hirdetés
bank.jpg

Megnyílik a londoni bank, ahol nem foglalkoznak milliomosokkal, csak milliárdos ügyfeleket várnak

Az ingatlant acéllal bélelt falak, mennyezet és padló védik, hogy megakadályozzák azt, hogy rablók esetleg alagutat ássanak a helyiségek felé.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. december 02.


hirdetés

A Guardian oldalán jelent meg az örmhír: Londonban olyan bank nyílik, ahová csak milliárdos ügyfeleket várnak. Az intézmény egy 120 éves épületben, egy korábbi kastélyban nyitja meg kapuit a jövő héten. Ám ez nem egy szokásos bank.

"Nem fogunk foglalkozni a milliomosokkal" - mondja Sean Hoey, az International Bank Vaults (IBV) által üzemeltetett létesítmény ügyvezető igazgatója .

"Csak milliárdosokkal fogunk foglalkozni" - tette hozzá kiemelve, hogy szolgáltatásaik drágák lesznek, ám a hozzájuk betérők valódi királynak érezhetik majd magukat.

A legolcsóbb széf, amely mindössze 5 cm magas, 16 cm széles és 49 cm mély, évente 600 fontba (234 ezer forintba) kerül majd. A hasonló helyi szolgáltatóknál egy ennél kétszer nagyobb méretű doboz 465 fontba, vagy még kevesebbe kerül. Az ügyvezető szerint ebben már elfér néhány aranyrúd és egy pár ékszer, de akinek több aranya van, annak nagyobb széfet is tudnak ajánlani. A cégnél vannak iratszekrények, sőt egy egész szoba is 2,5 millió fontért (közel egymilliárd forintért) évente.

hirdetés

Az IBV, amely a dél-afrikai multimilliomos Ashok Sewnarain tulajdonában áll, azt mondja, azért nyitotta meg vállalkozását, mert a világ leggazdagabb embereinek egyre inkább igénye van a széfekre.

Hoey szerint a gazdagok félnek többek között az éghajlati válság lehetséges következményeitől, és egyre inkább az aranyrudakban tárolják vagyonukat.

A cégnek saját Rolls Royce-a van sofőrrel és amikor az ügyfelek megérkeznek a helyszínre, két beengedő alkalmazott fogadja őket, akik végigvezetik őket a biztonsági lépéseken. Mindez magában foglalja az ujjlenyomat-ellenőrzést és az íriszegyeztetést is, csak ezek után nyitják ki nekik a kiválasztott széf ajtaját.

Az ingatlant acéllal bélelt falak, mennyezet és padló védik, hogy megakadályozzák azt, hogy rablók esetleg alagutat ássanak a helyiségek felé. Az IBV-nek három fióktelepe van Dél-Afrikában, valamint több boltja is akad Zürichben és Dubajban is.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
15542089_1930400327183957_473483128403952646_n.jpg

Dráma: nyert két aranyérmet, közvetlenül azután megtudta, hogy meghalt az apja

Csak az érmek átadása után mondták el a borzalmas hírt az indonéz sportolónak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 04.


hirdetés

Megrázó esetről számolt be a 24.hu.

Edgar Xavier Marvelo két aranyérmet nyert Indonéziának vusuban a Délkelet-ázsiai Játékokon. (A vusu a tradicionális kínai harcművészetet újraértelmező sport, amelyet Kínában alkottak meg 1949-ben.)

Csakhogy amíg a fiatal sportoló versenyzett, az édesapja meghalt.

Erről a verseny Facebook-oldalán is beszámoltak.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
malacok.jpg

Ha nem főznénk/sütnénk meg őket, ilyen sokáig élnének a háziállatok

10-20 évig is elélhetnének a természetben, ha nem vágnák le őket pár hónaposan vagy évesen.
Németh Csilla írása, fotók: Pixabay - szmo.hu
2019. december 03.


hirdetés

Néhány nappal ezelőtt felmerült bennem a kérdés, hogy vajon meddig élnének a haszonállatok természetes körülmények között, ha nem kerülnének vágóhídra. Valójában egy ártalmatlan viccelődés gondolkoztatott el a témáról, amiben játékosan megfenyegettem a hároméves mentett házi kacsánkat, hogy ha tovább csipkedi a lábamat, akkor bizony meg fogom főzni. Mire egy családtagom rögtön rávágta, hogy ahhoz ő már túl öreg. Általában a kacsákat nem sokkal egy hónapos koruk után levágják, szóval a miénk már matuzsálemnek számítana egy farmon a maga három évével.

Úgyhogy gondoltam egyet, és rákerestem az interneten, vajon meddig élnének a haszonállatok természetes körülmények között.

Persze maga a „természetes körülmények között” is külön kérdéseket vet fel, hiszen ezek az állatok kifejezetten arra lettek tenyésztve, hogy speciális bánásmód mellett egy-egy olyan tulajdonságuk vagy képességük erősödjön meg, amit az ember aztán hasznosítani tud – tejtermelés, gyapjúnövesztés, izomzat, vagy éppen a lerakott tojások mennyisége.

hirdetés

Ha az emberek magukra hagynák őket, valószínűleg tömegesen pusztulnának el, és a megmaradt állományt is komoly fertőzésveszély fenyegetné – de ettől most tekintsünk el, és feltételezzük egyszerűen a haszonállatok háziállatként való tartását.

Vajon meddig élnének ilyen körülmények között?

Erre a kérdésre meglepően nehéz volt választ találni. A legtöbb weboldal inkább azzal foglalkozik, milyen korban érdemes levágni az állatokat, a természetes élettartamukról már sokkal kevesebb szó esik. Végül a Four Paws oldalán találtunk egy összefoglalót arról, hogy meddig élnének, illetve mikor kerülnek vágóhídra a különböző haszonállatok.

SZARVASMARHA

A szarvasmarha várható élettartama a 20 évet is elérheti. Ezzel szemben a tejelő teheneket 5 évesen, a tenyészbikákat 3 évesen, a vágómarhákat másfél-két évesen, a borjakat pedig 8 hónapos koruk előtt levágják.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
ausztratuzoltonaptar2020cimkep.jpg

Izmos felsőtestek, cuki állatok – elkészült az ausztrál tűzoltók 2020-as naptára

A naptár már 27 éve minden évben megjelenik, a bevételből pedig gyermekkórházakat és különböző szervezeteket támogatnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 04.


hirdetés

Idén is elkészült az ausztrál tűzoltók naptára, ami az elmúlt 27 év alatt már nemcsak hagyománnyá vált, de óriási népszerűségnek is örvend. 1993 óta ugyanis az Ausztrália tűzoltói összefognak és közösen készítik el a világ legjellegzetesebb naptárát.

Ebben az évben hat egyedi naptár készült 2020-ra, amelyen Ausztrália legszexibb tűzoltói láthatók, de ha ez még nem lenne elég, az izmos életmentők macskákkal, kutyákkal és lovakkal pózolnak a képeken. Idén viszont nemcsak ausztrál, hanem francia és német tűzoltók is helyet kaptak a naptárban, jövőre pedig a világ minden tájáról származó tűzoltókkal együtt jön létre a világ első nemzetközi tűzoltók naptára.

hirdetés

Az ausztrál tűzoltónaptár viszont nemcsak azért jön létre minden évben, hogy szexi tűzoltókat és a végtelenül cuki kisállatokat nézegethessünk egész évben, hanem azért is, hogy Ausztrália legnagyobb gyermekkórházait, szervezeteit támogassák.

Ebben az évben viszont helyi, kisebb jótékonysági szervezeteket is támogatnak majd a befolyt pénzből, elsősorban az őslakos ausztrál, mentési és terápiás állatok segítésére összpontosítva.

Íme néhány fotó a 2020-as naptárakból:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


hirdetés
virgin-2721333_960_720.jpg

Vissza kellett fordulnia egy gépnek, miután egy utas azt kamuzta, hogy beteg csak hogy jobb ülőhelyet kapjon

Végül sem jobb, sem rosszabb ülőhelyet nem kapott.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. december 02.


hirdetés

A helyi rendőrség beszámolója szerint pénteken őrizetbe vettek egy nőt, aki betegséget kamuzott egy gépen, hogy jobb ülőhelyet kapjon - írja a CNN. Az eset egy American Eagle járaton történt, ami Pensacolából Miamiba tartott (volna).

A lap beszámolója szerint nem sokkal a felszállás után egy női utas panaszkodni kezdett, és kényelmesebb helyet kért. Amikor a légitársaság alkalmazottai azt mondták, hogy nem tudnak adni jobbat, a nő "nagyon beteg lett".

A pilóta a betegség miatt fordította vissza a gépet Pensacolába, ám közben az alkalmazottak rájöttek, hogy a nő csak színleli a rosszullétet, és arra kérték, hogy szálljon le a repülőgépről - árulta el a helyi rendőrség a lapnak. A nő erre nem volt hajlandó, ezért hívták a rendőröket.

hirdetés

A nő végül a rendőrséggel és a kapitánnyal folytatott megbeszélések után leszállt a gépről, ami 7:41-kor végre másodszor is felszállhatott.

A nő ezzel nem úszta meg: őrizetbe vették és egy mentális betegeket kezelő egészségügyi intézménybe szállították kivizsgálásra.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!