hirdetés
fecske_fb.jpg

Mentsétek meg a fecskéket!

Már több mint 13 ezren osztották meg azt a fotót a Facebookon, amivel a fecskék megmentésére és segítésére hívják fel a figyelmet. Olvassátok el a Hortobágyi Madárkórház igazgatójának tanácsait!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2013. április 05.


hirdetés

A Facebook Piti Éva osztotta meg a fotót az alábbi felhívással:

"Kedves Ismerőseim! Tegnap délután Szentes központjába megérkezett az első hatalmas fecskecsapat. A Penny környékén fészkelők elfoglalták fészkeiket, a többiek szétoszlottak, valószínűleg a város különböző pontjain, ezért különösen fontos lenne, hogy OSSZÁTOK MEG MINÉL TÖBBEN AZ ALÁBBIAKAT!!!

hirdetés

A rendkívül hideg időjárás következményeképpen nincsenek repülő rovarok, melyekkel gyönyörű költöző madaraink táplálkozhatnának. Ha néhány napon belül nem javul az idő, vagy nem próbálunk meg rajtuk segíteni, fészkeikben fognak legyengülten elpusztulni.

Kérlek, nézzétek meg a környezetetekben lévő fészkeket,hallgassátok meg, hallotok-e abban halk csivitelést!

Ha igen, a A FÉSZKEK ALÁ TÁLCÁN, CSERÉPALÁTÉTBEN TÖRJETEK ÖSSZE VILLÁVAL APRÓRA WHISKAS MACSKAELEDELT, és/ vagy TÚRÓT, ÉS A FÉSZKEK ALATT JÓL LÁTHATÓ HELYEN HELYEZZÉTEK EL SZÁMUNKRA.

Aki a Rákóczi utcai , piac melletti Állateledel boltban LISZTKUKACOT vásárol,még többet tehet értük. Műanyag, vagy bármilyen csúszós falú falú tálkában, edénykében ( hogy ne tudjanak az edényből kimászni ) tegyétek a fészkek közvetlen közelébe, hogy észrevegyék őket a fecskék.A mozgó férgeket talán felszedik, ha már nagyon éhesek lesznek.

Csontkukacot ( vagyis légylárvát, amit a horgászok használnak ) NE ADJATOK NEKIK! Betegségeket terjesztenek! Sok beteg, vagy fészekből kiesett, legyengült kis- és felnőtt fecskét is mentettem már. Csodálatos, okos, intelligens, az emberhez nagyon ragaszkodni tudó madarak.

Pár éve ugyan így korán érkeztek , és ezrével pusztultak el itt, ahová sok ezer km-t megtéve, a jó idő , a költés lehetőségének reményében ,,hazajönnek". Segítsünk rajtuk közösen! KÉRLEK OSSZÁTOK, ÉS AKI TUD SEGÍTSEN RAJTUK A FENT LEÍRTAK SZERINT!

HA LEGYÖNGÜLT MADARAT TALÁLTOK,VAGY SEGÍTSÉGRE, ELEDELRE, TANÁCSRA VAN SZÜKSÉGE BÁRKINEK, AKÁR ISMERŐSÖTÖKNEK, ITT ÍRJATOK , PRIVÁTBAN TEL. SZÁMOT IS ADOK, vagy HÍVJÁTOK a Körös-Maros Nemzeti Park Szentesi Területi Képviselőjét, Tel . száma: 06 30 425 43 00.

KEDVES SZENTESIEK, VIDÉKIEK! (hiszen, valószínűleg, nem egyedi eset a szentesi kolónia egy részének,megérkezése , és a napokban fokozatosan várhatóak a többiek is ) KÉRLEK BENNETEKET, FOGJUNK ÖSSZE, SEGÍTSÜNK ÍGY IS KIPUSZTULÓFÉLBEN LÉVŐ, NAGYON MEGFOGYATKOZOTT, GYÖNYÖRŰ MADARAINKNAK!"

Tegnap pedig Éva közreadta a Déri Jánosnak, Hortobágyi Madárkórház igazgatójának tanácsait is is:

"Szóval a segítség módja az, hogy az éhségtől legyengült, de még menthető, (ami molnárfecske esetében 12 g, füstinél 20 g minimális testtömeg) ha hagyja magát, akkor meg kell fogni, melegen tartani és fél órán belül tömni. Egyszerre 4-6 db vízbe mártott, 1-1,5 cm-re szeletelt lisztkukaccal és óránként ismételni. Papírdobozban tarthatók, vagy kalitkában. "

hirdetés

Lisztkukac híján , gyors segítségként , a Whiskas cicaeledelből, vagy túróból (ezek keveréke is lehet) készített borsszemnél alig nagyobb kis gombócokat kell egyenként a madár óvatosan szétnyitott csőrébe helyezni szemöldökcsipesz, bármilyen csipesz, vagy ujjbegy segítségével.

Később , ha a madár erősödik, az etetést lehet 3-4 óra különbséggel ismételni, az elején nagyon fontos az óránkénti etetés. Amíg nem melegszik fel a levegő, és nem jelennek meg a repülő rovarok, nem szabad őket elengedni.

A Szegedi Vadaspark befogad minden fecskét, ha életben tudjátok tartani, oda átszállíthatók.

Szentesen az alábbi telefonszámokon kérhettek segítséget!

06 30 425 43 00 vagy 06 70 276 58 76

Gyors anyagcseréjük révén egy -egy kirepüléskor grammokat vesztenek a súlyukból, néhány napi éhezés után végzetesen legyöngülnek."

Ha te is szeretnél segíteni a fecskéknek, nyomj egy lájkot! :)


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
donald_trump.jpg

Trump lemondhat az egészsége miatt még a felelősségre vonás előtt?

A hétvégén váratlan egészségügyi ellenőrzésen esett át az amerikai elnök. A Fehér Ház szóvivője szerint Donald Trump majd kicsattan.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2019. november 19.


hirdetés

Váratlan egészségügyi ellenőrzésen esett át Donald Trump a hétvégén. Az amerikai elnök következő teljes körű kivizsgálása csak jövőre esedékes, az idei vizsgálaton pedig mindent rendben találtak nála még februárban az orvosok. A demokraták egyik vezetője szerint ez akár Trump lemondásának előkészítése is lehet: a hivatalban lévő elnök az egészségi állapotára hivatkozva mondhat le, ha számára kedvezőtlenül alakul az impeachment-eljárás, írja a Newsweek.

hirdetés

Jon Cooper szerint a hivatalban lévő elnök nagyon vékony jégen mozog jelenleg. A Demokrata Koalíció elnöke azt sem tartja kizártnak, hogy a már-már irreális választási ígéretek ellenére Trump az elnöki versenyfutásig sem jut el. A politikus úgy véli, hogy a hétvégén lebonyolított orvosi felmérés ennek egyfajta előkészítése lehet.

A Fehér Ház szóvivője cáfolta, hogy bármilyen gond lenne Donald Trump egészségi állapotával. Stephanie Grisham bár nem árulta el, hogy pontosan mit vizsgáltak két órán keresztül az ország vezetőjénél, de az amerikai elnök makkegészséges. Szavait Trump is megerősítette szokás szerint a Twitteren, és azt írta, hogy

"minden nagyon jó!"

A Mirror ennél valamivel részletesebben idézi a Fehér Ház orvosát. Sean Conley tagadja, hogy bármilyen gond lenne Trump szívével, az orvos szerint nem ezért volt szükség a kivizsgálásra. Az elnöknek a híresztelések ellenére nem voltak korábban mellkasi fájdalmai, teljesen normális a koleszterinszintje annak ellenére, hogy két kilót hízott, és már 110,2 kg a súlya.

Az impeachment-eljárás indokait ebben a cikkben a foglaltuk össze korábban:


KÖVESS MINKET:

hirdetés
gyogyszer-2.jpg

Vénykötelessé tesznek több fájdalomcsillapítót is

Az ibuprofén és dexibuprofén tartalmú gyógyszereket kisebb dózisban széles körben használják heveny fájdalom, láz, meghűlés enyhítésére, magasabb dózisban reumás betegségek hosszú távú kezelésére. Ezeket érinti a szabályozás.
MTI, címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. november 19.


hirdetés

Jövő év május 1-jével vénykötelessé válnak egyes ibuprofén és dexibuprofén tartalmú fájdalomcsillapítók - közölte honlapján a gyógyszerhatóság.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közlése szerint

a 600 és 800 milligramm ibuprofént és 300 milligramm dexibuprofént tartalmazó tablettákat érinti a változás.

hirdetés

A döntés előzménye, hogy az Európai Gyógyszerügynökség 2014-ben indított vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy

az ibuprofén magas napi összdózisa fokozott szív- és érrendszeri kockázattal jár, ami már orvosi kontrollt igényel

- írja a hatóság.

Az ibuprofén a nem szteroid gyulladáscsökkentők közé tartozik, és csaknem 60 éve van forgalomban a világon. Számos gyógyszerformában (tabletta, szuszpenzió, krém) kapható önmagában vagy kombinációban. Magyarországon jelenleg szinte kizárólag vény nélkül érhető el. Alacsonyabb, 1200 milligrammnál kisebb napi dózisban széles körben használják heveny fájdalom, láz, meghűlés enyhítésére, magasabb dózisban reumás betegségek hosszú távú kezelésére ajánlják.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
katona-szinhaz.jpg

Kitiltottak a Katonából egy munkatársat, mert „erkölcsi határokat átlépő módon” viselkedett

A színház felmondott a szerződéses dolgozójának, miután vizsgálatot folytattak az ügyben. Közleményükben azt írják, a társulatot mélyen megrázták a történtek, az érintettek szeretnének anonimek maradni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 19.


hirdetés

A budapesti Katona József Színház közleményt adott ki Facebook-oldalán, amiben azt írják:

egy szerződéses munkatársuk több esetben is "erkölcsi határokat átlépő módon" viselkedett a színház dolgozóival.

"A sértettek írásbeli bejelentése alapján az Üzemi Tanács megbeszélést hívott össze, ahol a résztvevők egyhangúan elítélték a történteket és vizsgálóbizottság felállítását kérték az üggyel kapcsolatban. Az igazgatóság, a korábban nyilvánosan is megfogalmazott és követendőnek tartott belső irányelvek, valamint a két évvel ezelőtt módosított Üzemi Szabályzat 4-es számú melléklete alapján vizsgálóbizottságot állított fel. A vizsgálatot külső szakértők bevonásával lefolytatta, a vezetőség pedig azonnali hatállyal a következő döntéseket hozta meg: az érintett személy a mai naptól, azaz 2019. november 19-től kezdve nem léphet az intézmény területére, illetve a színház a vele való közös munkát a továbbiakban befejezi"

- írják.

hirdetés

Azt is hozzáteszik:

a színház társulatát mélyen megrázták a történtek, a vezetőség az érintetteknek és az egész társulatnak felajánlotta pszichológus segítségét az ügy feldolgozásához.

Az ügyet lezártnak tekintik, sem a vezetőség, sem a munkatársak részéről nem nyilatkoznak róla. "Az érintett kollégák kifejezett kérése volt, hogy személyük maradjon anonim. Bizalmuk megtartása és személyiségi jogaik védelme kiemelten fontos a színház számára, ezért fokozottan kérjük a sajtó képviselőit ennek tiszteletben tartására", zárul a közlemény.

Két éve, amikor a #metoo-mozgalom elindult (Magyarországon főleg a nemrég elhunyt Marton László rendező nevével kapcsolódott össze), a színház ugyancsak közleményben tudatta álláspontját a szexuális zaklatással kapcsolatban, erről itt írtunk:


KÖVESS MINKET:


hirdetés
osszevert-no.jpg

Még azután is álnéven társkeresőzött a nőverő katona, hogy kiderült, mit tett - állítja Bernadett

A hatgyermekes anyuka azt mondja: több üzenetet is kapott nőktől, ami ezt bizonyítja. Olyanról is tud, akit szintén bántalmazott korábban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 19.


hirdetés

Mi is beszámoltunk arról, hogy soron kívül megszüntették annak a tartalékos katonának a szolgálati viszonyát, aki a felismerhetetlenségig összeverte egykori szerelmét Bujákon.

A Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte az illetékes ügyészségen a férfi távol tartásának elrendelését.

A félholtra vert hatgyerekes miskolci nő korábban néhány fotót posztolt a Facebookra. A bejegyzésben elkeseredetten mesélte el, hogy barátja, egy nyugalmazott katonatiszt immár nem először bántalmazta. A férfi legutoljára egy katonai rendezvény után, a szállodai szobában esett a nőnek, a képek tanulsága alapján egyáltalán nem fogta vissza magát. Az esetről ebben a cikkben számoltunk be részletesen:

hirdetés

A Blikk most azt írja, a jelenleg kórházban lévő, műtét után lábadozó Bernadettnek több nő is írt, akik úgy érzik: ők is lehettek volna a kirúgott tartalékos katona következő áldozatai.

"Ez az ember a történtek után sem hagyott fel az internetes ismerkedéssel, csak álnéven regisztrálta magát. A hozzám érkező üzenetekből kiderül, hogy több nővel próbált viszonyt kezdeni még azután is, hogy kiderült, mit tett velem. Olyanról is tudok, akivel még előttem volt kapcsolata, és őt is bántalmazta, mint engem. Mindenki vigyázzon, kivel létesít kapcsolatot, mert ha belefut a exembe, nem kizárt, hogy úgy jár, mint én"

– nyilatkozta a lapnak Bernadett.

Az is kiderült, hogy a hatgyermekes asszony orrában egy tályog keletkezett, ami agyhártyagyulladást okozhatott volna, így sürgős operációra volt szükség. Elárulta: a fizikai fájdalmat jól bírja, de lelkileg még mindig rossz állapotban van. Az lenne számára igazán megnyugtató, ha volt párját letartóztatnák, így nem érzi biztonságban magát.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!