hirdetés
eroszakos.jpg

Megmutatta kék-zöld arcát az élettársa által hangfallal összevert nő, hogy így küzdjön a családon belüli erőszak ellen

A háziorvostól a hátsó kijáraton kellett kikísérni, hogy ne zaklassa fel az ott várakozó betegeket. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk a képet!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 14.


hirdetés

Megrázó fotót tett közzé West Midlands rendőrsége egy brit nőről és a történetéről, ami a családon belüli erőszakról szól. Méghozzá azért, hogy felhívják a jelenségre a figyelmet, és erőt, reményt adjanak az áldozatoknak, hogy van kiút a bántalmazó kapcsolatokból.

Az 53 éves Lynn Hart a Lower Gornal nevű településen él, három éve volt együtt párjával, David Harrisonnal. A kép akkor készült, amikor a férfi utoljára verte őt össze - egy hangfallal.

Lynn sokáig az áldozatok tipikusnak mondható praktikáit alkalmazta arra, hogy elfedje az egyre durvuló és gyakoribbá váló bántalmazások nyomait magán.

Erősen sminkelt és különféle fedősztorikat talált ki, hogy megnyugtassa a környezetét: semmi baj nincs vele.

Jóval később, amikor már bíróság elé került az ügy, az asszony azt mondta,

szerette a férfit, aki folyton fogadkozott a bántalmazások után, hogy soha többé nem bántja őt. Ezért nem hagyta el sokáig.

Az utolsó csepp a pohárban mégiscsak az volt, amikor Harrison egy napon, miután jól bevásárolt alkoholból, hazaérve nekiesett.

Előbb arcon csapta, amitől Lynn a földre került. Leköpte, rátaposott, végül a tévé hangfalával kezdte el ütni-vágni.

A nő maga sem tudja, hogyan jutott ki élve a házból, sőt, konkrétan azt hitte: meg fog halni. Minden elsötétült előtte.

A szemei annyira bedagadtak, hogy napokig nem is látott.

Végül valahogy eljutott a fiához, itt pedig kihívták a mentőket és a rendőrséget is.

A háziorvostól később csak a hátsó kijáraton távozhatott, nehogy felzaklassa külsejével a várakozó betegeket.

Bántalmazója szeptember elején állt bíróság elé, ahol, a korábbi hosszas tagadás ellenére, elismerte tettét. Addig ugyanis váltig állította, hogy élettársa leesett a lépcsőn, azért sérült meg. Hét év börtönt szabtak ki rá.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
buszsoforno-kisfiut-vigasztal-1000x583.jpg

A kezét fogva vigasztalta a buszsofőrnő a síró kisfiút, aki első óvodai napjára tartott

A 4 éves gyerek sírva fakadt, amikor felszállt a buszra, a vezető viszont megpróbálta jobb kedvre deríteni, ezzel pedig a net hősnője lett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 13.Rendkívül kedves gesztust tett egy női buszsofőr munka közben az amerikai Wisconsin államban lévő Augusta városában.

Isabel Lane egy iskolabuszon tett szolgálatot, ám a vezetés mellett másra is figyelt: egy 4 éves kisfiúra, aki sírva utazott a sofőr mögötti első ülésen.

Ez volt ugyanis az első iskolai (pontosabban iskolára felkészítő óvodai) napja, amihez láthatóan nem sok kedve volt.

Axel először még izgatottan várta, hogy megérkezzen az óvodába, de amikor felszállt a buszra, szorongani kezdett az ismeretlentől, és sírva fakadt. Mivel úgy tűnt, hogy nem is fogja abbahagyni, a buszt vezető nő nagyon megsajnálta őt, és megpróbálta megvigasztalni.

"Úgy tűnt, hogy közel enged magához, amikor azt mondtam neki, hogy 'kishaver, meg tudod csinálni, élvezni fogod'"

- mesélte később Isabel.

Megfogta a kisfiú kezét, hogy ezzel is bátorítsa és vigasztalja őt. Axel még ekkor is sírt, de jól esett neki a támogatás. Ezt édesanyja is látta rajta, aki feltette a őt a buszra.

"Imádom, hogy vannak olyan emberek a környezetemben, akiknek jó szíve van, és Izzy is ilyen"

- mondta Amy Johnson.

A megható pillanatot meg is örökítette egy fényképet, amit megosztott a Facebookon, és amely azóta bejárta az internetet. Rengetegen dicsérték és köszönték meg kommentben a buszsofőrnő kedvességét, aki viszont "semmiségnek" tartja ezt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
nagycsalad-otthone-teljesen-leegett-1000x574.jpg

Leégett egy háromgyerekes család háza, mindenük a tűzbe veszett

Egy élet munkája égett el, de a család azt tervezi, hogy újjáépítik az épületet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 14.Mindent elveszített egy háromgyermekes család, amikor teljesen leégett a házuk. A Debrecen környékén lévő családi házban pénteken hajnalban csaptak fel a lángok,

az édesanya arra ébredt, hogy ropog a tető a fejük felett. A tűz percek alatt átterjedt a többi helyiségre is, míg végül teljesen leégett az egész otthonuk.

Az anya egyedül volt éjszaka két kislányával és hallássérült kisfiával, férje dolgozott. A tűzben mindenük odaveszett,

csak az a pizsama maradt meg nekik, amiben kimenekültek az égő házból, illetve az a pár dolog, amit még a kezükbe tudtak venni, például a gyerekek iskolatáskája. Minden más hamuvá lett, ami számukra azért is nagy csapás, mert egy élet munkája veszett oda a tűzben.

Az egyik kislány az RTL Híradónak azt mondta, mindig eszébe jutnak a történtek, amikor a házhoz mennek. Oda már biztosan nem térhetnek vissza egy jó darabig, mivel az épület lakhatatlanná vált.

Most egy átmeneti krízislakásban húzták meg magukat, amit az önkormányzat biztosított nekik. A jövőben azonban szeretnének visszaköltözni a leégett otthonukba, ezért minden segítséget szívesen fogadnak az újjáépítéshez.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
tatabanyai-amerikai-focistak-rendorseg-video-1000x562.jpg

A tatabányai amerikai focisták teszik helyre a szabálytalanul közlekedőket Esztergomban

A rendőrség ezzel a videóval szeretné felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedésre mind a kerékpárosok, mind az autósok esetében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 11.Rendhagyó kampányvideót tett közzé a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, amelyet az Esztergomi Rendőrkapitánysággal együtt készítettek. Ebben a Tatabányai Mustangs amerikai focicsapat közreműködésével arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ha az autósok és a biciklisek is betartják a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat, sokkal kevesebb baleset történne.

A kedves videóban két gyereket láthatunk biciklizni, a kisebb pedig rendre szabálytalanul akar közlekedni, például a járdán teker, és nem akar leszállni a bringájáról, amikor áthalad a zebrán, hiába figyelmezteti erre a nagyobb társa. Ilyenkor jelennek meg az amerikai focisták, akik szó szerint helyre teszik a kisfiút.

Az utolsó esetben pedig meg is védik egy gázolástól, amikor egy autós közlekedik figyelmetlenül. Ekkor a focista fiúk egyszerűen visszatolják a kocsit az útra, amíg az egyébként elsőbbséget élvező gyerekek áttekernek az úton.

Néveri Péter Edvárdné, főhadnagy, bűnmegelőzési tanácsadó, esztergomi iskolarendőr a Kemma.hu-nak elmondta, hogy

a videó - amelyben a három legtöbbször előforduló balesetveszélyes szituációt jelenítették meg - elsősorban a a kerékpárosok figyelmét szeretné felhívni a szabálykövető közlekedésre.

Nem véletlenül szerepelnek benne gyerekek, hiszen iskolakezdéskor különösen fontos a videó üzenete.

Közlekedj mindig biztonságosan!

Közlekedj biztonságosan! Az Esztergomi Rendőrkapitányság és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelten fontosnak tartja a fokozott...


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Képernyőfotó-2019-09-11-17.13.47-másolat.png

Szívmelengetően, hatalmas ölelésekkel fogadták társai a kisfiút, aki túlélte a Dorian hurrikánt

Az édesanyja töltötte fel a megható jelenetet az Instagramra.
Kép forrása: Instagram - szmo.hu
2019. szeptember 11.Hatalmas ölelésekkel fogadták Makai Simmonst a társai, amikor egy hét hiányzás után újra ment óvodába - adta hírül az abcnews. A kisfiú 22 éves édesanyjával utazott augusztus végén a Bahamákra, hogy meglátogassák a rokonokat. Itt érte őket a hatalmas hurrikán, ami végigsöpört a szigeteken. Anya és fia a Bahamákon ragadt és a nagyszülők házában, Freeportban vészelte át a Dorian pusztítását.

My heart. Today was my son's first day back to school in the USA after experiencing Hurricane Dorian in Freeport. The love he received from his friends as soon as he walked into class was so touching.

3,443 Likes, 295 Comments - @honeyinashell on Instagram: "My heart. Today was my son's first day back to school in the USA after experiencing Hurricane..."

Az anya meghító szavakkal írta le az Instagramon, milyen hatalmas ölelésekkel üdvözölték a fiát a társai, miután egy hét múlva visszatért a floridai oviba.

"Amint besétált, mindenki felugrott" - nyilatkozta Tekara Capron a fia első napjáról miután visszatértek. "Nagyon megindító volt."

A floridai induláskor még arra készültek, hogy épp az elutazással kerülik el a hurrikánt. "(Dél-Floridában) mindenki megőrülve készült a viharra" - nyilatkozta Tekara. "Rohannunk kellett a reptérre és a benzinkúton is hatalmas sor állt." Mire megérkeztek a Bahamákra, a Dorian 5-ös erősségűvé fokozódott és útját a szigetek felé vette.

Tekara ott ragadt a fiával, így együtt vészelhették át a pusztítást az anyukájával, a nővérével, a nagyszüleivel és a kiterjedt családdal.

"A sok trauma után, amit átéltünk, gyönyörű volt látni azt a szeretetet, ahogy Makait fogadták az iskolatársai"

– mondta az anya, aki szerint a világ többi részének is látnia kell ezt.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x