hirdetés
anett2.jpg

Megszólalt egy magyar nő, aki meggyógyult a koronavírus-fertőzésből

Az Ausztriában dolgozó Anett elmondta, hogy milyen volt az utolsó pár hét a síparadicsomban, hogy jutott haza, milyen tünetei lettek, és mit élt át a kórházban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 10.


hirdetés

Sveicer Anett kigyógyult a koronavírus-betegségből. Ausztriában dolgozott pincérként a fertőzési gócként számon tartott Ischglben. Most bevállalta, hogy elmeséli a saját történetét, a Füred TV-nek nyilatkozott.

Anett a járvány kitörésének idején is dolgozott, mint mondta, igazából nem voltak tisztában azzal, hogy mekkora a baj.

Mikor kiderült, hogy vannak már betegek, akkor azt az utasítást kapták, hogy nem beszélhetnek róla, ha kérdezik, akkor jól vannak, és dolgozzanak tovább. A főnökségnek csak az volt a fontos, hogy menjen az üzlet.

Nem féltek attól, hogy betegek lesznek, úgy vélték, hogy ha el is kapják, akkor fiatalok, erősek, és úgyis túlélik.

Mikor a síparadicsom bezárt, és ők hazatérhettek Magyarországra, akkor a főnökük azt mondta, hogy van egy órájuk arra, hogy összekapkodják a dolgaikat és "meneküljenek".

hirdetés

Anett egyedül tért haza, a családja és barátai tartották benne a lelket.

Hazafelé már fájt a feje, de előtte már érezte, hogy szédül, és a közérzete nem volt túl jó. Miután megérkezett Balatonfüredre, akkor jött ki rajta a betegség, de ő házi karanténban volt már akkor.

A Füred TV-nek elmondta, hogy rosszul lett, és a mentő ment érte, és vitték Ajkára a kórházba. Másnap tesztelték le, és következő nap derült ki, hogy pozitív. Addigra már tudta, hogy az Ausztriában maradt kollégái közül is volt már fertőzött.

A kórházban azt mondták neki, hogy "majd a szervezet legyőzi",

különösebb ellátást nem kapott. Akkor ő volt a megyében az egyetlen fertőzött. Ajkán azt érezte, hogy "féltek tőle", de teljesen megértette ezt.

Anett felajánlotta, hogy szívesen beszélget a füredi kórházba kerülő koronavírusos betegekkel, mert tudja, milyen nehéz elzárva lenni a világtól, küzdeni egy betegséggel. Ő már gyógyult, jól van, és azt kívánja, hogy minden beteg mielőbb legyen egészséges.

VIDEÓ: Koronatanú: egy gyógyult beteg története


hirdetés
KÖVESS MINKET:




Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
szigetvar-Copy.jpg

Nem címkézték fel a fertőtlenítőt, ezért keverhették össze a sóoldattal a Szigetvári Kórházban

A szakorvos szerint túlélheti a műhibát az asszony, de a beteg maradandó szervi és lelki sérüléseket szenvedett és hosszú lábadozás vár rá - tudta meg az ATV.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 29.


hirdetés

Mint arról szerdán mi is hírt adtunk, a Szigetvári Kórházban sóoldat helyett fertőtlenítőt használtak egy nőgyógyászati műtéthez. A 42 éves beteget súlyos, válságos állapotban vitték Pécsre, az intenzív osztályra.

Az eset után Késmárky András sürgősségi szakorvos az ATV-nek azt mondta, a hiba súlyos következményekkel járhat, és akár halállal is végződhet, mert a fertőtlenítőszer összetevői és annak bomlási anyagai az emberi szervezetre nézve súlyos fenyegetést jelentenek.

A tévécsatorna most arról számolt be, hogy

megvan az esély arra, hogy az asszony túlélje a szerek cseréjét. A műhiba miatt viszont a beteg maradandó szervi és lelki sérüléseket szenvedett.

hirdetés

„Befekszem egy kórházba és meghalok. Emberi felelőtlenség” - mondta az ATV-nek a szomszéd, aki jól ismeri a 42 éves nőt.

A tévé úgy értesült, hogy a műtétet az ún. kisműtőben végezték el, ahová nem akarták a műtők sterilizálására használt, 8 literes fertőtlenítős flakont levinni, csak egy kisebb üvegbe öntöttek át belőle. Mivel nem írták rá, hogy mi van benne, belekeveredett a sóoldatok közé.

Egy szakorvos szerint, ha túl lesz az életveszélyen a beteg, akkor is hosszú felépülésre kell számítani. Gyulladás vagy akár tályog is kialakulhat a szervezetében. Azt, hogy mennyi idő alatt gyógyulhat meg az asszony, sok tényező befolyásolhatja.

A pszichológus is azt mondta, hogy hosszú lábadozás vár a nőre, mert nehéz elfogadni azt, hogy soha nem lesz már olyan, mint korábban. A helyzetét az is súlyosbíthatja, hogy a műhiba elkerülhető lett volna.

Az ügyvéd szerint a felelősség megállapítása után kártérítésre illetve sérelmi díjra lesz jogosult a beteg, mert a kórházban történt az eset.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt - írta az ATV.

Az ATV Híradója úgy értesült, hogy felfüggesztettek, majd elbocsátottak a szigetvári kórházban két dolgozót, akik összecserélhették a sóoldatos palackot egy fertőtlenítős üveggel.

Az egyikük összeomlott, azóta is a kórházban kezelik.


hirdetés
KÖVESS MINKET:




hirdetés
korhaz-2.jpg

Szigetvári tragédia: elbocsátották a felelősöket, egyikük teljesen összeomlott, a kórházban kezelik

A műhiba miatt súlyos, válságos állapotba került a megműtött nő. Van esély rá, hogy túléli, de maradandó sérülései lesznek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 29.


hirdetés

A Szigetvári Kórházban két dolgozót is felfüggesztettek, majd elbocsátottak, mert összecserélhették egy műtét során a sóoldatos palackot egy fertőtlenítős üveggel - tudta meg az ATV Híradója.

Az egyik dolgozó az eset után összeomlott, ezért azóta is a kórházban kezelik.

Mint arról mi is beszámoltunk, a Szigetvári Kórházban sóoldat helyett fertőtlenítőt használtak egy nőgyógyászati műtéthez. A 42 éves beteget súlyos, válságos állapotban vitték Pécsre, az intenzív osztályra.

A tévécsatorna nemrégiben arról számolt be, hogy megvan az esély arra, hogy az asszony túlélje a szerek cseréjét. A műhiba miatt viszont a beteg maradandó szervi és lelki sérüléseket szenvedett.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
minneapolis-langokban-northfoto.jpg

Megszólalt a minneapolisi áldozat barátnője: Floydot lesújtaná, ha azt látná, hogy a városa lángokban áll

George Floyd párja és családja is azt szeretné, ha csak békésen tiltakoznának a férfivel történtek ellen.
Fotó: Northfoto/ZUMA Wire - szmo.hu
2020. május 29.


hirdetés

Mint korábban megírtuk, napok óta tüntetnek az emberek az amerikai Minneapolisban, miután hétfőn egy rendőr egy intézkedés során egy fegyvertelen afroamerikai férfi nyakára térdelt, aki nem sokkal később meghalt. A héten Amerika-szerte több városban is demonstráltak, az eset helyszínén azonban már egyre jobban eldurvultak a zavargások. Csütörtök éjszaka a tüntetők Minneapolis rendőrkapitányságát is felgyújtották.

George Floyd családja viszont azt szeretné, ha csak békésen demonstrálnának az emberek.

Az áldozat barátnője, aki három évig volt a férfi párja, a StarTribune-nek nyilatkozva azt mondta, elhunyt szerelme sem örülne annak, hogy így eldurvultak a tüntetések.

"Arra kelni reggel, hogy Minneapolis lángokban áll olyasmi, ami Floydot is lesújtaná. Imádta ezt a várost"

hirdetés

- mondta Courteney Ross.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:





hirdetés
country-road-407207_1920.jpg

Még egy hetet kell várnunk a nyárias időre

Csak jövő héten közelíti meg a 25 fokot az időjárás, igaz, legalább hétvégére.
Fotó: Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. május 29.


hirdetés

Hűvös idővel indul a meteorológiai nyár, május utolsó és június első napjaiban egymás után hidegörvények határozzák meg időjárásunkat - írja az Időkép.hu.

A csúcsértékek elmaradnak a sokéves átlagtól, a maximum-hőmérsékletek az ország legnagyobb részén a 20 fokot sem érik majd el. Szinte minden nap erős szélre kell készülni.

A változást a jövő hét második fele hozhatja meg, déliesre vált az áramlás, és pénteken már az ilyenkor megszokott, melegebb időt élvezhetjük.

Az időjárási modellek legfrissebb futásai szerint a legmelegebb órákban ismét elérjük majd a 25 fokot.

Várhatóan záporok, zivatarok szintén a hét második felében fordulhatnak elő sűrűbben.

hirdetés

Az előttünk álló hétvége egyébkánt változatos időjárást hoz:

míg szombaton csak kevés helyen zavarhatják meg záporok, zivatarok a gomolyfelhős-napos időt 16-21 fok mellett, addig vasárnap már csak 11 és 20 fok között várható a csúcshőmérséklet, észak felől indulva pedig egyre több helyen várható eső, zápor, zivatar.

hirdetés
KÖVESS MINKET:







Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!