hirdetés
tanarok-kerdesere-valasz-001.jpg

Megtiltanák a tanároknak, hogy a fizetésükről beszéljenek

A Székesfehérvári Tankerülethez tartozó iskolák pedagógusait titoktartási nyilatkozattal hallgattatnák el.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. október 09.


hirdetés

Amint arról korábban beszámoltunk, a Pedagógusok Szakszervezetének Ifjúsági Tagozata látványos kampánnyal hívta fel a közvélemény figyelmét az alacsony tanári fizetésekre.

A #mutasdafizud és a #mutasdmennyitkeresel címszavakkal fémjelzett akció keretében alulfizetett pedagógusok tömegei osztották meg közösségi oldalaikon, hogy mennyi bért kapnak hivatásukért.

Az átlag 140 és 170 ezer forint közé esett.

A Székesfehérvári Tankerülethez tartozó iskolák pedagógusainak ezzel szemben egyenesen megtiltanák, hogy fizetéseikről beszéljenek, még azután is, ha már megszűnt a jogviszonyuk - derült ki a Népszava birtokába került titoktartási nyilatkozatból.

A Pedagógusok Szakszervezetének Ifjúsági Tagozata szerint ez jogsértő lehet, mivel nem csak az iskolai problémákról való konszenzust gátolja, hanem a jogsegélyért a szakszervezethez fordulást is.

A Népszava úgy tudja, hogy a nyilatkozat aláíróinak vállalnia kell, hogy minden, feladatteljesítés közben tudomásukra jutott tényt, adatot, titokként kezelnek.

A tanárok tehát sem a diákok tanulmányaival kapcsolatban, sem a személyi juttatásakról nem adhatnak ki információkat.

Ha megszegik a nyilatkozatot, fegyelmi eljárást indítanak ellenük.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
borkai.jpg

Borkai Zsolt fia havi egymilliós fizetést kapott egy forgalom nélküli cégtől

A cég 2016 és 2018 között semmilyen bevételt nem produkált, pont annyi pénzt tettek bele, hogy Borkai Ádám fizetésére legyen fedezet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 08.Győr fideszes polgármesterére és ügyvéd barátjára, Rákosfalvy Zoltánra a Borkai Zsolt körül kipattant szexbotrány hívta fel a figyelmet.

Amint arról beszámoltunk, egy blog ismeretlen szerzője a szexuális tartalmú felvételekkel alátámasztott prostitúció vádja mellett korrupcióval és kábítószerek használatával vádolta meg a politikust - utóbbiakról azonban egyelőre semmilyen konkrét bizonyítékot nem szolgáltatott.

A kompromittáló felvételek egy részén Rákosfalvy Zoltán ügyvéd is látható.

A Válaszonline most arra világított rá, hogy Borkai Zsolt gyermekei is kapcsolatban állnak az adriai túra résztvevőivel - így Zoltánnal és Szabó Ervin "győri vendéglőssel" is.

"A jelenleg 24 esztendős Borkai Ádám már legalább négy éve a szerencse gyermeke: 2015 végétől ugyanis havi egymillió forintnyi fizetést kap – lényegében a semmiért"

- írja az oldal.

Információik szerint Borkai Zsolt fia 2015 óta az Akonia Ingatlanforgalmazó Kft. ügyvezetője havi egymillió forintért úgy, hogy a cég 2016 és 2018 között semmilyen forgalmat és bevételt nem produkált, tehát lényegében halott.

"Az állami kaszinókoncesszió-kiosztáson jókorát szakító ügyvéd nemcsak befogadta, de aktívan menedzseli is ezt az offshore-talapzatra épített vállalkozást"

- teszik hozzá. Tehát a tulajdonos pont annyi pénzt tett bele a cégbe, hogy Ádám fizetésére legyen fedezet. Egyelőre csak annyi biztos, hogy tavalyig ez volt a helyzet, de előfordulhat, hogy még most is. Ez majd az idei évi beszámolóból fog kiderülni.

A vállalkozás Rákosfalvy Zoltán győri címére is van bejegyezve, az ingatlan 100 százalékban az ügyvédé. A kft. tulajdonosa az a luxemburgi Akonia S.A., aminek magyarországi meghatalmazottja Rákosfalvy Zoltán.

A luxemburgi céget az a Kacsóh Gábor igazgatta, aki Rákosfalvy mellett igazgatótanácsi tag volt a SR Group S.A. nevű szintén luxemburgi vállalatban, aminél a győri Audi-gyár területbővítésének haszna landolt.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
glazertimea.jpg

Reagált a Borkai-botrányra az ellenzék győri jelöltje: „Nőként és anyaként nekem ebben nehéz megszólalnom”

Glázer Tímea szerint amíg nincs bizonyíték korrupcióra, a politikának nincs dolga az üggyel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 08."Az első napok megleptek bennünket. Nőként és anyaként nekem ebben nehéz megszólalnom, hiába vagyok polgármesterjelölt" - mondta a DK-s győri polgármesterjelölt az Azonnali.hu-nak. Úgy véli, hogy a jelenlegi polgármesterről kiszivárogtatott szexvideók Borkai Zsolt magánéletéhez tartoznak, de Győrnek tisztességes városvezetésre van szüksége, a hűségre és a családi szeretetre.

"Addig, amíg a korrupciós dolgok ki nem derülnek, a politikának nincs dolga vele. A többit eldönti a családja és a választópolgárok" - vélte Glázer Tímea.

Azt is elmondta, hogy a DK-ból senki nem volt ott a hajón, így belső felvételről szó sem lehetett, és ez is bizonyítja, hogy nem ők szervezték a felvétel nyilvánosságra kerülését.

"Másrészt én szeretném elmondani, hogy

nekem a polgármester nem az ellenségem, hanem az ellenfelem.

Akárhány alkalommal kerestem őt a választókörzetekkel kapcsolatos választói panaszokkal vagy kérdésekkel, mindig tisztességesen és korrektül segítette a munkámat". Több ilyen ügyet is említett, többek között a győrszentiváni Nagyhegy lebetonozását.

A korrupciós ügyekről annyit közölt, hogy "a földmutyiról mi is tájékoztattuk a sajtót évekkel ezelőtt. Hogy még mi derül ki, nem tudom megmondani".


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
joker-cimkep.jpg

Pánik tört ki a Joker vetítésén egy ijesztően viselkedő néző miatt

Hangosan ujjongott és tapsolt, akárhányszor valaki meghalt a filmben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 08.Amint arról beszámoltunk, nem mindenki örült a Batman-képregények gonosztevőjének eredettörténetét bemutató film megjelenésének.

Ugyan van, aki szerint a "szuperhős-hadseregeket felvonultató megalomán" alkotások után éppen eljött az ideje ennek a sztorinak is, ugyanakkor mások azon a véleményen vannak, hogy a film a szadista gyilkost dicsőíti és a filmvásznon megjelenő, kegyetlen gyilkosságok lemásolására ösztönözheti az arra hajlamosakat.

Ennek eredményeként extra biztonsági intézkedések mellett vetítették a Jokert többek között New Yorkban is, egy hétvégi alkalom mégis pánikba fulladt - írta meg az ABC News.

A Times Square egyik filmszínházában az egyik néző hangosan ujjongott és tapsolt, akárhányszor valaki meghalt a filmben, ez pedig többeknél kiverte a biztosítékot.

Néhányan annyira megijedtek, hogy inkább el is hagyták a mozi épületét. Olyan is volt, aki felemelte a hangját, de az illető leköpte őt.

A férfit végül a biztonsági őrök kivezették a teremből.

"Valószínűleg csak egy ártalmatlan részeg volt, de a film körüli nyugtalanság miatt ez a péntek este nagyon felkavaróan végződött"

- idézte fel a problémás néző mellett ülő vendég a történteket.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tanar_lokdoses.jpg

Őrizetbe vették a három diákot, akik kiabálva lökdösték a tanárukat Pesterzsébeten

A rendőrség csoportos garázdaság gyanújával hallgatta ki. Az is kiderült, hogy miért provokálták a tanárt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 09.Mi is beszámoltunk arról az interneten terjedő videóról, amin az látszik, amint diákok kiabálva lökdösnek egy tanárt egy pesterzsébeti középiskolában.

A Blikk szerint az intézményben hírzárlatot rendeltek el, és azt is megtudták, hogy az ügy miatt három tanulót elbocsátottak.

A tanár szeptemberben érkezett az iskolába és hegesztéselméletet tanított.

A lapnak az egyik diák mesélt a támadás okáról.

Állítólag tudomásukra jutott, hogy a pedagógus előző munkahelyén megütött egy diákot, ezért kellett távoznia, ők pedig azért kezdték provokálni, hogy ez ismét megtörténjen és a férfi ezt az iskolát is elhagyja.

Eleinte papírgalacsinnal dobálták, majd miután egyiküknek intőt adott, szembesítették a korábbi munkahelyén történt incidens videójával.

Ezután kezdődött a friss videón látható dulakodás, amit ők kezdeményeztek - ennek az óra végét jelző csengő vetett véget.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!