hirdetés
policehu-soly.jpg

Megszólalt a Sólyon meggyilkolt 8 éves kislány apja: „Szörnyű szembesülni mindazzal a borzalommal, amin át kellett mennie”

A kislányt az akkor 16 éves gyilkos azzal csalta tőrbe, hogy elhitette vele: mutat neki egy bűvésztrükköt.
Illusztráció: Police.hu - szmo.hu
2019. május 23.


hirdetés

Mint azt megírtuk, vádat emeltek azzal a 16 éves fiúval szemben, akit a tavalyi sólyi gyerekgyilkossággal gyanúsítanak. Aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt kell bíróság elé állnia.

A vádirat szerint a szörnyű gyilkosság kiváltó oka féltékenység volt: a fiú szerelmes lett a kislányba, és amikor az egy közös barátjukról kezdett el dicsérően beszélni, annyira felhúzta magát, hogy elhatározta, megöli.

A fiú a Séd patak partján lévő papírmalomnál talált egy vastagabb, fonott kötelet, a kislánnyal pedig elhitette, hogy olyan bűvésztrükköt mutat neki, melyhez a kezeit hátra kell kötöznie. A megtévesztett gyerek hitt a barátjának, aki a megkötözése után a patakba vitte, és ott többször a víz alá nyomta.

Ezután a már kábult kislányt kivitte a partra, majd egy kődarabbal ütötte, melynek következtében koponyasérüléseket szenvedett. Végül levette róla ruhájának egy részét, és újra a patakba vitte, ahol hínárfonatot kötött rá, hogy ne sodorja el a víz, majd távozott a helyszínről. A kislány halálának közvetlen oka vízbefulladás volt.

"Szörnyű szembesülni mindazzal a borzalommal, amin a kislányomnak át kellett mennie"

– mondta a Blikknek sírva a lány édesapja, aki reméli, hogy a bíróság nagyon hosszú időre börtönbe zárja a gyilkost. "A héten Adrika kutyája is meghalt, a kislányom után ment" – tette hozzá.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
tarlos-istvan-mti-kovacstamas.jpg

Tarlós István: Ha Karácsony nyeri a választást, én szívfájdalom nélkül elmegyek

A főpolgármester hosszú cikket írt arról, milyen lenne szerinte Budapest, ha az ellenzék jelöltje venné át a vezetést.
Címkép: MTI/Kovács Tamás - szmo.hu
2019. július 08.Tarlós István főpolgármesternek megjelent egy írása a Magyar Nemzetben, amelyben azt vetíti elő, hogy mi lenne akkor, ha Karácsony Gergely megnyerné a főpolgármester-választást és átvenné Budapest vezetését.

A jelenlegi főpolgármester cikkét azzal kezdi, amiről szerinte "szólni kellene egy főpolgármesteri kampánynak", így hosszasan felsorolja, hogy 2010 óta mit valósított meg a hivatalban levő városvezetés és milyen tervek vannak még. Majd felteszi a kérdést:

"Hát Zuglóban? Mi történt 5 év alatt? Illetve mi nem?"

Erre ugyan nem válaszol a főpolgármester az írásában, de az ellenzéki előválasztást megnyerő Karácsony Gergelyről elmondja a véleményét.

"Én nyugalmat akarok, és megvédem a várost. Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, „forradalmat”, szakadatlan háborúskodást ígér. Ráerőltetné a városlakókra a feszültséget. Karácsony gerillaharcról álmodik"

- írja Tarlós István, aki az ellenzék előválasztásról is kifejti a gondolatait.

"Közvetlen a „nagy győzelmet” követően, mikor Karácsony valamivel több, mint 30 ezer szavazatot begyűjtve „nagy fölénnyel” fölékerekedett Kálmán Olgának, illetve egy teljesen ismeretlen kívülállónak. Az ellenzék megnyerte az ellenzéki előválasztást mintegy 5 százalékos részvétel mellett"

- fogalmaz a főpolgármester.

Tarlós István szerint Karácsony Gergely nem a saját személyiségének és teljesítményének bemutatásával akar sikereket elérni, hanem egyfajta kormánypárttal szembeni „budapesti demonstráció” tervével. A főpolgármester pedig azt is kifejtette, hogy nem igazán érti, miért nem őszintébb az ellenzék.

"Hiszen arról van szó, hogy nem érdekli őket, személy szerint ki a főpolgármester, az sem, hogy mi lesz a várossal. Karácsony nem is beszél Budapest tényleges problémáiról, valószínűleg mélységében nem is ismeri azokat. A lényeg, hogy Gyurcsány irányíthassa. Gyurcsány Ferenc mindenáron vissza akarja szerezni a hatalmat, ha nem is formálisan, de úgy, mint mondjuk Teng Hsziao-ping. A történetnek ez a lényege, a többi halandzsa."

Tarlós István ezután elmondta, hogy ő szívesen vitázna Karácsony Gergellyel, de olyan fővárosi és zuglói témákról, amiket előre nem egyeztetnek, mindezt pedig szemtől szemben. A főpolgármester végül azt is kifejtette, hogy ő akkor is szívfájdalom nélkül fog távozni, ha Karácson Gergelyt választják meg a budapestiek.

"Igazán sok választást nyertem 30 év alatt, és nem szenvedek kóros hatalommániában. Ha a nép Karácsonyt választja, én gratulálni fogok neki, sok szerencsét kívánok (amire talán szüksége lesz), és szívfájdalom nélkül elmegyek. Ez esetben azonban a levegőben van a kérdés, hogyan folytatja a város"

- írja hosszú cikkében Tarlós István.


KÖVESS MINKET:hirdetés
freedom-of-the-seas-ocenjaro-hajo.jpg

Belehalt sérüléseibe a másfél éves kislány, akit egy óceánjáró 11. emeletéről ejtett le a nagyapja

A világ egyik legnagyobb utasszállító hajóján történt a végzetes baleset.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 08.Szörnyű tragédia történt vasárnap Puerto Rico egyik kikötőjében a Freedom of the Seas nevű ócenjárón: egy 18 hónapos kisgyereket leejtett a nagypapája a hajó 11. emeletéről - írja a Sky News.

Külföldi tudósítások szerint

a nagypapa a karjában tartotta az unokáját, amikor azonban megcsúszott a fedélzeten, a kislány pedig kiesett a kezéből, egyenesen a kikötőbe. Azonnal egy San Juanban lévő kórházba szállították a baleset után, de nem sokkal később kiderült, hogy belehalt a sérüléseibe.

A baleset után nyomozás indult, jelenleg is zajlik a szemtanúk kihallgatása. Úgy tudni, a kislány családja az Egyesült Államokból, Indiana államból származik.

Az óceánjárót üzemeltető Royan Caribbean Cruises egy közleményben reagált a szomorú tragédiára. Azt írták, nagyon sajnálják a történteket, és együtt éreznek a gyászoló családdal, akiknek minden segítséget megadnak a baleset feldolgozásában. További tájékoztatást azonban nem akarnak adni a család megóvása érdekében.

A Freedom of the Seas a 15. legnagyobb utasszállító hajó a világon, körülbelül 5000 embert bír el. Kívülről is elképesztő látványt nyújt, belülről azonban valóban káprázik az ember szeme, amerre csak ellát, az utasok ugyanis hihetetlen luxusban élvezhetik az utazást.g


KÖVESS MINKET:
hirdetés
boat-tragedy-budapest-hableany-20190529-mysecretbudapest-22-1000x667.jpg

A Hableány kapitányának családja nem akarja, hogy a Dunába szórják a férfi hamvait

Szűk családi körben szeretnének végső búcsút venni tőle.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 08.Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy katonai tiszteletadással, hajós temetésen vesznek végső búcsút a hajókatasztrófát szenvedett Hableány magyar kapitányától és matrózától a Dunán.

A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy a Panoráma Deck Kft. hajóiról fogják a Duna budapesti szakaszán a folyóba süllyeszteni L. László kapitány és P. János matróz hamvait tartalmazó urnákat. A gyászolóktól pedig azt kérték, hogy virágszirmot vigyenek, amelyeket a búcsúztatásban résztvevő hajók közös kürtjele után lehet majd a vízbe szórni a Margit hídról.

A Bors értesülései szerint a kapitány hozzátartozói külön kérték, hogy óvják őket a sajtónyilvánosságtól, illetve a lap úgy tudja, hogy

a család nem szeretné, ha a kapitány hamvait a Dunába szórnák, ezért a búcsúztatás után majd szűk körben helyezi örök nyugalomra.

A Hableány sétahajót május 29-én este előzte az eddigi adatok szerint szabálytalanul a Viking Sigyn norvég tulajdonú, svájci zászló alatt hajózó szállodahajó, majd a Margit híd középső pillérnyílásában utolérte és maga alá gyűrte. Huszonhat dél-koreai utas, köztük egy hatéves kislány és két magyar hajós vesztette életét a katasztrófában. Hét távol-keleti utast élve sikerült kimenteni az áradó Dunából, egy dél-koreai utast pedig még mindig keresnek.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
28558709_37c7938070c1c7316c9008de129eef8e_wm.jpg

Még mindig rejtély, hogy mi történhetett az eltűnt maglódi vállalkozóval

A férfi rejtélyes körülmények között tűnt el a kutyájával együtt. A vizslát Szlovákiában végül megtalálták, de a vállalkozóról azóta sincs hír.
Kép: police.hu - szmo.hu
2019. július 08."Lassan beleőrülök, hogy nincs hír Gyuláról" - nyilatkozta a Blikknek a Maglódról májusban eltűnt vállalkozó testvére. Ahogy azt korábban megírtuk: Pintér Gyulának hosszú hetek óta nyoma sincs. A férfi rejtélyes körülmények között tűnt el: a kutyájával és fekete Hummerével indult útnak, de még a rokonai sem tudják, hová mehetett és miért nem tért még haza, a telefonján keresztül sem érik el.

A vállalkozó szeretett Répa nevű vizsláját végül Szlovákiában találták meg, ő már otthon is van gazdája családjánál.

A nő a lapnak elmondta, hogy a nyomozás elején még kapott némi információmorzsákat a nyomozóktól, de mostanában már egyetlen szót sem mondanak neki.

"Az eszemmel megértem, hogy a nyomozásra való tekintettel teljes hírzárlat van, de egy hozzátartozónak ez elviselhetetlen" - nyilatkozta a Blikknek.

A maglódi férfi luxusautókat újított fel Gyömrőn, ő maga egy Hummerral közlekedett, amit az eltűnés után a visszavitt a háza elé valaki.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x