Mély hó, szél nehezíti Rakonczay Gábor útját, aki a Déli-sark meghódítására indult
Egyik legismertebb extrém sportolónk 47 nap alatt 980 km-t szeretne megtenni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 03.


Megkezdte a Déli-sark meghódítását Rakonczay Gábor és társai. Az extrém sportoló az Antarktiszon 900 km-eset utat tervez, melyet kb. 47 nap alatt szeretne teljesíteni. Ehhez napi 14 órán át kell haladniuk a komoly kihívást jelentő időjárási és terepviszonyok ellenére.

Eddig 160 km-en vannak túl, és jelentése szerint jól bírják a kemény kihívást jelentő utat. A kemény hideg, a szél és a sokszor magas hó sem tartja vissza őket. Pedig Gábor kabátja belülről is megfagyott és egyik lábujjkörmét elvesztette. Volt olyan szakasz, ahol a porhó vastagsága miatt nem csúsztak a szánok, és ezzel nehezítették a haladásukat.

Mégis fokozták a tempót, az eddigi 7 x 45 perc helyett 8x 50 percet meneteltek már. Ez azért is fontos volt számukra, hogy teljesíthessék a kitűzött célt, másrészt szükségük volt arra, hogy hozzászokjanak a körülményekhez.

"A lényeg: fizikailag mindenki bírja, jó a hangulat, tesszük a dolgunkat és megyünk tovább" - mondta.

Rakonczayról társai azt tartják, hogy a kemény, téthelyzetekben is kiválóan koncentrál - írta a Blikk.

Az eddigi útjukról szóló beszámolóban azt írták: "A kilencedik nap nem adta könnyen magát az Antarktiszon, Rakonczay Gábor azonban megküzdött a mély hóval, a negyven kilométer per órásnál is erősebb oldalszéllel, és azzal, hogy kicsit úgy érezte magát, mintha a Delta című műsor főcímében szerepelne. És belülről ez sokkal nehezebb volt, mint ahogy annak idején, a tévét nézve, gyerekként elképzelte."

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x