IMG_1675k
Mennyei olasz ízek Budapesten olaszoktól
A Rákóczi téri Oinos WineBar&Bistrot-ban válogatott hozzávalókból készített hatalmas adagokkal várnak benneteket.
(x) Csákvári Péter cikke, Fotó: Mervai Márk - szmo.hu
2016. április 06.


A nagy gasztroforradalom árnyékában nehéz elképzelni, hogy vannak helyek, akik nem kifejezetten a legújabb trendekre ugranak rá a legfrekventáltabb gasztro-negyedekben.

Az Oinos WineBar&Bistrot meglepő helyen, a Rákóczi tér 7. alatt található, ahova nem egy csinos olasz borbisztrót képzelnénk el, pedig a tér már sokat fejlődött hajdani mivoltához képest. A rossz szájíz, ami a tér gondolatától van bennünk, már a múlté és az Oinos és része a környék felemelkedésének.

IMG_1383k

IMG_1663k

Olasz étterem. Bizony. Nem kell túl gondolni a dolgokat, olasz ételek, olasz hangsúly, olasz tészta, olasz tulaj, olasz alapanyagok. Nagyon olasz. És ahogy annak lennie kell, egy olasz étteremben: hatalmas adagok, mennyei ízorgiák. Korábban még a nemzetközibb vizekre is bele-bele eveztek, de mostanra megtalálták végleges helyüket és rájöttek, hogy full olaszba kell nyomniuk az ipart.

Megérkezéskor kapásból kiszúrja a szemünket a napi ajánlatos tábla, amin homár szerepel tészta és egész formájában is. Alapból el is könyvelhetnénk a helyet drágának, de a pizzalapot nézegetve tökéletesen lakossági árakat is találunk, pedig igazi fa tüzelésű kemencében pörög a pizzalapát.

IMG_1667k

A homárra visszatérve elmesélik, hogy nagy mákunk van, ha eme állatra vágynánk, mert most pont tudtak szerezni. Ugyanez a helyzet éppen a szarvasgombával is. Megjegyzik, ha nincs, akkor leveszik inkább az ételt az étlapról, de semmiképp sem helyettesítik silányabb hozzávalókkal. Megjegyzik azt is, hogy személyre szabott menüjük is van, ha bemész, extrákat is kérhetsz vagy olyan összeállítást, amit éppen szeretnél, ők szívesen segítenek ebben. Abszolút rendben van az elgondolás.

IMG_1489k

IMG_1508k

Szarvasgombás vargányarizottót kell hát kóstolnunk, úgy gondoltuk, és persze kötelezően pizzát és tésztát. Itália színe java, a homár már nem férne belénk és amúgy is inkább a tradíció felé húz a gyomrunk.

A friss szarvasgomba szeletek és a tökéletesre főtt rizottó násza hibátlan, mivel egy jól megfőzött rizottó rizs ha párosul eme 2 friss gyönyörrel, baj már nem lehet. A házi casarecce szicíliai pestoval körülöttünk szinte bekockázza az abroszunkat, lengén csípős, a nekem pont imponálós fajta. A pizza klasszikus – nyilván -, a sonka annyira pármai rajta, hogy kiérezni az akcentusát.

IMG_1639k

Mi egy Kreinbacher Juhfarkkal mentünk neki a fogásoknak az arany középutat választva, de a hely borkínálata az olcsóbb lakossági árfekvésben lévő Laposa Frisstől a még emberi áron elérhető legdurvább olasz borkíválóságokig terjed. A magyar-olasz borok mellett különböző nemzetek borai is megtalálhatók szép számban, elvégre mégis csak egy bor bisztróról van szó.

Oinosék különösen sugározzák kifelé, hogy hiába oly fancy a hely miliője, nem szálltak el az árakkal, bárki megtalálja a pénztárcájának való fogást, valamint az igazi gourmandok is élményekkel távozhatnak a Rákóczi 7-ből. Szóval ne óckodjunk a tértől, akár egy pizzára és egy friss fehérre, akár egy homárra, egy ünneplősebb árú Primitivóval, az Oinosban mindenki megtalálhatja a számítását.

Oinos WineBar&Bistrot

Cím: 1084, Budapest Rákóczi tér 7

Nyitva tartás:

H-Cs:

11:00 – 0:00

P-Szo:

11:00 – 1:00

V:

11:00 – 0:00

Bővebb információkat az étterem honlapján és Facebook oldalán találtok.

Ha tetszik a hely, oszd meg a cikket ismerőseiddel!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x