata

A brit sajtó már napokkal ezelőtt azt írta, hogy hamarosan várható Theresa May lemondása. A kormányzó Konzervatív Párt alsóházi frakciójának legbefolyásosabb szakpolitikai testülete, a kormányzati tisztséget nem viselő képviselőkből álló 1922 Bizottság május 22-én értekezletet tartott a pártszabályzat módosításának lehetőségéről, annak érdekében, hogy Theresa May ellen a frakció azonnali hatállyal újabb bizalmatlansági indítványt terjeszthessen be. A tory pártcsoport decemberben már tartott egy bizalmi szavazást, ám Theresa May azt megnyerte.

Theresa May távozásának fő oka a Brexittel, vagyis a britek EU-ból való kilépésével függ össze. 2016-ban népszavazáson győztek a brit kilépés hívei.

A brit EU-tagság az eredeti menetrend alapján március 29-én szűnt volna meg, az EU-val kialkudott brexitmegállapodása sorozatos alsóházi visszautasításai után Theresa May kétszer is kezdeményezte a kilépés elhalasztását. Az április 10-én tartott soron kívüli EU-csúcs döntése alapján a jelenlegi haladék október 31-ig szólhat, ennek feltétele azonban az, hogy Nagy-Britanniának részt kellett vennie az európai parlamenti választásokon, amit csütörtökön tartottak.

"May azzal érvelt, hogy a szavazást ugyan megtartják, de ha június elején elfogadják a kilépési megállapodását, akkor még azelőtt távozhatnak az EU-ból, hogy július 2-án felállna az új Európai Parlament. May kedden, két nappal a briteknél tartott európai parlamenti választások előtt jelentette be, milyen változtatásokkal szeretné a brexit feltételeit törvénybe iktatni, és ezzel lényegében elfogadtatni a már háromszor leszavazott kilépési megállapodását. Ezeket a változtatásokat szerdán az alsóházban is bemutatta, a törvénytervezetet pedig pénteken akarta nyilvánosságra hozni. A javaslatot azonban minden oldalról támadták" - írja az Index.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
A diákoknak és a nyugdíjasoknak kellene dolgozniuk nagyobb arányban Parragh László szerint
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint vannak még tartalékok a hazai munkaerőpiacban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 23.Parragh László a Portfolio HR Revolution 2019 konferencián szólalt fel, ahol az egyik fő téma az akut munkaerőhiány volt. Szerinte a 2010-es kormányprogramban szereplő 1 millió új munkahelyből mostanra 850 ezer jött létre, ennyi fővel sikerült növelni a foglalkoztatottak számát.

Ennek fő alapja szerinte egyrészt a stabil gazdasági háttér és a kiszámítható gazdasági környezet volt, valamint a munkára eső járulékterhek csökkentése is.

Azonban az MKIK elnöke lát még tartalékot, akikkel javítani lehetne a foglalkoztatási arányokat. Tételesen fel sorolta, kikre gondolt – számolt be róla az eseményt szervező Portfolio.

Az egyik ilyen a fiatal korosztály, hiszen nagy a lemorzsolódás az iskolarendszerben a 15-24 évesek között. De a duális képzésben tanuló hallgatók, az oktatásból kiesők, az 55 év felettiek, a dolgozó nyugdíjasok, az atipikus foglalkoztatási területek (távmunka) szereplői, a közmunkások, valamint a külföldön dolgozók is számításba jöhetnek

– mondta Parragh, aki a reálbér-növekedésre is kitért. Mint előadásában fogalmazott: egy "ősbűn" árát kell megfizetnünk, annak a gazdaságpolitikának árát, ami olcsó munkaerőre építve akart gazdaságot növelni. Pedig ez a módszer szerinte legfeljebb rövid távon lehet eredményes.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x