hirdetés

Melindáék otthona porig égett az ausztrál tűzvészben, alig volt idejük a menekülésre

Egy virágzó farmjuk volt, de most mindenük odalett. Több ezren éltek át hasonló tragédiát, és még nem tudni, meddig tart a tomboló tűzvész, mikor térhetnek vissza, hogy megkezdjék az otthonuk újjáépítését.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 09.


hirdetés

Hátborzongató, szívszorító felvételek: Melindáék otthona porig égett az ausztrál tűzvészben.

Egy villámlás okozta tűz miatt szilveszterkor kellett menekülniük a lángok elől, másfél órájuk volt arra, hogy eldöntsék, mit visznek magukkal és hová mennek.

Mindent hátrahagyva menekültek és most nem tudják, hogy mi vár rájuk. A katasztrófa előtt egy békés, idilli helyen éltek egy farmon, ahol növényeket termesztettek.

Ám ma már csak por és hamu van az otthonuk helyén. Elmondta, hogy csak rövid idejük volt arra, hogy összeszedjék a legfontosabb dolgokat. Nem lehet felkészülni egy ilyen eseményre - mondta el az asszony.

A tűz olyan erővel tombolt és olyan gyorsan terjedt, hogy igazából csak az életük megmentése volt a fontos.

hirdetés

A férje a traktort mentette, az asszony meg egy kis bőröndnyi holmit tudott elvinni.

Most igyekeznek előre nézni, bár a biztonságérzetüket elveszítették. Ahogy a gyümölcsösük, ültetvényük is tönkrement. A legrosszabb az, hogy nem tudják, meddig fog még tartani. Hiszen továbbra is nagy meleget jósolnak, a nyár még csak most kezdődött, a tűzvész még tart, akár hónapokig.

Nagyon sok segítséget kaptak helyben, de magyaroktól is, olyanok is akadtak, akiket nem is ismernek. A támogatást nagyon köszönik, és bár most biztonságban vannak, de nem tudják még, mikor térhetnek vissza a farmjukra és kezdhetnek hozzá az újjáépítéshez - mondta el Melinda.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
korhaz-rtl.jpg

„Ha háziorvos rendeli a mentőt, neki kell megmondania, hova vigyék a beteget”

Egy új utasítás ezt írja elő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

A háziorvost kérte meg a mentőszolgálat, hogy nézzen utána, melyik fővárosi kórház tudná fogadni a covid pozitív, nehézlégzéssel küzdő betegét.

Erről maga az orvos beszélt az RTL Híradónak.

Azt mondja, azzal indokolták ezt a mentők, hogy előfordult, hogy több beteget vittek egy intézménybe, mint ahány ágy volt.

A mentőszolgálattól azt közölték, egy új utasítás értelmében ha háziorvos rendeli a mentőt, neki kell megmondania, hova vigyék a beteget.

Részletek az alábbi riportban:

hirdetés

Extra videó az orvos hosszabb nyilatkozatával:

HÁZIORVOS: „Én mondjam meg, hová vigye a mentő a beteget?” https://rtl.hu/rtlklub/hirek/haziorvos-en-mondjam-meg-hova-vigye-a-mento-a-beteget


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
korhaz-agy-korterem-pixabay.jpg

2291 új beteggel már majdnem 66 ezerre emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban

43-an haltak meg az elmúlt 24 órában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 28.


hirdetés

2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 65 933 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a kormányzati tájékoztató honlap.

Elhunyt 43 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1578 főre emelkedett, 17 098-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 47 257 fő. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 35%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 3166 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen.

Az Operatív Törzs jelenleg 73 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet, az iskolákban pedig fertőtlenítő nagytakarítást az őszi szünet alatt.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
halottak-napja.jpg

Idén egy kicsit más lesz a halottak napja is

A temetők nyitvatartásában és a budapesti tömegközlekedési járatok sűrítésében nem lesz változás az előző évekhez képest.
MTI / Fotó: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2020. október 28.


hirdetés

Csütörtöktől meghosszabbított nyitvatartással várják a megemlékezőket a fővárosi temetők, az idén mindenszentek és halottak napján a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) közös megemlékezései.

A fővárosi köztemetők október 29. és november 2. között 7 órától 20 óráig lesznek nyitva.

Október 31-én nyitástól november 2-án zárásig tilos a gépkocsiforgalom a sírkertekben, kivétel ez alól a Rákoskeresztúri új köztemető, ahová ez idő alatt díjmentesen lehet behajtani. Itt kisbuszok segítik a közlekedést: a járművekre 8 óra és 17 óra között lehet felszállni.

A Budapesti Temetkezési Intézet tájékoztatása szerint csütörtöktől hétfőig a temetőirodák 8 órától 18 óráig tartanak nyitva, ezekben a járvány miatt a maszk és a kézfertőtlenítő használata kötelező. Az ügyféltérben annyi ember tartózkodhat egyszerre, ahány aktív ügyfélpult áll rendelkezésre, azon kívül várakozva be kell tartani a másfél-két méteres távolságot.

A Budapesti Közlekedési Központ a sírkertek egyszerűbb megközelítésére egyes vonalakon már csütörtökön és pénteken több járatot indít.

hirdetés

Szombaton és vasárnap a temetőket érintő vonalakon nagyobb járművek közlekednek, a járatok sűrűbben követik egymást, és rendkívüli temetői járatok is segítik a temetőkbe kilátogatókat.

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor. A halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való megemlékezéssé.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
feherorosz-tuntetes_mti.jpg

Joe Biden kemény szankciókat ígér Lukasenkának

A demokrata elnökjelölt nem akarja szó nélkül hagyni a belarusz diktátor „népét kínzó” lépéseit.
Fotó: MTI/AP - szmo.hu
2020. október 28.


hirdetés

Kiállt a fehérorosz ellenzék mellett, és illegitimnek nevezte Aljakszandr Lukasenka belarusz elnököt Joe Biden demokrata elnökjelölt - írja a Guardianre hivatkozva a 444.hu.

A közvéleménykutatásokat magabiztosan vezető jelölt megválasztása esetén „európai szövetségeseinkkel karöltve” további szankciókkal gyakorolna nyomást „Lukasenkára és csatlósaira”.

„Egyetlen, saját népét kínzó vezető sem ismerhető el legitimként (...), ezért továbbra is Szvjatlana Cihanouszkajához és Fehéroroszország lakosságához csatlakozva szólítom fel a vezetést a hatalom békés átadására, a politikai foglyok szabadon engedésére, és szabad és igazságos választások megtartására, hogy az emberek végre gyakorolhassák a demokratikus jogaikat, amikért már óriási árat fizettek”

- mondta Biden.

Ahogy a lap fogalmaz, az október 26-i, általános sztrájk és blokád nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanakkor Lukasenkának folyamatosan szembesülni kell vele, hogy népe egy jelentős része felett elveszítette hatalmát.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!