hirdetés
katona_eszter-c.jpg

Mesevilágba illő bababútorokat árul a kétgyerekes édesanya

Nem talált a boltokban olyan bútorokat, amiket szívesen tett volna a babaszobába. Úgyhogy csinált egy olyan bababoltot, ahová ő is szívesen menne vásárolni...
Dobó Maitz Petra cikke - szmo.hu
2018. február 18.


hirdetés

Állapotos nők legmenőbb "sportja" belerepíteni magukat egy olyan álomvilágba, ahol leendő gyermekük otthona, kuckója maga a tökély. Kétszer éltem át, kétszer kilenc hónapon keresztül lógtam az interneten és tátott szájjal bámultam a Pinterestet, a különböző skandináv lakberendezési magazinokat, áruházak prospektusait, sőt, amerikai áruházak online világában is barangoltam. Megyeszékhelyen élek, itt találtam pár bababoltot, kisebbeket, nagyobbakat, de azt a látványt, az az élményt, az a választékot egyik sem adta vissza.

beb 03 2

Micsoda kapkodás volt végül mégis megfaragni a gyerekeim szobáját, ami bár tündéri lett, mégis stílustalan maradt és kissé szedett-vetett. Mert a függönyt innen, a bútorokat amonnan, a kiegészítőket meg ezer más üzletből vásároltam meg és

hirdetés

egyik sem harmonizált teljesen a másikkal.

Katona Eszterrel beszélgetek, aki a Babyberry és barátai valamint a Pici piac tulajdonosa, amely összeszedi mindazokat az igényes és egyedi babaholmikat, amire minden édesanya vágyik. Ő az a nő, aki nem elégelte meg, hogy egy egyenkékre vagy rózsaszínre festett, üres gyerekszoba közepén sóhajtozzon és internetes csodaszobákra vágyakozzon - ő megvalósította mindazt, ami a többi anyuka álmainak netovábbja.

- Mesélj magadról, a gyerekeidről kérlek, aztán arról, mi volt az a pillanat, amikor úgy érezted, bele kell vágnod a vállalkozásodba.

- Minden akkor kezdődött, amikor Luca Sárával, az első gyerekemmel terhes lettem. Mmikor leendő kisbabánk szobáját szerettem volna berendezni, akkor szembesültem vele, hogy ez egy sokkal nagyobb kihívásnak ígérkezik, mint sejtettem. Bababoltról bababoltra járkáltam, de valahogy sehol sem találtam meg az igazit...

Az volt az álmom, hogy a babaszoba minden egyes darabja passzol egymáshoz, és ezáltal tökéletes harmóniát teremtek.

És mivel az elképzelésemhez tartottam magam, végül saját magam rendeztem be a szobát, és készítettem el a dekorációt. Mindez 2012-ben történt, de csak két évvel később döntöttem úgy, hogy saját vállalkozásba kezdek: akkor hoztam létre a a Babyberry-t azoknak a kismamáknak, anyukáknak, akik szintén szeretnék stílusosan berendezni gyerekeik szobáját. Akik számára fontos, hogy jó minőségű, kézzel készített darabok kerüljenek az otthonaikba, nem feltétlenül arctalan "tucattermékek".

beb 02

- Egy bátor nő, aki mer nagyot álmodni?

- Sosem gondoltam, hogy vállalkozó leszek. Szépen ívelő karrierem volt, 10+ évet húztam le a multik világában, sikeres voltam, szerettem. A lányom egy éves volt, amikor visszamentem dolgozni​ a korábbi felsővezetői pozíciómba, ahol vártak, még a részmunkaidőt is meg tudtuk oldani. Mégsem éreztem már ugyanazt a motivációt, mint előtte, így szépen lassan megfogant bennem egy saját vállalkozás ötlete. Egy év után felmondtam, és elindítottam a Babyberry webáruházat.​ Úgy éreztem, ebben kiteljesedem. Néhány hónappal később jött a második vállalkozásom ötlete, és amikor megszerveztem az első Pici Piacot, már terhes voltam a kisfiammal.

- Nekem is két gyerekem van és néha azt sem tudom, hol áll a fejem. Te hogy tudtad összeegyeztetni az anyaságot a vállalkozással?

- Samu megszületett, és innentől teljesen másképpen kellett szerveznem az életünket, hiszen a vállalkozásaim mellett nem tudtam szülési szabadságra menni:

hirdetés

már a kórházból is dolgoztam, és a kisfiam az első hónapokban sokat jött velem.

1,5 hetesen hordozókendőben végig ott volt velem a karácsonyi Pici Piacon, elkísért a megbeszéléseimre, már várták őt a nagykerekben. Szerencsére Samu élvezte a közös jövés-menést, és neki is örültek.

Természetesen rengeteg kihívás volt ebben az időszakban, az életünk folytonos logisztika volt, én loholtam a feladataim után, perceket csentem el, hogy haladjak, de rendszerint alvásidőben dolgoztam. Napközben sosem pihentem. Néha hiányzott az én-idő, a kikapcsolódás, a korábbi érzés, hogy nincs semmi dolgom.

De sosem bántam meg a döntésem, éreztem, ez az én utam.

Aztán Samu is 1 évesen ment bölcsibe, mint a nővére - emiatt természetesen volt lelkiismeret-furdalásom, de az eszemmel tudtam, mindkettőnknek jobb így. Azóta sem mindig könnyű az életünk megszervezése, de sokkal kiszámíthatóbb és harmonikusabb. Napközben dolgozom, mintha "rendes" munkahelyem lenne, a délután pedig a családé. És így még a 3. kis vállalkozásom is belefért az időmbe, tavaly megnyitottam a Babyberry és barátai showroomot. Egyelőre további vállalkozást nem tervezek - bár soha ne mondd, hogy soha!

- A webshopon túl hol vagytok megtalálhatóak?

- ​A babyberry termékei az online bolton kívül természetesen megtalálhatóak a Babyberry és barátai showroomban​ is, valamint a Pici Piacokon is lehet velünk találkozni személyesen.

- Milyen termékek vannak a portfóliótokban?

- Számos általunk forgalmazott márka nem található meg más boltokban. A Babyberry és barátai showroom egy tematikusan felépített baba dizájner bolt, ahol mindenki megtalálhatja a számára kedves kiegészítőt, vagy akár egy teljes baba- és gyerekszobát berendezhet letisztult, skandináv stílusban. ​Körülbelül 20 hazai tervező és néhány skandináv márka termékeinek ad otthont a Babyberry és barátai üzlet.

Nálunk mindent ki lehet próbálni, meg lehet fogdosni,

a csepphintába bele lehet huppanni, a babzsákokban olvasni, a puffokon ücsörögni, a krétatáblára rajzolni, az indiánsátorban bújócskázni, a pelenkázón pelust cserélni, az intim sarokban pedig kényelmesen szoptatni.

Nálunk lehet találkozni a tervezőkkel, lehet velünk beszélgetni a lakberendezésről. Tőlünk lehet tanácsot kérni, ide el lehet jönni csak úgy, inspirálódni. Akik belépnek az ajtón, egy meseboltba érkeznek, ahol megelevenednek a Pinterest távoli babaszobái, ahol a magyar tervezőknek köszönhetően életre kelnek a külföldön látott gyerekszobák és olyan bútorokat, kiegészítőket, dekorációkat lehet megvásárolni, amivel egy igazán egyedi, különleges teret teremthetünk a gyerekünk számára.


KÖVESS MINKET:





Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
harkany-medence.jpg

Ez a 10 fürdő lett idén Magyarország legjobbja

Nektek melyik a kedvencetek? Mutatjuk a listát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 08.


hirdetés

A termalfurdo.hu összeállította a 10 legjobb magyar fürdő listáját. Azt írták: az Év Fürdője szavazáson olyan különleges fürdők diadalmaskodtak, mint Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője, a legsokoldalúbb gyógyvízzel rendelkező fürdő, sokoldalú élmény-, gyógyfürdők és aquaparkok.

Az első helyen a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő áll. 18 medence, 7 csúszda, 3 szauna található benne. Strandmedencék, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence és csúszda várja a vendégeket - csúszdaparkja családi, 10 méterről induló kamikaze- és anakonda csúszdát is magában foglal. A gyermekvilágban vízesés, kalózhajó és kincsesbarlang található. A szolgáltatások között megtaláljuk a frissítő és gyógyító kezelések mellett a holisztikus gyógymódokat is. Gyógyvize a mozgásszervi panaszok mellett bizonyítottan jótékony hatással van nőgyógyászati és bőrbetegségekre is, írják róla.

hirdetés
A teljes lista így alakult:

1. Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

2. Hungarospa Hajdúszoboszló

3. Zalakarosi Fürdő

4. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

5. Gyulai Várfürdő

6. Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

7. Demjéni Termál Völgy

8. Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

9. Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő

10. Miskolctapolca Barlangfürdő


KÖVESS MINKET:





hirdetés
gulyas-andras-legfiatalabb-polgarmester-1000x648.jpg

22 éves a legfiatalabb polgármester Magyarországon

Gulyás András Döbröce vezetője lett az októberi önkormányzati választások után.
Fotók: Mikola Gergely/Facebook - szmo.hu
2019. november 11.


hirdetés

Csak 22 éves Magyarország legfiatalabb polgármestere. Bár az Index nemrég készített egy videót a 26 éves Plachi Attiláról, akit Kóspallagon választottak meg polgármesternek, kiderült, hogy vannak nála fiatalabbak is.

Encsen a 24 éves Mikola Gergely nyert az októberi önkormányzati választáson.

hirdetés

A fiatal politikus tavaly még a Jobbik színeiben indult országgyűlési képviselőnek, idén viszont már ellenzéki támogatottsággal, de függetlenként indult Encsen, és el is nyerte a választópolgárok többségének bizalmát.

Azonban még van egy nála is fiatalabb polgármester, aki mindössze 22 éves.

Gulyás András maga hívta fel a figyelmünket erre a tényre. A fiatalember a Zala megyei Döbröcén indult a választáson függetlenként, és 35 szavazatot kapott, így csupán 4 szavazattal megelőzve eredményesebb riválisát (a harmadik jelölt egyetlen szavazatot sem kapott) sikerült győznie.


KÖVESS MINKET:






hirdetés
dobos.jpg

A dobostorta bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe

A Magyar Értéktár négy új elemmel bővült: a hosszifuruglával, a regöléssel, a magyar cifraszűrrel és a betyárköltészettel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 05.


hirdetés

Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a dobostorta és bővült a Magyar Értéktár is - közölte az Agrárminisztérium.

A dobostortát a magyar szakács- és cukrászművészetért sokat tevő, sokoldalú szakember és szakíró, Dobos C. József 134 évvel ezelőtt mutatta be először a nagyközönségnek, és kóstolói között ott volt Erzsébet királyné és I. Ferenc József is.

A Hungarikum Bizottság döntése alapján a Magyar Értéktár része lett:

- a jellegzetes dunántúli pásztorhangszer, a hosszifurugla,

hirdetés

- a regölés,

- a magyar cifraszűr,

- a betyárköltészet.

A regölés, a hozzá kapcsolódó szokás és ének olyan kuriózum Európában, amely csak a Kárpát-medencei magyarságra jellemző, különleges termékenységvarázsló és köszöntő rítus. A hosszifurugla mind játéktechnikájában, hangsorában és morfológiai kiképzésében is egyedülálló sajátosságokat hordoz. A magyar cifraszűr nemcsak egy reprezentatív magyar népi ruhadarab, hanem nemzeti szimbólumunk is, míg a magyar betyárköltészet közel 200 éves múltra tekint vissza és hozzájárult a magyar virtus eszmei tartalmának fennmaradásához.

A bővítéssel a Hungarikumok Gyűjteményébe 71 érték, a Magyar Értéktárba 167 érték tartozik.

A közleményben olvasható, hogy Nagy István szerint az értékmentés egyre jobban felértékelődik, ezért fontos feladatnak nevezte a települési, megyei és nemzeti értékek számbavételét, megőrzését, továbbörökítését a Hungarikum Bizottság keddi ülésén.

Bővebben a Hungarikum oldalon olvashatsz.


KÖVESS MINKET:






hirdetés
500-fos-rockzenekar-kecskemet-1000x644.jpg

500 rockzenész játszott egyszerre Kecskeméten - több mint 24 millióan látták már a videóikat

Magyarország legnagyobb rockzenekarában a legfiatalabb tag 6, a legidősebb pedig 69 éves volt a nem mindennapi kecskeméti koncerten. Elképesztően látványos klipek készültek a közös zenélésükről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 07.


hirdetés

Nem kevesebb, mint 500 zenész játszott egyszerre Kecskeméten a Cityrocks Hungary által szervezett Kecskemétrocks esemény keretén belül.

A nem mindennapi koncerten 12 dalt játszott el Magyarország legnagyobb rockzenekara, amelyben a legfiatalabb zenéz 6, a legidősebb pedig 69 éves volt.

A dalok közül négyről (Depeche Mode – Personal Jesus, Metallica – Enter Sandman, Bikini – Végleg elmegyek, Queen -Joan Jett-LGT medley) videóklip is készült, amelyek október elején kerültek fel a YouTube-ra.

Alig egy hónap alatt egyenként már több százezren látták mindegyik videót, összesen pedig már több mint 24 millióan nézték meg a klipeket

hirdetés

- olvasható a Cityrocks oldalán.

A közösségi oldalakra felkerült videókat később aztán több, világszerte tartalommegosztó is átvette, így még nagyobb nézettségük lett mindenféle felületen.

„Természetesen nagyon örülünk a videók sikerének, nézettségének. De sokkal inkább büszkék vagyunk arra az ötszáz zenészre, akik végigcsinálták a válogatás procedúráját, megtanulták a számokat, majd pedig a kétórás esőszünet után is teljes odaadással játszották el a dalokat a több ezer nézőnek. Óriási élmény volt számunkra azt a hatalmas „boldogságrezgést” átélni velük a helyszínen, amit a filmjeinkben nem is tudtuk visszaadni, mert az lehetetlen”

– mondta Révész Zsolt, a Cityrocks Hungary kommunikációs vezetője.

"Szeretnénk, ha kezdeményezésünk – amely az élőzene fontosságáról, a kezdő zenészek segítéséről és persze a közönség szórakoztatásáról szól – minél több magyar nagyvárosba eljusson, hisz akkor a már 500 fős nagyzenekarunkhoz az ott élők is csatlakozhatnak majd. Számunkra az élő koncert varázsa a legfontosabb, és azt szeretnénk, ha azt az energiabombát, amit a több száz zenész tud adni, minél többen testközelből is átélhetnék” – mondta Gajda Ferenc a Cityrocks Hungary főszervezője.

A szervezők már dolgoznak Magyarország legnagyobb rockzenekarának 2020-as koncertjének megszervezésén is, amelynek helyszínét és időpontját decemberben teszik majd nyilvánossá.


KÖVESS MINKET:








Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!