hirdetés
kiskunhalas_mobilkorhaz_mti.jpg

Megnyitották a kiskunhalasi mobil járványkórházat

Reggel óta folyamatosan szállítják át a koronavírusos betegeket a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházból a konténerkórházba.
Fotó: MTI/Ujvári Sándor - szmo.hu
2020. október 01.


hirdetés

Csütörtök délelőtt megnyitották a mobil konténerkórházat Kiskunhalason - jelentette a hiros.hu.

A portál cikke szerint reggel óta folyamatosan szállítják át a koronavírusos betegeket a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházból a konténerkórházba, ami késő délutánig eltarthat.

Három mentőautóval összesen 43 beteget visznek át, kettőben az igazolt fertőzötteket, egy másikban pedig a gyanús esetek.

Dr. Szepesvári Szabolcs, a Semmelweis Kórház főigazgatója a portálnak azt nyilatkozta, azért volt szükség a mobilkórház megnyitására, mert a kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között már nem lehetett volna biztosítani a megfelelő ellátásukat. Elmondása szerint

egyelőre 43 beteget szállítottak át, köztük intenzíves ellátást igénylő és jobb állapotban lévő, de súlyos társbetegséggel küzdő betegeket is.

hirdetés

A kórház állapotával kapcsolatban azt mondta, hogy az a betegellátására teljesen alkalmas, ha ez nem lenne így, nem is nyitották volna meg, a téliesítés pedig nem arról szól, hogy a betegeknek vagy a személyzetnek bármiféle hiányt kell szenvednie.

Arról is beszélt, hogy bár a kiskunhalasi kórház eddig önerőből biztosította a koronavírusos betegek ellátását,

hamarosan Szegedről és Orosházáról, rövid időn belül pedig Kecskemétről és Bajáról is érkeznek majd orvosok, szakdolgozók és kisegítő személyek ahhoz, hogy biztonságosan működtethető legyen a konténerkórház.

A hiros.hu arról is ír, hogy a jövőben elsődlegesen a kiskunhalasi kórház látja majd el a Dél-Alföld koronavírusos betegeit, a járványkórház tartalék épület marad.

Úgy tudják, kizárólag a Kecskeméti Televízió és az M1 stábja forgathat a helyszínen.

Korábban egy cikkben már megmutattuk, hogy néz ki a kiskunhalasi mobil járványkórház belülről:hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
covid-unsplash.jpg

A legrosszabb forgatókönyvnél is rosszabb a járványhelyzet Magyarországon

Megdőlt a legbaljósabb képet festő modellszámítás is.
illusztráció: Unsplash - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

Október elején számoltunk be a Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési és -értékelési Intézet (IHME) prognózisáról.

Eszerint év végéig több mint 12 500 halálos áldozata lehet a járványnak, a november végére várt tetőzéskor 35 ezren fognak ténylegesen megfertőződni (tehát az azonosított és az azonosítatlan fertőzöttek együtt), és 220-an fognak meghalni naponta.

Az azóta eltelt időszak statisztikái alapján a fent felvázolt helyzet még tovább romlott: az elmúlt napokban kétszer annyian haltak meg, mint a legrosszabb forgatókönyv előrejelzése szerint

írja a napi.hu.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
durodora-2.jpg

Törölte a Mi Hazánk oldalát a Facebook

Több mint 80 ezer követőjük volt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

Törölték a Mi Hazánk Mozgalom Facebook-oldalát – közölte a párt.

Állításuk szerint a Facebook nem fűzött valódi indoklást ahhoz, miért tette elérhetetlenné a több mint 80 ezer követővel rendelkező oldalt.

Tavaly tavasszal, az EP-kampány során a párt elnöke, Toroczkai László is hasonlóan járt: neki a 207 ezer követővel rendelkező oldalát kapcsolták le.

A Mi Hazánk szerint ez törvényellenes és antidemokratikus, ezért az a céljuk, hogy a Facebooknak legyen egy magyar állampolgárságú képviselője is itthon, mivel szerintük úgy könnyebb lenne bíróság elé állítani a céget.

hirdetés

Forrás: 24.hu

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
maltai-szeretetszolgalat.jpg

300-an kapták el a koronavírust a Máltai Szeretetszolgálatnál

200 gondozott és 100 dolgozó fertőződött meg.
Címkép: Wikimedia Commons - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

A 24.hu újságírói egy olvasói levél miatt felkeresték a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, hogy tisztázzák az úgynevezett gödi topházban történt koronavírusos eseteket és annak kezelését.

Arra a kérdésre nem kaptak választ, hogy pontosan hány fertőzöttet azonosítottak az elmúlt hetekben a gödi topházban, csupán az összesített adatokhoz jutottak hozzá.

A máltaiak közel 30 intézményt tartanak fenn, ezekben érvényes a látogatási és a kijárási tilalom, amely ugyanakkor nem érinti az intézmények dolgozóit és az azokban feladatot teljesítő külsős szolgáltatókat.

„Ezekben az intézményekben közel 2000 ellátottunk él. Mindezidáig 5 intézményünkben azonosítottak akár munkatársak, akár ellátottak körében koronavírus fertőzést, ami közel 100 dolgozónkat és 200 gondozottunkat érintette eddig”

– közölte írásban Romhányi Tamás, a szervezet kommunikációs igazgatója.

hirdetés

„A gödi Gondviselés Házában dolgozó egyik munkatársunk lett először beteg, aki a háziorvosához fordult. Miután pozitív lett a tesztje, a közvetlen munkatársait megszűrték, közülük több esetben ugyancsak pozitív lett az eredmény.

Amikor ez kiderült, a szeretetszolgálat az ajánlott előírásoknak megfelelő intézkedéseket életbe léptette az intézményben, és október 16-án levélben értesítette az intézmény lakóinak hozzátartozóit, illetve a kijelölt gyámokat és gondnokokat.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vidnyanszky.jpg

Vidnyánszky Attila koronavírusos, pozitív lett a tesztje

A Nemzeti Színház igazgatója otthonában pihen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 27.


hirdetés

Pozitív lett Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház vezérigazgatójának koronavírus-tesztje kedden - közölte a Nemzeti Színház az MTI-vel.

Mint írják, Vidnyánszky Attila "állapota kielégítő, otthonában pihen".

A színházban a járványügyi hatóságokkal egyeztetve folyik a kontaktkutatás és a tesztelés - áll a közleményben.

Vidnyánszkyról szintén friss hír, hogy kedd délelőtt az Európai Parlament meghallgatást tartott a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakításáról, amire őt is meghívták.

Az általa elmondottakat azonban először nem lehetett hallani, mert nem nyomta be a mikrofonját. Ekkor valaki más kapott szót helyette, majd amikor ismét rá került a sor, beszélni kezdett, de ezúttal sem hallottak belőle semmit.

hirdetés

Körülbelül negyedóra telt el, mire sikerült bekapcsolni Vidnyánszkyt, addig két bizottsági tag tehetett fel kérdéseket.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!