hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Megsimogatta a világ egyik legnagyobb fehér cápáját a búvár
Testközelbe kerülni az egyik legveszedelmesebb tengeri ragadozóval alighanem felejthetetlen élmény, aki erre az extrémnél is extrémebb sportra vállalkozik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 18.


hirdetés

Nem kevesebbre merészkedett egy búvárcsapat Hawaii közelében. Olyan közel merészkedtek egy közel hat méter hosszú, 2 és fél tonnásra becsült nőstény cápához, hogy szinte megérinthették. Feltétezik az óriás fenevadról, hogy azonos azzal, amelyet mintegy 20 évvel ezelőtt kutatók követtek és Deep Blue-nak, azaz Mély Kéknek neveztek el. Egyes feltételezések szerint ez a legnagyobb fehér cápa, amelyet valaha láttak – írta a BBC.

A cápát egy elpusztult ámbrás cet teteme vonzotta Oahu déli partvidékéhez. A búvárok egyike, Ocean Ramsey elmondta, hogy a bálnából lakmározó tigriscápákat filmezték, amikor a nagy fehér megérkezett.

„Amikor megjött, a többi cápa szétspriccelt, ő pedig a csónakunkhoz kezdett dörgölőzni. Olyan volt, mint egy gyönyörű, nagy szelíd óriás. Napkeltekor jöttünk ki és ő egész nap velünk maradt” – mondta a búvárnő.

Deep Blue termetéből még arra is következtettek a búvárok, hogy vemhes lehet. Korát 50 év körülire teszik. Ramsey szerint az idősebb vemhes fehér cápák körül a legbiztonságosabb úszni, ellenben nem tanácsos ott, ahol e ragadozók esznek, mert esetleg az embereket is prédának nézik. Máskülönben nem támadnak emberre.

Deep Blue immár a közösségi médiát is meghódította, saját Twitter-oldala van.


KÖVESS MINKET:
Edzés közben, az evezőpadon csuklott össze egy fiatal nő - leállt a szíve
Az ausztrál nő esetét az edzőterem egyik kamerája is rögzítette.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Egy ritka, veleszületett szívbetegségben szenvedett az a 21 éves lány, akinek a noosai Anytime Fitnessben egyszer csak leállt a szíve. A queenslandi Emily Counter az evezőpadon edzett még 2018 októberében, amikor összecsuklott és leállt a szíve. Az esetet pedig az edzőterem kamerái is rögzítették.

A fiatal lánynak szerencséje volt, ugyanis az edzőterem alkalmazottai először manuálisan kezdték meg az újraélesztést, majd defibrillátorral próbálkoztak, és végül a lány szíve újra verni kezdett - írja a Weekly Times ausztrál lap.

Emily Countert a noosai kórházba szállították, a lány három napig kómában feküdt. Végül egy héttel később szívműtéten esett át, hamarosan pedig ismét nekiállhat az edzésnek. Azóta pedig elindított egy kampányt, hogy minden konditeremben meglegyenek a szükséges életmentő eszközök, hogy mással se történhessen tragédia.


KÖVESS MINKET:
Telefonozás közben gázolta halálra a vonat a tinilányt
A brit tini éppen a síneken akart átkelni, amikor a tragédia történt.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Halálra gázolt a vonat egy tinilányt a somerseti Worle városában. A 15 éves Evie ugyanis a Metro értesülései szerint úgy akart átmenni a síneken, hogy közben a telefonját nyomkodta, így nem vette észre a közelgő szerelvényt. Az esetet egy gyermek is látta.

A vonat vezetője is észrevette ugyan a lányt, de már nem tudott megállni. A hatóságok vizsgálatából kiderült, hogy a tini nem akart öngyilkos lenni, csupán figyelmetlenségből lépett az érkező vonat elé. Néhány perccel a halála előtt ugyanis még az esti bulira készült és a barátainak küldött fotót a ruháról, amiben ment volna.

A történet az egész várost megrázta.


KÖVESS MINKET:

Így még nem vette át lottónyertes a nyereményét
Nem akarta, hogy felismerjék a szerencsés jamaicai férfi, amikor elment begyűjteni a nyereményt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Névtelen akart maradni a nyilvánosság előtt egy jamaicai lottónyertes, ezért valami egészen új megoldást talált, hogy elérje célját - írja a 24.hu a Daily Mail nyomán.

A magát csak A. Campbellként megnevező jamaicai férfi ugyanis nem mindennapi módon ment el a nemzeti Super Lotto irodájába, hogy felmarkolja az 1,17 millió dolláros (328,5 millió forint) nyereményét – egy Sikoly maszk mögé rejtőzött.

A karibi országokban nem ritka, hogy a nagyobb összeget nyerő játékosok anonimak maradnak, köszönhetően a térségben megfigyelhető alacsony közbiztonságnak és a magas bűnözési rátának. Campbell azonban teljesen más megfontolásból rejtette el az arcát, egész egyszerűen

nem akarja megosztani a nyereményt a pénzéhes rokonaival.

A férfi még novemberben nyert a lottón, 54 napba telt, mire kellően összeszedte magát ahhoz, hogy begyűjtse a nyereményt. Szeretne egy szép házat venni a nyereményéből, de nem akar adni belőle senkinek és kölcsönözni sem akar. Campbell az életét megváltoztató fordulat előtt egy vállalkozást vitt, a jövőben ezt fejlesztené, és egyéb helyekre is befektetné még a nyereményt. A férfi így nyilatkozott:

"Imádom, hogy ennyi pénzem van!"


KÖVESS MINKET:
Lebénult és megsérültek a szemei - így él most a nő, aki túlélte az abortuszt
Carrie annak ellenére sem haragszik az édesanyjára, hogy még a születése előtt súlyos kárt tett benne.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 17.


hirdetés

Carrie édesanyjának reménytelen volt az élete annak idején: társ nélkül nevelte két gyermekét, ám sajnos mégis teherbe esett Carrie-vel. Az abortusz mellett döntött, mert úgy érezte, nem tud már felnevelni egy harmadik csöppséget. A beavatkozás nem sikerült, és egy hónap múlva kiderült, még mindig várandós - írja a Life.hu.

A kislány sérült szemekkel, féloldali bénultsággal született.

Carrie anyja az SBSK kisfilmjében arról beszélt, hogy reménytelennek tűnt akkoriban az élete, ezért döntött az abortusz mellett, ám az nem sikerült.

Az abortuszt túlélő Carrie elmondta, nem haragszik az édesanyjára, és jó a kapcsolatuk

annak ellenére is, hogy a beavatkozás nyomait kénytelen örökre magán viselni. A nőre 42 évesen a szerelem is rátalált, azóta pedig férjhez is ment.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x