CM
Megrázó plakátok a hajléktalan emberekről
A Krétakör Szabadiskola középiskolás diákjainak plakátjai szívbe markolóak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. december 08.


"
A szegénység bűn?
"
20 évesen nem gondoltam volna, hogy mára nem lesz hol laknom
"
Megvédjük a családokat?

Ehhez hasonló szlogenek olvashatók azokon a plakátokon, amelyeket a Krétakör Szabadiskola középiskolás alkotói készítettek és plakátoltak ki Budapest Belvárosában. A kampány koronájaként egy 12 méter széles óriásplakát került a Rákóczi téri metróállomás épületére. A valódi hajléktalan embereket ábrázoló portrékon rövid magyarázó szöveg is olvasható a magyarországi helyzetről, vagy éppen az adott ember sorsáról. A végeredmény mindkét esetben megrázó.

Néhány kép ízelítőül a Krétakör Facebook-oldaláról:

1

2

3

4

5

6

9

7

8

10

A Krétakör 2013/2014-ben Szabadiskola címmel indított közéleti aktivizáló programot középiskolásoknak, hogy ezt a korosztályt is bevonják a közéleti és társadalmi kérdésekbe, a közügyekről való gondolkodásba. A második évfolyam, a 2014 őszi szemeszter a budapesti Goethe Intézettel együttműködésben jött létre. Ennek keretében három diákcsoport (Berlinben, Budapesten és Miskolcon) három különböző megközelítésben vizsgálta az „otthon” kérdését, mint közösségi, egyéni egzisztenciális és végső soron politikai problémát. A folyamatot pedig a Fiatalok. Társadalom. Részvétel. című konferencia zárta, ahol a fiatalok bemutatják a projekt eredményeit.

u1

u2

u3

u4

utotal

rakocziter

Mivel a plakátok kihelyezéséhez nem kértek engedélyt - ez egy úgynevezett gerillakampány - kérdéses, meddig nézhetitek meg őket az utcán, egészen pontosan a Rákóczi úton a Rókus Kórház falán, a Múzeum körúton, és a Rákóczi téren.

Ha elgondolkoztatónak találod a Krétakör kampányát, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x