Menekülj a természetbe!
Láttad már? Egy vadonatúj parkot építettek Budapesten, a Lánchíd budai hídfőjénél, anélkül hogy megrongálták volna a környék védett építészeti és természeti értékeit. Vízáteresztő burkolatok, fenntartható anyaghasználat, ivókút, padok, és felbecsülhetetlen látvány.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2012. október 20.Láttad már? Egy vadonatúj parkot építettek Budapesten, a Lánchíd budai hídfőjénél, anélkül hogy megrongálták volna a környék védett építészeti és természeti értékeit. Vízáteresztő burkolatok, fenntartható anyaghasználat, ivókút, padok, és felbecsülhetetlen látvány.

, Fotók: Bódis Krisztián

A dunai látképet amúgy is szereti minden budapesti és turista, de még szebb a látvány, ha azt egy felújított parkból élvezhetjük. A parkot úgy építették ki, hogy észre sem vesszük mennyire környezettudatos is az. Különös figyelmet fordítottak a víz- és tápanyagkörforgás biztosítására ezért vízáteresztő burkolatokat használtak, valamint minimálisra csökkentették az épített és burkolt elemeket. Így már semmi sem gátolja a csapadékvíz természetes körforgását.

A felhasznált anyagok mind fenntarthatóak voltak: a korábban ott lévő berendezési tárgyakat és anyagokat újrahasznosították, vagy éppen a parkon belül újra felhasználták. Szinte az egész területet növényzet borítja, érdemes kipróbálni egy délutáni sziesztát a gyepen!

Ha pedig igazán szép esküvői fotókat szeretnél készíttetni, akkor feltétlenül menjetek el ebbe a parkba, mert nincs is annál szebb háttér, mint a dunai látkép!


Ha örülsz, hogy végre lett egy újabb park Budapesten, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x