Megoldódott... Nincs több gond vele. Meghalt. - egy hajléktalan megrendítő története
Megfagyott egy hajléktalan a 11. kerületben. Több ezren osztották meg az a posztot, amelynek szerzője azon tépelődik, hogyan segíthetett volna többet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 16."Az új lakásunktól nem messze, a parkban volt két hajléktalan. Az egyik kedves, mosolygós, udvarias. A másik mogorva, mérges a világra, sosem nézett fel."- kezdődik a személyes hangvételű beszámoló.

"Nem sokat segítettem nekik, sokkal többet is tudtam volna, de önző vagyok én is. Egyszer vittem nekik nagy kartonokat, meg egy órási építkezési fóliát. Az jó volt. Mindig azzal volt letakarva a kuckójuk, ha elmentek valahova. Szépen, rendben, halkan. Novembertől már csak a mogorva bácsi maradt. A vidám nem volt ott hetek óta. December elején, mikor éjjel -5 fok volt, a mogorva bácsi még mindig kint aludt. 5 paplan alatt. Szívszorító volt látni."

A poszt szerzője ezután felhívta az egyik segítő szervezetet, kérve őket, tegyenek valamit. "Én félek a mogorva bácsitól, de nem lehet -5 fokban kint aludni."

"Dec. 13. jártam legközelebb arra. A mogorva bácsi egyedül ült a padon. Pulóverben. Minden holmija eltűnt. Rám nézett, szomorúan. Megint nem mertem odamenni. De hol a cucca? Hol a kabátja?"

A poszt írójának sikerült utolérnie a segítő szervezet diszpécserét.

"Azt mondta a diszpécser, a közterületesek rendszeresen lesben állnak, hogy elvigyék a hajléktalanok cuccait, amíg ők bevisznek valakit az ellátó rendszerbe... Kértem, hogy ez esetben menjenek ki újra, és vigyenek egy kabátot a bácsinak!

Dec. 14. Ma reggel odamentem, hogy megkérdezzem a bácsit, mire van szüksége. Veszek neki hálózsákot, kabátot, könyvet, amit akar, hogy pótoljuk a kuckóját. 8:16-kor értem oda. Villogó rendőr és villogó mentő. Tudtam, mit jelent, de megkérdeztem: meghalt.

Megfagyott.

Nem kellett volna szólni. Tegnap kellett volna bevásárolni neki. Nem kellett volna félni. Nem kellett volna csinálni semmit, hátha egyedül túléli."

Az írást már több ezren osztottak meg. Beszéltünk a poszt szerzőjével, aki azt mondta, mindez valóban így történt, de az csak feltételezés, hogy tényleg a közterületesek vitték volna el a férfi ruháit. Keressük a közterületfelügyeletet és a segítő szervezetet is, amint sikerül többet megtudni, cikkünket frissítjük.

A poszt alatt már 1200-nál is több komment van. Olyanok is írtak, akik ismerték a hajléktalant, aki a XI. kerületbe, a Hamzsabégi úton, egy padon élt, a buszmegállótól mindössze 50 méterre.

"Mi is itt lakunk, igen mogorva volt, de kedves! Én minden reggel találkoztam vele, mikor levittem a kutyát sétálni. Dec 6-án, Mikuláskor vittünk a kislányommal (9 éves) neki csomagot. Sajnos akkor reggel nem volt ott, de mi otthagytuk neki. Tegnap délután jöttünk haza az iskolából, és már égtek a gyertyák... Kérdezte a gyerek, anya ez most mit jelent, hogy meghalt a bácsi? Ilyenkor nehéz elmagyarázni neki, hogy mi miért van. És ami a legnehezebb az, hogy látod a 9 éves gyereken, hogy egyszerre szomorú és mérges is. Szóval legalább ilyenkor figyeljünk rájuk!"

Az RTL Híradó megkereste a Máltai Szeretetszolgálatot, ahol azt mondták, ők három bejelentést kaptak a férfi eltűnésével kapcsolatban, de hiába keresték, nem találták.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x