hirdetés
kerekesszek-pixabay.jpg

„Megöllek!” – üvöltötte egy szabálytalan autós, majd leütötte a mozgássérült férfit a szántódi parkolóban

A férfi megkérdezte a mozgássérült helyen parkoló autóstól, hogy van-e erre jogosító kártyája, majd le is fotózta a tilosban parkoló autót. A sofőr ezután bántalmazta a mozgássérült férfit.
Címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. január 04.


hirdetés

Mozgássérült embert ütött le egy luxusautó sofőrje egy szántódi áruház parkolójában - írja a Blikk. Az esetről az egykori MDF-es politikus, Herényi Károly írt Facebook-oldalán, hiszen a történet az egyik mozgássérült barátjáról szól.

A politikus barátja, Simon József egy mozgássérült helyen parkoló fekete Mercedes 35 év körüli sofőrjét udvariasan megkérdezte, hogy van-e parkolásra jogosító kártyája, és ha van, miért nem helyezi ki. A válasz az volt, hogy több is van neki, és ha akarja kihelyezi.

A mozgássérült férfi ezután fotót készített a szabálytalanul ott álló autóról a telefonjával, mindeközben pedig megjelent egy asszony, aki a boltból sietett a parkoló autóhoz és a poszt szerint megfenyegette a férfit.

Herényi Károly írása szerint ekkor

a sofőr kiugrott az autóból, és „megöllek” üvöltéssel leütötte a mozgássérült férfit, majd bepattantak az autóba és sietve elmentek.

hirdetés

A mozgássérült férfit a járókelők segítették talpra, majd rendőrt hívtak, akik értesítették a mentőket is. A férfit Siófokra szállították, ahonnan alapos vizsgálat után kiengedték.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
halalra-vert-no-angyalfold.jpg

Alvó hajléktalannak nézték a halálra vert anyukát, órákig mindenki elment mellette

Kisfia is gyászolja a 33 éves nőt, aki a jobb élet reményében költözött Budapestre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 17.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy holtan találtak egy nőt Budapesten, a XIII. kerületben, a Népfürdő utcában.

A rendőrség megállapította, hogy olyan durván bántalmazták, hogy belehalt a sérüléseibe.

A Blikknek a történtek után nyilatkozott egy szemtanú, aki azt állította, hogy már jóval a rendőrség és a mentők megjelenése előtt látta a földön fekvő holttestet. Azt mondta:

"Minden egyes nap arra sétálunk el, ahol megtalálták a nőt, és mi láttuk is a földön fekvő embert már tegnap délben, de annyira be volt takarózva, hogy a feje búbja sem látszott ki. Biztosak voltunk benne, hogy csak alszik"

hirdetés

A lapnak azt is elmondta egy szemtanú, hogy nem tapasztaltak gyanús dolgokat. A környékbeli irodaházak dolgozói pedig gyakran látnak hajléktalanokat a Duna melletti parkban, ezért nem tűnt fel nekik a földön fekvő nő. Csak akkor tűnt fel nekik a dolog, amikor sorra jöttek a mentők és a rendőrök.

A Blikk megszólaltatta az áldozat egyik ismerősét.

Ő azt mondta, hogy a nő néhány éve a jobb élet reményében érkezett Budapestre.

Tartotta a kapcsolatot a távol élő családjával, és amíg a nő igyekezett munkát találni Budapesten, otthon a 10 éves kisfiára a gyerek édesapja vigyázott. Az ismerőse szerint végtelenül jó szívű és szerény fiatal nő volt, aki sosem kért, mindig mindenkinek csak adni akart.

"Lapunk úgy tudja, az édesanyának nem volt mobiltelefonja és a Facebook-fiókját is csak ritkán használta" - írja a Blikk. "A családjával inkább személyesen találkozott, amikor vidékre utazott hozzájuk, igyekezett megnyugtatni őket, hogy minden rendben van vele. Senki nem tud arról, hogy rossz társaságba keveredett volna, de tény, hogy a fiatal nő féltette a magánéletét, senki nem ismerte a barátait, és nem tudták, hol, kivel lakik, hiszen erről nem számolt be részletesen."

A lap szerint a nő Budapesten szűkösebb körülmények között élt, de vidéken saját kertes háza volt, azt tervezte, hogy nemsokára visszaköltözik.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
soroksar-halalos-gazolas.jpg

Halálra gázoltak egy nőt Soroksáron

Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
Nyitókép: MTI - szmo.hu
2020. január 17.


hirdetés

Autó ütött el egy gyalogost Soroksáron - írja a rendőrség a honlapján.

A baleset áldozata egy 68 éves nő.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 17-én 5 óra 50 perc körül gázolta el egy sofőr az idős nőt Budapest XXIII. kerületében, a Grassalkovich út 31. szám előtt.

A balesetben a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

hirdetés

A Blikk azt írja: "Információink szerint az idős asszony nem a gyalogátkelőhelyen próbált átkelni az út túloldalára, ez okozhatta a balesetet". Ezt az információt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
lovas-rendorok-police-kep-1000x667.jpg

Kutyás és lovas rendőrök járják Nógrád megyét

Erdőkben és mezőkön is megjelennek a Készenléti Rendőrség járőrei.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 16.


hirdetés

A Készenléti Rendőrség kutyás és lovas járőrei január 10-től január 31-ig teljesítenek szolgálatot a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén - közölte a police.hu.

A megyében a kutyákkal, valamint lóháton szolgálatot ellátó rendőrök elsősorban a kocsival nehezen megközelíthető helyeket, így az erdőket, illetve az oda vezető közutakat, hétvégi házas övezeteket és gyümölcsösöket járják be.

Jelenlétük fő célja, hogy növeljék a lakosság szubjektív közbiztonságérzetét, javítsák a helyi rendőri erők reagálóképességét, és megelőzzék, vagy megszakítsák a jogsértő cselekményeket.

A lakosság a lovas és kutyás rendőrökkel az eddigi időszakban Szécsény és Salgótarján város rendőrkapitányságainak illetékességi területén találkozhatott, de a jövőben a megye más területén is látnak majd el szolgálatot.

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kekvillogo-1000x667.jpg

Húsz és tizennyolc év fegyházat kaptak a siófoki vállalkozó gyilkosai

Harmadik társukat hat év fegyházra ítélték.
MTI - szmo.hu
2020. január 16.


hirdetés

Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt

jogerősen húsz és tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Pécsi Ítélőtábla azt a két férfit, aki 2014-ben megölt és kirabolt egy vállalkozót Siófokon.

Egyikükre, aki többszörös visszaeső, húsz év fegyházat szabott ki első fokon a Zalaegerszegi Törvényszék 2018 őszén. A másik elkövetőt - az elsőfokú ítéletet két évvel súlyosítva - a táblabíróság tizennyolc év fegyházra ítélte. Harmadik társukat bűnsegédként elkövetett rablás miatt hat év fegyházra ítélték.

A Pécsi Ítélőtábla közleménye szerint a három férfi 2014 augusztusában egy siófoki vállalkozó kirablására készült. Ketten egy-egy fémcsövet magukhoz véve indultak el a férfi lakásához, a harmadik társuk pedig a háztól nem messze leállította az autót és fedezte őket.

Amikor a vállalkozó, aki előzőleg összegyűjtötte üzleteinek bevételét, kiszállt háza udvarán az autójából, az addig rejtőző két férfi odalépett hozzá. Egyikük a vasrúddal nagy ütést mért áldozata fejére, aki a földre esett és perceken belül meghalt.

hirdetés

A két férfi a siófoki vállalkozó nadrágját, a benne lévő 1,2 millió forinttal és egy mobiltelefonnal együtt elvitte, majd a pénzt hármuk között elosztották.

Az egyik férfi másnap tudta meg, hogy áldozatuk meghalt. Ekkor egy korábban rendőrként dolgozó ismerősének úgy mondta el a történteket, hogy az általa tervezett rablás során az elkövetők a megbízást túllépve megölték a sértettet. Az ismerős megosztotta a hallottakat korábbi felettesével, aki értesítette a nyomozóhatóságot. Ezután fogták el a vádlottakat.

A jogerős ítélet értelmében csak a hat év fegyházra ítélt férfi bocsátható feltételes szabadságra, büntetése kétharmadának letöltése után.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!