hirdetés
Megműtötték a nő beteg magzatát, majd visszahelyezték az anyaméhbe
Bethan a negyedik nő Nagy-Britanniában, aki átesett ilyen műtéten.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 12.


hirdetés

Nem mindennapi eset történt egy brit nővel, aki terhessége közben kapta a rossz hírt: babája beteg. A Mirrorban megjelent történet szerint amikor kiderült, hogy Bethan Simpson születendő kislánya rendellenesen fejlődik, eltávolították a magzatot az anyaméhből, hogy megműtsék, majd visszahelyezték. A különleges operáció sikeresen végződött, így a babának esélye lesz a normális életre.

A nő nyilatkozott is arról, mit élt át, amikor kiderült a rossz hír:

"Az életünk egy hullámvasút volt a következő hetekben"– mondta a nő , akit 24 hetes terhesen operáltak meg. A beavatkozás nem kis kockázattal járt, az édesanya a saját életét is veszélyeztette. Bethan a negyedik nő Nagy-Britanniában, aki átesett ilyen műtéten.

„Sajnos Angliában a babák 80%-át elvetetik, amikor kiderül, hogy ilyen rendellenességük van. Pedig ez nem egy halálos ítélet. Ugyanolyan esélyei vannak, mint mindnyájunknak. A babánk már most nagyon különleges, megmutatta, mennyire megérdemli az életet" – emelte ki az édesanya.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
28 év kóma után ébredt fel egy autóbalesetet szenvedett nő
A baleset 1991-ben történt, ekkor fia mindössze 4 éves volt.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. április 22.Az Independent írta meg annak a nőnek a történetét, aki 28 év után ébredt fel a kómából, amibe egy autóbalesetet követően zuhant. A Munira Abdulla nevű asszony fia elmondta, sosem adta fel, mert érezte, egy nap felébredhet édesanyja.

A baleset 1991-ben történt, ekkor fia mindössze 4 éves volt. A buszon együtt utaztak, a nő a baleset során magához ölelte fiát, hogy megvédje az esetleges sérülésektől, aki így karcolásokkal megúszta.

A szaúdi herceg 2017-ben felajánlotta, hogy kifizeti a nő speciális kezelését Németországban, ahol az orvosok mindent megtettek azért, hogy a nő állapota javuljon.

Munira Abdulla állapota tavaly nyáron kezdett javulni, amikor fura hangokat kezdett kiadni, majd a fia három nappal később arra ébredt, hogy valaki a nevén hívja.

"Éveken át álmodtam erről a pillanatról, és a nevem volt az első szó, amit kimondott" – mondta a férfi, akinek édesanyja már képes hosszabban beszélni is. A nő azóta hazatért Abu-Dzabiba, ahol további kezeléseket kap a teljes felépüléséhez.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Akkora kátyúba hajtott a mentő, amitől a betegnek helyreállt a szívverése
A rohamkocsi éppen egy 59 éves férfival tartott kórházba, akinek veszélyesen gyorsan dobogott a szíve.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.Az NBC oldalán jelent meg a Nebraskában megesett történet, amiből kiderül: a kátyúk nem csak bosszúságot okozhatnak.

A portál azt írja: a gretnai rohamkocsi éppen egy 59 éves férfival tartott kórházba, akinek veszélyesen gyorsan dobogott a szíve. A mentő útközben véletlenül belement a kátyúba, mire a férfi szívverése a zökkenés következtében normalizálódott.

“Ritka, de előfordul” - mondta erről egy orvos, aki elmagyarázta, hogy a férfit ezzel ugyanaz a sokk érte, mintha defibrillátorral ütötték volna ki.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Profi szelfiket 'lőtt' két gorilla a gondozóival egy afrikai nemzeti parkban
Két lábra álltak, amit szinte soha nem szoktak, és pózoltak. Elképesztő fotók születtek, bejárták a világot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.A BBC számolt be róla, hogy két hatalmas gorilla - egy kifejlett egyed akár 180 kilós is lehet - profi módon "szelfizett" a gondozóival a kongói Virunga Nemzeti Parkban. A gorillák szüleit még egész kicsit korukban orvvadászok lőtték le - ez nem ritka arrafelé - és állatmentők vitték el a nemzeti parkba, ahol gondozók nevelték fel őket.

Innocent Mburanumwe, a park igazgatóhelyettese azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy az állatok annyira sokat vannak emberekkel, hogy egyszerűen elkezdték leutánozni a mozdulataikat.

"Hosszú ideig álltak két lábon a fotókhoz, és láthatóan ugyanúgy próbáltak pózolni, mint a gondozók, ilyet eddig nem láttunk" - mesélte a igazgatóhelyettes.

A fotókért kattints a következő oldalra.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Videóra vették, ahogy a mentőautóra lecsap a tornádó
240 km/h sebességgel tomboló vihar csapott le az utazókra Virginiában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 23.240 km/h sebességgel tomboló viharba futottak bele a mentősök Virginiában - írja a Daily Mail. A lapban megjelent történet szerint Bryan Ferguson és kollégája, Billy Akers április 19-én reggel épp a mentőszolgálat központjába, a virginiai Rocky Mountba tartott, amikor Franklin környékén brutális tornádó állta útjukat.

A felvételen hallható, amint a központból jelzik rádión, hogy 11 óráig tornádóriasztás van érvényben a környéken, mire az egyik mentős közli:

"Igen, épp a közepében vagyunk."

A cikk szerint F3-as erősségű, 240 km/h sebességgel tomboló vihar csapott le rájuk. A mentősök félreálltak, és ott a helyszínen rögtön munkához láttak és segítettek a vihar által megrongált autókban megsérült embereknek.

Lapozás után mutatjuk a videót!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x