hirdetés
kovacs.png

Menj a francba! – üzente Kovács Zoltán a Washington Post újságírójának

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Twitteren azt írta, az lap cikke „a keleti parti liberális elit lélegzetelállító tudatlanságát és arroganciáját” tükrözi.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. május 21.


hirdetés

Kovács Zoltán meglehetősen kiakadt a Washington Post szerzőjének, Richard Cohennek a Donald Trump és Orbán Viktor találkozójáról szóló írásán, szúrta ki a hvg.hu.

A szerző szerint a magyar miniszterelnök lerombolta a magyar demokráciát, és azt mondja: nem kellett volna fogadni őt a Fehér Házban.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Twitteren azt írta, az írás „a keleti parti liberális elit lélegzetelállító tudatlanságát és arroganciáját” tükrözi.

Richard Cohen azt írja Magyarországról, hogy a legjobb napjait már maga mögött hagyta. Több mint 10 millió magyar bizonyítja be nap mint nap, hogy téved, és van egy üzenetük számára: Menj a francba!” – írja közösségi oldalán az államtitkár.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kamion-mezocsat.jpg

Egy kamion félig a korláton lóg az M3-as egyik hídján Miskolc mellett

Egyelőre nem tudni, hogyan történt a baleset.
Forrás: Katasztrófavédelem, fotó: Budapesti Autósok Közössége - szmo.hu
2019. június 05.Baleset történt az M3-as autópálya 149-es kilométerszelvényénél, Mezőcsát térségében, a Miskolc felé vezető oldalon – írja a Katasztrófavédelem.

A balesetet szenvedett kamion mentéséhez Tiszaújvárosból, Mezőcsátról, Mezőkövesdről érkeztek tűzoltók, valamint Debrecenből egy daru és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre tart. Az egységek drótkötéllel rögzítették a kamiont. Az érintett útszakaszt lezárták a beavatkozás idejére.

Egyelőre nem tudni részleteket a balesetről, ami ma reggel, 7 óra után történhetett.

A Budapesti Autósok Közössége oldalán több képet is közölnek a pórul járt kamionról.

Lapozz a többi megdöbbentő képért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
furgon-halad.png

Forgalommal szemben száguldozott az M7-esen egy fehér furgon, megzavarodhatott a sofőr

120 km/órával hajtott kedd délelőtt Siófok irányába, egymás után három bejelentés is befutott a rendőrséghez miatta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 04.Az Index azt írja, kedd délelőtt, fél 11 körül az M7-esen a forgalommal szemben hajtott egy autó. Minderről egy olvasójuk videót is készített, elmondása szerint

körülbelül 120 km/órával haladt a kocsi Siófok irányába.

Székesfehérvár környékén rögzítette a megdöbbentő jelenetet.

Az Index szerint a sofőr megzavarodhatott.

A rendőrség azt közölte a portállal, hogy 10 óra 30 perc körül

három egymást követő bejelentés is érkezett a fehér furgon manőverezéséről.

Rögtön a helyszínre küldték a rendőröket, akik azonban nem észleltek az említett szelvénynél, de annak közelében és a lehajtók környékén sem a szabálytalanul közlekedő járművet. Nem láttak a bejelentéseknek megfelelő színű és típusú autót sem, ezért intézkedni sem tudtak. Baleset szerencsére nem lett a dologból.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
auto-m7-amokfuto.jpg

Durva felvétel az ámokfutóról, aki 120-szal ment a forgalommal szembe az M7-esen

Székesfehérvár mellett történt az eset, csoda, hogy nem lett tragédia belőle.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 05.A Budapesti Autósok Közössége kapott egy új videót arról az esetről, amikor kedden az M7-esen kb. 120-szal haladt szembe a forgalommal egy autó.

A balesetet többen (a videó készítője és egy kamion is) úgy tudták elkerülni, hogy a szervizsávba húzódtak.

A rendőrség ezt írta az Indexnek az esetről: "10 óra 30 perc körül három egymást követő bejelentés is érkezett arról, hogy az M7-es autópálya 70. kilométerszelvénye közelében, Siófok irányába, a belső forgalmi sávban, a forgalommal szemben halad egy fehér színű furgon."

De a kiérkező rendőrök már nem láttak semmit, nem is intézkedtek. Baleset és útlezárás sem történt, tette hozzá a rendőrség sajtóügyelete.

A videóból az is látszik, hogy hol történt az eset az Index szerint: Székesfehérvár centrum kijárat környékén.

Íme, a videó:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
tenyek-1000x613.jpg

45 percben korlátozná az esti híradók hosszát a Fidesz

Emellett a hírműsorokban több bulvárosabb tartalmat is engedélyeznének.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 05.Új javaslatot nyújtott be kedd este a kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a médiaszolgáltatással kapcsolatos egyes törvények módosításáról. A több mint 50 oldalas dokumentumból az Azonnali.hu emelte ki a legfontosabb intézkedéseket.

A javaslatban például szerepel, hogy lecsökkentenék a hírműsorok hosszát. Jelenleg "valamennyi munkanapon reggel 7 és fél 9 között legalább 15 perc hosszúságú hírműsor-számot, továbbá valamennyi napon este 6 és 9 óra között legalább 20 perc hosszúságú önálló hírműsor-számot" kellett kötelezően közzétennie a jelentős befolyásoló erővel rendelkező médiaszolgáltatóknak, az új szabályozás szerint viszont ezt a korlátozást eltörölnék, az esti időtartam pedig 20 és 45 perc közé kerülne.

A hírműsorok tekintetében azonban nem ez lenne az egyetlen újdonság, hiszen a javaslatban kitérnek arra is, hogy több bulvárosabb tartalom jelenhetne meg a híradókban.

A jelenlegi szabályozás szerint „a más médiaszolgáltatótól átvett, illetve a demokratikus közvélemény tájékoztatását nem szolgáló, bűnügyi tematikájú híranyag” a hírműsorok időtartamának éves átlagában 20 százalék lehet maximum. A javaslat alapján ezt a számot 35 százalékra emelnék.

De a javaslatban kitérnek arra is, hogy változtatnának az európai művek arányán, valamint a reklámidő arányán is.

Eddig hagyományos tévéműsorok nem tartalmazhattak például „a kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének súlyos károsítására", különösen pornográf tartalmú, szélsőséges, és indokolatlanul erőszakos tartalmakat.

Ezt azonban az új szabály elfogadása esetén már nem tiltanák, de ilyen tartalom a későbbiekben is "csak akkor tehető közzé, ha a médiaszolgáltató megfelelő műszaki intézkedéssel biztosítja, hogy a médiaszolgáltatás titkosított formában tartalmazza a műsorszámot, és a titkosítás feloldásához olyan kódra van szükség, amelyet a médiaszolgáltató vagy a műsorterjesztő csak tizennyolcadik életévét betöltött előfizető számára tett hozzáférhetővé vagy, ha a médiaszolgáltató valamely más hatékony műszaki megoldást alkalmaz annak érdekében, hogy a műsorszám kizárólag tizennyolc éven felüli nézők vagy hallgatók számára legyen elérhető”.

Amennyiben a javaslatot elfogadják, úgy akár már augusztustól életbe léphetnének többek között ezek az új szabályozások is.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x